Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

UPDATE: Polskie Detroit i MyApple prezentują: iPad - wideo !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
126 odpowiedzi w tym temacie

#26 bubu13

bubu13
  • 88 postów
  • SkądTarnów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 11:37

iPad iPad 100x lepszy będzie Notion Ink Adam i tyle na ten temat.

#27 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 kwietnia 2010 - 11:41

bubu to teraz popłynąłeś niczym wróżka ;) Powiedz mi proszę ile kosztują konsultacje u ciebie? W sumie nic specjalnego, wiadomo było o takich rzeczach już jakiś czas temu jednak jak to zwykle bywa, ktoś musi zacząć na poważnie. I jak zwykle robi to Apple ;) Teraz będzie jazda po Stefanie a w ciągu następnego roku będziemy obserwować wielki wzrost zainteresowania takimi urządzeniami ;) Ale chyba już jesteśmy do tego przyzwyczajeni.

#28 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 kwietnia 2010 - 11:42

Na pewno będzie to iPad killer ;-D

#29 farmaceuta91

farmaceuta91
  • 144 postów
  • SkądSydney/Tyczyn

Napisano 04 kwietnia 2010 - 12:07

Witam Fajny akcencik ;D W 2040 jak już mój iPod touch 6G się zepsuje to kupię sobie takiego iPada... ekran 9 cali- cudo , i to hipnotyzujące jabłuszko z tyłu.

#30 Pingwinho

Pingwinho
  • 25 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 12:13

Bardzo fajna relacja. Ja osobiście lubię unpacking video. Szybko sprawnie i na temat, także gratulacje dla panów podcasterów. Dla tych co się rzucają na wymowę polecam taką śmieszną książkę z napisem English Dictionary i sprawdzenie wymowy słowa "pad". Jest tam fonetyczna literka a/e, którą czytamy jako e, jak na przykład w słowie hang (lepszego przykładu nie znalazłem). Polecam się na przyszłość. :D

#31 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 12:24

jak będzie to może i będzie ale póki co nie ma więc o po co w ogóle takie gdybanie...

a co do samej relacji to bardzo fajna i iPad też wygląda całkiem spoko w sumie to lepiej niż zakładałem :) fajny zamiennik notebook-a tylko ciekawe jak będzie z ceną w Polsce :-/

#32 sandman85

sandman85
  • 125 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 kwietnia 2010 - 12:41

Relacja nawet ciekawa, natomiast wytrzymałem 3 min. czystego oglądania. Widzę, że wiele osób zwróciło na to uwagę, ale muszę się dołączyć: IPED? Co to jest? Absolutnie NIGDZIE nie ma takiej wymowy :/ Ale nie to poraziło moje uszy. "Po polsku miałem mówić"... zmroziło mnie to hasło, bo pojawiło się po (2:21) "Podłanczamy" (sorry, ale nie wiem nawet jak się to pisze:/)... my nie podłanczamy... my nie mamy w języku polskim włanczników i wyłanczników. Nie jestem wielkim filologiem, ale akurat to słowo działa na mnie jak płachta na byka :/

#33 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 12:50

łatwo jest krytykować, proponował bym pojechać za granicę pomieszkać x lat i wtedy zobaczyć na samym sobie jak można sobie łatwo "zanieczyścić" polszczyznę :)

#34 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:04

Dzieki za recenzje :) Milo sie sluchalo i ogladalo :) Cheers! :D

#35 Daniolol

Daniolol
  • 22 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:17

Nie umiesz tego napisać a się czepiasz co do wymowy ^^. Relacja świetna i całkiem ciekawa.

#36 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:22

Dzisiaj również TVN24 w serwisach informacyjnych powiedział o kolejkach po iPad'a. Pokazane były te z nowojorskiego Apple Store.

#37 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:23

Szybko sprawnie i na temat. Dzięki

#38 Voohan

Voohan
  • 22 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:28

Chłopie, ale Ci się ręce trzęsą...:P To naprawdę szybka relacja :D Ja to jak otwieram jakiś nowy sprzęt to zawsze przeglądam wszystko po kolei by sie upewić co i jak i zczym... a tu szast-prast i juz...:P

#39 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:46

iped= ipad dla pedobeara;DD a wracajac...wyjmowanie z pudelka..to co kazdego kreci najbardziej hehe dobra...ogladam dalej;p

#40 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:47

Kurcze, dlaczego zawsze każde święto muszą popsuć frustraci z małym ego? Biję do tych znawców od wymowy i mitycznego iPad killera. Nie zakłócajcie fajnej atmosfery swoją zarozumiałością i brakiem taktu. Tak to było do Was.

#41 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:49

Podobało się ;) Choć jestem zwolennikiem broadcastingu np. Pana z FSM :D Przydałyby się takie relacje na żywo, jakie on nam ukazał.

#42 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:50

@ dvcam: ee ogarnij sie chlopie;] odnosnie tematu: macbook z matryca glare= fail ;p

#43 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 14:31

Odnośnie wymowy słowa iPad, polecam ciekawy artykuł u Przemka Pająka: iPad - jak poprawnie czytać tę nazwę | Spider's Web

Kolejne wpisy na ten temat będą traktowane jako spam i tępione z całą surowością. Zamiast pisać bezsensowne posty cieszcie się lepiej świętami z rodziną.

#44 belrum

belrum
  • 336 postów
  • SkądŁodzia

Napisano 04 kwietnia 2010 - 15:01

"nie pokazuj mojego pasłorda" no się uśmiałem

#45 danielghost

danielghost
  • 106 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 15:40

@dawxxx666 - Popieram :)

@belrum - też miałem z tego ubaw :) Heheh, a zaraz kamera w górę i komentarz: "o proszę, tam stoją ludzie", hehehe:)

CO DO IPAD:
Nie wiecie kiedy będzie dostępny iPad w Polsce...? odwiedzałem już wiele stron i są różne wersje cholercia... Jak będziecie mieli info co i jak - piszcie :)

Gdzieś też czytałem, że najtańsza wersja iPada będzie w granicach 1500 zł, co Wy o tym myślicie...?
Źródło: KLIK

PS. Dzięki za świetną review iPada ;) Bardzo mi się podobało!

Pozdrawiam,
Daniel

#46 Authilius

Authilius
  • 144 postów
  • SkądSłupsk / Koszalin

Napisano 04 kwietnia 2010 - 16:09

no do czytania książek np. w ciągu dnia po za domem to się raczej nie nadaje. Tak jak przy lapkowych matrycach ... nic nie widać - papierowa książka jest na +

#47 Cyryl6

Cyryl6
  • 248 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 16:11

1500 ale na ebay ;) u nas ma kosztowac bodajże 2200 zl najtańsza wersja, szkoda.. Równie dobrze można by było zorobić zamówienie iPadów z usa jakiś organizator i sprowadzanko z usa wtedy przesyłka by kosztowała grosze jak i sam ipad wyszedł by dużo taniej. Na allegro są ale zawsze jest to cena między usa a pl. Recenzja bardzo fajna,live i te odpowiedzi na pytania z forum mi się bardzo spodobały mam nadzieje że Polskie Detroit podejmie na dobre współprace z MyApple bo wychodzi wam to świetnie pzdr ;)

#48 samonat

samonat
  • 6 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 16:48

Chcialem tylko dodac ze strasznie dlugo sie synchronizuja/ optymizing/ zdjecia jak pierwszy raz podlaczylem iPoda do komputera /niestety HP jeszcze/ to pokazal mi ze we wskazanch katalogach jest 17tys. fotek. potem powoli zaczal je wgrywac do iPada i w ciagu pol godz. wgral 400 fotek. Ja wylaczylem to i teraz wgrywam fotki pojedynczymi katalogami. Tak wogole to samo przegladznie zdjec na iPad to bajka.

#49 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 04 kwietnia 2010 - 16:53

http://www.myapple.p...-z-ukrycia.html pierwsi użytkownicy mogą tutaj opisać też wrażenia z użytkowania ;)

#50 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 17:18

Relacja świetna, oby w przyszłości więcej takich było ;) Z podcastu dowiedziałem się, że większość odpowiedzi na pytania, które tak wszyscy zadawali, to "nie, nie da się" lub "nie wiem, jeszcze nie sprawdziłem". Także z tymi pytaniami i odpowiedziami to wtopa była. A z video potwierdziłem się w przekonaniu, że matryca glossy (czyli ta sławetna szyba na ekranie) w MBP i w tak super-mobilnym iPadzie to jedna wielka porażka i najwygodniej używać tego tylko w ciemnym pokoju.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych