Nowy model iPhone'a - czego możemy się spodziewać?
Napisano 03 kwietnia 2010 - 00:20

Napisano 03 kwietnia 2010 - 00:21
Napisano 03 kwietnia 2010 - 02:01
1.Obsługa Bluetooth po między wszystkimi telefonami
2.Aparat 5 MpX i oczywiście większy ekran
3.Lepsza obudowa (między innymi jak w 2G)
4.Taka moja propozycja (nie realna) spust do aparatu na obudowie
5.Wraz z nowym softem pełna obsługa MultiTaskingu
6.Przerzucanie stron po przez ruch telefonem w prawo czy w lewo
Pięknie podsumowane

Napisano 03 kwietnia 2010 - 03:09
Napisano 03 kwietnia 2010 - 06:01
Napisano 03 kwietnia 2010 - 07:15

Napisano 03 kwietnia 2010 - 07:46
Napisano 03 kwietnia 2010 - 07:52
Ja ostatnio mam moc prokowania
i powiem wam, że nowy iphone będzie miał:
- 5 Mpx aparat
- dysk twardy o pojemnościach 16gb, 32gb, 64gb
- HD oczywiście
1. Po co to i na co? Lepsza jakość foto, to nie to samo co więcej mpx. Wolałbym mniej szumów przy większej czułości.
2. Dysk twardy? Leo, why? Żeby było głośniej, ciężej, wolniej ?
3. HD, czyli co HD?
Napisano 03 kwietnia 2010 - 08:05
Aplikacje - owszem, tego się nie ominie (no może nie do końca --> patrz iPad), ale strony internetowe..? Przecież istnieje coś takiego jak skalowanie. Zdjęcia? To samo (no przecież to chyba oczywiste..). Czcionki? Należy zrobić to samo co (ewentualnie) z interfejsem - wrzucić w wyższej rozdzielczości.
Naprawdę uważam, że wyższa rozdzielczość to świetna sprawa. Zawsze była pogoń za jej zwiększaniem, a tu nagle takie negatywne opinie..
//Pozdrawiam
nie no jasne że można powiększyć, lecz o ile fonty nie stracą*na jakości to zdjęcia już owszem. Ja tam wogóle nie gonię za tym. Dla mnie aparat w telefonie to wynalazek tyle o ile. Niech sobie jest jak już musi, ale licytacja na megapiksele podczas gdy optyka ciągle leży i leżeć będzie nie ma sensu większego. Czym innym kamerka z przodu do rozmów video ale my nie o tym zdaje się.
Napisano 03 kwietnia 2010 - 08:06

Napisano 03 kwietnia 2010 - 08:14
Napisano 03 kwietnia 2010 - 08:39
Napisano 03 kwietnia 2010 - 08:41
aparat 5mpx raczej na pewno..(kyosho94 co ci przeszkadzają mpx chociaz beda jeszcze lepszej jakosci zdjęcia a co najważniejsze lepiej będą wyglądać na dużym ekranie komputera)
.
Jakbyś miał podstawowe pojęcie o fotografii, to nie pisałbyś takich rzeczy.
Im więcej mpix (przy tej samej matrycy) tym więcej szumów. I po co to komu?
Powiadasz, że takie zdjęcia będą wyglądały lepiej na dużym ekranie? A ileż mpix ma ten duży ekran? Aż dwa? Więc cóż takiego lepszego zobaczysz?
Jak dla mnie to wszystko to chłyty materkingowe i wojna na mpix pomiędzy producentami. I właśnie po takich wypowiedziach widać, że skuteczna.
Do wydrukowania zdjęcia 10x15 (najpopularniejszy format) wystarczą 3 mpix (i tyle mniej więcej 3GS ma i wg mnie tyle powinno zostać). Jestem na 100% pewien, że bardzo mały odsetek (może 1%) drukuje takie zdjęcia. Jak dla mnie to nawet 2 mpix z 3G by wystarczyły, byle był dobry AF.
Z reguły zdjęcia robione komórkami wysyła się MMSem do znajomych, a jaką rozdzielczość MMS ma to każdy wie

Pozdrawiam
Napisano 03 kwietnia 2010 - 08:48
Napisano 03 kwietnia 2010 - 09:08
Teraz to już ciągle tylko iPhone, iPhone, iPhone, iPod, iPhone, iPhone, iPhone, iPod itd itd...
A z Makami co raz gorzej niestetyProblemy z nowymi iMakami nie powinny mieć miejsca, a premiera nowych MP i MBP została przyćmiona przez iPad'a...
(...)
Niestety

Napisano 03 kwietnia 2010 - 09:11
Napisano 03 kwietnia 2010 - 09:14
Jak dla mnie to nawet 2 mpix z 3G by wystarczyły, byle był dobry AF.
No! Zdecydowanie zgadzam się! :-D
Olać pogoń za megapikselami w telefonach na rzecz dobrego AF (i ewentualnie lepszego obiektywu).
Ja za to się trochę martwię o to, że wprowadzenie ekranu o większej rozdzielczości może być jednoznaczne z krótszym czasem pracy telefonu na baterii. (chociaż w sumie nie wiem jak to wygląda w kwesti poboru prądu przy ekranach OLED i LCD- który mniej zużywa)
A tak pół żartem pół serio mówiąc:
Ktoś tam z was powiedział o SPUŚCIE do aparatu i tak w sumie pomyślałem, że całkiem ciekawie by było gdyby zrobili przycisk podobny do tego, który służy do wyciszania, tylko taki "sprężynowy" (żeby odskakiwał) właśnie do obsługi aparatu.
Napisano 03 kwietnia 2010 - 09:44

Napisano 03 kwietnia 2010 - 09:51
Napisano 03 kwietnia 2010 - 11:10
Napisano 03 kwietnia 2010 - 13:22
Ale właśnie nie stracą...nie no jasne że można powiększyć, lecz o ile fonty nie stracą*na jakości to zdjęcia już owszem.
Przecież już nawet te 'marne' 2 megapixele z iPhone'a 2G (pomijam dyskusje na temat 'potrzebnej/zbędnej ilości mpx w telefonie), to rozdzielczość, o ile dobrze pamiętam, 1650 x 1050, czyli wciąż sporo wyższa niż ta ewentualna rozdzielczość wyświetlacza nowego iP - resztę chyba sobie już sam dopowiesz.
EDIT:
Poza tym, rozdzielczość wyświetlacza nigdy 'nie pogorszy' jakości (rozdzielczości) zdjęcia. Ta, nawet gdyby na starym iPhonie była dokładnie 1:1 zgodna z rozdziałką matrycy, na nowym wyglądałaby tak naprawdę identycznie - po prostu klika pikseli matrycy wyświetlałoby jedną pikselę obrazu. Ale, jak już wcześniej napisałem, nic z tych rzeczy nie miałoby miejsca.
@thozo
Dzięki

//Pozdrawiam
Napisano 03 kwietnia 2010 - 13:33
Napisano 03 kwietnia 2010 - 16:41
Napisano 03 kwietnia 2010 - 18:44

Napisano 03 kwietnia 2010 - 19:38
LOL. Jakie lata świetlne? Może jakieś dowody na poparcie tej tezy...Przed Apple stoi nie lada wyzwanie. Jeśli Jobs chce utrzymać dotychczasowy poziom sprzedaży musi pokazać publiczności coś więcej niż większy wyświetlacz i i mocniejszy aparat fotograficzny. Patrząc na produkty konkurencji, iPhone pozostaje lata świetlne za innymi modelami telefonów.
Zaraz, zaraz... Skoro iPhone jest lata świetlne do tyłu a konkurencja lata świetlne do przodu, to jakim cudem bije rekordy popularności?Łatwo bowiem popaść w samozachwyt i spocząć na laurach, kiedy posiada się produkt bijący rekordy popularności
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych