Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy model iPhone'a - czego możemy się spodziewać?

• Please log in to reply
117 replies to this topic

#101 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 12 April 2010 - 06:09

Ja bym oczekiwał od nowego iphona tego: 1.Lepszej baterii (już nie mówię o wymienialnej bo nie chciało by mi się klapki otwierać) 2.Ekran zrobiony z trwalszych materiałów bo twarde szkło jest OK ale no cóż czasami pech bierze w górę no i wiecie ekran do wymiany a w Omnii chronił go digitalizer. 3.Zaślepki dla newralgicznych punktów iphona czyli gniazdo słuchawkowe i złącze docka by zabezpieczyć przed dostawaniem się kurzu i wody (wiadomo pogoda zmienia się w naszym kraju dość szybko i nagle "czasami) i niestety muszę przyznać że za to nie lubię iphona bo nie mogę go z kieszeni wyjąć kiedy pada deszcz lub śnieg a ktoś do mnie dzwoni, dodatkowo jeszcze mokre ręce i brak możliwości schronienia w jakiejś osłoniętej budowli takiej jak przystanek autobusowy lub przy sklepach. 4.Dodanie obsługi plików FLAC i OGG To są moje marzenia dla mnie taki iphone był by idealny:grin:

#102 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 April 2010 - 13:25

Co do punktu 2, w iPhone tez jest przeciez digitalizer. Nie dotykasz ekranu tylko szybko pod ktora 1 moze 2mm jest dopiero wyswietlacz

#103 olafejs

olafejs
  • 1035 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 12 April 2010 - 13:29

A w/g mnie szokiem by była zwykła klawiatura przyciskowa :P

#104 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 April 2010 - 13:48

Cale szczescie Jobs powiedzial, ze takiej nie bedzie. Wtedy by sie iPhone skonczyl dla mnie. 1. Byl by jak cegla 2. Bylo by koszmarnie niewygodne

#105 Stasio90

Stasio90

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 12 April 2010 - 14:08

No ok, ale przynajmniej ten punkt 3 z mojego posta mogliby wdrożyć, no bo po co mi telefon którego nie mogę odebrać gdy ktoś dzwoni bo lekko pada deszcz to jest masakra dosłownie.

#106 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 April 2010 - 15:23

To trzeba na szybko przetrzec ekran i juz da sie odebrac ;-) a jak sie boisz o czujniki to coz, moje sa biale a nie certole sie z telefonem.

#107 Stasio90

Stasio90

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 12 April 2010 - 15:32

Wiesz ten iphone nie kosztował grosze to dbam a to że tobie jeszcze nie dostały się krople deszczu do czujników nie oznacza że ktoś inny jak wyciągnie iphona na deszczu to też mu się nie dostanie dlatego dmucham na zimne.

#108 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 April 2010 - 15:55

No cóż, wprawdzie niektórych to dziwi ale wyznaję zasadę, że to telefon jest dla mnie a nie ja dla telefonu ;-) Spadnie to spadnie, porysuje się to się porysuje, czujniki zamokną to będą*czerwone, a i tak co roku będzie kolejny więc za bardzo nie ma co się tym przejmować. Aż*dziwne, że tacy "foliowicze i obudowowcy" nie zakładają takich pokrowców na np samochody - śmiesznie by to wyglądało hehe. A co do iPhone 4G to mam nadzieję, że jednak się polepszy ten zasięg GSM i WiFi i niech zrobią taką obudowę jak ma iPAd 3G - albo czarny plastikowy pasek u góry, albo jabłuszko z plastiku żeby anteny miały "wolność" W sumie ciekawe, czy dadzą A4 (o ile) taki sam jak do iPada czy rozwiną go do 512MB ramu... Co z kolei było by dziwne, iPhone 512 a iPad 256MB.

#109 Rodziu

Rodziu
  • 140 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 April 2010 - 20:00

Pewnie w którejś z nastepnych wersji iPhone zrobią otwieraną klapkę. To już byłby szczyt no...

#110 Mastah

Mastah
  • 65 posts

Posted 14 April 2010 - 15:35

Ja che FLAC! No i lepszą baterie, tyle by było już i tak zbyt idealnie :)

#111 m@rcinek

m@rcinek
  • 378 posts

Posted 15 April 2010 - 14:04

Flac nie będzie, ponieważ jest bezsensowny taki format muzyki do telefonu. I tak nie odczujesz różnicy w odsłuchu, iP jest za słaby pod 'muzycznym' względem

#112 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 15 April 2010 - 20:35

iP jest za słaby pod 'muzycznym' względem

I tu się mylisz. Skąd taka opinia?

#113 jedrulam

jedrulam
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2010 - 17:57

ja mam nadzieje ze w nowym iphonie bedzie wi-fi 802b/g/n bo w calym moim domu jest siec ale mój pokoj jest tak daleko od nadajnika, że iphone nie odbiera natomiast laptop tak, który ma /n. Czy z technicznego punktu widzenia jest to możliwe? bo wiem ze zeby byl standard n muszą być dwie anteny czy takie sie da fizycznie zmieścić do iPhona?

#114 gymo

gymo
  • 79 posts
  • SkądPoland

Posted 19 April 2010 - 06:40

Lepsza bateria by się przydała. Reszta jest very OK :). Poza tym ja bym chciał jakiś mniejszy model, bo nie którym nie potrzeba dostępu do całego biura w telefonie. Przydał by się taki iPhone nano. Na pewno kupił by kilka dla rodziny :)

#115 Carlos Cruz

Carlos Cruz
  • 10 posts

Posted 19 April 2010 - 18:14

[url]http://gizmodo.com/5520164/[/url]

#116 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 19 April 2010 - 18:39

wygląda nieźle ;)

#117 koralgol

koralgol
  • 160 posts

Posted 19 April 2010 - 19:59

Ostateczny wygląd może być nieco inny. Poza tym super. Flash, kamera z przodu... Tylko ten micro-sim. Czy rzeczywiście będzie wystarczało przycięcie zwykłej karty nożyczkami?

#118 Neuron

Neuron
  • 489 posts
  • SkądWarschau, Poland

Posted 26 April 2010 - 11:37

Hmm... ten nieco kwadratowy, nie mydełkowy wygląd jest zastanawiający... Spory przeskok designu w kierunku bardziej popularnych smartfonów, jakoś nie pasuje mi do Apple. Cóż, może to będzie pierwszy iPhone jaki sobie kupię? Ten produkt osiągnął już chyba wszystko, czego oczekiwałem w porównaniu z pierwszą wersją. Jak będzie - zobaczymy... w końcu to już niedługo.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users