Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy model iPhone'a - czego możemy się spodziewać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#51 kerulet

kerulet
  • 134 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 08:04

Co jeszcze mozna upchac w iPhonie ? moze lampe blyskowa i latarke :) mi wystarcza model 3GS i nie potrzebuje laserowego czujnika ruchu, tele zumu w aparacie glosnikow basowych odtwarzacza blurey ani super pada do gier :P Wedlug mnie telefon ma dzwonic i ma sie na nim przyjemnie pisac smsy i moze jakas fotke do wyslania przy ktorej nawet 1mb kamerka wystarcza... a granie i inne super mega bajery mi sa zbedne i moze jeszcze doplace z 1000pln do g4 zeby miec wiekszy dysk albo lepsza rozdzielczosc eh ;/

#52 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 04 kwietnia 2010 - 09:20

A mi się podobał artykuł, chociaż wiele w nim bajek ;) Na przykład te wszystkie "przecieki" to prawie w stu procentach bajki wyssane z palca.

#53 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 12:46

1. Nowy procesor, jeżeli A4 z iPad'a to będzie przegenialnie, pierwsze informacje sa bardzo zachęcające i słychac głosy że procesor Apple daje rade i to całkiem dobrze, nawet są zapasy mocy.
2. Flash Flash Flash i nie mówię tu o o takiej lampie błyskowej tylko o wyświetlaniu animacji Flash.
3. Aparat ten z 3GS jak dla mnie jest wystarczający i jakby dołożyli drugi taki sam z przodu to by było git
4. Hmmm do czego ta wielozadaniowość? Wolę żeby dopracowali Push'a a jednocześnie w jakiś sposób wymusili na producentach używanie tego Pusha bo jak do tej pory to brakuje np: w Skype'ie
5. większa rozdzielczośc Tak Tak Tak.
6. zmiana wielkości ikonek i mozliwość zwiększenia ich ilości na jednym ekranie
7. Tapeta!!!!
8. Albo globalny search który przeszukuje również applikacje firm trzecich albo niech zrobią lepszey notatnik bo już z tymi notatkami to taki bałagan że hej ale na szęście jest search
9. Aplikacja typy ToDo!!!!!! ale nich działa z MobileMe przez Pusha!!!
10. Bateryjka taka na 30 dni pracy ;)

więcej grzechów nie pamiętam w każdym razie jak połowa z tego wejdzie to będę mile zaskoczony. Pamiętajcie że Apple nigdy nie wsadzało do swojego sprzętu czegoś co nie zostało przetestowane lub będzie wykorzystywane przez 1% userów. Wątpię aby dali aparat 5Mpix jak i to że dadzą wielozadaniowość. Prędziej dadzą drugą kamerę i lepszą baterię bo to dotyczy większości userów może dadzą zmianę tapety co miała już NOKIA 3210 w roku 99'
Nie zdziwiłbym sie gdyby dołożyli slot kart SD ale też raczej bym na to nie liczył od tego są nowe Macbooki.

Tak generalnie to za bardzo nie maja co wsadzić do tych nowych iPhonów bo wsadzanie aparatu 10MPix to już lekka przesada, może nagrywanie filmów HD?? już prędzej.

---- Dodano 04-04-2010 o godzinie 13:49 ----

LOL. Jakie lata świetlne? Może jakieś dowody na poparcie tej tezy...

Zaraz, zaraz... Skoro iPhone jest lata świetlne do tyłu a konkurencja lata świetlne do przodu, to jakim cudem bije rekordy popularności?

Bo ma to czego nie mają inne telefony a mianowicie takiego systemu dotykowego który jest opatentowny przez Apple'a, a wraz z nim łatwy i przejżysty interfejs. A skoro bije rekordy mimo 2MPix aparatu to znaczy że większy jest nie potrzebny!!!

#54 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 04 kwietnia 2010 - 14:54

Nie,

iPhone - czerwiec,
iPod touch - wrzesień.

Tylko iPod touch w czerwcu?;> Apple zgłosiło kilka patentów, które być może dotyczą nowego classic'a:)

Co do nowego iPhone, to na multitasking bym nie liczył, zbyt dużo kasy włożyli w Push, sporo aplikacji to obsługuje, by teraz praktycznie wszystko wywalić i wprowadzić wielozadaniowość. W iPadzie niema multitaskingu, więc tym bardziej nie oczekuje go w nowym iPhone.

Ja podobnie jak thozo liczę na nowy procek, być może zmieszczą tam A4. Ekran o większej rozdzielczości i zoptymalizowany soft pod to wszystko. Gdyby sprzętowo udźwignął HD byłoby świetnie. Aparat z 3GS moim zdaniem starcza do tego, do czego powinien służyć w telefonie. Autofocus pozwala nam teraz na dobre zdjęcia, które trzeba szybko zrobić (np. plakatu, notatek itp.) a nikt chyba na wczasy z aparatem w telefonie nie jeździ (chociaż słyszałem, ze tacy agenci się zdarzają:D), więc nie potrzeba w nim 10Mpx, lepiej zainwestować w przydatniejsze rzeczy.

#55 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 05 kwietnia 2010 - 00:00

Ale popatrzmy też na to, że śmiano się np. z tego, że poprzednie generacje nie miały sterowania głosem! Sterowanie głosem? Moja nokia to ma, ale działa to gorzej niż miernie i żadko trafia na to co chcę, a wydaje mi się że mówie w miarę wyraźnie (pracuje w radiu). Flash? Po co? I tak już tak zaśmiecone portale jak nasza klasa ważą masę MB, mają ważyć jeszcze więcej? O aparacie nie będę się wypowiadał, bo powiedziano o nim wystarczająco, osobiście ulepszyłbym tylko AF, lampa jest zbędna bo i tak zdjęcia nocą i telefon <- to nie działa. A czemu iPhone jest tak popularny? Chociażby ilość aplikacji, przydatnych programików, gier i innych rzeczy na niego. Inne firmy to mają? Nie! Np. Nokia OVI Store w którym nic nie ma oprócz wysokich cen. Ogółem rzeczbiorąc w polsce technologie przychodzą nie dość, że z opóźnieniem to jeszcze bo chorych cenach, no bo skoro iPhone 3GS kosztuje tyle co wersja podstawowa Maca Mini to coś jest nie tak.

#56 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 05 kwietnia 2010 - 07:42

W/g iP i inne produkty Apple'a biją rekordy sprzedaży itp to przez fakt że spełniają 1 i najważniejsza role. PO PROSTU DZIAŁAJĄ czego nie można często powiedzieć o konkurencji. Myślę że to właśnie tu Apple ma swój monopol :)

#57 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 10:27

8) Nowe menu, albo przynajmniej ulepszenie bo przy 8 ekranach z aplikacjami trzeba się nieźle namachać żeby coś znaleźć

Spotlight ?

#58 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 05 kwietnia 2010 - 13:39

oj tak tak Ola...a wszystkie inne urządzenia które zaistniały przed telefonem Apple to niedziałające buble, które stworzył spisek masonów, cyklistów i żydów. Jak rozumiem Nokia, Motorola, Eriksson dawno dawno temu sprzedawały się*bo były w zmowie "słuchajcie wszyscy robimy buble ale takie same i zmieniamy tylko obudowy". Apple ma otoczkę i ta otoczka ciągle jeszcze działa, sądzę że 4G raczej już*będzie ślizgał się na tym co zdobył iPhone 2G + 3G (2G pokazał inny sposób obsługi telefonu - mimo że technologicznie był spoźniony o kilka lat, 3G kilka*tych braków naprawił). 4G to będzie już wojna papierowe miecze. Więcej więcej więcej + szybciej szybciej szybciej. Gdyby wprowadzili to wszystko w modelu 2G to nie sądzę*by 3G jakoś*wiele rynku zdobył. Większość z tych, którzy chcieli mieć iPhona to najpóźniej zdecydowali się*to kupując 3GS.

#59 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 13:50

@wieslawo teoretycznie 3G miał to samo co 2G na samym początku, dopiero zmiany softu zmieniły w nim wiele (posiadał parę różnic w chipach, ale nic, co przeciętny użytkownik, by od razu zauważył). 'Na oko' zmieniono tylko tył i cenę, i sprzedał się jeszcze lepiej niż 2G, bo powiększono ofertę i kilka krajów. W 3GS zmieniono sprzęt względem poprzedniej edycji, a design zostawiono taki sam, wydaje mi się, ze Apple tym razem też coś wymyśli, by nowy iPhone się sprzedawał ;)

#60 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 05 kwietnia 2010 - 15:01

hmm tylko za cholerę*nie mogę*wymyślić co...to tak jak z Motorolą V ;) V3 sukces i pomimo kolejnych lepszych wcieleń "brzytwy" sprzedaż*spadała i spadała. 2G był trochę*betą ;) Ale ok przyjmując że 2G+3G to to samo, to nie wiem co mogą wymyślić*takiego by posiadacza 3G (nie ma co się*oszukiwać, Ci co chcieli to już mają*iPhona. A iPhone raczej polaryzuje na zwolenników i przeciwników. Pierwsi mieli już 3 wersje by kupić iPhona. Pozostaje pytanie co zrobi Apple aby przekonać ich do kupna 4G, tym bardziej że to soft wiele załatwia. Szybszy? Kurcze to takie nie Applowe...szybciej więcej moniej prędzej, większa rozdzielczość? Czy to skłoniło by użytkownicy masowo zmieniami iMaki 24" na 27"? albo posiadacze PowerBooków G4 na G4 HiRes? No chyab że celuje w gimbusów dla których więcej mocniej prędzej to życiowe motto. Jedyne co mi przechodzi do głowy to zmiana wyglądu....

#61 MxK

MxK
  • 335 postów
  • SkądBaltic Coast

Napisano 05 kwietnia 2010 - 15:50

"(...)To powinno wymusić na Apple implementację bardziej zaawansowanych rozwiązań niż np. możliwość słuchania stacji radiowych. (...)"

Szczerze - nie wiem czy radio jest bardziej zaawansowaną technologią i czy tak trudno je "zaimplementować" do telefonu komórkowego. [.....]D

Autor artykułu użył "NIŻ NA PRZYKŁAD" - NIŻ i bynajmniej nie chodzi tu o niż w pogodzie, a porównanie.
Chciał przez to powiedzieć, że radio w telefonie nie jest uważane za "zaawansowaną technologię".
I niech nikt nie mówi, że "czytanie ze zrozumieniem" na egzaminie gimnazjalnym jest kolejną głupotą MEN.

#62 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 15:56

@wieslawo pierwsza V3 miała to coś, tam chodziło głównie o grubość, design tego telefonu, następne nie przyciągały tak oka ;) Ja to widzę tak, są jeszcze użytkownicy/firmy, które sprzęt wymieniają co jakiś czas. Z PowerMaców na MaciPro, ze starych iMaców na nowe, laptopy dla pracowników itp. Co jakiś czas przeprowadzają taką wymianę sprzętu, ale ciężko przewidzieć, kiedy ona dokładnie nastąpi. Apple ma więc wydawać wersje raz na 10 lat i oczekiwać (i Apple, i firma zamierzająca wymienić komputery), że w jednym czasie będą nowości od Steva i wymiana w firmie? Fakt większość osób jest przyzwyczajona do tego, że z każdą kolejną premierą pojawia się coś rewolucyjnego. Ci co śledzą patenty Apple, pewnie mogą się czegoś domyślać, ale tak na prawdę czego rewolucyjnego oczekujemy? Że do wprowadzenia dotykowego wyświetlacza w iMacu będziemy dalej używać G4? Są jeszcze np. tacy użytkownicy, którzy kupili iPhone i nie wymieniali go przy wejściu 3G na rynek (w Stanach działa normalnie bez JB, jak komuś nie brakowało na nim miejsca, albo nie przeszkadzał srebrny design to nie miał powodów do zmiany) to wejście takiego 3GS jest motorem do zmiany, umowa z AT&T się kończy, nowy telefon mogą brać i będzie to 3GS. A co do tej zmiany wyglądu o której piszesz, to jak wytłumaczysz masową zmianę z MacBook'a Alu na MBP 13"? 3 literki na ramce matrycy robią taką dużą różnicę, a może wszyscy masowo użytkują dysków na FireWire, a może nagle każdy zgrywa zdjęcia przez kartę SD? Bateria w MBP poszła in plus, ale MB Alu, którym niektórzy zdążyli się nacieszyć nawet nie 3 miesiące, też nie trzymał zbyt krótko, jednak te kilka powodów, wystarczyło, by większość posiadająca MB Alu wymieniła go na nowego MBP 13" ;) Apple i tym razem wymyśli coś, co sprawi ze iPhone czwartej generacji będzie tym, co zaliczamy do must have ;)

#63 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 kwietnia 2010 - 17:29

Szybszy i obudowa alu , taka jaka ma Imac , macbook czy ipad. Tyle mi wystarczy.

#64 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2010 - 17:33

Szczegóły OS 4.0 już za 3 dni:
Apple iPhone OS 4 Revealed on April 8 - iPhone - Gizmodo

#65 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:11

Szczegóły OS 4.0 już za 3 dni:
Apple iPhone OS 4 Revealed on April 8 - iPhone - Gizmodo

Taa, to chyba będzie prezentacja. Dziwne, że polskie serwisy o tym nie piszą jeszcze.

Będzie to w czwartek, 8 kwietnia o 18:00 polskiego czasu. Będzie relacja na MyApple Live?

#66 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 22:32

Nooooo to mi się podoba. Przy okazji pewnie poinformują kiedy iPad będzie dostępny w innych czyt. Polska, krajach A tak przy okazji to ktoś to wcześniej napisał kończy się umowa to trzeba brać nowego iPhone'a i to jest prawda najparwdziwsza i coś mi to śmierdzi że co roku będzie jakaś bardziej lub mniej zmieniana wersja wersji poprzedniej patrz 3G i 3Gs, teraz 4G za rok 4Gs??

#67 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 kwietnia 2010 - 22:53

Może teraz wymyślą nową nazwę... rok temu też każdy myślał, że będzie 4G, a zrobili 3Gs ;-)

#68 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 05 kwietnia 2010 - 22:58

Może teraz wymyślą nową nazwę... rok temu też każdy myślał, że będzie 4G, a zrobili 3Gs ;-)

Zrobią 3GS2 ;)

#69 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 kwietnia 2010 - 01:25

@razr: może R2D2? ;-D

#70 inktual27

inktual27
  • 139 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2010 - 09:08

Gdzieś czytałem że iphone 4G będzie się nazywał iphone 4 bez G :wink:

#71 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 06 kwietnia 2010 - 09:11

Moja szklana kula mówi mi że będzie to iPhone HD ;)

#72 dptd

dptd
  • 32 postów
  • SkądLas Vegas, USA

Napisano 06 kwietnia 2010 - 10:28

bezybezy +1

#73 stolik

stolik
  • 396 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 06 kwietnia 2010 - 10:42

heh a moze 2gs...

#74 trezio

trezio
  • 11 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 kwietnia 2010 - 11:51

widzieliście?
[url=http://www.gsmarena.com/iphone_os_4_comes_on_8_april_brings_video_calls_to_the_iphone-news-1556.php]iPhone OS 4 comes on 8 April, brings video calls to the iPhone - GSMArena.com news[/url]
:)

#75 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 kwietnia 2010 - 14:40

To będzie prezentacja iPhone OS 4.0 a nie nowego iPhone'a.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych