Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakup MacBooka Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

#26 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 20:27

Więc kiedy będzie leopart i czy będzi dołanczany do MBP w tej samej cenie co teraz Tigger ?

Tego nie wie nikt;) Może w marcu, może w czerwcu;) Pewnie będzie dołączony i wliczony w cenę komputera. Chyba, że kupisz wcześniej, tak jak ja planuje z Tigerem, (ale się waham;)) to może będziesz musiał wydać podobną cenę jak teraz za Tigera.

#27 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 20:31

ech ... troche rozbieżność ... marzec, czerwiec. Na pewno kupie w marcu lub góra, ale to naprawde góra, na poczatku kwietnia, ale na 90 % w marcu. A jakieś upgrady ?? Jak wogóle to jest z upgradami ? Kiedyś zupgradowałem win me do win xp i to była tragedia ...

#28 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 20:33

Skąd ten pomysł?

Ja już dobry rok czekam aż Apple pokarze komputer dla mnie :-)

Obserwuje forum i rzucasz się w oczy;) Chociaż przyznam, że czasem dobrze sprowadzasz zapatrzonych fanów Apple na ziemie:)
Ja długi czas chciałem zakupić Vaio, ale już zdecydowałem się na Apple. Mam nadzieje, że będę zadowolony.
Wytrwały jesteś w tym swoim czekaniu:)

---- Dodano 11-02-2007 o godzinie 22:37 ----

ech ... troche rozbierzność ... marzec czerwiec. Napewno kupie w marcu góra ale to naprawde góra na poczatku kwietnia ale na 90 % w marcu. A jakieś upgrady ?? Jak wogóle to jest z upgradami ? Kiedyś zupgradowałem win me do win xp i to była tragedia ...

Tak oficjalnie podali, że wiosną. Wiosna jest od marca do czerwca (jestem odkrywczy;)). Taki mały psikus. Podobno będą "talony" na Leoparda, ale nie wiadomo kiedy. Taka moja wiedza, ale może Mac użytkownicy wiedzą więcej.

#29 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 20:38

Obserwuje forum i rzucasz się w oczy;) Chociaż przyznam, że czasem dobrze sprowadzasz zapatrzonych fanów Apple na ziemie:)
Ja długi czas chciałem zakupić Vaio, ale już zdecydowałem się na Apple. Mam nadzieje, że będę zadowolony.

Pewnie tak. Sam bym wolał MBP od analogicznego Vaio.

Wytrwały jesteś w tym swoim czekaniu:)

Kocha to poczeka, nie?

#30 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 20:46

Pewnie tak. Sam bym wolał MBP od analogicznego Vaio.

Kocha to poczeka, nie?

Jakbym miał kupić laptopa z Windows - brałbym Vaio. Za tą kasę można znaleźć Vaio z nawet trochę lepszymi parametrami.
---
Ty czy Apple?;)

#31 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 20:50

Jakbym miał kupić laptopa z Windows - brałbym Vaio. Za tą kasę można znaleźć nawet Vaio z trochę lepszymi parametrami.

FE? Różnica cenowa nie tak wielka znowu.

Ty czy Apple?;)

Oboje :-)

#32 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 21:00

FE? Różnica cenowa nie tak wielka znowu.

Oboje :-)

Tak FE31M.
Jedyny minus wolny dysk, ale za to większy. Może ktoś się przyczepić, że C2D 1,8...reszta chyba niczego sobie.
Cena bardzo podobna
:)

#33 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 21:09

Już parę razy kupowałem maki w życiu :). Moja rada jest jedna i zdecydowana: Nie czekaj. Kup teraz i będziesz zadowolony. Czekać można do ukichanej ... i to do niczego nie prowadzi: zawsze będzie coś lepszego na horyzoncie, jak ze wszystkim. To kwestia podjęcia decyzji, więc ... go, take it :)

#34 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 21:13

I tak chyba zrobie jak będzie tylko kasa to kupuje maca . ALe jak lepiej ? Jechać do poznania kupić ( 60 km ) w sklepie on-line czy w komputroniku ?

#35 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 23:26

Już parę razy kupowałem maki w życiu :). Moja rada jest jedna i zdecydowana: Nie czekaj. Kup teraz i będziesz zadowolony. Czekać można do ukichanej ... i to do niczego nie prowadzi: zawsze będzie coś lepszego na horyzoncie, jak ze wszystkim. To kwestia podjęcia decyzji, więc ... go, take it :)

:)Oj Conrad raz wprowadzasz niepokój... że może warto się wstrzymać;)a za chwile piszesz, że nie warto...;)Chyba jednak zdecyduje się;)chyba...;)

---- Dodano 12-02-2007 o godzinie 01:31 ----

I tak chyba zrobie jak będzie tylko kasa to kupuje maca . ALe jak lepiej ? Jechać do poznania kupić ( 60 km ) w sklepie on-line czy w komputroniku ?

Ja jestem z Poznania i chyba kupie w Cortland - Apple Authorised Reseller, albo Perfekt System Apple Authorised Reseller. Niech mnie ktoś poprawi jeśli to zły pomysł.
Nie wiem czy w Komputroniku dostaniesz zniżkę studencką. Może ktoś wie?

#36 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 23:33

Kwalifikujesz się na zniżkę studencką? Jak nie to bierz online, będziesz miał ustawowe 10 dni na zwrot.

#37 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 23:36

Kwalifikujesz się na zniżkę studencką? Jak nie to bierz online, będziesz miał ustawowe 10 dni na zwrot.

Wydawało mi się, że w normalnym sklepie też obowiązuje ustawowy czas na zwrot towaru, ale może się mylę. Nie ma czegoś podobnego w zwykłym sklepie?

#38 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 23:40

Wydawało mi się, że w normalnym sklepie też obowiązuje ustawowy czas na zwrot towaru, ale może się mylę. Nie ma czegoś podobnego w zwykłym sklepie?

Obowiązuje tylko w przypadku zakupów poza lokalem sprzedawcy (czyli w normalnym sklepie nie - chyba, że sprzedawca wyrazi taką dobrą wolę oczywiście).

#39 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 23:47

Obowiązuje tylko w przypadku zakupów poza lokalem sprzedawcy (czyli w normalnym sklepie nie - chyba, że sprzedawca wyrazi taką dobrą wolę oczywiście).

Pytam ponieważ jakiś czas temu kupowałem sprzęt w normalnym sklepie i właśnie miałem jakiś czas na wymianę/zwrot. Nie zainteresowałem się tym bo nie było mi potrzebne.

#40 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 23:49

Pytam ponieważ jakiś czas temu kupowałem sprzęt w normalnym sklepie i właśnie miałem jakiś czas na wymianę/zwrot. Nie zainteresowałem się tym bo nie było mi potrzebne.

To wyłącznie dobra wola sprzedawcy, a nie wymóg ustawowy (jak w przypadku sklepów internetowych chociażby).

#41 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 07:37

no ja jestem jeszcze licealistą więc odpada.. więc on-line ... chyba heh ..

#42 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 lutego 2007 - 07:46

no ja jestem jeszcze licealistą więc odpada.. więc on-line ... chyba heh ..

Nie masz żadnego studenciaka w rodzinie?
Zakładając "zwykłe" konto edukacyjne w sadzie też masz jakieś 5% zniżki chyba. Zadzwoń i się wypytaj.

#43 piekamil

piekamil
  • 117 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 10:08

znajdź sobie studenta. Postawisz mu potem piwo...

#44 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 17:08

Spoko spoko ... jak dobrze pójdzie to takie coś da mi obniżka 90 % więc sie nie martwcie ... no ale jak bym miał jeszcze te 10 % to lap za free.

#45 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 17:34

Spoko spoko ... jak dobrze pujdzie to takie coś da mi obniżka 90 % więc sie nie martwcie ... no ale jak bym miał jeszcze te 10 % to lap za free.

Gdzie dają takie promocje?:-P

#46 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 18:13

nie promocja ... fundacja taka , sie składa ze mam braki w dłoniach i jest taki fundusz unijno panstwowy co refunduje 90 % ceny komputera . Jak mi zrefunduje te 8k ( bo jeszcze chce myche kupić etui ... ) to będzie fajnie a jak nie to dołoże reszte , jednak mojej koleżance co ma astme zrefundowali 4 tys więc przypuszczam ze mi troche więcej zrefundują .

#47 Vidocq

Vidocq
  • 191 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 18:40

nie promocja ... fundacja taka , sie składa ze mam braki w dłoniach i jest taki fundusz unijno panstwowy co refunduje 90 % ceny komputera . Jak mi zrefunduje te 8k ( bo jeszcze chce myche kupić etui ... ) to będzie fajnie a jak nie to dołoże reszte , jednak mojej koleżance co ma astme zrefundowali 4 tys więc przypuszczam ze mi troche więcej zrefundują .

Przepraszam nie wiedziałem.
Ja mogę kupić już w tym tygodniu, ale waham się;/ Chciałbym dokupić 1GB RAM+myszkę+pokrowiec+torbę/plecak. Trochę dużo wyjdzie. Mam nadzieje, że posłuży za to trochę. Jakby Leopard wyszedł w marcu to pewnie będę żałował... Do tego nadal mam dylemat czy barć glossy czy mat:/

#48 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 18:46

Odnośnie glossy to po prostu idź gdzieś do sklepu i sobie porównaj, bo z tym to jest tak, że jednym to pasuje a innym nie. Mnie dla przykładu glossy denerwuje póki co :)

#49 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 19:17

Po pierwsze cię nie rozumiem ... Mam te braki jakie mam co mi kompletnie nie przeszkadza stykam się z tym od początku życia i nie rozumiem osób co mnie za coś przepraszają lub przepraszają ze pytają ... dla mnie było to normalne pytanie i moim zdaniem absolutnie odpowiednie a nie nie taktowne , więc się nie krępuj itp. ze coś palnołes ani takie bo to nie prawda , a co do glossy to równierz mam dylemat , ponieważ widziałem glossy i troche mnie wkurza , że widzę siebie jak w lustrze , jednak wydaje mi się ze kolory sa jakby " żywsze " ... musze jeszcze to przemysleć ... Słuchajcie , obecnie mam internet radiowy czyli Antema > AP od delinka > Sieciówka >Komp a jak kupie maca to jak ?? Antena > AP > Air Port >Mac ?? A mozna by tak zrobić ze Antena > Ap z routerem > jeden kabel do pc a drugi do nadajnika WiFi i do maca ? I czy wogóle potrzebny jest AirPort czy wystarczy zwykły od d-linka nadajnik ?

#50 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 12 lutego 2007 - 19:30

Jeśli chodzi o net to nic ci się nie zmieni - wbudowany Airport to zwykła sieciówka bezprzewodowa, więc konfiguracja zostaje bez zmian.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych