Zakup MacBooka Pro
Napisano 27 grudnia 2006 - 11:14
Napisano 27 grudnia 2006 - 11:25
różnią się tylko matrycą.
Nie spadną ale w lutym spodziewana jest premiera nowego systemu, więc jak możesz czekać to warto poczekać, oszczędzisz 550zł... (tygrys nie jest zły ale warto być na topie)
Ja kupiłem MBP 2.16 używam go od dwóch tygodni jako maszyne do katalogowania, obróbki i publikacji zdjęć. Na razie wygląda na to że sieę do tego celu nadaje wyśmienicie, nie mam PS jak kupie to dopiero po premierze CS3 4intelomac. choć teraz bliższy jestem zakupu apeture- wystarczył by mi w zupełności- może apeture+PSE
Napisano 27 grudnia 2006 - 11:31

Napisano 27 grudnia 2006 - 12:00
Napisano 27 grudnia 2006 - 12:09

Napisano 28 grudnia 2006 - 00:33

Napisano 28 grudnia 2006 - 01:31
otoz jeszcze pare tygodni temu bylem zdecydowany kupic powerbooka , ale juz mi przeszlo i na placu boju pozostal macbook pro... jakoze skapy ze mnie student szukam i szukam gdzie by tu najtaniej kupic
Skąpy i leniwy.
http://www.myapple.p...ead.php?t=21612
http://www.myapple.p...ead.php?t=10092
Napisano 07 stycznia 2007 - 15:11
Napisano 07 stycznia 2007 - 15:14
Napisano 11 lutego 2007 - 13:09

Napisano 11 lutego 2007 - 13:18
kiedy wyjdzie Leopard - na płycie znajdzie się też nowe iLife?
Nie sadze.
Czy mam obawiać się o grzanie i niedoświetloną matryce, zżółkniętą obudowę? (nie ma czarnych modeli?
To wersja pro, wiec nie ma co Cie zrzolknac

Czy to, że można Maca rozbudować do tylko 3GB to duża wada?
Nie sadze, chyba ze zajmujesz sie montazem video, albo grafika. Ale wtedy to ludzie radzej maca pro kupuja, nie macbooka pro. 2GB wstarczaja do komfortowej pracy.
Odwieczny problem - matryca. Może miał ktoś porównanie matrycy Matowej i Glossy.
Tez zalezy, czym sie zajmujesz. Ja wole glossy. Zywsze kolory, lepszy kontrast.
Napisano 11 lutego 2007 - 14:33
Napisano 11 lutego 2007 - 15:17

http://www.thinksecr...opardilife.html
Wygląda na to, że to już całkiem niedługo

Czekanie na właściwy moment kupna to trochę jak rosyjska ruletka

A i mam mat i jestem za matem, chociaż glossy mam na codzień w wersji PC a nie MBP.
Napisano 11 lutego 2007 - 16:29

Napisano 11 lutego 2007 - 16:53
Rzeczywiście udało Ci się
Do marca jestem/byłem gotowy poczekać
...ale ostatnie głosy na forum (czerwiec) trochę mnie zniechęciły;) Tylko ile w tych plotkach prawdy? Tak, rosyjska ruletka;) Nie chciałbym kupić trochę za wcześnie, ze starym oprogramowaniem;) i pluć sobie w brodę
Szkoda, że nie powiedzieli oficjalnie: wczesna wiosna, środek wiosny, późna wiosna;)Wymyślam, ale człowiek byłby spokojniejszy.
Wygogluj statystyki doniesień thinksecret (gizmodo robiło).
Gdyby Apple podało dokładną datę premiery prawdopodobnie ubiło by sobie sprzedaż komputerów na kilka miesięcy wcześniej.
Napisano 11 lutego 2007 - 18:32

Napisano 11 lutego 2007 - 18:40
Jakoś nie wydaje mi się, że spadła sprzedaż komputerów PC po ogłoszeniu premiery Visty.
Jakbym miał pewność, że wraz z zakupem Leoparda dostane iLife plus resztę dodatków to pewnie brałbym już teraz...a tak waham się bo zależy mi na tym chwalonym;)
1) Talony na Vistę rozdawane były już sporo wcześniej żeby zminimalizować ten spadek.
2) Nie mam suchych danych, ale w pierwszym tygodniu pułkowej dostępności Visty sprzedaż komputerów z Vistą wzrosła o 173% w stosunku do poprzedniego tygodnia i o 67% w stosunku do tego samego tygodnia rok temu.
Na iLife przy zakupie Leo bym nie liczył.
Napisano 11 lutego 2007 - 18:53
Czyli chociażby po tym można domyślać się, że premiery Leoparda nie będzie w marcu?1) Talony na Vistę rozdawane były już sporo wcześniej żeby zminimalizować ten spadek.
2) Nie mam suchych danych, ale w pierwszym tygodniu pułkowej dostępności Visty sprzedaż komputerów z Vistą wzrosła o 173% w stosunku do poprzedniego tygodnia i o 67% w stosunku do tego samego tygodnia rok temu.
Na iLife przy zakupie Leo bym nie liczył.

Myślę, że wzrost sprzedaży po premierze to normalna rzecz, ale czy to jest miarodajne? Jeśli ktoś potrzebował komputer i zaplanował sobie zakup to pewnie kupił go przed talonami. Inna sprawa czy ta tendencja Visty utrzyma się na dłużej. W Polsce nie zauważyłem takiej euforii jak chociażby u Azjatów (TV).
Też tak myślę, że na iLife nie ma co liczyć.
Napisano 11 lutego 2007 - 19:21
Czyli chociażby po tym można domyślać się, że premiery Leoparda nie będzie w marcu?
Dlaczego? To tylko przykład odmiennej polityki sprzedawcy wobec konsumenta.
Myślę, że wzrost sprzedaży po premierze to normalna rzecz, ale czy to jest miarodajne? Jeśli ktoś potrzebował komputer i zaplanował sobie zakup to pewnie kupił go przed talonami. Inna sprawa czy ta tendencja Visty utrzyma się na dłużej. W Polsce nie zauważyłem takiej euforii jak chociażby u Azjatów (TV).
Spójrz na siebie. Zaplanowałeś komputer i czekasz na nowy system/talony - zapewniam Cię, że wyjątkowej postawy nie reprezentujesz

Napisano 11 lutego 2007 - 19:31
Napisano 11 lutego 2007 - 20:05
Moim zdaniem to takie czajenie się jak czajnik to nic nie daje ... Ludzie najpierw czekali aż stanieje gf 7950gx2 , jak wyszedł 8800 gts to sraja jusz na 7950gx2 i niby to chcą kupić 8800 ale czekają aż ukarze się r600 to 8800 stanieje ale wtedy nv zapowie nową karte .... Ja kupie MBP w marcu ( wtedy będe miał kase ) i będe zadowolony a jak wyjdzie leopart to się dowiem czy jest warty kasy i ew. kupie ...
Ale tu chodzi o kwestie kilku tygodniu a nie kilku miesięcy jak między 8800GTX a R600.
Napisano 11 lutego 2007 - 20:08
Napisano 11 lutego 2007 - 20:17
Dlaczego? To tylko przykład odmiennej polityki sprzedawcy wobec konsumenta.
Spójrz na siebie. Zaplanowałeś komputer i czekasz na nowy system/talony - zapewniam Cię, że wyjątkowej postawy nie reprezentujesz
Wiem, wiem Lack, że jesteś fanem Microsoftu;)
---
Wiem, że takich jak ja jest więcej. Nie martw się o to;) Mam taką świadomość

Patrze na siebie;) Zaplanowałem, ale to nie będzie mój jedyny komputer. Do tego jedyne ciśnienie jakie mam to zmiana z Widowsa na Mac OS X. Ciekawość ludzka przypadłość i do tego poznanie czegoś nowego. Całe oprogramowanie i filozofia działania. Duże oczekiwania wiąże z pakietem iLife (może błędnie?).
Sam pewnie też wolałbyś poczekać... Tylko, że tak jak ja chciałbyś wiedzieć plus minus ile to czekanie potrwa. Tak wyszło, że Ty Lack nie musisz już czekać

Wszystko ma swój kres, czekanie też

---- Dodano 11-02-2007 o godzinie 22:18 ----
A jeśli kupisz teraz, później dokupisz Leoparda, to nie możesz zainstalować iLife z płytki instalacyjnej Tigera?
:)Mogę, ale chyba też wolałbyś mieć '07 zamiast '06 bez wydawania dodatkowej kasy:)
Napisano 11 lutego 2007 - 20:22
Napisano 11 lutego 2007 - 20:24
Wiem, wiem Lack, że jesteś fanem Microsoftu;)
Skąd ten pomysł?
Sam pewnie też wolałbyś poczekać... Tylko, że tak jak ja chciałbyś wiedzieć plus minus ile to czekanie potrwa. Tak wyszło, że Ty Lack nie musisz już czekać
Wszystko ma swój kres, czekanie też
Ja już dobry rok czekam aż Apple pokaże komputer dla mnie :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych