Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#151 Tharq

Tharq
  • 8 postów

Napisano 03 marca 2007 - 23:19

Mam pytanie mam ipoda od godziny:P i nie bardzo wiem jak zaczac, na razie jeszce nie mam itunes na kompie ale podlaczylem ipoda do ladowania i mam to nie odlaczaj i mam 2 pytania - to pierwsze ladowanie , i gdzies tam pisalo zeby ladowac pelne 5 h wiec laduje, a po 5 h co mam zrfobic bo nie mam jeszce itunes i nie wiem jak wylaczyc to nieodlaczaj;p, mam sciagnac itunes na caly czas podlaczonym ipodzie czy jak - to ma sie ladowac rowne 5h czy jak bedzie wiecej to nic sie nie stanie;] bo nie wiem czy zostawic na noc czy poczekac i odlaczyc z gory thnx nie wiem czy to wazne ale mam ipoda video 80gb zgory thnx za szybka odpowiedz

#152 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 03 marca 2007 - 23:23

Mam pytanie mam ipoda od godziny:P i nie bardzo wiem jak zaczac, na razie jeszce nie mam itunes na kompie ale podlaczylem ipoda do ladowania i mam to nie odlaczaj i mam 2 pytania

- to pierwsze ladowanie , i gdzies tam pisalo zeby ladowac pelne 5 h wiec laduje, a po 5 h co mam zrfobic bo nie mam jeszce itunes i nie wiem jak wylaczyc to nieodlaczaj;p, mam sciagnac itunes na caly czas podlaczonym ipodzie czy jak

- to ma sie ladowac rowne 5h czy jak bedzie wiecej to nic sie nie stanie;] bo nie wiem czy zostawic na noc czy poczekac i odlaczyc z gory thnx

nie wiem czy to wazne ale mam ipoda video 80gb
zgory thnx za szybka odpowiedz

1. Włącz mózg.
2. Przeczytaj instrukcję*obsługi.
3. Jak to nic nie da to poszukaj na forum lub w google.
4. Zadaj pytanie na forum.

#153 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 marca 2007 - 00:03

jesli jeszcze nie ma itunes to oznacza ze nie ma tez dolaczonej do ipoda instrukcji obslugi pewnie, w takim razie masz do niej link w mojej sygnaturze, milej lektury

#154 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 04 marca 2007 - 01:19

@tharq zniszczyłeś mnie tym pytaniem ... ty myślisze ze po co ja pisałem tego pierwszego posta (a własciwie ciągle coś dopisuje) - zeby tacy jak ty cos zkumali ... a ty :o nawet nie otworzyłeś pierwszej strony ... gdzie jest to opisane i nawet zdjęcia są ;) boże drogi coraz bardziej zgadzam sie ze słowami Alberta Einsteina "Są dwie rzeczy bezkresu, wszechświat i ludzka głupota"

#155 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 marca 2007 - 13:40

"... ale co do tej pierwszej nie jestem pewny." :)

#156 snopp

snopp
  • 1 postów

Napisano 08 marca 2007 - 15:47

dzięki za porady, przydały się! miałam problem ale sobie już z nim poradziłam ;)

#157 sztyku007

sztyku007
  • 11 postów

Napisano 10 marca 2007 - 20:10

Jak założyc konto w itunes store jeśli nie posiadam karty płatniczej ????

#158 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 10 marca 2007 - 21:10

Szukaj a znajdziesz.

#159 sztyku007

sztyku007
  • 11 postów

Napisano 10 marca 2007 - 22:03

No tak ale mi chodzi głównie o ściąganie gier na ipoda video 30 gb

#160 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 10 marca 2007 - 22:08

Masę razy już o tym było, na prawdę wystarczy w wyszukiwarkę wpisać kilka słów, jak np: iTunes store konto gry...

#161 sztyku007

sztyku007
  • 11 postów

Napisano 10 marca 2007 - 22:46

Masę razy już o tym było, na prawdę wystarczy w wyszukiwarkę wpisać kilka słów, jak np: iTunes store konto gry...

A ty ściągałeś jakies gry na swojego ipoda;-)

#162 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 11 marca 2007 - 09:05

Ten temat chyba sugeruje, że tak ;)

#163 Reni

Reni
  • 5 postów

Napisano 01 kwietnia 2007 - 14:29

film na iPoda - problem pomózcie - probowałam juz chyba wszystkich programow do konwersji plikow filmowych i zawsze mam ten sam problem po wgraniu na iPoda jest dzwięk i jedna klatka obrazu i nic więcej - co mam zrobic zeby ogladać filmy na iPodzie a nie tylko je słuchać przerobiłam juz peirwsze kroki iPod i istrukcje obsługi apple i nic nie ma pojecia co dalej robic moj problem - nie mam obrazu:-( pomocy :-( z góry dziekuje reni

#164 mika_92

mika_92
  • 1 postów

Napisano 01 kwietnia 2007 - 15:04

hejka mam problem... wczoraj ladowalam ipoda i wszystko bylo ok ale gdy go odlaczylam pokazal i sie orazke na ktroym jest pokazane gniastko i jakis kabel i jest strzalka zeby wlozyc ten kabel do gniastka... i teraz nie moge wloczyc ipoda ani ladowac bo calyczas pokazuje mi sie ten obrazek... co sie z nim stalo??? nawet jak podlacze go do to sie nie laduje ani na kompie mi sie nic nie pokazuje??? co sie z nim stalo mial ktos taki problem????

#165 Reni

Reni
  • 5 postów

Napisano 01 kwietnia 2007 - 16:01

to proste musisz go zreserować - czyli wcisnąc jednocześnie środkowe kółeczko i menu potrzymać 3 sekundy jeli to nie podziała - otwórz sobie instrukcje obsługi apple tam jest wszystko na ten temat
[url]http://www.apple.pl/support/instrukcje/[/url]

powodzenia

moze mi tez by ktoś coś napisał:-( :)

#166 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 kwietnia 2007 - 17:30

Reni jakich programow dokladnie, to wazne bo tak nawet nie wiemy jaki masz system operacyjny

#167 Reni

Reni
  • 5 postów

Napisano 01 kwietnia 2007 - 19:12

próbowałam wielu programow m.in videora iPod conventer, jodix, allok, super niektóre jak konwertowłay na iPoda to po konwersji były w formacie winampa mimo ze ustawiałam konvert na iPod inne konwetuja na MPEG 4 jednak po wgraniu do iPoda jest dzwięk ale jest obraz jednej klatki ale nic wiecej nie moge niczego oglądać jaki jest najlepszy program do convertowania plikow filmowych avi na mp4 czy to moga byc kodeki???? prosze jak najprościej poniewaz nie mam az takiego pojecia o plikach i takich tam:D

#168 lukasz1260

lukasz1260
  • 10 postów
  • SkądPodkarpacie :)

Napisano 01 kwietnia 2007 - 21:37

Z tymi filmikami to robie tak jak jest na rysunku przeciagam do ipoda ale nic sie nie dzieje wogole nie chce sie dac tylko jest ten przeciagniety plik i jest takie kuleczko z kreska nie chce sie wlozyc :( pomocy!!

#169 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 kwietnia 2007 - 23:18

@Reni
"formacie winampa"?
chyba chodzi ci o to ze maja ikone pliku skojarzonego z winampem, to nie ma nic wspolnego z tym czy pliki pasuja do ipoda czy nie, to tylko kwestia tego ze masz w winampie ustawione odtwarzanie tego typu plikow (.mp4) a w odtwarzaczu ktory uzywasz do ogladania filmow nie

inna sprawa ze mpeg4 to nazwa ktora powoduje wiecej zamieszania niz cokolwiek innego w zwiazku z ipodami, mpeg4 to ogolna nazwa sposobu kompresji pod ktora podpadaja zarowno xvid, divx, x264 jak i najnowsze plyty hd-dvd, apple uzylo tego okreslenia tak ze teraz osoby ktore nie znaja sie na temacie kompresji filmow majac widzac mpeg4 uwazaja ze film po skonwertowaniu z takim ustawieniem bedzie na 100% dzialal na ipodzie, niestety tak nie jest

do tego dochodza jeszcze inne codowne wynalazki ktore apple stosuje do sprawdzania czy filmy pasuja na ipoda, ale to juz bardziej skomplikowana sprawa

nie zaglebiajac sie w szczegoly napisze ze nie wszystko co jest oznaczone mpeg4, h264, mp4, m4v da sie wgrac na ipoda

dobrzym narzedziem do konwersji jest videora, jak sie czlowiek uprze to nawet napisy doda, jodix z opinii maslaq'a wnioskuje ze tez dziala poprawnie, na mac'a isquint, i generalnie do zgrywania dvd na ipoda handbrake (dowolny system operacyjny)

czemu masz tylko pierwsza klatke filmu nie jestem w stanie powiedziec, zapodalem tu maly filmik (3.1MB), zobacz czy on bedzie ci sie odtwarzal poprawnie, u mnie on dziala bez problemow, jesli u ciebie nie bedzie dzialac to mozesz sprobowac tylko restore i jesli wciaz beda problemy to pozostaje wizyta w serwisie, jeli natomiast bedzie on dzialal to znaczy ze problem lezy w konwersji - czy jest to sprawa kodekow jakie masz w systemie mozesz stwierdzic na podstawie tego czy film skonwertowany videora bedzie ci sie odtwarzal na ipodzie (videora uzywa wlasnych kodekow), jesli sie on nie odtwarza to zapewne wina samego ipoda

ps1 zakladam ze uzywasz ustawien ktore sa strawne dla ipoda dostepnych w specyfikacji na stronie apple
ps2 inne (bardziej oficjalne) filmy do testow mozesz znalezc na stronie z trailerami www.apple.com/trailers

@lukasz1260
jakie koleczko z kreska? jeden obrazek powie wiecej niz tysiac slow

#170 Reni

Reni
  • 5 postów

Napisano 02 kwietnia 2007 - 20:17

From Migrena sciągnełam jakies filmiki testowe do iPoda wrzuciłam je do niego i to samo dzwięk jest jedna klatka i nic wiecej nawet nie moge powiekszyc obrazu- moze coś zle robie mam muzyke i okładki wszystko jest w porzadku tylko te filmy pomozcie czy jest mozliwe ze moj iPod jest zepsuty???;(

#171 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 kwietnia 2007 - 20:50

moooment, jak powiekszyc obrazu? wyglada to tak samo jak odtwarzanie muzyki z okladka? (maly prostokat po lewo, tytul, autor itd po prawo na dole paske postepu) bo wtedy sprawa jest banalna - w ustawieniach wideo w menu ipoda wylacz tvout :)

#172 Reni

Reni
  • 5 postów

Napisano 03 kwietnia 2007 - 15:02

Jezu dziekuje Ci Migreno jesteś wielki - ostwarza filmy tyle zachodu a tylko trzebab było to wyłaczyc :) pózniej wgram sobie jakies inne filmiki dziekuje jeszcze raz:) I POZDRAWIAM RENI:) ludzie ten człowiek jest WIELKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)

#173 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 03 kwietnia 2007 - 18:03

No co ty nie powiesz.

#174 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 kwietnia 2007 - 21:20

dziekuje za komplement, czuje sie mile polechtany ;)

#175 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 03 kwietnia 2007 - 21:33

migrena jestes do niczego :twisted: (zebys za wsoko nie wzleciał) - zart oczywiscie :D a tak na marginesie to wystarczyło w szukajce wpisac wideo lub cos w tym stylu i by wyskoczyło sporo odopwiedzi na ten temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych