Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowe Mac Booki Pro?

• Please log in to reply
182 replies to this topic

#76 deha21

deha21
  • 384 posts

Posted 16 March 2010 - 15:58

Na macrumors jakis czas temu był news gdzie przypuszczano że 16 marca wyjdą nowe Maci Pro... A razem z nimi moze MBP. Ale pewnie przyjdzie mi jeszcze troche poczekac :/

#77 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 16 March 2010 - 18:43

Ja tam bym się*takimi przypuszczeniami nie przejmował,bardziej tym czy rzeczywiście obecny mb pro jest za słaby jak na twoje wymagania no i oczywiście czy masz pieniądze na taką nowość :)Ja tam czekam na nowe mb air bynajmniej ;)

#78 deha21

deha21
  • 384 posts

Posted 16 March 2010 - 19:34

Za słaby nie jest. Czekam na nową serię żeby aktualna staniała i wtedy bym kupił najtańszego 15" z aktualnej ;) To się nazywa podstęp ;)

#79 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 16 March 2010 - 21:56

Tylko ciekawe ile to stanieje,bo jeżeli o naprawdę dużą ilość $$ to wtedy można pomyśleć,jeśli to będzie rzędu 100zł to szkoda zachodu ;)

#80 deha21

deha21
  • 384 posts

Posted 16 March 2010 - 22:47

Nie wiem jak to było z MacBookami bo w temacie siedzę krótko ale jak zamierzałem kupic iMaca i akurat weszły nowe to tamte staniały sporo. W pewnych momentach 1000 zł można było zaoszczędzić. Tutaj choćby te 500 zł by staniały to i tak dobrze ;)

#81 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 17 March 2010 - 18:15

No to dlatego o tym wlasnie mowie,jesli na starcie stanieja o ok 500zl to bardzo dobrze ;)-poczekamy zobaczymy,mam nadzieje ze na dniach cos nam zaprezentuja

#82 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2630 posts

Posted 20 March 2010 - 13:32

Wezuwiusz jakbys siadl do najnowszego lapka Alienware to papcie by ci spadly,powiedz to szpecom tej firmy,ze ich lapki nie sluza do grania.

#83 DanielF

DanielF
  • 5760 posts
  • SkądSiedlce

Posted 20 March 2010 - 13:35

Są już nowe macbooki - sami zobaczcie
Nowe cudo Apple - Joe Monster

A tu jedna z bardziej prawdopodobnych przyczyn braku nowych wersji macbooków
Hardmac.com : Le "Macbidouille" in English - No New MacBook/MBP: Intel Can NOT Deliver Enough Mobile Arrendale CPU!?

#84 twec

twec
  • 175 posts
  • SkądKraków

Posted 20 March 2010 - 14:01

Dobre :). A co do nowych MBP, to pewnie pokażą je około czerwca, skoro w marcu nic nie było.

#85 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 20 March 2010 - 18:51

@Jedi_V czepiasz sie... po pierwsze juz ktos wspominal o tych alienware :P a po drugie nikt nie mowi ze na laptopach NIE MOZNA grac, tylko ze nie sa z taka mysla projektowane. Laptop bedzie zawsze slabszy od stacjonarnego z tego samego czasu. Ja na swoim 3 letnim laptopie tez moge pograc... na telefonie tez moge pograc :P

#86 digital

digital
  • 30 posts

Posted 24 March 2010 - 17:30

haa...kiedy bedą nowe mbp ? Jeden z userów macrumors forum napisał do Stefana. Pytał o to, jak długo przyjdzie czekać na update mbp. W odpowiedzi otrzymał: ""I recognise the need for secrecy etc but I am really losing heart in the lack of vision for the MBP and Mac Pros. Not expecting a response but as someone who has personally switched dozens of people onto the mac way this is a sad email for me to compose." As he's been occasionally known to do, Steve Jobs reportedly responded with a short reply that simply said "Not to worry." " [macrumors] Zatem Panowie i Panie - > "Not to worry" :D ... może kwiecień, może maj....lipiec :D Nie wiadomo czy ta wiadomość nie jest fejkiem, ale z drugiej strony - patrząc na ciągle opóźniające się wypuszczenie nowych mbp na rynek to raczej uznałbym ją za prawdziwą :).

#87 Gryniu

Gryniu
  • 207 posts
  • SkądChojnice / Gdańsk

Posted 24 March 2010 - 20:12

haa...kiedy bedą nowe mbp ?
Jeden z userów macrumors forum napisał do Stefana.
Pytał o to, jak długo przyjdzie czekać na update mbp.

W odpowiedzi otrzymał:
""I recognise the need for secrecy etc but I am really losing heart in the lack of vision for the MBP and Mac Pros. Not expecting a response but as someone who has personally switched dozens of people onto the mac way this is a sad email for me to compose."

As he's been occasionally known to do, Steve Jobs reportedly responded with a short reply that simply said "Not to worry."
"
[macrumors]

Zatem Panowie i Panie - > "Not to worry" :D ... może kwiecień, może maj....lipiec :D

Nie wiadomo czy ta wiadomość nie jest fejkiem, ale z drugiej strony - patrząc na ciągle opóźniające się wypuszczenie nowych mbp na rynek to raczej uznałbym ją za prawdziwą :).

A ja uważam , że fake. Skoro niby Steve odpisuje na maila od zwykłego usera z MacRumors , to czemu nie odpisuje na naszą "propozycję" Apple Store ?

#88 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2090 posts
  • SkądŚląskie/USA

Posted 24 March 2010 - 22:10

A ja uważam , że fake. Skoro niby Steve odpisuje na maila od zwykłego usera z MacRumors , to czemu nie odpisuje na naszą "propozycję" Apple Store ?

Niekoniecznie fake - odpowiedź pasuje do jego "stylu" (odpowiedzi jedno/dwu-wyrazowe), a poza tym nie zdradza nic bardzo konkretnego, więc myślę, że to może być prawdziwy mail od Stefana ;)
//Pozdrawiam

#89 wishu

wishu
  • 198 posts

Posted 24 March 2010 - 22:34

Witam ;) (jestem nowy więc pasuję się przywitać) starając się nie łamać zasad forum zapytam tutaj o kilka spraw zaczynając od tej związanej z tematem ;) To jak w końcu z tymi nowymi MBP? Bo planuje zakup MBP 13" i jeśli istnieje szansa, że ich cena spadnie w przeciągu hmm miesiąca to chętnie poczekam a co do reszty pytań: planuje zakup w komputroniku ponieważ ten sklep mam na miejscu i jest to wygodne ale na ich stronie jest napisane, że dołączany system to 10.5 Leopard ;/ i teraz nie wiem czy będę miał prawo do jakiegoś darmowego updatu? Czy będę musiał dodatkowo płacić? W sumie tam pracuje mój kolega więc jakby co pewnie załatwi mi 10.6 Snow Leoparda. Jest jakaś znacząca różnica pomiędzy nimi? :> Z góry dzięki i pozdrawiam ps. pewnie jeszcze nie raz o coś zapytam i obiecuje postarać się być jak najmniej upierdliwym ^^

#90 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 24 March 2010 - 22:40

To jak w końcu z tymi nowymi MBP? Bo planuje zakup MBP 13" i jeśli istnieje szansa, że ich cena spadnie w przeciągu hmm miesiąca to chętnie poczekam a co do reszty pytań:

Pewnie będą 12 kwietnia razem z Adobe CS5, a cena nie powinna ulec zmianie.

Bo planuje zakup MBP 13" i jeśli istnieje szansa, że ich cena spadnie w przeciągu hmm miesiąca to chętnie poczekam a co do reszty pytań:
planuje zakup w komputroniku ponieważ ten sklep mam na miejscu i jest to wygodne ale na ich stronie jest napisane, że dołączany system to 10.5 Leopard ;/ i teraz nie wiem czy będę miał prawo do jakiegoś darmowego updatu? Czy będę musiał dodatkowo płacić?

Upgrade kosztuje 129 zł.
Był jeszcze Up-To-Date dla osób które kupiły Maka po 8 czerwca 2009 roku za 9,95 $ ale skończył się 26 grudnia 2009 roku..
Generalnie nie ma się co pakować w jakiegoś starocia co przeleżał rok w magazynie.
No chyba, że kolega załatwi ci duży rabat.

W sumie tam pracuje mój kolega więc jakby co pewnie załatwi mi 10.6 Snow Leoparda. Jest jakaś znacząca różnica pomiędzy nimi? :>

Mniej więcej taka jak między Windowsami Vista i 7 ;)

#91 tymek666

tymek666
  • 84 posts
  • SkądButryny, PL

Posted 03 April 2010 - 19:23

Czytąc recenzje iPada zastanawiam się, czy jest realna szansa na MBP z matrycą IPS? Jak dla mnie to nawet procki c2d mogłby zostać jeśli daliby tam taką matrycę :)

#92 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 03 April 2010 - 23:50

Czytąc recenzje iPada zastanawiam się, czy jest realna szansa na MBP z matrycą IPS?

Mało prawdopodobne, juz prędzej AMOLED.

#93 tymek666

tymek666
  • 84 posts
  • SkądButryny, PL

Posted 04 April 2010 - 07:19

Na AMOLED też bym się nie pogniewał ;) Tylko to chyba mniej realne, bo nie wiem, czy któraś firma oprócz Samsunga je robi.

#94 Skarin

Skarin
  • 13 posts

Posted 07 April 2010 - 08:07

Hmm, a co sądzicie o tej (niepotwierdzonej póki co) informacji?

[url=http://www.mobimaniak.pl/20509/w-kwietniu-wreszcie-aktualizacja-macbookow/]W kwietniu wreszcie aktualizacja MacBooków! | MobiManiak.pl[/url]

#95 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 07 April 2010 - 08:11

Wydaje się być prawdopodobna jeśli chodzi o termin. Reszta to kto wie. i7 w laptopie i 8h pracy na baterii... hmmmm

#96 wishu

wishu
  • 198 posts

Posted 07 April 2010 - 10:53

szczerze to ja nie byłbym usatysfakcjonowany -.- teraz kiedy w tym tygodniu mam odebrać mbp 13 to szczerze szlag jasny by mnie trafil jakby się okazało, że wyjdą nowe...

#97 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 07 April 2010 - 10:58

dlaczego by cie szlag trafił, nie rozumiem tego, myślałem zawsze że komputer się kupuje taki który spełnia określone wymagania, a nie żeby był super, hiper najnowszy. No ale chyba jakiś głupi jestem albo coś bo się okazuje inaczej.

#98 Skarin

Skarin
  • 13 posts

Posted 07 April 2010 - 11:07

dlaczego by cie szlag trafił, nie rozumiem tego, myślałem zawsze że komputer się kupuje taki który spełnia określone wymagania, a nie żeby był super, hiper najnowszy. No ale chyba jakiś głupi jestem albo coś bo się okazuje inaczej.

Podejrzewam, że koledze chodziło o ceny. Jak wyjdą nowe MacBooki, to stare pewnie istotnie potanieją.

#99 wishu

wishu
  • 198 posts

Posted 07 April 2010 - 11:22

cena to raz, istnieje przecież prawdopodobieństwo, że stare stanieją albo nowe będą w tej samej cenie co stare, a dwa jak już kupowac to w miare aktualne... jakbym miał potwierdzona informację, że beda to bym wolał poczekać to jest chyba zrozumiałe?... zreszta ja zawsze trafiam w takie idealne okresy ;) trudno...

#100 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2630 posts

Posted 08 April 2010 - 08:17

Wishu wez pod uwage,ze Apple przewaznie ma problemy ze sprzetem rev.A

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users