Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowe Mac Booki Pro?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
182 odpowiedzi w tym temacie

#101 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 11:55

no to jestem w kropce ;S dostałem informacje, że mbp 13 jest już do odebrania i teraz chciałbym Was zapytać bo ja już się pogubiłem: brać to co przyszło czy poczekać bo jest taka możliwość, a jeśli poczekać to ile to jeszcze może potrwać? Bo to wszystko nadal tylko plotki i jako, że jestem nowy co to znaczy to rev.A? Proszę doradźcie, jestem zdecydowany na mbp tylko nie wiem co robić... brać czy czekać...

#102 pokmahon

pokmahon
  • 52 postów
  • SkądLubartów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 12:28

Jeżeli potrzebujesz komputera to bierz i nie czekaj :] Rev. A to pierwsza partia która jak często u Apple się już zdarzało może mieć wady produkcyjne.

#103 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 12:33

wiesz... chyba tak zrobie... bo im dłużej się zastanawiam tym mniej pewny jestem... i chyba wykształciło się u mnie nowe zjawisko "dysonansu przedzakupowego" ;)

#104 pokmahon

pokmahon
  • 52 postów
  • SkądLubartów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 12:40

MBP13 to fajny sprzęcik i nie ma co się wahać chyba, że fanatycznie śledzisz nowinki technologiczne i musisz mieć najnowszy model, ale ta studnia nie ma dna ;)

#105 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 08 kwietnia 2010 - 13:16

wishu ja na twoim miejscu poczekałbym do tego 17 kwietnia (apple musi w końcu zaktualizować MacBooki Pro) a jak nie to bierz stare ;D

#106 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 13:23

hehe, ciągle te same gadki z czekaniem już od grudnia słyszę. Weź kup teraz i się ciesz fajnym sprzętem.

#107 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 13:33

sowalski a skąd wiesz, że 17 kwietnia będą nowe? Do tego dochodzi czas kiedy one przybędą do Polski a w tym czasie mój mbp który teraz czeka zostanie zwrócony i znów będę musiał zamawiać itd... nie wiem, dziś już go chyba nie odbiore dam sobie czas do jutra na zastanowienie i zobacze co jeszcze ciekawego napiszecie w tym wątku :P

#108 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 13:45

@wishu, zadaj sobie jedno pytanie, po co kupujesz maka? Pewnie głównie dla systemu, no może nie tylko i wyłącznie ale głównie, prawda? No to jak sobie odpowiedziałeś to bierz tego co zamówiłeś teraz i się ciesz fajnym sprzętem i systemem ;) No i mówię Ci że to oczekiwanie trwa już od grudnia, miały być nowe w styczniu, wszyscy czekali i ci mądrzejsi już dawno sobie kupili, a ci głupsi nadal czekają ;) Poza tym, nie wiadomo jakie będą te nowe MacBooki Pro, jeśli w ogóle będą niedługo. Może coś jak białe MB, które są jak dla mnie dużo brzydsze i gorsze niż te poprzednie aluminiowe. Także żebyś się potem nie zdziwił jak nowe MBP będą też białe i plastikowe ;) Ale co kto lubi, niektórym ludziom się te białe podobają, mi nie.

#109 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 kwietnia 2010 - 16:07

New MacBook, MacBook Pro, and MacBook Air Models Scheduled for Launch This Month? - Mac Rumors
New MacBook Pros (and Possibly MacBook Airs) Coming on April 13th? - Mac Rumors

Wydaje się być prawdopodobna jeśli chodzi o termin. Reszta to kto wie. i7 w laptopie i 8h pracy na baterii... hmmmm

W końcu Core i7 są mniej prądożerne od Core 2 Duo.

sowalski a skąd wiesz, że 17 kwietnia będą nowe? Do tego dochodzi czas kiedy one przybędą do Polski a w tym czasie mój mbp który teraz czeka zostanie zwrócony i znów będę musiał zamawiać itd... nie wiem, dziś już go chyba nie odbiore dam sobie czas do jutra na zastanowienie i zobacze co jeszcze ciekawego napiszecie w tym wątku :P

Lepiej poczekać tydzień na nowość niż kupować staroć sprzed roku.

#110 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 16:51

rzymianin ok tydzien, ale kiedy będą w Polsce to raz? Kiedy będą w komputroniku bo tylko on wchodzi w gre to dwa, i czy cena będzie ta sama to trzy bo mogę sobie pozwolic na wiecej niestety i to mowa oczywisice o komputerze ze zniżką edukacyjna...

#111 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:25

macieks72 ten tydzień czekania wiele nie zmieni, a za taką samą cene bedzie można dostać coś o lepszych parametrach, a wiadomo coś co jest nowsze łatwiej później sprzedać.

#112 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:27

sowalski ale jak to wg. Ciebie będzie wyglądać z dostępnością tych nowych w Polsce? Bo ok poczekać do wtorku to jeszcze nic ale jak we wtorek nic sie nie pokaze, albo pokaże sie ale w Polsce dopiero np za miesiąc to coraz gorzej... Na razie poczekam do wtorku jeśli nie będzie nowych plotek/informacji to wezmę tego...

#113 ZirakZim

ZirakZim
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:02

Poza tym, żadnych konkretów nie ma w tym momencie. Przepraszam za podwójny post.

#114 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 kwietnia 2010 - 23:22

rzymianin ok tydzien, ale kiedy będą w Polsce to raz? Kiedy będą w komputroniku bo tylko on wchodzi w gre to dwa, i czy cena będzie ta sama to trzy bo mogę sobie pozwolic na wiecej niestety i to mowa oczywisice o komputerze ze zniżką edukacyjna...

Cena w dolarach to się nie zmieniła od 10 lat, a złotówka się umacnia.

Poza tym, żadnych konkretów nie ma w tym momencie.

12 kwietnia jest premiera Adobe CS5, więc jest spora szansa na nowe MacBooki Pro i Mac Pro.

#115 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 10:49

@rzymianin i7 mniej prądożerne od Core2Duo. Wierzę na słowo. Wolę link ;-)
Jeśli chodzi o przesunięcie czasowe między wypuszczeniem w U.S a w Polsce modelu komputera nie jest tak źle. Myślę, że jest to kwestia 1-3 tygodni. Kto chce czekać niech czeka, kto nie ten niech nie czeka. Najważniejsze jak zwykle jest zastanowienie się do czego będzie się używać komputera czyli jego zastosowanie.
To nie iPad, który dopiero przeciera szlaki do Polski.

#116 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 09 kwietnia 2010 - 13:49

sowalski ale jak to wg. Ciebie będzie wyglądać z dostępnością tych nowych w Polsce? Bo ok poczekać do wtorku to jeszcze nic ale jak we wtorek nic sie nie pokaze, albo pokaże sie ale w Polsce dopiero np za miesiąc to coraz gorzej... Na razie poczekam do wtorku jeśli nie będzie nowych plotek/informacji to wezmę tego...

Z tego co pamiętam to nowe iMac-i były dostępne w polsce w przeciągu 1 tyg od daty premiery więc nie jest aż tak źle, a imo nowe macbooki będą miały coś jeszcze oprócz większej ilości ramu, dysku i nowego procka.

#117 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 16:26

na razie czekam... zobaczymy co będzie we wtorek...

#118 Skarin

Skarin
  • 13 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 13:52

Zdaje się, że nowe MBP zbliżają się coraz szybciej. Dziś natrafiłem na coś takiego (notabene znów polska strona).

[url=http://www.makoweabc.pl/2010/04/symbole-nowych-macbookow-pro/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+MakoweABC+(Makowe+ABC)&utm_content=Google+Reader]Symbole nowych MacBooków Pro | Makowe ABC[/url]

#119 tymek666

tymek666
  • 84 postów
  • SkądButryny, PL

Napisano 11 kwietnia 2010 - 14:24

Chociaż wydajność obecnych modeli jest dla mnie wystarczająca, to czekam na nowe modele głównie z względu na bardziej oszczędne procesory i być może grafikę (jeśli dadzą coś z serii radków 5xxx).

#120 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 14:40

też dziś natrafiłem na ta informację na macrumors. I teraz jestem jeszcze bardziej przekonany że warto czekać dłużej niż do wtorku ;)

#121 3GS

3GS
  • 83 postów

Napisano 12 kwietnia 2010 - 17:11

Jak sądzicie, czy włożą do 13 ten procesory "i5" ?

#122 jedrulam

jedrulam
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 kwietnia 2010 - 17:12

Apple na targach NAB 2010: nowy pakiet Final Cut Studio czy MacBooki Pro? - Apple Blog

#123 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 kwietnia 2010 - 17:14

Jak sądzicie, czy włożą do 13 ten procesory "i5" ?

moim zdaniem nie ma szans.. dadza mocniejsze c2d, na i5 obstawial bym w najmocniejszym modelu 15 i 17 (ostrozne przypuszczenia), i7 o ile bedzie to trzeba bedzie za niego extra doplacic (w 15 i 17)

#124 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 12 kwietnia 2010 - 17:21

hehe, jak ja lubię takie zabawy we wróżki, ludzie jakie to ma znaczenie co kto myśli jeśli nikt tego nie wie co będzie a co nie. Ale luz, piszcie piszcie, można się pośmiać troszkę z tego.

#125 pokmahon

pokmahon
  • 52 postów
  • SkądLubartów

Napisano 12 kwietnia 2010 - 17:31

Śmiej się ile chcesz, ale najmocniejsze procesory zawsze były dostępne za dopłatą tak jak napisał oley_20 :]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych