Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowe Mac Booki Pro?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
182 odpowiedzi w tym temacie

#1 mcfrey

mcfrey
  • 424 postów
  • SkądGizycko

Napisano 01 marca 2010 - 12:02

Przed swietami chcialem kupic MacBooka Pro ale ktos mi tu napisal zeby poczekac bo w styczniu bedzie uaktualnienie. Juz marzec a tu cisza:) Ktos cos wie o tym?:)

#2 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 01 marca 2010 - 12:06

To takie moje gdybanie, ale przed premierą iPada nie wyjdą. To mogłoby odwrócić uwagę od najmłodszego dziecka Apple, do którego Apple podchodzi bardzo poważnie.

#3 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 01 marca 2010 - 12:08

Oczywiscie ze KTOS wie... to Steve Jobs :D hehe... a powaznie, to w/g Mac Buyer's Guide: Know When to Buy Your Mac, iPod or iPhone zbliza sie czas na update (2 mies powyzej sredniej), ale tak naprawde to nie wiadomo kiedy (bo kiedys bedzie). Jezeli mozesz poczekac to czekaj, ale to moze byc pare dni, jak i pare miesiecy... musisz sam zdecydowac. chociaz osobiscie jakiejs rewolucji tym razem bym sie nie spodziewal, wiekszy dysk, szybszy procesor itp. Tyle ze tym sposobem to mozna czekac wiecznie, bo zawsze jest jakis update na horyzoncie ;)

#4 mcfrey

mcfrey
  • 424 postów
  • SkądGizycko

Napisano 01 marca 2010 - 12:08

A to Tys mi namacil:) Teraz chyba jednak poczekam. Najgorzej zeby nie zrobic posligu. Kupujesz a za tydzien wypuszczaja nowe:)

---- Dodano 01-03-2010 o godzinie 12:11 ----
No tak rzeczywiscie czekac kilka miesiecy sie nie oplaca nie mniej jednak gdyby bylo tak jak npaisalem wyzej to byloby niefajnie:)

#5 SmolkinJack

SmolkinJack
  • 1 postów

Napisano 01 marca 2010 - 12:11

Ja bym czekał na update, i kupił tańszego z serii "przestarzałej". Tańsze, a różnica w osiągach minimalna.

#6 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 01 marca 2010 - 12:16

tego to nigdy nie wiesz... czasem tak bywa, kupisz a na drugi dzien jest nowy :) na razie nie ma raczej zadnych wiekszych poglosek o nowym wiecz raczej przez dluzszy czas nic nie bedzie. zwykle na pare dni przed updatem sa jakies przecieki :) a na razie jedynym 'znakiem' jest New Placeholder SKUs Appearing in Best Buy Inventory Database? - Mac Rumors , chociaz w przeszlosci to sie sprawdzalo (hehe, namieszalem jeszcze bardziej ? :))

#7 mcfrey

mcfrey
  • 424 postów
  • SkądGizycko

Napisano 01 marca 2010 - 12:17

No tak w tym Buyer's Guide pisza coby poczekac:) No to poczekam Aczkolwiek cos sie obawiam ze dopoki nie wypuszcza Ipada nie puszcza tez nic nowego:) Chyba ze baka:)

---- Dodano 01-03-2010 o godzinie 12:18 ----
Dobra, czekam:)

#8 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 01 marca 2010 - 12:57

Gdzies czytalem ze podobno moga sie pojawic w okolicach 10 marca:) Tez czekam zeby zobaczyc co to bedzie. raczej napewno beda nowe procesory i nowosc intela tzn przelaczanie miedzy kartami graficznymi "w locie" bez koniecznosci przelaczania manualnego a bardziej biorac pod uwage obciazenie komputera:)

#9 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 01 marca 2010 - 13:00

Czekaj czekaj, pojawią się, a jak nie to czekaj dalej.

#10 mcfrey

mcfrey
  • 424 postów
  • SkądGizycko

Napisano 01 marca 2010 - 13:00

No to mamy termin do czekania:) 10 MARCA:))) Godzina Z:)

#11 deha21

deha21
  • 384 postów

Napisano 01 marca 2010 - 13:30

Ja też gdzieś czytałem że w marcu mają się pojawić. Ale ja i tak będę czaił się na jakąś okazję używanego z aktualnej serii ;)

#12 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 01 marca 2010 - 13:59

Albo refurbished z obecnej serii :P

#13 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 01 marca 2010 - 14:05

poczekaj jeszcze z rok to jeszcze beda lepsze

#14 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 01 marca 2010 - 14:26

za rok będą za słabe pewnie dla niego jeszcze, najlepiej to z 5 lat niech poczeka.

#15 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 01 marca 2010 - 16:22

za rok będą za słabe pewnie dla niego jeszcze, najlepiej to z 5 lat niech poczeka.

Masz jakis kompleks czy co??
Jak nie masz nic wartego uwagi do powiedzenia to sie po prostu nie odzywaj i juz...

#16 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 01 marca 2010 - 16:40

Oczywiscie ze KTOS wie... to Steve Jobs :D hehe... a powaznie, to w/g Mac Buyer's Guide: Know When to Buy Your Mac, iPod or iPhone zbliza sie czas na update (2 mies powyzej sredniej), ale tak naprawde to nie wiadomo kiedy (bo kiedys bedzie). Jezeli mozesz poczekac to czekaj, ale to moze byc pare dni, jak i pare miesiecy... musisz sam zdecydowac. chociaz osobiscie jakiejs rewolucji tym razem bym sie nie spodziewal, wiekszy dysk, szybszy procesor itp. Tyle ze tym sposobem to mozna czekac wiecznie, bo zawsze jest jakis update na horyzoncie ;)

Tylko, że większy jest zwykle raz do roku, więc można sobie z wyprzedzeniem zaplanować zakupy.

#17 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 02 marca 2010 - 21:32

Z czekaniem jest tak,że jeżeli zależy ci na 200mhz więcej procka i 40gb więcej dysku i jakichś kosmetycznych zmianach to warto poczekać...Jeśli zależy ci na zakupie MBP z obecnej generacji ,to w sumie niby też się opłaca ,bo jak wyjdzie nowy to te troszkę na wartości stracą,ale czekać na cokolwiek można w nieskończoność, wyznacz sobie datę np ten 10 marca i jak się nic nie wydarzy to wtedy kupuj coś z obecnej serii i się nie przejmuj ;)

#18 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 04 marca 2010 - 22:20

Mnie zalezy bardziej na troche lepszej karcie graficznej zeby mozna bylo sobie w cos czasem pograc skoro powoli bo powoli ale rynek gier na maca se rozwija:) Dlatego mam nadzieje ze Apple cos z tym zrobi i w nowe Macbooki pro wsadza troche mocniejsza grafike:) Jesli nie to coz...bede myslal co dalej zrobic:) W koncu nie tylko Apple produkuje komputery:)

#19 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 04 marca 2010 - 22:23

1 - obecne sa wystarczajaco mocne do grania :) 2 - laptopy nigdy nie sluzyly i nie beda sluzyc do grania. jak szukasz czegos do grania do iMac lub lepiej PCet, albo najlepiej konsola :P

#20 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 04 marca 2010 - 23:09

No konsoli grac nie lubie..ja jestem starej daty i do grania potrzebuje myszki i klawiatury:) Z drugiej strony konkurencja robi laptopy doskonale nadajace sie do grania (patrz np Asus). Ale nie o to mi chodzi:) Chcialbym miec laptopa ktory posluzy mi do w miare wszystkiego (rozrywka zabawa ze zdjeciami a takze od czasu do czasu granie:) i mam nadzieje ze Apple mnie nie zawiedzie:) Nie potrzebuje super wypasionego komputera ale takiego zeby sluzyl mi do w miare wszystkiego:)

#21 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 04 marca 2010 - 23:13

a to nie wiesz ze 'jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego' ? :) cytujac ktoras z reklam... chcesz miec stabilny system i porzadny sprzet do pracy, bierz MBP, chcesz miec zabawke do grania, mozesz kupic asusa. Twoj wybor.

#22 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 04 marca 2010 - 23:26

Nie chialbym wyjsc na kogos kto szuka tylko najszybszych komponentow:) Chcialbym miec komputer do pracy (tak jak aktualnie macbooka) ale chcialbym rowniez zebym jak najdzie mnie ochota na odrobiny rozrywki nie musial obejsc sie ze smakiem:) Coz pozyjemy zobaczymy...i tak mam czas do kwietnia kiedy to moj macbook zostanie podarowany rodzicom i nadejdzie czas na zakup czegos innego:)

#23 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 marca 2010 - 02:19

2 - laptopy nigdy nie sluzyly i nie beda sluzyc do grania.

Ciekawe co na to takie marki jak Alienware ;)

#24 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 05 marca 2010 - 02:28

Voodoo PC Brand Is Basically Dead - Hp - Gizmodo

Alienware - laptop powyzej 4kg :) ... (na szybko googlane)

nie, no ok... go ahead :P jak ktos lubi...

#25 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 05 marca 2010 - 08:57

Z drugiej strony to najczesciej sa laptopy ktore maja w jakis sposob zastapic desktopy co mnie osobiscie pasuje ze wzgledu na niezbyt wielkie mieszkanie i dosyc czeste przeprowadzki:) Niby moc podobna do desktopa a ile mniej miejsca zajmuje:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych