Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowe Mac Booki Pro?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
182 odpowiedzi w tym temacie

#26 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 06 marca 2010 - 22:54

No konsoli grac nie lubie..ja jestem starej daty i do grania potrzebuje myszki i klawiatury

Zdajesz sobie sprawę, że konsolę to nie żadna 'nowość w temacie grania'? Przecież pierwsza konsola - Magnavox Odyssey, wyszła w 1972r. na długo za nim rynek gier zaczął się rozwijać na komputerach domowych, a nawet przed powstaniem komputera w takiej formie jakiej obecnie znamy.. ;)
Sorry, że się tak trochę oburzyłem, ale jeżeliby byłbyś 'starej daty' to grałbyś na konsoli a nie na kompie :)
//Pozdrawiam

#27 1fajny1

1fajny1
  • 79 postów

Napisano 07 marca 2010 - 00:11

2 - laptopy nigdy nie sluzyly i nie beda sluzyc do grania.

powiedz to mojemu samsungowi sa11 z odpalonym gta 4 :D

#28 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 07 marca 2010 - 00:40

ja nie mowie ze NIE MOZESZ sobie na nim zagrac. ale ze nie sa w takim celu zaprojektowane. sprobuj sobie zagrac w jakas najnowsza grafikozercza gre :) na MBP tez pograsz, ale to nie jest komp do grania w najnowsze produkcje ktore wymagaja superduper karty hiper procesora itp...

#29 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 07 marca 2010 - 01:30

No konsoli grac nie lubie..ja jestem starej daty i do grania potrzebuje myszki i klawiatury:)

Jakbyś był starej daty to do grania byś potrzebował Joysticka, a najlepiej dwóch. Tak jak ja. Dlatego przestałem grać już dawno bo już Joysticków nie robią.

#30 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 07 marca 2010 - 16:06

Jakbyś był starej daty to do grania byś potrzebował Joysticka, a najlepiej dwóch. Tak jak ja. Dlatego przestałem grać już dawno bo już Joysticków nie robią.

Hehe niejako napisałeś to samo co ja - chociaż zdaję sobie sprawę, że nie wiedziałeś o tym ;) A i to prawda, że Joysticki odchodzą, ale dzisiejsze Pady są przecież lepsze :) Szczególnie ten do Xboxa360! ;)
//Pozdrawiam

#31 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 07 marca 2010 - 21:23

No ja nie wiem:) Jakos nie wyobrazam siebie grania na konsolach w gry np typu Diablo lub podobne:) Rozumiem ze konsole sa nie do pobicia jesli chodzi o bijatyki lub temu podobne ale ja jakos nie umiem i nie lubie grac w gry na konsolach i wole normalne komputery:) Zwlaszcza jak moge sobie laptopa do pracy a z konsola byloby troche trudno:)

#32 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 08 marca 2010 - 16:03

Zwlaszcza jak moge sobie laptopa do pracy a z konsola byloby troche trudno

Że tak to ujmę: PSP, NDS helloł ?? ;)

#33 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 08 marca 2010 - 16:24

Że tak to ujmę: PSP, NDS helloł ?? ;)

Ja rozumiem ze sa takie rozwiazania ale po co skoro mozna miec to wszystko w jednym:) Po co mam wydawac kupe kasy na laptopa Apple plus znowu koszty bo chce sobie raz na jakis czas zagrac:) Dla mnie myszka i klawiatura byc musi i koniec:):)Do pracy jak i do grania :)

#34 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 09 marca 2010 - 10:07

ogólnie to nikt ci nie broni grania na komputerze :) Z tym ,że na appla jest mniejsza dostępność gier,w sklepach typu empik są może ze 2 gry co działają bezpośrednio na mac os(simsy 3 i football manager ;) )Teoretycznie widziałem np age of empires 3,jakieś nfs tez na mac ale to trudno zdobyć

#35 deha21

deha21
  • 384 postów

Napisano 10 marca 2010 - 08:59

Dziś wielka chwila prawdy ;) Plotki mówią że dziś będą nowe MacBooki ;)

#36 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 10 marca 2010 - 09:41

Zobaczymy zobaczymy:) CHociaz znajac Apple i ich podejscie to bedzie wielka kupa:) Ale bylbym zachwycony gdybym sie pomylil:)

#37 lukasekg

lukasekg
  • 60 postów

Napisano 10 marca 2010 - 15:58

Mogłyby dzisiaj wyjść te nowe PRO bo dosyć mam czekania i prawdopodobnie jeśli nic się nie pojawi jadę w sobotę zakupić aktualną serie 13'. Z drugiej strony szkoda by było kupić aktualną seria jeśli za tydzień np. wyjdzie nowa...

#38 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 10 marca 2010 - 16:18

Pewnie będą dopiero jak NVidia wygra proces z Intelem.

Newsy, Aktualności — Wydarzenia, Prawo i polityka: Nvidia jest gotowa na sądową wojnę z Intelem — CHIP

#39 deha21

deha21
  • 384 postów

Napisano 10 marca 2010 - 17:25

Z drugiej strony szkoda by było kupić aktualną seria jeśli za tydzień np. wyjdzie nowa...

Dokładnie. Chciałem kupić MBP jeśli dziś by nie wyszły nowe ale jak za tydzień wyjdą to będzie kupa. Chyba jednak poczekam miesiąc, nie spieszy mi się aż tak.

#40 Nagan

Nagan
  • 15 postów

Napisano 10 marca 2010 - 18:58

Jestem w tej samej sytuacji. Chciałem kupić MBP, byłem już blisko płacenia ale coś mnie ruszyło i postanowiłem poczekać na nową wersję.

#41 lukasekg

lukasekg
  • 60 postów

Napisano 10 marca 2010 - 19:07

Właściwie to co ma się dzisiaj wydarzyć, ze moglibyśmy dostać ewentualna informacje nowych makach?

#42 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marca 2010 - 19:38

Wg mnie nowe MBP będą dopiero w okolicach maja/czerwca, czyli podobnie jak rok wstecz. Przecież dopiero co iPad wchodzi, więc? Jaki byłby marketingowy sens narzucania na siebie dwóch premier?

#43 regedit

regedit
  • 29 postów

Napisano 10 marca 2010 - 19:52

Według mnie taki sens, że konkurencja ma już Core i3/5/7 a Apple jeszcze nie. Nawet spóźniony Dell ogłosił nową serię*laptopów biznesowych na nowej platformie Intela.

#44 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 10 marca 2010 - 20:11

*regedit : a wiesz , że jest niewielka różnica między C2D a iC? Jak już to są troszeczkę bardziej energooszczędne , czego nawet nie zauważysz i minimalnie mocniejsze , czego również nie odczujesz. Te z mid '09 maja : podświetlenie LEDami , Apple oferuje dyski SSD , pamięci DDR3 , dwie karty graficzne >13,3"... Czegóż więcej chcieć? Odświeżyć wizualnie jestem pewien , że apple tego nie zrobi.

#45 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 10 marca 2010 - 22:29

Te z mid '09 maja : podświetlenie LEDami , Apple oferuje dyski SSD , pamięci DDR3 , dwie karty graficzne >13,3"... Czegóż więcej chcieć?

Na przykład automatycznego przełączania między tymi grafikami jak w Asusie U30J albo dotykowego ekranu jak w ThinkPadach T410 Touch.

Ładowanie indukcyjne jak w Dellu Latitude Z600 też by się przydało.

#46 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marca 2010 - 23:16

*regedit : a wiesz , że jest niewielka różnica między C2D a iC? Jak już to są troszeczkę bardziej energooszczędne , czego nawet nie zauważysz i minimalnie mocniejsze , czego również nie odczujesz.

Te z mid '09 maja : podświetlenie LEDami , Apple oferuje dyski SSD , pamięci DDR3 , dwie karty graficzne >13,3"... Czegóż więcej chcieć?
Odświeżyć wizualnie jestem pewien , że apple tego nie zrobi.

Dokładnie, obecne MBP są wystarczające. Konkurencja ma i7, to fakt, ale faktem jest też, że lapki z i7 nie cieszą się jeszcze olbrzymią popularnością, a zatem nie ma "parcia" na ich wprowadzanie w tej chwili.

Obecnie najlepiej sprzedają się laptopy niewielkie, które posiadają energooszczędne procesory, a co za tym idzie, ich czas pracy na baterii jest maksymalnie wydłużony.

Nowe MBP na pewno będą w tym roku, ale moim zdaniem pojawią się w okolicach maja najwcześniej, jak nie jeszcze później. Co więcej, zanim będzie je można kupić w PL po ich oficjalnej prezentacji, to też minie trochę czasu. Czy zatem jest sens na nie czekać? Wg mnie nie. Jeżeli ktoś potrzebuje laptopa, to niech kupuje i tyle ;).

#47 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 11 marca 2010 - 02:08

Na przykład automatycznego przełączania między tymi grafikami jak w Asusie U30J albo dotykowego ekranu jak w ThinkPadach T410 Touch.

A do czego Ci automatyczne przełączanie , czy wykorzystywanie obu grafik na raz?
Do grania? - Chyba jedynie do tego. Do grania to złóż sobie PCta albo kup konsole ;)

#48 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 marca 2010 - 13:22

Chyba się doczekaliście... Po dzisiejszej premierze 6-rdzeniowego CPU Intela pojawił się przeciek, że 16 marca ma on trafić do MBP. Nasuwa się tylko, że nowe MBP mogą być cholernie drogie... Prócz tego, mają mieć także 10-gigabitową sieciówkę.

#49 tymek666

tymek666
  • 84 postów
  • SkądButryny, PL

Napisano 11 marca 2010 - 13:34

Chyba się doczekaliście... Po dzisiejszej premierze 6-rdzeniowego CPU Intela pojawił się przeciek, że 16 marca ma on trafić do MBP.

Nasuwa się tylko, że nowe MBP mogą być cholernie drogie... Prócz tego, mają mieć także 10-gigabitową sieciówkę.

Chyba ma trafić do Mac Pro, a nie Macbook Pro....

#50 pokmahon

pokmahon
  • 52 postów
  • SkądLubartów

Napisano 11 marca 2010 - 13:35

Napewno wersja bardziej wypasiona czyli z najmocniejszym procem, GPU itd będzie droga, ale trzeba wziąść pod uwagę, że napewno będą dostępne modele z innymi konfiguracjami w niższych cenach :] Zależy jakie kto ma potrzeby i jak zasobny portfel ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych