Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konto deweloperskie: zakładanie, używanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
582 odpowiedzi w tym temacie

#376 pstanek

pstanek
  • 274 postów

Napisano 12 lipca 2012 - 16:51

Myślałem, że jak jestem zapisany na iOS to mogę u tu i tu ale ściągać wersje beta mogę z tego na który jestem zapisany. Czyli już w tej chwili trzeba zastanowić się czy skupić się na IOS czy MAC :/

#377 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 14 lipca 2012 - 16:48

Mam pytanie, wrzuciłem dokładnie 7 dni temu aplikacje do AppStore i ciagle jest status waiting for review. Rozumiem ze jeszcze nie została sprawdzona. Czy jeśli zostanie zatwierdzona lub bedą błędy to powiadomiony zostanę o tym mailem? I ile czasu moze trwać to pierwsze sprawdzenie? Dzięki za odpowiedź

#378 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 17:09

Mam pytanie, wrzuciłem dokładnie 7 dni temu aplikacje do AppStore i ciagle jest status waiting for review. Rozumiem ze jeszcze nie została sprawdzona. Czy jeśli zostanie zatwierdzona lub bedą błędy to powiadomiony zostanę o tym mailem? I ile czasu moze trwać to pierwsze sprawdzenie?

Dzięki za odpowiedź

Zostaniesz poinformowany. Trwa to od kilku godzin, do kilku dni (jeśli będą potrzebować dodatkowego czasu).

#379 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 17:16

@tmkszlc - niestety kolejka do AppStore się wydłuża. Wczoraj zaakceptowano mi update Project Plannerów po 12 dniach oczekiwania. W zasadzie co wersję jest gorzej.

#380 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 14 lipca 2012 - 17:54

Dzięki za odpowiedz. Czyli musze jeszcze poczekac

#381 OhNoo

OhNoo
  • 7 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 20:28

Ehh... Po 10 miesiącach pracy apka gotowa, a Apple rzuca kłody pod nogi...czyli znów to samo - nie mogę dołączyć do "Apple Developer" dla firm jako działalność gospodarcza. Wysyłałem już 3 razy dokumenty, dzwoniłem, pisałem kilka razy i ciągle to samo:

"I understand your disappointment but unfortunately the only option for sole proprietors is to enroll in the individual developer program. We have two Programs available for Corporations and Limited Liability Companies/Partnerships which is the Company Standard and Enterprise Programs."

Żeby było śmieszniej 2 lata temu rejestrowałem już jedną działalność w programie dla developerów i nie było żadnych problemów.
Czy komuś udało się to ostatnio? Za pomoc stawiam darmową apke jak już w końcu wyjdzie :)

Proszę niech ktoś napiszę że jest jeszcze nadzieja. Nie chce rejestrować aplikacji pod nazwiskiem i imieniem bo to była wspólna praca wielu osób :(.

#382 OhNoo

OhNoo
  • 7 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 18:46

Ok! Założyłem jednak konto indywidualne bo doczytałem w specyfikacji Itunes Connect że będzie można zmienić nazwę pod jaką będą figurować aplikacje w AppStore.

Dokładnie tu na 16 stronie: [url]http://itunesconnect.apple.com/docs/iTunesConnect_DeveloperGuide.pdf[/url].

#383 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 lipca 2012 - 19:40

Nigdzie się nie doczytałem, co jaki odstęp czasu są aktualizowane raporty np. Sales and Trends, oraz czy po użyciu promo kodów do aplikacji ą one odznaczane w Sales and Trends czy nie są liczone (płatne aplikacje)? Dzięki za odpowiedź.

#384 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 20:59

Nigdzie się nie doczytałem, co jaki odstęp czasu są aktualizowane raporty np. Sales and Trends, oraz czy po użyciu promo kodów do aplikacji ą one odznaczane w Sales and Trends czy nie są liczone (płatne aplikacje)?

Dzięki za odpowiedź.

Dane są aktualizowane około 14 polskiego czasu (czasem są już o 12, a czasem po dwóch dniach (ale rzadko)). Ostatnio dość często pojawia się czerwony napis, że dane będą opóźnione.
W Dashboard jest tylko ilość sprzedanych aplikacji płatnych i osobno, liczba pobrań aplikacji darmowych. Ilości pobrań z Promo Codes, oraz ilość aktualizacji są dostępne w Sales (włącznie z pozostałymi danymi sprzedażowymi) - łatwo je rozróżnić - te z kodów mają pomarańczową ikonkę z "P".

#385 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 lipca 2012 - 21:40

Dzięki za odpowiedź : )

#386 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 21 lipca 2012 - 02:17

No i znów problem : /
Zrobiłem update aplikacji, już jestem na etapie wrzucania aplikacji przez launchera, dałem target na release i nie może się skompilować bo wyrzuca ciągle;

A valid provisioning profile for this executable was not found.

Proszę o pomoc :/

//Edit: Poszło. Usunąłem certyfikaty, wgrałem jeszcze raz i już leci do App Store.

#387 Fiema

Fiema
  • 47 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 lipca 2012 - 19:31

Witam

Jestem właścicielem niedawno otwartej działalności jedno osobowej.
Z racji, że poza oferowanymi usługami webowymi mojej firmy, dodatkowo chce sprzedawać aplikacje ( mam nawet dwie ukończone gry, które czekają na swoje miejsce w AppStore ).
Musze przebrnąć przez cały proces aktywacji konta.

Moim zamiarem jest zarejestrowanie konta developerskiego na firmę. I tu pojawia się pierwsze pytanie:
- Czy mogę rejestrować konto na CEIDG ? Ktoś tu pisał, że podobno odrzucają wnioski dział. jedno osobowych.

Aktualnie założyłem konto developerskie, ale jeszcze nie wypełniałem całego wniosku rekrutacyjnego(Enrollment) na Deva do iOS. Nie zrobiłem tego bo wymagają D-U-N-S® Number, którego nie idzie ominąć. Wniosek o DUNS już wysłałem.
Kolejne pytanie:
- Jak już dostane numer DUNS i przejdę do dalszego etapu formularza, czy na końcu końców, będę musiał wysyłać dokumenty faxem? Pytam, bo nie wiem czy wykupić internetowy fax, czy jak na razie się wstrzymać.

- Jak już uporam się ze wszystkim i wydam aplikacje, czy mogę do niej dopisać nazwiska programistów biorących udział w projekcie danej aplikacji, nawet jeżeli nie są pracownikami etatowymi mojej firmy?

Na ten moment, mam tylko te dwa skromne pytania.
Mam nadzieje, że ktoś rozwieje moje problemy :)

#388 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 04 sierpnia 2012 - 10:43

Witam, mam następne pytanie dot. Sales and Trends. Czasami widzę jakieś pozycje w tabeli Updates, co one oznaczają?

#389 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 04 sierpnia 2012 - 16:54

Witam, mam następne pytanie dot. Sales and Trends. Czasami widzę jakieś pozycje w tabeli Updates, co one oznaczają?

Dokładnie to co jest napisane - liczba aktualizacji do nowszej wersji :)

#390 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 04 sierpnia 2012 - 17:31

ale nie rozumiem właśnie, aktualizacje czego? Swojej aplikacji nie aktualizowałem (tylko opis) więc nie wiem skąd to się wzięło, chyba że update opisu też się liczy.

#391 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 04 sierpnia 2012 - 18:07

ale nie rozumiem właśnie, aktualizacje czego? Swojej aplikacji nie aktualizowałem (tylko opis) więc nie wiem skąd to się wzięło, chyba że update opisu też się liczy.

Nie wiem czy opis też się liczy - ja aktualizuje aplikacje co kilka tygodni, więc nawet nie pamiętam czasu "przed pierwszą aktualizacją" :)

#392 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 04 sierpnia 2012 - 19:45

Mam może trochę dziwne pytanie, ale zastanawiam się nad pewną rzeczą. Mianowicie, od jakiegoś czasu pracuję nad aplikacją na ML. Niedawno ML trafił do MAS i moje pytanie brzmi: Czy muszę go teraz zakupić, aby robić dalsze aktualizacje, czy będąc developerem dostaję go nijako "w prezencie"?

#393 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 04 sierpnia 2012 - 21:03

Mam może trochę dziwne pytanie, ale zastanawiam się nad pewną rzeczą. Mianowicie, od jakiegoś czasu pracuję nad aplikacją na ML. Niedawno ML trafił do MAS i moje pytanie brzmi: Czy muszę go teraz zakupić, aby robić dalsze aktualizacje, czy będąc developerem dostaję go nijako "w prezencie"?

Zły dział. I raczej go za darmo nie dostaniesz, chyba, że spełniasz serię warunków (jak każdy "zwyczajny" użytkownik).

#394 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:30

Zły dział. I raczej go za darmo nie dostaniesz, chyba, że spełniasz serię warunków (jak każdy "zwyczajny" użytkownik).

Może źle wytłumaczyłem. Jestem w Paid Developer Program i posiadam Mountain Lion Golden Master. Czy aby zrobić dalsze aktualizacje systemu muszę zakupić ML i zainstalować go ponownie?

#395 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:46

Dokładnie, jako deweloper masz dostęp do wersji beta - pełną wersję trzeba sobie kupić. I tak jak TheMoonwalls Ci napisał, to jest dział iOS, OSX poświęcony jest dział Programowanie.

#396 macQUB

macQUB
  • 334 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 09 sierpnia 2012 - 07:49

Co to jest nr DUNS i czy on jest konieczny podczas zakładania konta?

#397 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 09 sierpnia 2012 - 08:46

Nie wiem czy jest potrzebny do założenia KĄTA, natomiast jest niezbędny do założenia KONTA firmowego. Jest to amerykański odpowiednik REGON i każda firma chcąca współpracować z Apple musi go teraz posiadać (jest wydawany również dla firm zagranicznych).

#398 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 09 sierpnia 2012 - 10:19

A ja zadam pytanie odnośnie walut. Użytkownicy płacą Apple za nasze produkty w różnych walutach. My za to dostajemy pieniądze w jednej walucie. Rozumiem, że jeśli żądamy na konto w USD to od razu zostanie kwota przewalutowana z wszystkich na USD i taką dostaniemy, ale czy jeśli podpinam konto w EURO to również jest przewalutowane z wszystkich na EURO, czy z wszystkich na USD i dopiero na EURO?

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

#399 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 01 września 2012 - 13:09

Do kiedy trwa aktualny okres rozliczeniowy? tzn. kiedy teraz apple wystawi podsumowanie miesiąca? nigdzie nie mogę znaleźć o tym informacji.

#400 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 01 września 2012 - 15:59

Do kiedy trwa aktualny okres rozliczeniowy? tzn. kiedy teraz apple wystawi podsumowanie miesiąca? nigdzie nie mogę znaleźć o tym informacji.

Różnie to bywa :P Za lipiec zaczęli wystawiać ok. 20 sierpnia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych