Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konto deweloperskie: zakładanie, używanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
582 odpowiedzi w tym temacie

#351 mlodyy

mlodyy
  • 9 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 15:00

Witam wszystkich,

Przejrzałem wątek dość dokładnie i wynika z niego, że udało się kilku osobom zarejestrować w programie Appla na podstawie EDG. Czy ktoś może potwierdzić że to do przejścia? Ja niestety otrzymałem taką wiadomość...

In reviewing your enrollment and documentation provided, I have discovered that you are registered as a sole proprietor. Our company program is available for Corporations and Limited Liability Companies/Partnerships (Sp. z.o.o.) As of this time, Apple does not provide an option for sole proprietors in the company program.

Jeżeli ktoś ma jakiś sprawdzony pomysł jak to przejść to będę wdzięczny za pomoc. Może ktoś wie od kiedy EDG nie przechodzi?

Twoje pytanie ma już ponad miesiąc ale widzę, że nikt nie odpowiedział.

Zakładam że rozmawiamy o koncie firmowym za 99$, a nie o korporacyjnym za 299$.

Zarejestrowałem się jako EDG bez żadnego problemu. Oczywiście prosili o wpis do KRSu, ale od razu to zignorowałem i wysłałem wpis do EDG po ang. Oczywiście musi to być tłumaczenie przysięgłe. Od razu zostało zaakceptowane. Co więcej, rejestrującym moją firmę był pracownik firmy, więc musiałem tylko potwierdzić że ta osoba jest moim pracownikiem i upoważniam ją do wszelkich czynności związanych z Enrollment. Zdecydowanie lepiej (sprawniej) jest do nich dzwonić i wyjaśniać niż wysyłać wiadomości. Całość zajęła mi niecałe 2 tyg.

#352 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 kwietnia 2012 - 16:02

Dołączam się do pytania Jurek81, ponieważ w niedalekiej przyszłości również będę się rejestrował na podstawie EDG.
BTW: ktoś może da mały update odnośnie używania konta walutowego przy przelewach od Apple? Nie wiem gdzie
założyć rachunek firmowy, a to może o tym zadecydować (waham się pomiędzy mBank oraz Idea Bank - tutaj np. nie
ma kont walutowych, ew Millenium). Polecacie któryś?
Dzięki!

Polecam Alior.

#353 wiLczarz

wiLczarz
  • 1 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 09:09

Mam pytanie odnośnie konta bankowego podawanego w itunes connect. Wszędzie stoi napisane że wymagane jest podanie Bank Account Number oraz IBAN. Natomiast w formularzu który wczoraj wypełniłem nie było nigdzie miejsca na IBAN (konto mam w mbanku). Podałem więc bank account number, czyli ostatnie 16 cyfr numeru rachunku. No i chyba jest ok bo kontrakt jest już zaakceptowany, jednak nigdzie nie podawałem IBAN. Czy ktoś zetknął się z taką sytuacją?

#354 pstanek

pstanek
  • 274 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 11:40

a czy jak już ktoś kupiłem, i uzna, że to nie dla niego może zrezygnować z niego oddadzą mu kasę ?

#355 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 11:50

a czy jak już ktoś kupiłem, i uzna, że to nie dla niego może zrezygnować z niego oddadzą mu kasę ?

Wielce wątpliwe, żeby oddali.

#356 pstanek

pstanek
  • 274 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 17:01

a jednak udało się zaakceptowali zwrot :) kupie sobie takie konto za kilka m-ce.

#357 rafzig155

rafzig155
  • 90 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 20:30

Witam, założyłem firmę w Anglii i już kolejny raz wysyłam apple dokumenty i za każdym razem coś im nie pasuje. Ma ktoś z was taki dokument jego szablon bo mnie zaraz coś trafi. Taki wytyczne od nich dostałem: We are following up with you regarding your Apple Developer Program enrollment "tutaj był mój enrollment ID". The business documents that you have provided to Apple do not include your company address. As such, we need you to provide a letter to Apple on official letterhead, which includes the following information in the body of the letter: - Clearly indicate by name that you Rafal Wojcik, as the applicant, have the legal authority to bind your company or organization codeflex limited, to all legal agreements presented to you by Apple Developer Programs. - State the Enrollment ID number, "tutaj był mój enrollment ID", and tracking number, "tutaj był mój tracking number", for your Apple Developer Program enrollment. - State "moja nazwa firmy" current and complete principal place of business or main corporate address as well as telephone number. - Your printed name, title, signature and contact information.

#358 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 kwietnia 2012 - 21:32

Ale jak spełniłeś te wymagania to nie poszło? Oni przecież chcą po prostu dokumenty firmowe.

#359 rafzig155

rafzig155
  • 90 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 23:01

Teoretycznie wszytko co potrzebne zawarłem i powiedzieli że chcą to w innym formacie. Jeżeli ktoś z was wysyłał takie pismo to prosił bym żeby wrzucił tutaj wzór.

#360 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 kwietnia 2012 - 10:47

Dziwne, powinieneś tylko ten papierek co zanosisz do urzędu w UK przedstawić. Tam wszystko przecież jest. Chyba, że zakładałeś Ltd., to wtedy musisz sobie napisać upoważnienie, że możesz występować w imieniu firmy.

#361 rafzig155

rafzig155
  • 90 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 11:59

No tak to jest Ltd. A jak taki papier ma wyglądać? Macie jakiś przykład?

#362 rafzig155

rafzig155
  • 90 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 22:58

Ok, udało się dla kogoś kto miał by podobny problem zamieszczam poniżej format:

Nazwa firmy
Adres
Dane kontaktowe

I, "Imię nazwisko", as the applicant, have the legal authority to bind my company or organization, Codeflex Limited, to all legal agreements presented to me by Apple Developer Programs.

Enrollment ID number, "Numer Enrollment", and Follow Up number, "numer wszej sprawy", for my Apple Developer Program enrollment.

"Nazwa firmy" main corporate address: "adres firmy", "kontakt do firmy".

"imię i nazwisko" - "pozycja w firmie" living in adres zamieszkania, contact: tel. "telefon kontaktowy", e-mail: "wasz adres e-mail" .

Wasz podpis

Wszystko wydrukowane podpisane i wysłane przez fax i przeszło :) Oczekujcie na nasze aplikacje "codeflex limited" zagości niedługo na waszych ekranach :P

#363 layaweek

layaweek
  • 5 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 maja 2012 - 12:47

Numer Rozliczeniowy Oddzialu-banku Witam, Po zakupie konta deweloperskiego chciałem wprowadzić dane banku, niestety utknąłem na etapie Numer Rozliczeniowy Oddzialu-banku. Konto mam w BZWBK. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co powinienem tam wpisać?

#364 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 04 maja 2012 - 14:22

Witam,
Po zakupie konta deweloperskiego chciałem wprowadzić dane banku, niestety utknąłem na etapie Numer Rozliczeniowy Oddzialu-banku. Konto mam w BZWBK.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co powinienem tam wpisać?

W nr rachunku bankowego, dwie pierwsze cyfry, to numer kontrolny, kolejne 8 cyfr, to numer rozliczeniowy (czyli to co szukasz). Ostatnie 16 cyfr, to numer Twojego rachunku.

#365 balinski

balinski
  • 6 postów

Napisano 15 maja 2012 - 18:52

Mam konto indywidualne, ale właśnie założyłem jednoosobową działalność. Widzę, że jest masa problemów przy rejestrowaniu się w takiej konfiguracji jako company, moje pytanie: Czy mogę pozostać przy moim koncie indywidualnym i jednocześnie wysyłać faktury Apple? Czy ktoś z was jest w takiej sytuacji, ma konto individual a jednoczesnie rozlicza się z tego z US jako firma?

#366 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 lipca 2012 - 15:05

Witam, Założyłem wczoraj konto deweloperskie, wypełniłem formularze na ITC, żadnych faksów przesyłać nie musiałem (os. indywidualna). 1. Mój kontrakt iOS Paid Applications jest w Contracts In Effects, więc jest aktywny i mogę wrzucać aplikacje tak? 2. Wypełniłem w Tax Info U.S. Tax Forms ponieważ jest to dla każdego developera. Rozumiem, że dzięki temu mogę wysyłać swoje aplikacje do ameryki tak? A co z Europą? 3. Przy wypełnianiu Bank info, podałem swoje eKonto w mBanku, i dnia następnego gdy kontrakt znajduje się w "In Effect" założyłem sobie konta walutowe jedno w EUR a drugie USD. I teraz z tego co widzę mogę wybrać jedno konto na przelewy (wybrałem USD), a myślałem, że mogę więcej. Chyba że robię coś nie tak. Chciałbym, żeby wpływy z US były na konto USD a z Europy na EUR. Proszę o pomoc w tej sprawie.

#367 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 16:02

Witam,

Założyłem wczoraj konto deweloperskie, wypełniłem formularze na ITC, żadnych faksów przesyłać nie musiałem (os. indywidualna).

1. Mój kontrakt iOS Paid Applications jest w Contracts In Effects, więc jest aktywny i mogę wrzucać aplikacje tak?

2. Wypełniłem w Tax Info U.S. Tax Forms ponieważ jest to dla każdego developera. Rozumiem, że dzięki temu mogę wysyłać swoje aplikacje do ameryki tak? A co z Europą?

3. Przy wypełnianiu Bank info, podałem swoje eKonto w mBanku, i dnia następnego gdy kontrakt znajduje się w "In Effect" założyłem sobie konta walutowe jedno w EUR a drugie USD. I teraz z tego co widzę mogę wybrać jedno konto na przelewy (wybrałem USD), a myślałem, że mogę więcej. Chyba że robię coś nie tak. Chciałbym, żeby wpływy z US były na konto USD a z Europy na EUR. Proszę o pomoc w tej sprawie.

1. Mniej więcej - jeszcze potrzebujesz certyfikaty, profile i kilka innych głupotek. Poszukaj w Provisioning Profile.
2. Aplikacje są dostępne na całym świecie, chyba, że zaznaczysz inaczej.
3. Albo wszystko w EUR, albo wszystko w USD. Inaczej się nie da.

#368 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 lipca 2012 - 16:38

Witam,

Założyłem wczoraj konto deweloperskie, wypełniłem formularze na ITC, żadnych faksów przesyłać nie musiałem (os. indywidualna).

Będziesz musiał wysyłać faksy, jak założysz konto firmowe - a to jest konieczne jak zaczniesz zarabiać na aplikacjach i wypłaty staną się regularne.

#369 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 lipca 2012 - 21:18

1. Mniej więcej - jeszcze potrzebujesz certyfikaty, profile i kilka innych głupotek. Poszukaj w Provisioning Profile.
2. Aplikacje są dostępne na całym świecie, chyba, że zaznaczysz inaczej.
3. Albo wszystko w EUR, albo wszystko w USD. Inaczej się nie da.

Czyli niepotrzebnie zakładałem to drugie konto walutowe na euro. No nic tam i tak mnie nic nie kosztowało.

---------- Wpis dodano o 21:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:30 ----------

Jestem na etapie wskazania aplikacji w Application Loaderze i mam problem, ponieważ trzeba zarchiwizostać projekt, a w tym celu nalezy odnaleźć plik NazwaAplikacji.app z katalogu Products w Xcode. Niestety plik.app jest na czerwono co oznacza, że dostać się do niego nie mogę. Co mogę zrobić w tym wypadku?

---------- Wpis dodano o 22:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:57 ----------

poradziłem sobie z tym, chociaż nie wiem dlaczego stało się po prostu aktywne. teraz kolejny problem przy Application Loaderze. po wrzuceniu paczki wyskakuje:

Application failed codesign verification. The signature was invalid, contains disallowed entitlements, or it was not signed with an iPhone Distribution Certificate

Proszę o pomoc

#370 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 lipca 2012 - 23:25

Poradziłem sobie. Nie wiem czemu nie utworzyłem w ADC swojego Distribution Profile oraz należało zmienić w Edit Scheme, Build scheme na Release. Poszło do Apple, Waiting for Review.

#371 alfanick

alfanick
  • 47 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 lipca 2012 - 19:42

Witajcie, długo czekaliście na nadanie numeru D-U-N-S przez Dun & Bradstreet? Apple chce go w kontrakcie na firmę, ale nie widzę, żeby w wątku ktoś pisał o problemach z nim związanych. Potem pewnie będzie mnie czekała walka z papierkami z CEIDG, których ponoć już nie przyjmują...

#372 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 20:53

Mam kontrakt na firmę, a nie występowałem o ten numer. Jeżeli jest teraz potrzebny to coś się zmieniło, ale raczej nie sądzę bo kilku kolegów zakładało takie kontrakty ostatnio i nikt go nie potrzebował. Apple chce, to znaczy, że przysłali Ci takie wymagania, czy tylko jest pole w formularzu?

#373 alfanick

alfanick
  • 47 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 lipca 2012 - 21:33

W kreatorku tak jest i bez tego nie chce przejść, no chyba, że fake bym dał. W sensie w kreatorku do za $99 ale nie Individual tylko Company. Edit: Ale w sumie mógłbym zarejestrować póki co jako Individual, co zmiejszy problemy, ale zależy mi na możliwości posiadania kilku deweloperów w teamie. Jak mi dadzą DUNS w 10 dni (w tyle ponoć dają) to nie będzie problemu.

#374 pstanek

pstanek
  • 274 postów

Napisano 12 lipca 2012 - 12:36

Panowie i Panie mam pytanie. Jak kupię konto Mac Dev Center to mogę robić i sprzedawać programy na iphona w appstore, czy jak będę chciał to robić muszę dodatkowo kupić IOS Dev Center?

#375 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 12 lipca 2012 - 15:38

Mac Dev - tylko Mac iOS Dev - tylko iOS to dość oczywiste.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych