Witam wszystkich,
Przejrzałem wątek dość dokładnie i wynika z niego, że udało się kilku osobom zarejestrować w programie Appla na podstawie EDG. Czy ktoś może potwierdzić że to do przejścia? Ja niestety otrzymałem taką wiadomość...
In reviewing your enrollment and documentation provided, I have discovered that you are registered as a sole proprietor. Our company program is available for Corporations and Limited Liability Companies/Partnerships (Sp. z.o.o.) As of this time, Apple does not provide an option for sole proprietors in the company program.
Jeżeli ktoś ma jakiś sprawdzony pomysł jak to przejść to będę wdzięczny za pomoc. Może ktoś wie od kiedy EDG nie przechodzi?
Twoje pytanie ma już ponad miesiąc ale widzę, że nikt nie odpowiedział.
Zakładam że rozmawiamy o koncie firmowym za 99$, a nie o korporacyjnym za 299$.
Zarejestrowałem się jako EDG bez żadnego problemu. Oczywiście prosili o wpis do KRSu, ale od razu to zignorowałem i wysłałem wpis do EDG po ang. Oczywiście musi to być tłumaczenie przysięgłe. Od razu zostało zaakceptowane. Co więcej, rejestrującym moją firmę był pracownik firmy, więc musiałem tylko potwierdzić że ta osoba jest moim pracownikiem i upoważniam ją do wszelkich czynności związanych z Enrollment. Zdecydowanie lepiej (sprawniej) jest do nich dzwonić i wyjaśniać niż wysyłać wiadomości. Całość zajęła mi niecałe 2 tyg.