Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konto deweloperskie: zakładanie, używanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
582 odpowiedzi w tym temacie

#401 uho

uho
  • 207 postów
  • SkądŁuków, PL

Napisano 04 września 2012 - 17:05

witam, czy certyfikat z iOS Provisioning Portal/Certyficates po opłacie kolejnego roku, trzeba jakoś odnawiać ?

#402 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 04 września 2012 - 21:53

witam, czy certyfikat z iOS Provisioning Portal/Certyficates po opłacie kolejnego roku, trzeba jakoś odnawiać ?

Nie :)

#403 uho

uho
  • 207 postów
  • SkądŁuków, PL

Napisano 04 września 2012 - 23:03

Dziwne, bo opłaciłem program jakiś czas temu i w portalu widać że nie przedłużyła się data wygaśnięcia !

#404 clondike

clondike
  • 59 postów
  • SkądBiałystok, PL

Napisano 05 września 2012 - 08:07

Dziwne, bo opłaciłem program jakiś czas temu i w portalu widać że nie przedłużyła się data wygaśnięcia !

Data ważności certyfikatu nie przedłuży się (jest w nim zaszyta), ale afaik ma to znaczenie przy uploadowaniu nowej wersji aplikacji - trzeba to robić z ważnym certem. Certyfikat dystrybucyjny może się zmienić, czyli musisz stworzyć nowy, nie zmieniaj tylko App ID.

#405 uho

uho
  • 207 postów
  • SkądŁuków, PL

Napisano 05 września 2012 - 10:08

czyli mogę ingerować tylko w Provisioning Profiles? Development/Distribution Certificates mogę jedynie unieważnić lub pobrać.

#406 clondike

clondike
  • 59 postów
  • SkądBiałystok, PL

Napisano 05 września 2012 - 10:37

czyli mogę ingerować tylko w Provisioning Profiles?
Development/Distribution Certificates mogę jedynie unieważnić lub pobrać.

Możesz unieważnić certyfikat dystrybucyjny i zrobić nowy, tak samo, jak robiłeś pierwszy. Po tem musisz go chyba ustawić w ProvisioningProfile :-)

#407 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 06 września 2012 - 07:49

Dostałem dzisiaj maila z reklamą niejakiego Volume Purchase Program. Niestety nie bardzo rozumiem na co mi to pozwala i z czym się wiąże. Może ktoś bardziej ogarnięty wytłumaczyć? Dziękuję.

#408 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 06 września 2012 - 07:55

Volume Purchase Program - moga z niego korzystac szkoly/uczelnie i jeszcze kilka instytucji. Polega to na tym ze kupuja np 100szt twojego programu na raz i placa 50% ceny. Deweloper oczywiscie tez dostaje 50%. W itunesconnect trzeba tylko zaznaczyc ze deweloper zgadza sie na takie zakupy. Na pewno warto to zaznaczyc, uczelnie kupuja czasem nawet kilkaset sztuk na raz. Tez dostalem ta reklame, Apple reklamuje ze takie zakupy moga robic teraz instytucje w kilku kolejnych krajach, wczesniej bylo to tylko dla USA.

#409 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 06 września 2012 - 09:28

Okej dziękuję, tą opcję mam zaznaczoną przy swoich aplikacjach.

#410 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 06 września 2012 - 12:27

Ja też mam zaznaczoną. Do tej pory miałem jeden taki zakup w JP - wzięli (o ile pamiętam) 50 sztuk. Tobie Tomek też to może się przydarzyć bo mamy podobne programy.

#411 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 06 września 2012 - 12:45

Jeśli chodzi o Discount for Educational Institutions to mam to zaznaczone. O to chodzi tak?

#412 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 06 września 2012 - 13:49

No właśnie ja myślałem, że chodzi o tą zniżkę edukacyjną. Ale teraz czytam dokumenty od Apple i to jest nowy program, a dokładnie dwa: - Volume Purchase Program for Business, dający możliwość tworzenia aplikacji dla kanału B2B - Volume Purchase Program for Education, zniżka przy zakupie >20 sztuk dla uczelni i studentów. Niestety nie mogę przystąpić do tych programów bo oczywiście nie ma w opcjach Polski.

#413 thms

thms
  • 160 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 września 2012 - 22:22

Czy ktoś z was ma wpisane konto walutowe z Alior Sync w iTunes Connect? Probuje na wszystkie mozliwe sposoby i mi nie wchodzi, caly czas Please enter a valid IBAN. Dane które podaje.. NROB - 24901044 Numer konta - 00004200xxxxxxxx IBAN - PL022490104400004200xxxxxxxx gdzie xxxxxxxx to reszta cyfr numeru rachunku..

#414 uho

uho
  • 207 postów
  • SkądŁuków, PL

Napisano 08 września 2012 - 13:15

Wracając do przedłużania Development/Distribution Certificates, unieważniłem stary, dodałem nowy i wygenerowałem nowe Provisioning Profiles. Przed tą operacją wysłałem aktualizację do recenzji, teraz jestem ciekaw czy mi ją odrzucą ze względu na nowe certyfikaty :).

#415 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 08 września 2012 - 13:19

Wracając do przedłużania Development/Distribution Certificates, unieważniłem stary, dodałem nowy i wygenerowałem nowe Provisioning Profiles.
Przed tą operacją wysłałem aktualizację do recenzji, teraz jestem ciekaw czy mi ją odrzucą ze względu na nowe certyfikaty :).

Certyfikaty nie mają żadnego wpływu na to - liczy się App ID :)

#416 z3dd

z3dd
  • 18 postów

Napisano 12 września 2012 - 12:55

Przeczytałem ten wątek od początku i nadal nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Chciałem to w jakiś sposób podsumować. 1. Czy można rejestrować się jako firma mając jednoosobową działalność ? 2. Czy mając konto na osobę można wpisać inną nazwę developera niż imię i nazwisko ? 3. Czy można i ile trwa zmiana konta osobowego na konto firmowe ? Odpowiedzi na te pytania były na poprzednich stronach jednak zważywszy na upływ czasu i zmiany w App Store nie wiadomo czy nadal są aktualne.

#417 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2012 - 13:48

Przeczytałem ten wątek od początku i nadal nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Chciałem to w jakiś sposób podsumować.
1. Czy można rejestrować się jako firma mając jednoosobową działalność ?
2. Czy mając konto na osobę można wpisać inną nazwę developera niż imię i nazwisko ?
3. Czy można i ile trwa zmiana konta osobowego na konto firmowe ?

Odpowiedzi na te pytania były na poprzednich stronach jednak zważywszy na upływ czasu i zmiany w App Store
nie wiadomo czy nadal są aktualne.

Chyba jednak nie przeczytałeś, bo odpowiedzi padły wielokrotnie. 3xtak.

#418 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 18 września 2012 - 16:43

Mam takie zapytanie odnośnie raportów i zliczania sprzedanych aplikacji. Jak wiadomo raporty potrafią przyjść tak jak niedawno w połowie miesiąca, albo i za połową i nie wiadomo tak naprawdę ile się do aktualnej chwili "zarobiło" pieniążków. Czy prócz wykresów, które są w Sales and Trends prowadzicie jakieś własne zapiski z taką sprzedażą? Korzystałem chwilę z AppFigures.com jednak nie jest to darmowe i się skończyło, a wszystko było bardzo ładnie przedstawiane.

#419 uho

uho
  • 207 postów
  • SkądŁuków, PL

Napisano 18 września 2012 - 16:55

Polecam http://www.appannie.com jest darmowe.
Dodajesz raporty ręcznie lub tworzysz konto dla appannie w ITC i pobierają codziennie automatycznie, cała sprzedaż jest bardzo fajnie przedstawiona na wykresach.

#420 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 18 września 2012 - 16:58

Mam takie zapytanie odnośnie raportów i zliczania sprzedanych aplikacji. Jak wiadomo raporty potrafią przyjść tak jak niedawno w połowie miesiąca, albo i za połową i nie wiadomo tak naprawdę ile się do aktualnej chwili "zarobiło" pieniążków. Czy prócz wykresów, które są w Sales and Trends prowadzicie jakieś własne zapiski z taką sprzedażą? Korzystałem chwilę z AppFigures.com jednak nie jest to darmowe i się skończyło, a wszystko było bardzo ładnie przedstawiane.

Wiele osób poleca AppAnnie. Tylko pamiętaj o założeniu osobnego Usera dla tego serwisu - możesz to zrobić w iTunes Connect/Manage Users. Uruchom mu TYLKO i wyłącznie uprawnienia do podglądu sprzedaży (Sales). Oczywiście użyj też innego hasła i maila, niż do konta głównego.
Używaj tego konta w serwisach typu AppAnnie - dzięki temu, nawet gdy wypłyną hasła z ich serwisu to jesteś bezpieczny - nikt Ci nic nie usunie, nie przejmie konta, ani nic z tych rzeczy.

#421 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 18 września 2012 - 17:18

@uho, dzięki sprawdzę,
@TheMoonwalls, cenna rada.

---------- Wpis dodano o 18:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:02 ----------

Czy appAnnie uwzględnia, że niektóre z zakupów są z promo kodów?

#422 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 18 września 2012 - 17:31

@uho, dzięki sprawdzę,
@TheMoonwalls, cenna rada.

---------- Wpis dodano o 18:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:02 ----------

Czy appAnnie uwzględnia, że niektóre z zakupów są z promo kodów?

Wszystkie funkcje AppAnnie:
1. Pokazuje sprzedaż z dowolnego App Store'a, za dowolny okres.
2. Pokazuje zarobione pieniądze z dowolnego App Store'a, za dowolny okres.
3. Pokazuje liczbę ściągnięć z Promo Code'ów z dowolnego App Store'a, za dowolny okres.
4. Pokazuje liczbę zwrotów z dowolnego App Store'a, za dowolny okres.
5. Pokazuje rankingi (Top Paid, Top Free, Top Grossing).
6. Pokazuje najwyższe miejsca w rankingach (w historii).
7. Pokazuje historię rankingów z dowolnego App Store'a, za dowolny okres.
8. Pokazuje recenzje i oceny dla wszystkich wersji z dowolnego App Store'a.
9. Pokazuje wyróżnienia z dowolnego App Store'a.

Do większości ładne wykresy i dane liczbowe :)

Każda z opcji, jest możliwa do podejrzenia dla pojedynczej aplikacji, lub wszystkich naraz.

#423 uho

uho
  • 207 postów
  • SkądŁuków, PL

Napisano 18 września 2012 - 17:36

Raczej uwzględnia, bo w raporcie widnieje wartość 0, zresztą nie jest to takie istotnie, bo to co pokazuje appannie jest trochę przekłamane ze względu na codzienne zaokrąglanie kursów walut, ale przynajmniej wiadomo jaka będzie sprzedaż za ubiegły miesiąc. Trzeba pamiętać też o tym że apple ma własny kalendarz fiskalny, w Payments and Financial Reports, na dole strony, masz do niego odnośnik. Sprzedaż za niektóre miesiące opiewa raz za 4 tygodnie, a niekiedy za 5.

#424 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 18 września 2012 - 17:47

Dziekuję za odpowiedzi. Akurat kalendarze fiskalne mnie nie interesują, bardziej chciałem wiedzieć ile mam sprzedanych aplikacji łącznie, a zarobek to i tak tylko mniej więcej mnie interesuje. Już wszystko jasne ;)

#425 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 września 2012 - 17:42

Witajcie. Zapewne owe pytanie było już zadane, lecz wątek ma ponad czterdzieści stron i wertowanie owego zajęłoby mi troszkę czasu. :) Chcę za miesiąc wydać swoją aplikację (grę) na App Store, rzecz jasna płatnie - lecz nie wiem, jak to jest z całą kasą za aplikacje - wiem, iż Apple co miesiąc wysyła mi gotówkę na konto odliczając sobie 30% z zysków z owej, a więc powiedzmy, że na aplikacjach zarobiłem 1000$, Apple zabiera naturalnie 30%, zostaje mi 700$, jak rozliczam się z Państem? 18% podatku i coś jeszcze?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych