Konto deweloperskie: zakładanie, używanie
Posted 12 July 2012 - 16:51
Posted 14 July 2012 - 16:48
Posted 14 July 2012 - 17:09
Mam pytanie, wrzuciłem dokładnie 7 dni temu aplikacje do AppStore i ciagle jest status waiting for review. Rozumiem ze jeszcze nie została sprawdzona. Czy jeśli zostanie zatwierdzona lub bedą błędy to powiadomiony zostanę o tym mailem? I ile czasu moze trwać to pierwsze sprawdzenie?
Dzięki za odpowiedź
Zostaniesz poinformowany. Trwa to od kilku godzin, do kilku dni (jeśli będą potrzebować dodatkowego czasu).
Posted 14 July 2012 - 17:16
Posted 14 July 2012 - 17:54
Posted 18 July 2012 - 20:28
"I understand your disappointment but unfortunately the only option for sole proprietors is to enroll in the individual developer program. We have two Programs available for Corporations and Limited Liability Companies/Partnerships which is the Company Standard and Enterprise Programs."
Żeby było śmieszniej 2 lata temu rejestrowałem już jedną działalność w programie dla developerów i nie było żadnych problemów.
Czy komuś udało się to ostatnio? Za pomoc stawiam darmową apke jak już w końcu wyjdzie
Proszę niech ktoś napiszę że jest jeszcze nadzieja. Nie chce rejestrować aplikacji pod nazwiskiem i imieniem bo to była wspólna praca wielu osób .
Posted 19 July 2012 - 18:46
Dokładnie tu na 16 stronie: [url]http://itunesconnect.apple.com/docs/iTunesConnect_DeveloperGuide.pdf[/url].
Posted 19 July 2012 - 19:40
Posted 19 July 2012 - 20:59
Nigdzie się nie doczytałem, co jaki odstęp czasu są aktualizowane raporty np. Sales and Trends, oraz czy po użyciu promo kodów do aplikacji ą one odznaczane w Sales and Trends czy nie są liczone (płatne aplikacje)?
Dzięki za odpowiedź.
Dane są aktualizowane około 14 polskiego czasu (czasem są już o 12, a czasem po dwóch dniach (ale rzadko)). Ostatnio dość często pojawia się czerwony napis, że dane będą opóźnione.
W Dashboard jest tylko ilość sprzedanych aplikacji płatnych i osobno, liczba pobrań aplikacji darmowych. Ilości pobrań z Promo Codes, oraz ilość aktualizacji są dostępne w Sales (włącznie z pozostałymi danymi sprzedażowymi) - łatwo je rozróżnić - te z kodów mają pomarańczową ikonkę z "P".
Posted 19 July 2012 - 21:40
Posted 21 July 2012 - 02:17
Zrobiłem update aplikacji, już jestem na etapie wrzucania aplikacji przez launchera, dałem target na release i nie może się skompilować bo wyrzuca ciągle;
A valid provisioning profile for this executable was not found.
Proszę o pomoc :/
//Edit: Poszło. Usunąłem certyfikaty, wgrałem jeszcze raz i już leci do App Store.
Posted 31 July 2012 - 19:31
Jestem właścicielem niedawno otwartej działalności jedno osobowej.
Z racji, że poza oferowanymi usługami webowymi mojej firmy, dodatkowo chce sprzedawać aplikacje ( mam nawet dwie ukończone gry, które czekają na swoje miejsce w AppStore ).
Musze przebrnąć przez cały proces aktywacji konta.
Moim zamiarem jest zarejestrowanie konta developerskiego na firmę. I tu pojawia się pierwsze pytanie:
- Czy mogę rejestrować konto na CEIDG ? Ktoś tu pisał, że podobno odrzucają wnioski dział. jedno osobowych.
Aktualnie założyłem konto developerskie, ale jeszcze nie wypełniałem całego wniosku rekrutacyjnego(Enrollment) na Deva do iOS. Nie zrobiłem tego bo wymagają D-U-N-S® Number, którego nie idzie ominąć. Wniosek o DUNS już wysłałem.
Kolejne pytanie:
- Jak już dostane numer DUNS i przejdę do dalszego etapu formularza, czy na końcu końców, będę musiał wysyłać dokumenty faxem? Pytam, bo nie wiem czy wykupić internetowy fax, czy jak na razie się wstrzymać.
- Jak już uporam się ze wszystkim i wydam aplikacje, czy mogę do niej dopisać nazwiska programistów biorących udział w projekcie danej aplikacji, nawet jeżeli nie są pracownikami etatowymi mojej firmy?
Na ten moment, mam tylko te dwa skromne pytania.
Mam nadzieje, że ktoś rozwieje moje problemy
Posted 04 August 2012 - 10:43
Posted 04 August 2012 - 16:54
Witam, mam następne pytanie dot. Sales and Trends. Czasami widzę jakieś pozycje w tabeli Updates, co one oznaczają?
Dokładnie to co jest napisane - liczba aktualizacji do nowszej wersji
Posted 04 August 2012 - 17:31
Posted 04 August 2012 - 18:07
ale nie rozumiem właśnie, aktualizacje czego? Swojej aplikacji nie aktualizowałem (tylko opis) więc nie wiem skąd to się wzięło, chyba że update opisu też się liczy.
Nie wiem czy opis też się liczy - ja aktualizuje aplikacje co kilka tygodni, więc nawet nie pamiętam czasu "przed pierwszą aktualizacją"
Posted 04 August 2012 - 19:45
Posted 04 August 2012 - 21:03
Mam może trochę dziwne pytanie, ale zastanawiam się nad pewną rzeczą. Mianowicie, od jakiegoś czasu pracuję nad aplikacją na ML. Niedawno ML trafił do MAS i moje pytanie brzmi: Czy muszę go teraz zakupić, aby robić dalsze aktualizacje, czy będąc developerem dostaję go nijako "w prezencie"?
Zły dział. I raczej go za darmo nie dostaniesz, chyba, że spełniasz serię warunków (jak każdy "zwyczajny" użytkownik).
Posted 05 August 2012 - 21:30
Zły dział. I raczej go za darmo nie dostaniesz, chyba, że spełniasz serię warunków (jak każdy "zwyczajny" użytkownik).
Może źle wytłumaczyłem. Jestem w Paid Developer Program i posiadam Mountain Lion Golden Master. Czy aby zrobić dalsze aktualizacje systemu muszę zakupić ML i zainstalować go ponownie?
Posted 05 August 2012 - 21:46
Posted 09 August 2012 - 07:49
Posted 09 August 2012 - 08:46
Posted 09 August 2012 - 10:19
Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien
Posted 01 September 2012 - 13:09
Posted 01 September 2012 - 15:59
Do kiedy trwa aktualny okres rozliczeniowy? tzn. kiedy teraz apple wystawi podsumowanie miesiąca? nigdzie nie mogę znaleźć o tym informacji.
Różnie to bywa Za lipiec zaczęli wystawiać ok. 20 sierpnia.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users