iMac 21,5 - Plama na matrycy
Napisano 31 lipca 2011 - 11:57
Napisano 31 lipca 2011 - 15:02
Zwroc uwage ze najwiecej szumu na forum robia 3 userzy i negatywne glosy to w 90% ich robota - nie wiem jaki maja ten cel, ale niezle im idzie odstraszanie ludzi Ja kupilem w tym tyg. 27'' iMac'a, od roku uzywam MBP i wciaz wszystko z nimi OK - pewnie popsute skoro dzialaja
Wrzuc na luz hasos, skoncz czytac fora internetowe i kup to co potrzebujesz
Twoje opinie, jako dwutygodniowego "eksperta", rzeczywiście zdumiewają.
To tak, jak byś mi chciał wmówić, że moja dwudziestoletnia córka, która zapadła na pewną chorobę, która ostatnio coraz częściej dopada młodzież w jej wieku nie powinna zachorować, bo ty nie masz takiego problemu.
1. Czy masz syna córkę w tym wieku ( lub iMaka, co ma powyżej pół roku)?
2. To że ty mając 20 lat nie zachorowałeś, nie znaczy inni nie chorują. Ja też nie chorowałem na tą chorobę jak miałem tyle lat, ale teraz, jak zobaczyłem skalę tego problemu w szpitalu, czy przychodni mam jakiś obraz rzeczywistości.
Zastanów się czasem dwutygodniowy ekspercie, zanim coś napiszesz.
Wiem, że kieruje tobą miłość do Apple, ale to nie znaczy, że inni też muszą kochać tak bezgranicznie jak ty, bo ich doświadczenia są niestety inne.
Z tego miejsca pozdrawiam pana Grzegorza Turnaua, którego ulubionego iMaka udało nam się przywrócić do życia (1 foto).
Napisano 31 lipca 2011 - 15:05
Co to ma wspolnego z postem Kuba_Slonka? Skup sie.....
Napisano 31 lipca 2011 - 16:47
Twoje opinie, jako dwutygodniowego "eksperta", rzeczywiście zdumiewają.
To tak, jak byś mi chciał wmówić, że moja dwudziestoletnia córka, która zapadła na pewną chorobę, która ostatnio coraz częściej dopada młodzież w jej wieku nie powinna zachorować, bo ty nie masz takiego problemu.
1. Czy masz syna córkę w tym wieku ( lub iMaka, co ma powyżej pół roku)?
2. To że ty mając 20 lat nie zachorowałeś, nie znaczy inni nie chorują. Ja też nie chorowałem na tą chorobę jak miałem tyle lat, ale teraz, jak zobaczyłem skalę tego problemu w szpitalu, czy przychodni mam jakiś obraz rzeczywistości.
Zastanów się czasem dwutygodniowy ekspercie, zanim coś napiszesz.
Wiem, że kieruje tobą miłość do Apple, ale to nie znaczy, że inni też muszą kochać tak bezgranicznie jak ty, bo ich doświadczenia są niestety inne.
Pozwolę sobie wypowiedzieć w tym temacie.
Z całym szacunkiem do Ciebie oraz do Twojej córki.
To, że zapadła na chorobę o, o której piszesz, nie oznacza, że wszystkie dziewczyny w wieku Twojej córki na taką chorobę cierpią - wiesz to, bo to jest logiczne.
Emocje jednak wzięły górę, bo dopiero dostrzegłeś problem gdy w szpitalu dostrzegłeś skalę tego problemu - znalazłeś się w miejscu, gdzie występowało 100% przypadków ww. choroby.
Dokonałeś jednak mylnej oceny, bo przebywałeś w specyficznym otoczeniu.
Podobnie błędnym myśleniem byłoby uznanie, że 100% ludzkiej populacji pali papierosy na podstawie obserwacji ludzi w palarni.
Podobnie jak choroba Twojej córki nie oznacza, że inni będą chorować, podobnie brak choroby u innych, niestety, nie oznaczał braku choroby u Twojej córki.
Myśląc jednak racjonalnie należałoby obliczyć wpółczynnik prawdopodobieństwa - obliczyć ile osób jest chorych a ile nie - czyja szala przeważy, tam wystąpi większe prawdopodobieństwo.
Sedno sprawy: ilość osób zgłaszających problem z iMac'ami NIE JEST wprost proporcjonalna z ilością osób, które tych problemów nie mają - nie można zatem generalizować i twierdzić, że ten problem dotknie każdego - bo nie dotknie, i mało tego - bardziej prawdopodobne jest, że nie dotknie.
Nikt nie kwestionuje, że problem z iMac'ami występuje, podobnie jak nikt nie kwestionuje choroby Twojej córki - trzeba jednak zachować trzeźwość.
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia córce.
Napisano 31 lipca 2011 - 17:57
...
Córcia dziś ma się dobrze. Dzięki za dobre słowo.
Może nie był to adekwatny przykład do iMaków, ale nie chodziło mi o naświetlanie skali problemu, a raczej uświadomienia dwutygodniowemu ekspertowi, że jeśli się nie zetknął z "chorobą" matryc, to nie znaczy, że ona nie istnieje.
Napisano 31 lipca 2011 - 18:03
Napisano 01 sierpnia 2011 - 05:44
Napisano 01 sierpnia 2011 - 09:06
Jakże wielkie rozczarowanie i ździwenie na twarzy maluje się mojej w związku z gnuśnymi zdjęciami Twojego przybytku. Rysy na klapach obudów przenośnych sprzętów nie nerwują klientów Twoich?
Najbardziej klientów mych to nerwuje,
Że sprzęt ich "cudowny" po roku się psuje.
Ten drugi iMak od prawej w szeregu, to właśnie 21.5".
Napisano 01 sierpnia 2011 - 11:32
Napisano 01 sierpnia 2011 - 12:39
Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:25
Napisano 01 sierpnia 2011 - 17:10
Napisano 04 sierpnia 2011 - 13:08
Napisano 21 sierpnia 2011 - 00:01
Napisano 22 sierpnia 2011 - 13:47
Napisano 03 września 2011 - 12:22
Napisano 03 września 2011 - 12:30
Napisano 03 września 2011 - 19:07
Napisano 03 września 2011 - 20:13
Napisano 03 września 2011 - 20:21
Napisano 03 września 2011 - 20:38
http://myapple.pl/th...tml#post1655714
Minął miesiąc. Codziennie pracował, na noc prawie nie wyłączam, komputer zasypia. Korzystam z drugiego monitora do tego iMaca, więc jest dodatkowe obciążenie dla karty graficznej. Co na nim robię? Głównie zdjęcia - jestem fotografem. I to robię codziennie, bo pracuję w codziennej gazecie. Oprócz tego robię zlecenia dla tygodników i miesięczników oraz zlecenia reklamowe dla klientów nie związanych z prasą (książki, płyty, outdoor - billboardy, plakaty). Do tego czasem robię krótkie filmy. Sam je montuję. Dla domowych potrzeb czasem coś ripuję z własnych płyt dvd, żeby obejrzeć potem na kompie i ciągać ze sobą dvd. Pracuję głownie w LR, PS CS5, FCS, audacity, pakiety biurowe iworka, handbrake oraz te wszystkie podstawowe programy: transmit, toast titanium, safari, mail, ical, itunes, faqt, skype...Przez ten miesiąc miałem dość intensywną pracę. Na razie monitor iMaca nie wykazuje żadnych przebarwień, pomimo intensywnego obciążenia komputera. mam nadzieję, że tak pozostanie. Seb - dam znać w tym wątku, po kolejnych dwóch miesiącach.
pozdr
Napisano 03 września 2011 - 21:18
Napisano 03 września 2011 - 21:27
Napisano 03 września 2011 - 21:48
Napisano 03 września 2011 - 21:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych