Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Please log in to reply
676 replies to this topic

Poll: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 member(s) have cast votes)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 votes [20.70%])

Percentage of vote: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 votes [32.10%])

Percentage of vote: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 votes [12.06%])

Percentage of vote: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 votes [16.12%])

Percentage of vote: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 votes [6.68%])

Percentage of vote: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 votes [2.32%])

Percentage of vote: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 votes [10.02%])

Percentage of vote: 10.02%

Vote Guests cannot vote

#251 tomis889

tomis889
  • 5 posts

Posted 27 January 2010 - 22:18

Moim zdaniem powinni zakazywac postow w stylu "jest do nieczego" tudiez "nie podoba mi sie". Nie chce mi sie tlumaczyc etymoglogi slowa forum w takim znaczeniu w jakim jets teraz uzywane. A tego typu txt nic do dyskusji nie wnosza. Subiektywne opinie bazujace jedynie niczym nie popartym przekonaniu. Prosze przynajmniej podawac sensowna argumentacje.Takowe opinie warto zostawic dla siebie a nie marnowac miejsca na serwie.

#252 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 posts

Posted 27 January 2010 - 22:19

Tomis lepiej mówić że jest zajebisty?

#253 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 27 January 2010 - 22:20

Widzę różnice i wiem na czym one polegają. Papier i druk to dobra coraz bardziej ekskluzywne - więc coraz więcej ludzi na nie nie będzie stać i w końcu poligrafia będzie branżą bardzo niszową. Ponadto miej na uwadze hasło: "Szanuj lasy - i ty może kiedyś zostaniesz partyzantem". Chyba lepiej spacerować*w lesie z takim powiedzmy iPadem, niż podziwiać drukowany album/gazetę na pustyni ?

hahah, sugerujesz że drukowanie książek i produkowanie papieru jest mniej ekologiczne niż produkcja setek tysięcy iPadów???? brawo, gratuluje. porównaj sobie czas w jakim drzewo rośnie i czas w jakim rozkłada się papier w glebie z czasem w jakim rozłoży się w glebie tworzywo sztuczne. no comment

#254 bacaaa

bacaaa
  • 392 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 January 2010 - 22:21

To urządzenie - jest do niczego.
W dodatku moduł 3G służy tylko do net'u.
Nie zadzwonisz sobie, wiec musisz też kupić iPhone, a do tego mac'a, żeby to wszystko działało.
Tak apple sobie wymyśliło, a wszyscy lecą do tego ja nie powiem co do czego....

Po co w urządzeniu tego rozmiaru dawać moduł GSM - jak z tego gadać skoro jest wielkości głowy...
:idea: I po to jest tylko moduł 3G - możesz odpalić Skype'a czy innego voip-a i zadzwonić. W czym problem ?

#255 tomis889

tomis889
  • 5 posts

Posted 27 January 2010 - 22:21

nie gdyz ani jednego takiego postu dzis nie napisalem. gdyz tak nie uwazam;p

#256 gość niedzielny

gość niedzielny
  • 66 posts

Posted 27 January 2010 - 22:22

Moim zdaniem powinni zakazywac postow w stylu "jest do nieczego" tudiez "nie podoba mi sie". Nie chce mi sie tlumaczyc etymoglogi slowa forum w takim znaczeniu w jakim jets teraz uzywane. A tego typu txt nic do dyskusji nie wnosza. Subiektywne opinie bazujace jedynie niczym nie popartym przekonaniu. Prosze przynajmniej podawac sensowna argumentacje.Takowe opinie warto zostawic dla siebie a nie marnowac miejsca na serwie.

To cała ta dyskusja nie maiałaby sensu ponieważ zarówno fascynaci jak sceptycy wyrażają (jak to określiłes) subiektywne opinie bazujące jedynie na niczym nie popartym przekonaniu.

#257 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 January 2010 - 22:22

Parę moich spostrzeżeń dot. iPada: - nie obsługuje jęz. polskiego - ma wbudowany GPS - jeden głośnik czyli mono - rozdzielczość ekranu to 1024x768 czyli wyższa niż w wielu miejscach podawana - obsługa jak w iPhonie czyli niestety brak multitaskingu (jak na razie) - brak przedniej kamerki np. do Skype a to duży mankament skoro iPad ma być lepszy niż notebook - dzwonić z niego można jak najbardziej, wystarczy zainstalować jakąś aplikację do VOIP lub choćby przez Skype

#258 besiu

besiu
  • 73 posts
  • Skądwarszawa

Posted 27 January 2010 - 22:23

hmm... A moim zdaniem jako netbook to jest rewelacja. Ma wszystko co potrzeba!! Prędkość działania, internet, edytor tekstu, mail, brak wirusów i dział od ręki. Klawiatura dość wygodna, duży ekran. Można zabrać do biblioteki, czy na uczelnie, super sprawa, można sobie przeglądać pdfy, dokumenty, edytować. Super. Na dodatek jeśli ktoś nie ma Iphona to ja bym się nie zastanawiał nawet chwili. Mam wszystko ze sobą, kiedy tylko chce. Dopiero jak wszedłem w religię apple, zrozumiałem co to wygoda i jak cenne jest to ze mam wszystko ze sobą. W apple pracują cwaniaki, ten tablet jest przemyślany od A do Z. Fajnie będzie jak za kilka lat, tak będą wyglądały komputery. Pracuje sobie przy biurku, na doku z klawiaturą, wychodzę to zdejmuje ekran i wszystko mam ze sobą. Moim zdaniem pomysł na 5+ Jeśli chodzi o Flasha, wydaje mi się ze będzie nareszcie dostępny. Kto na prezentacji nowego produktu by pokazywał jego wady. Jakby Mercedes pokazując najnowszy model auta powiedział ze użył najbardziej gównianego gatunku plastiku do produkcji deski rozdzielczej.

#259 berko

berko
  • 1285 posts

=
chwile potem wszedlem na strone apple...obejrzalem pioracy mozg film...
zapragnalem kupic to cos;D

po 5 sekundach oprzytomnialem
apple jest wielkie...

Dokładnie, film prezentacyjny ipad-a jest zrobiony po prostu rewelacyjnie zacheca do zakupu albo inaczej "pierze dobrze mozg". Na naszym forum mozna na szczescie oprzytomniec ;).

#260 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 posts

Dla porównania odpaliłem sobie filmik z prezentacja pana Ballmera na CES 2010 i muszę powiedzieć że Slate PC bardziej do mnie przemawia. Czemu? Bo jeśli chodzi o czytanie książek to korzysta z biblioteki amazona i jest na nim zainstalowany normalny Win7 - więc nie ma problemów z programami, aplikacjami itd.

#261 Dogs

Dogs
  • 141 posts

Moim zdaniem jest to dosyc fajna zabawka. Wręcz idealna do e-book`ow, przegladania internetu, terminarza czy ogladania filmow w ruchu. Jesli chodzi o gry, to prosze, nie mowcie mi ze iPad, iPhone czy iTouch sa lepsze od psp. Na psp macie pelne wersje gier, a na urzadzenia od apple sa one mocno okrojone! Moze kiedys sie to zmieni, ale jeszcze nie teraz. Phobos ma racje, wszyscy sa rozczarowani bo naczytali sie plotek! A na koniec mam jeszcze pytanie, czy iPad ma taki sam modul GPS jak iPhone 3gs? Jak tak, to calkiem fajna nawigacja. A, i jeszcze jeden pomysl na zastosowanie, centrum multimedialne w samochodzie! Dla dzieci do ogladania bajek w trasie, iTunes dla doroslych (np. wersja 3g z Pandora jako radiostacja). Im wiecej mysle o zastosowaniach, tym bardziej mi sie to urzadzenie podoba!

#262 PuchaczGwiezdny

PuchaczGwiezdny
  • 22 posts

Posted 27 January 2010 - 22:24

Flash, Multitasking i gdyby jeszcze ludzi było stać na kupowanie muzyki czy filmów w itunes to wiele osób mogło by zrezygnować z komputera czy to laptopa czy stacjonarnego. Za 2 czy 3 generacje to bedzie kosmos...

#263 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 posts

jak wyglada karta micro SIM ? w polsce taka dostane? jak sobie kupie w usa tego ipada to bedzie mi dziala z play online ? z tego co zrozumialem to jest bez simlcoka !

#264 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 posts
  • SkądLondon, UK

Imo idealne urządzenie for pr0n, dla samotnych nerdów :D

#265 krisztof

krisztof
  • 213 posts
  • SkądOlsztyn/Warszawa

Posted 27 January 2010 - 22:25

Co do mnie -- urządzenie budzi ciekawość, i nie spieszyłbym się ani z lekceważeniem tabletu jako zabawki dla gadżeciarzy ani z wieszczeniem jakiejś rewolucji. Chciałbym to coś najpierw zobaczyć, zważyć w ręce. Pracuję z tekstem; jestem adwokatem, i dla mnie możliwość zastąpienia kilku segregatorów akt jednym urządzeniem zawierającym i akta kancelarii i własną bibliotekę orzecznictwa -- to temat do rozważenia całkiem serio. Laptop na sali sądowej jest niezbyt poręczny, a iPhone -- za mały, a do tego czasem nieznośnie wolny.

jak widać znajdą się*także ludzie którzy będą go potrzebować i w pełni wykorzystywać, ja lubię*sobie układać*życie w kalendarzu i właśnie w tym małym urządzeniu widzę*zastąpienie takiego klasycznego kalendarza, to nie jest komputer ani telefon to nawet nie netbook, to świetny kalendarz z notatkami, mapą*świata, przeglądarką*internetową, przeglądarką*do zdjęć i to w każdym miejscu w jakim się znajdujemy! Świetna robota Apple, pytanie tylko jak to będzie działać w Polsce, pewnie nie będzie iBook Store, brak iTunes Store więc pewnie i iPada nie będzie

#266 bezybezy

bezybezy
  • 603 posts

Posted 27 January 2010 - 22:26

ludzie oczekują od Apple czegoś więcej, o stawianie kroku tuż przed konkurencją

no to wrzucili microSIM-y ;)

#267 Turbo

Turbo
  • 526 posts

Posted 27 January 2010 - 22:27

Jak będzie według Was wyglądała sytuacja z synchronizacją Mobile Me ?

#268 Lisok

Lisok
  • 14 posts

Posted 27 January 2010 - 22:27

Ja myślę ze ten sprzęt oprócz nas lubiących fajne gadgety jest też idealny dla ludzi starszych po 60-tce dla których komputery są obecnie zbyt skomplikowane.

#269 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 27 January 2010 - 22:29

A ja powiem, że jestem średnio zadowolony. Przemodelowany interfejs wyglada świetnie. Cały iPad jest dosyć ładny. Multitasking przeżyję tak samo jak przezylem w iphonie (choc mysle ze za jakis czas bedzie cos w stylu backgroundera) ALE - taki bajer, a ja chciałbym podpiąc chociażby głupi czytnik kart, aparat żeby wysłac zdjęcia znajomym. Coś nie do końca zagrało. Powinni dodać wiekszą swobodę w tym OS z zachowaniem kompatybilności z iPhoneOS

#270 nionpa

nionpa
  • 11 posts

Posted 27 January 2010 - 22:30

a ja mam mieszane uczucia. może to i fajny gadżet - ale jednocześnie okrutne powielanie (zgrywanie) tego samego pomysłu. iPhone dla zakompleksionych i tyle. nie widzę powodu by wyciągać wnioski o końcu ery kompów itp. a w Polsce zabije jeszcze cena i z iPada zostanie pad...

#271 Walsingham

Walsingham
  • 27 posts

Posted 27 January 2010 - 22:30

Jeśli dobrze rozumiem to ma być applowska odpowiedź na netbooka, a tu zdaje się wszyscy oczekiwali kieszonkowej wersji 17 calowego mbp z możliwością dzwonienia. Nigdy nie korzystałem z netbooka ale jeśli ten ipad ma możliwość normalnej edycji plików iworka, a na dodatek otwiera się i zamyka tak szybko jak touch to dla mnie brakuje mu tylko możliwości podłączania rzutnika a resztę załatwi appstore. Nie żebym od razu leciał kupić bo 13.3 mbpro + touch daje radę ale rozważyłbym. Trzeba by jeszcze zobaczyć jak działa ta klawiatura ekranowa.

#272 Redviking

Redviking
  • 583 posts

Posted 27 January 2010 - 22:31

Zamkniety system i brak normalnego USB - a juz mialem odlozone pieniadze, coz kupie jakiegos netbooka z Atomem na ktorego da sie wgrac OSx86 :P

#273 Graziano

Graziano
  • 18 posts

Posted 27 January 2010 - 22:31

Brawo w końcu się doczekałem odpowiedniego sprzętu towarzyszącego mi w trakcie jakże zdrowego wypróżniania. Dziękuję nie muszę już*montować lcd i psp w łazience...Lubie te "proste" gry a jest ich od groma. I do poduchy fajny bo czasem mbp15 jest za duży "na chwile"... Gadżet. Taki ma być, nie będę na nim przecież PS odpalał... Szkoda tylko, że będziemy legalnie ubodzy o kilka fajnych funkcji. Oczywiście ma wady... jak kazdy gadżet.

#274 Dominikmaniak

Dominikmaniak
  • 251 posts
  • SkądKraków 

Posted 27 January 2010 - 22:33

bajej... podepniesz, wystarczy poczytac wszystko na apple.com

#275 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 January 2010 - 22:36

Nigdy nie korzystałem z netbooka ale jeśli ten ipad ma możliwość normalnej edycji plików iworka, a na dodatek otwiera się i zamyka tak szybko jak touch to dla mnie brakuje mu tylko możliwości podłączania rzutnika.

hmmm...

Support for 1024 x 768 with Dock Connector to VGA adapter
576p and 480p with Apple Composite A/V Cable, 576i and 480i with Apple Composite A/V Cable

a więc wg mnie podłączenie do projektora jak najbardziej możliwe

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users