Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
676 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 użytkowników oddało głos)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 głosów [20.70%])

Procent z głosów: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 głosów [32.10%])

Procent z głosów: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 głosów [12.06%])

Procent z głosów: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 głosów [16.12%])

Procent z głosów: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 głosów [6.68%])

Procent z głosów: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 głosów [2.32%])

Procent z głosów: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 głosów [10.02%])

Procent z głosów: 10.02%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#226 kubulek

kubulek
  • 50 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:04

No to skoro Iphone nie ma flasha , a jest "świetny" do internetu to w czym problem. Mniej reklam będzie :D Przydałby się ale oprogramowanie zawsze można jakoś dograć (z appstore).

#227 daano81

daano81
  • 21 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:05

Ja sie zawiodłem, fakt ze czekałem jeszcze na nowy soft do iphonea, ale to pewnie niedlugo, ale głównie od kilku miesiecy czekalem na Tablet i sie doczekałem. Kiedys wogole nie interesowalem sie firma Apple, jednak jak rok temu dostałem w swoje rece Iphone 2g poprostu zakochałem sie w tej firmie, od tego czasu jak tylko wychodzi nowy iPhone to go kupuję. Mieszkam w Hiszpanii wiec ceny sa tu bardziej przyziemne niz w polsce. Jak wchodze do sklepu Apple w swoim miescie to czuje sie jak w jakiejs galerii. Nie wiem ale dla mnie Apple jest idealny pod kazdym wzgledem, chociazby myszki, przecierz to arcydzieło, nawet taki szczegół jak pudełko od iPhone, malutkie, wymiarowe, nie tak jak pudełka od telefowno innych firm. Troche wybieglem od tematu ale chcialem poprostu napisac ze dla mnie Apple jest dokładny w każdym calu. Apple rules!!!

#228 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Produkt, krótko mówiąc, nieudany. Ale wyznawcy religii Steve Jobsa i tak tłumnie ruszą do sklepów, szczególnie w tych krajach które najłatwiej reagują na medialną papkę ;)

I właśnie z powodu rzeszy fanatyków, ów nieudany produkt okaże się kolejnym wielkim przebojem, który zrewolucjonizował rynek ;)

#229 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

@Riddle "iPod" odchodzi po cichu na "bocznicę" i dlatego taka nazwa iPad.

#230 daano81

daano81
  • 21 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:07

miało być ja sie nie zawiodłem

#231 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

mamo kup mi ipadaczke

Byłem w USA, od 1.5 roku pracuję na kierowniczym stanowisku w amerykańskim korpo i wiem co mówię. Wśród moich amerykańskich znajomych 500$ to kwestia 8-16 godzin pracy, jesli chodzi o ludzi ktorych znam, to straszni gadżeciarze, Apple w nich właśnie celuje.

A z "idiotami" to sobie wyjeżdżaj pan do Swojej Starej.

#232 artemissyou

artemissyou
  • 98 postów

może mi ktoś powiedzieć co z nowymi MacBookPro ??

#233 poznan

poznan
  • 35 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:08

Tablet jest fajny ale jestem zawiedziony że nie wydali nowego Os'a dla iPhone'a :(

#234 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

iPad zdobędzie rynek za sprawą reklamodawców. Na nich nie ma bata :)

#235 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Hmmmm... jak kiedyś pisałem że prawdopodobnie będzie to g...bez OS X i kiepskim prockiem to mnie tu paru napaleńców o mało nie zjadło i popiło Chianti. Nie myliłem się. Kiepski produkt, ustępujący pod każdym względem np białemu MBookowi, kolejny gadget IMHO.

#236 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:09

Ja myślę, że te wszystkie rumorsy, plotki, spekulacje, co on tam nie będzie miał i w ogóle tak napaliły ludzi, że po prostu jak zobaczyli iPada, to w porównaniu z tym co nam obiecywały plotki na forach, to porażka... A przecież miałem grać w Crysisa na 10' tablecie... A miałem obrabiać 20 mpx RAWy w PhotoShopie podczas podróży... Po prostu sama IDEA, nie mówiąc o PRODUKCIE nie służy do tego, co zapowiedziały plotki. To urządzenie jest genialne do notatek, iWork'a podczas podróży, czy multimedialnego odtwarzania MP3 i Video. Nie wiem, czego wy się spodziewaliście... Renderowania grafiki 3D jak na Maku Pro? Moim zdaniem to dobrze, że iPad działa pod iPhone OS (czy tam jego modyfikacją). Dlaczego? Lepsze zarządzanie energią (możemy go miesiąc używać bez ładowania!), błyskawiczne wybudzenie, aplikacje z iPhone... Moim zdaniem iPad spełnia wszystko, do czego miał być stworzony, a to, że nie spełnia oczekiwań plotek, to już nie moja wina ;) Poza tym, gdyby Apple dało na niego Mac OS X, to ludzie by kupowali z myślą "O, to se kupię tablet, który jest najtańszym urządzeniem z Mac OS X i będę trzaskał photoshopa, flasha, after effects'a, będę se montował filmy na Final Cut Pro... W końcu to ten rewelacyjny Mac OS X !" itp. To nie miałoby sensu. iPad włączałby się tyle co MacBook, a na baterii wytrzymałby niewiele więcej. Jest jak być powinno, po prostu plotki przerosły fakty :)

#237 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:11

Rewolucyjne urządzenie? O czym wy gadacie? Kit jakiś. Pewnie szybko wprowadzą następce tak jak było z iPhonami

#238 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:11

To urządzenie - jest do niczego. W dodatku moduł 3G służy tylko do net'u. Nie zadzwonisz sobie, wiec musisz też kupić iPhone, a do tego mac'a, żeby to wszystko działało. Tak apple sobie wymyśliło, a wszyscy lecą do tego ja nie powiem co do czego....

#239 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:12

mamo kup mi ipadaczke

Byłem w USA, od 1.5 roku pracuję na kierowniczym stanowisku w amerykańskim korpo i wiem co mówię. Wśród moich amerykańskich znajomych 500$ to kwestia 8-16 godzin pracy, jesli chodzi o ludzi ktorych znam, to straszni gadżeciarze, Apple w nich celuje.

Edit: w popredniej werji swojego posta szpieg216 wyywal mnie od idiotow ;)

#240 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:13

Pożyjemy zobaczymy :) PS. Dotyczy rozczarowanych.

#241 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

może mi ktoś powiedzieć co z nowymi MacBookPro ??

Nic, cisza....

#242 Phobos

Phobos
  • 307 postów
  • SkądPłn.

DO typowych zastosowań(mail,pisanie,internet) sprawdzi się w 100% a jak powiedział Wojciech to plotki tak napaliły ludzi.

#243 Elthiryel

Elthiryel
  • 10 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:14

Te przenośne "cosie" z avatara? Jeszcze przynajmniej parę lat, ale to JEST możliwe. ;) Bezprzewodowy przesył energii, technologia multitouch, odpowiednio dopracowana technologia OLED i czemu nie. :) Sorki za off-top. :D

#244 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:15

jeszcze raz spojrzalem na to cos... i pomyslalem sobie bleeeh=> wyglada jak rozciagniety iphone gdzie zniknelo to "wow" obijajace sie po mojej glowie po filmiku keynota z premiera iphona 2g...nie wiem;] chwile potem wszedlem na strone apple...obejrzalem pioracy mozg film... zapragnalem kupic to cos;D po 5 sekundach oprzytomnialem apple jest wielkie... mowie wam ipad jest skazany na sukces... chociaz z wygladu jest poreczny jak motrolla cd 160;]

#245 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

A i jeszcze taki jeden drobny szczegół. Nowy procesor. Choć na 100% oparty w jakiejś części na ARM11, powstał zapewne po to, by utrudnić po raz kolejny złamanie oprogramowania (jailbreak). Są doskonałe mobilne rozwiązania, jak choćby właśnie ARM11 z którego Apple skorzystało w 3GS, jest NVidia Tegra zawierająca ów procesor w sobie i umożliwiająca wyprowadzenie sygnału obrazu poprzez HDMI... Ale Apple musiało zrobić swoje, jak zawsze, niekoniecznie robiąc słusznie :)

#246 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Ja myślę, że te wszystkie rumorsy, plotki, spekulacje, co on tam nie będzie miał i w ogóle tak napaliły ludzi, że po prostu jak zobaczyli iPada, to w porównaniu z tym co nam obiecywały plotki na forach, to porażka... A przecież miałem grać w Crysisa na 10' tablecie... A miałem obrabiać 20 mpx RAWy w PhotoShopie podczas podróży... Po prostu sama IDEA, nie mówiąc o PRODUKCIE nie służy do tego, co zapowiedziały plotki. To urządzenie jest genialne do notatek, iWork'a podczas podróży, czy multimedialnego odtwarzania MP3 i Video. Nie wiem, czego wy się spodziewaliście... Renderowania grafiki 3D jak na Maku Pro? Moim zdaniem to dobrze, że iPad działa pod iPhone OS (czy tam jego modyfikacją). Dlaczego? Lepsze zarządzanie energią (możemy go miesiąc używać bez ładowania!), błyskawiczne wybudzenie, aplikacje z iPhone... Moim zdaniem iPad spełnia wszystko, do czego miał być stworzony, a to, że nie spełnia oczekiwań plotek, to już nie moja wina ;)

Poza tym, gdyby Apple dało na niego Mac OS X, to ludzie by kupowali z myślą "O, to se kupię tablet i będę trzaskał photoshopa, flasha, after effects'a, będę se montował filmy na Final Cut Pro... W końcu to ten rewelacyjny Mac OS X !" itp. To nie miałoby sensu. iPad włączałby się tyle co MacBook, a na baterii wytrzymałby niewiele więcej. Jest jak być powinno, po prostu plotki przerosły fakty :)

nie chodzi o ploty przed premierą, ludzie oczekują od Apple czegoś więcej, o stawianie kroku tuż przed konkurencją, a to co zrobili teraz to nie jest nic rewolucyjnego i wyznaczającego trendy, wszystkie technologie i pomysły zawarte w iPadzie były juz dawno zrealizowane czy to za sprawą Apple, czy za sprawa innych producentów elektroniki... tyle

#247 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Te przenośne "cosie" z avatara? Jeszcze przynajmniej parę lat, ale to JEST możliwe. ;) Bezprzewodowy przesył energii, technologia multitouch, odpowiednio dopracowana technologia OLED i czemu nie. :)

Sorki za off-top. :D

Idziemy w tym kierunku.

#248 MR1

MR1
  • 118 postów

Najważniejszy jest soft, jak niektóre firmy napiszą wersje pod iPada i będzie ich dużo, to sukces murowany. Wyobrażam sobie interfejs do Serato na iPadzie - byłby idealny wręcz!

#249 wikal1910

wikal1910
  • 501 postów
  • SkądRadom

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:16

Ja bardziej czekałem na OS do iPhone'a cóż trzeba jeszcze czekać oby nie wieczność.

#250 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:17

ipad = toutch pomałym tuningu z większym wyświetlaczem, działają te same programy, wiec co będzie na ipadzie to będzie na toutchu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych