No ale do czego porównujesz bo ani w sonym ani w apple nie widzę tego hitachi, dlatego nie czaję o co ci chodzi. Ty piszesz o hitachi, więc ja o scsi i sas, a jaki to ma związek z sony i apple?
O wydajność tego cudownego raida, która rozłożona jest prze pojedynczy dysk. U Appla można kupić właśnie 7200. Zapewne do Sony też się da takie dyski włożyć.
I bardzo bym prosil - to sa konkretne ( w miare) pytania, a nie proba rozwiniecia watka o nastepne kilkanascie postow bez odpowiedzi (dla mnie ta dyskusja juz jest zbyt "profesjonalna").
Radzisz sobie z windowsem? To masz okazje zaoszczędzić trochę kasy. Nie radzisz sobie? Wyskakuj z kasy na MB/P, do tego się to w tym przypadku sprowadza.

This topic is locked
 This topic is locked 

)
) 

aj owszem zdazy mu sie czasem prawde wygarnąć i sen spędzić  z oczu
aj owszem zdazy mu sie czasem prawde wygarnąć i sen spędzić  z oczu  

i to tutaj szukalbym odpowiedzi co jest lepsze, nie w sensie opinii poszczegolnych jednostek, mniej lub bardziej zaawansowanych, ale stanu faktycznego
 i to tutaj szukalbym odpowiedzi co jest lepsze, nie w sensie opinii poszczegolnych jednostek, mniej lub bardziej zaawansowanych, ale stanu faktycznego

mozemy smialo sie umowic ze nie ma systemu idealnego, a naskakiwanie za kazdym razem na PC tylko dlatego ze.. w sumie nie wiem czemu, jest bez sensu i z obiektywizmem, jedna z cech ludzi inteligentnych, nie za wiele wspolnego. apeluje nie prowadzmy wojny "religijnej" a niestety na tym forum czesto sie to do tego sprowadza. 
to tyle ode mnie

mozemy smialo sie umowic ze nie ma systemu idealnego, a naskakiwanie za kazdym razem na PC tylko dlatego ze.. w sumie nie wiem czemu, jest bez sensu i z obiektywizmem, jedna z cech ludzi inteligentnych, nie za wiele wspolnego. apeluje nie prowadzmy wojny "religijnej" a niestety na tym forum czesto sie to do tego sprowadza. 
to tyle ode mnie