Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sleep Cycle Alarm Clock - aplikacja do regulacji snu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#76 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 02 lipca 2011 - 16:16

Delikatny OT: czy ta aplikacja posiada monitor chrapania? :-D W sensie, że nagrywa nasze chrapanie i pokazuje statystykę jak długo chrapiemy i w których godzinach?

#77 malachiasz

malachiasz
  • 18 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 22:26

Sleep Cycle nie nagrywa dzwięków. Takie funkcje ma "Smart Alarm". Smart Alarm dodatkowo jest wzbogacony o możliwość usypiania cię wybraną przez ciebie muzyczką przez wybrany przez ciebie czas.

#78 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 22:59

Głupie pytanie...Czy program działa tylko na łóżkach dla jednej osoby? ; ]

#79 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 03 lipca 2011 - 12:48

OK, ze Smart Alarmem się jeszcze nie spotkałem, mimo wcześniejszego poszukiwania aplikacji pod hasłem 'snore monitor'. Wydaje się być bardziej funkcjonalny - budzenie plus nagrywanie. Filozofia budzenia pewnie ta sama co w Sleep Cycle. Ktoś porównywał? Wysoko w rankingach jest jeszcze Absalt EasyWakeUp - ale w zależności od wersji trzeba wydać 5/10$ :-( Do monitorowania chrapania można by jeszcze użyć Sleep Talk Monitor - tyle, że ten z kolei oferuje samo nagrywanie. Za Animatter'em - czy ruchanie, tfu ruszanie się ;-) żonki obok nie wpływa na poprawność działania aplikacji w porównaniu do łóżek 1 osobowych? :-D

#80 malachiasz

malachiasz
  • 18 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 07:39

Mam zarówno Smart Alarm jak i Sleep Cycle. Jeżeli chodzi o pomiary ruszania się i skuteczność dobierania momentu na wybudzenie są bardzo porównywalne (nie jestem w stanie stwierdzić wyższości żadnego z nich). Pierwotnie miałem tylko Sleep Cycle, ale korzystając z przeceny kupiłem Smart Alarm i od tej pory używam tylko tego drugiego, właśnie przez funkcjonalność usypiania muzyczką i nagrywania dźwięków podczas snu. Niestety w ciągu pół roku użytkowania, 2 razy (w tym raz dziś) Smart Alarm nie obudził mnie wcale (wyłączył się w nocy samoistnie). Nie wiem czy ze Sleep Cycle miałbym podobne przygody bo używałem go tylko przez miesiąc. Zawsze mam nastawiony natywny budzik iphone jako backup. Co do łóżek dwuosobowych to wszystko zależy od tego jak twarde jest łóżko i jak mocno przenosi wibracje. Im twardsze łóżko tym mniejszy wpływ drugiej osoby. Przy umiarkowanie twardym łóżku "zasięg" wykrywania ruchów pomiędzy iphonem a początkiem ciała, nie jest większy niż jakies 30-40 cm.

#81 kubens

kubens
  • 30 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 12:14

Jeżeli chodzi o Smart Alarm, to chodzi o Smart Alarm Clock ?
Smart Alarm Clock: sleep cycles & noise recording for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store

Chce przetestować, zależy mi na nagrywaniu nocnych "szumów", korzystam do tej pory z Sleep Cycle - zadowolony jestem. Wcześniej na andku korzystałem Sleep as Droid - ale mi nagrywanie dźwięków nie działało.

Od 1/2 roku korzystam z tego typu aplikacji i 100x mi się lepie wstaje z rana (owszem nieraz udało mi się zaspać - ale to normalnie przy 3h śnie)

#82 malachiasz

malachiasz
  • 18 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 21:30

kubens - tak. Chodzi o Smart Alarm Clock. Po prostu na springboard pojawia się on jako Smart Alarm i stąd moje nazewnictwo. Smart Alarm Clock nagrywa dzwięki bez problemu :)

#83 kubens

kubens
  • 30 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 07:22

No to mam problem z Smart Alarm clock ... Z rana wstaje i wyskakuje monit "No data Recorded", kalibrowałem (było dźwięki słychać) i lipka :/ z sleep cycle nie miałem takiego problemu ... Ktoś wie co z tym zrobić ? iPhone 3gs. Bez jailbreak

#84 kamot1

kamot1
  • 14 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 11:36

Musisz przestawić na "Full mode" i wtedy będzie Ci nagrywał dźwięk (ustawisz to zaraz po uruchomieniu programu tymi strzałkami na górze aplikacji, którymi możesz zmienić różne tryby działania programu)

#85 kubens

kubens
  • 30 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 11:53

Problem w tym, iż nawet wykresu nie mam, full mode. Nie usypiałem telefonu (przyzwyczajenie z Cycle Alarm). Dzisiaj ponownie przetestuje, zmienię położenie iphona

#86 ppatrykp

ppatrykp
  • 20 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 18:34

Czy ktoś miał okazję testować jakąś z tego typu aplikacji dopasowaną do iPad-a?

#87 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2011 - 23:22

Kupiłem program i po pierwszej nocy (spałem 5h) obudziłem się wyspany, tak, jakbym tylko chwilę się zdrzemnął. Zobaczymy jak będzie radził sobie dalej ;)

#88 karas2002

karas2002
  • 308 postów
  • SkądWilkasy

Napisano 18 listopada 2011 - 10:25

Hej, aplikacji kiedyś używałem, ale przestałem, ponieważ na 3G i twardym łóżku w 2 osoby wyniki były tragiczne. Teraz po zakupie 4S włączyłem sobie na próbę. Wieczorem miałem 100% baterii, telefon na zasilaczu, włączony tryb samolotowy... a rano 98% baterii... Czy ten program aż tak wpierdziela prąd, że zasilacz nie daje rady? Nie chciałbym rozwalić baterii w nowym telefonie, tym bardziej, że i tak już słabo trzyma. Chciałbym raczej ją uformować pozytywnie.

#89 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 17:51

Normalnie przy ładowaniu, jak za długo się trzyma iPhone przy 100%, to też bateria spada do 99-98%. Telefon po prostu przestaje się na chwilę ładować, właśnie po to, by zapobiec rozwaleniu baterii.

#90 karas2002

karas2002
  • 308 postów
  • SkądWilkasy

Napisano 18 listopada 2011 - 22:29

Na 3G nigdy tego nie zauważyłem więc, ale ok. Dzięki

#91 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 20 listopada 2011 - 02:14

Ja dziś ściągnąłem ale nie wiem czy jest sens jak śpie z żoną. Jest na tyle czuły, że będzie nagrywał również ruchy żony?

#92 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2011 - 15:31

Jak położysz na 'swoim' brzegu łóżka i dobrze skalibrujesz, to powinien działać jak trzeba.

#93 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 20 listopada 2011 - 15:43

dobra, to dam znać.

#94 Vdr

Vdr
  • 159 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 20:46

Mam pytanie- chcialem zrobic test polozenia tej appki i gdy telefon lezy zupelnie nieruchomo (przez pierwsze 20 sekund, nawet na biurku) slysze dzwieki, jakby mial sie poruszac. Po tych ~20 sec jest juz cisza. Czy mozliwe jest, ze mam uszkodzony akcelerometr? Dodam, ze mam na pewno zepsuta wibracje (jak przelacze na tryb cichy, wibracja wlacza sie sama co kilka sekund). Swoja droga naprawa wibracji to jest jakis skomplikowany proces? Czy moge spokojnie telefon oddac do serwisu bez strachu ze cos skrzacza?

#95 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 27 listopada 2011 - 21:41

Ja mam pytanie co ta aplikacja daje? Bo ani mnie nie budzi a ni nic. Włącze ją w nocy pokazuje rano wykres jak spałem i tyle co w tym takiego ekstra skoro budzi mnie zawsze o tej godzinie na którą nastawie?;o

#96 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2011 - 21:49

Ja mam pytanie co ta aplikacja daje? Bo ani mnie nie budzi a ni nic. Włącze ją w nocy pokazuje rano wykres jak spałem i tyle co w tym takiego ekstra skoro budzi mnie zawsze o tej godzinie na którą nastawie?;o

Może ustawiłeś minimalny "rozstrzał" pobudki, albo włączyłeś 'Normal alarm clock mode'?

#97 Vdr

Vdr
  • 159 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 17:19

Podbijam mojego posta #94, srsly nikt nie wie co to moze byc i czy akcelerometr/wibracje mozna naprawic 'od ręki' w autoryzowanym serwisie?

#98 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2011 - 18:25

1. U mnie też tak było - akcelerometr powinien działać prawidłowo. 2. Wszystko naprawisz w autoryzowanym serwisie

#99 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 listopada 2011 - 21:11

Fifty sprawdzałem właśnie jest wsio normalnie i 30minut w alarmie tak jak standardowo.

#100 Labilador

Labilador
  • 64 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 18:54

Powiedzcie mi, jak to wygląda z baterią na iPhonie 4S. Bo nie wiem, czy jest sens podłączać go do prądu na całą noc. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych