Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kupno Macbook Pro

• Please log in to reply
99 replies to this topic

#76 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 05 December 2009 - 22:14

Trzyma. Mi tak, zaleznie od tego czy korzystam tylko z WiFi czy tez otwieram jakiegos Photoshopa czy ogladam film, skacze od jakis 5,5 do 7h.

#77 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 05 December 2009 - 23:17

Masz racje tylko który sklep w Polsce bez oporów bierze taką odpowiedzialność i w taki sposób podchodzi do klienta?

Znam parę.

W pierwszej kolejności jest wysyłka sprzętu do diagnozy, później naprawa a w ostateczności jak się nie da naprawić klient dostaje nowy sprzęt.

Decyzja należy do konsumenta.

Federacja Konsumentów - poznaj swoje prawa
Federacja Konsumentów - poznaj swoje prawa

#78 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 05 December 2009 - 23:20

Mnie około 4 godzin z FCE.

#79 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 December 2009 - 00:18

matlosz jest z wroclawia, a tutaj jest wielu userow myapple. jak Cie oszuka, to pojdziemy mu nastukac ;]

no dzięki:) za to żadnego % nie będzie :D

sprawa z sebalem prawie zakończona:)
Co do tego,*że się nie udzielam, to tylko dlatego, że dzisiaj jest sobota i też chcę trochę odpocząć, szczególnie że w tygodniu miałem szkolenie z FCP oprócz normalnej roboty.

P.S. nadal mnie ciekawią godziny telefonów, bo mam wykaz - niektórzy dzwonią o 1:00 w nocy zapytać o maka:D dobrze, że tel jest wtedy wyłączony:)

Jeszcze raz dzięki za reklamę.

Nie chciałem mówić tego sebalowi na skype w prost, ale też pomyślałem, że gotówka to taki babciny sposób na zapłatę:) A na dodatek, 4 tys, to nie kwota godna ukradzenia ;)
jak to przeczyta to się chyba nie zezłości, nie? ;)

#80 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 06 December 2009 - 01:01

Co do tego,*że się nie udzielam, to tylko dlatego, że dzisiaj jest sobota i też chcę trochę odpocząć, szczególnie że w tygodniu miałem szkolenie z FCP oprócz normalnej roboty.

To ok, bo już tutaj powoli zaczęliśmy się niepokoić :)

PS. Sorki, że zapytam o to szkolenie z FCP ale czy coś więcej możesz powiedzieć?

#81 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 06 December 2009 - 11:07

Nie chciałem mówić tego sebalowi na skype w prost, ale też pomyślałem, że gotówka to taki babciny sposób na zapłatę:) A na dodatek, 4 tys, to nie kwota godna ukradzenia ;)
jak to przeczyta to się chyba nie zezłości, nie? ;)

Nie no luzik :) Po prostu teraz jak użytkownicy z forum typu "moderatorzy i admini" Cię polecają to nie ma problemu...

#82 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 posts
  • SkądJelenia Góra

Posted 07 December 2009 - 15:50

To ok, bo już tutaj powoli zaczęliśmy się niepokoić :)

PS. Sorki, że zapytam o to szkolenie z FCP ale czy coś więcej możesz powiedzieć?

Szkolenia organizowane przez SAD, mozliwosc uzyskania dofinansowania z programu PARP, wszystkie informacje tutaj:

SAD > Szkolenia

Pozdrawiam, Michal

#83 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 07 December 2009 - 17:56

Mieszkam od Ciebie jakieś 60km i też*swojego czasu (lipiec 2009) zastanawiałem się skąd kupić mojego pierwszego MacBook'a tylko że w moim przypadku brałem pod uwagę najbogatszą wersje 13'3 (specyfikacja w opisie). Pierwsza myśl to Allegro, pytałem kilka osób na kiedy mógłbym odebrać komputer, osoby odpowiadały że w przeciągu tygodnia miałbym bez problemu, później sprawa się przeciągała i w końcu darowałem sobie zakup przez internet, zadzwoniłem do iSpotu z zapytaniem czy mają takiego Maca na stanie, okazało się że chwilowo jest problem z dostępnością i nie mają (stąd stwierdziłem że jak nie ma w iSpocie to nic dziwnego że na allegro też z nim cięzko) ale miły Pan zapewnił mnie że jak będą mieli to zaraz do mnie zadzwoni, zapytałem się mniej więcej w jakim czasie mam się spodziewać telefonu, powiedział że maksymalnie 2 tygodnie, ok, poczekam. Nie minął tydzień otrzymałem telefon że mają dla mnie tego Maca i czy mają mi odłożyć, oczywiście powiedziałem że tak tylko że odbiorę w niedziele (Pan z iSpotu dzwonił w piątek) ponieważ będę nie daleko warszawy. Z odłożeniem nie było problemu, w niedziele odebrałem z Arkadii i chyba uważam że to był najrozsądniejszy wybór chodź cena była wyższa niż na Allegro ale wiadomo że tamte pochodziły z USA lub UK.

#84 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 08 December 2009 - 14:42

Ja już kupiłem u maltosz i wpłaciłem pieniądze i czekam aż dojdzie

#85 catous

catous
  • 6 posts

Posted 09 December 2009 - 12:36

Prawda jest taka, że przy sobocie o tej godzinie raczej nic nie zdziałasz, a najtaniej będzie u ... matlosza.

no niekoniecznie najtaniej:
[url=http://armago.pl/macbook-pro-133-226ghz-2gb-160gb-geforce-9400m-bpromocjab-p-1945.html]MacBook Pro 13.3/ 2,26GHz/ 2GB/ 160GB/ GeForce 9400M PROMOCJA : Apple - Armago - Apple Sklep - Autoryzowany Sprzedawca Apple, Sklep komputery, laptopy Apple, iPod, iPody sklep, iPhone akcesoria sklep. Apple Polska[/url]
:P

#86 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 10 December 2009 - 13:53

No ale matlosz jest "niby" sprawdzonym i polecanym przez myapple sprzedawcą... Dziś powinien dojść mb od matlosza i zobaczymy szczerze wolę drożej ale ze sprawdzonego źródła...

#87 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 10 December 2009 - 20:00

no niekoniecznie najtaniej:
MacBook Pro 13.3/ 2,26GHz/ 2GB/ 160GB/ GeForce 9400M PROMOCJA : Apple - Armago - Apple Sklep - Autoryzowany Sprzedawca Apple, Sklep komputery, laptopy Apple, iPod, iPody sklep, iPhone akcesoria sklep. Apple Polska
:P

Tylko ta promocja wyklucza zniżkę EDU, czyli niekoniecznie jest taniej.

#88 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 20 January 2010 - 16:48

Witajcie kupiłem MB Pro u Matlosz i szczerze muszę z przykrością odradzić zakupów u tej firmy... MB kupiłem ponad miesiąc temu a do tej pory nie widzę faktury którą uzgodniłem że dostanę gdyż jest potrzeba przy składaniu gwarancji bo przysłano mi mb który miał około 3 miesiące i faktura jest potrzebna do przedłużenia gwarancji... Matlosz z początku odpisywał na moje wiadomości pisząc że czeka na fakturę od apple i żeby poczekać i się odezwie miałem trochę spraw na głowie i dałem mu czas od dwóch tygodni piszę i nikt nawet nie raczy mi odpisać... Nie polecam zakupów u tej firmy... Może tu Virgin71 raczy napisać...

#89 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 20 January 2010 - 17:11

Ja od miesiąca czekam na obiecany bonus - pokrowiec na MBP.

#90 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 20 January 2010 - 17:21

No mam większe zmartwienie bo kupiłem mac'a za ponad 4tyś i nic żadnego dowodu zakupu nie mam.

#91 Muzi

Muzi
  • 33 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 20 January 2010 - 19:52

LOL to jak dostałeś swojego maka ...

#92 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 20 January 2010 - 23:05

Nie dostales rachunku? No to mam propozycje. Zadzwon do nich i powiedz, ze jak ci nie wystawia faktury to zaraz dzwonisz do urzedu skarbowego, ze nie mozesz doprosic sie faktury od nich i masz podejzenie, ze cos nie tak jest u nich z ksiegowoscia. Zareczam, ze jak nie chca kontroli ze skarbowki to fakture bedziesz mial w 15 min :D

#93 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 January 2010 - 23:48

Jestem świeżo po kontroli:) także spoko, komputer oczywiście zaksięgowany, także no problem, reszta w temacie właściwym.

#94 Gryniu

Gryniu
  • 207 posts
  • SkądChojnice / Gdańsk

Posted 21 January 2010 - 00:22

Nie dostales rachunku? No to mam propozycje. Zadzwon do nich i powiedz, ze jak ci nie wystawia faktury to zaraz dzwonisz do urzedu skarbowego, ze nie mozesz doprosic sie faktury od nich i masz podejzenie, ze cos nie tak jest u nich z ksiegowoscia.
Zareczam, ze jak nie chca kontroli ze skarbowki to fakture bedziesz mial w 15 min :D

I takie właśnie jest społeczeństwo polskie... :evil:

Porażka

#95 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 21 January 2010 - 02:33

No właśnie, dymu narobili tu i jeszcze w innym wątku o jakąś tam fakturę. Ciężko w życiu muszą mieć tacy ludzie że wszędzie tylko spisek widzą i oszustów. Żal mi takich ludzi. Więcej luzu, fakturka na pewno się znajdzie.

#96 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 21 January 2010 - 08:41

Nie spisek ani oszustow tylko zastanawiam sie w jaki sposob mozna NIE wystawic faktury w momencie sprzedazy.
Oczywiscie czas jest DO 7 dni ... ale przynajmniej klientowi trzeba wydac dokument WZ. Ale miesiac zwloki jest conajmniej dziwnym zjawiskiem.
I nie o jakas tam bo na tej podstawie mozna zarejestrowac Mac'a na stronie Apple - inaczej tego nie zrobisz i nie masz gwarancji!

---- Dodano 21-01-2010 o godzinie 10:44 ----

I takie właśnie jest społeczeństwo polskie... :evil:

Porażka

To znaczy jakie?

#97 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 21 January 2010 - 12:39

I nie o jakas tam bo na tej podstawie mozna zarejestrowac Mac'a na stronie Apple - inaczej tego nie zrobisz i nie masz gwarancji!

A skąd takie rewelacje wytrzasnąłeś?
Nigdy nic nie rejestrowałem na stronach, tym bardziej sprzętu i nie mam zamiaru. I co przez to gwarancji nie mam? heheh dobre.

#98 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 21 January 2010 - 14:54

Alez oczywiscie, ze mozesz nie rejestrowac - twoja sprawa. A fakture masz obowiazek dostac. A jesli masz firme to jak niby masz wprowadzic na stan komputer, ktory kupiles? Pomysl chwile zanim zaczniesz rzucac kalumnie na innych.

#99 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 21 January 2010 - 15:27

Ale przecież nie o fakturę mi chodzi teraz, napisałeś wyraźnie że jak nie zarejestrujesz maka na stronie to nie masz gwarancji - oczywiście że to bzdura i dlatego się zapytałem skąd takie rewelacje masz, to było bardziej ironiczne pytanie z mojej strony bo wiadomo że rejestrować się nie trzeba ;) I pytanie dotyczyło tylko fragmentu z rejestracja a nie z fakturami.

#100 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 February 2010 - 22:46

oops2k nie wiem czy czytałeś alternatywny temat o tym, że faktura byla, a na dodatek poszedł duplikat do klienta

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users