Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kupno Macbook Pro

• Please log in to reply
99 replies to this topic

#26 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 05 December 2009 - 00:15

Tu sie nie zgodze, Cortland, iSpot tak i Komputrnik tez, a taki Matlosz.pl, to jakis maly grajdół, dzisiaj jest a jutro moze go nie byc, za mala firemka, tam to mozna kupic myszke, klawiature, plyte cd, a nie komputer za 5tys. Ale jak kto woli, takie jest moje zdanie.
Zeby nie bylo do firmy Matlosz.pl nic nie mam, takie poprostu mam zdanie ze w malych firmach sie nie kupuje drozszych rzeczy i to wszystko.

A co ma wspólnego zakup sprzętu w małym czy dużym sklepie?
Jeśli firma działa legalnie na rynku i ma legalny towar to nie ma różnicy od kogo kupisz komputer. Gwarancje masz i jak cokolwiek się stanie ze sprzętem na gwarancji to nawet jeśli w międzyczasie firma zniknie z rynku (zbankrutuje czy zawiesi działalność) i tak serwis naprawi ci sprzęt.
Komputer Apple zakupiony w Cortlandzie jest taki sam jak kupiony w iSpocie, MediaMarkt, ElGiganten czy innego sprzedawce tego sprzętu.
P.S.
Kolego - mówię Ci (z sympatii) - PRZEGINASZ! Swoimi wpisami obrażasz innych i prosisz się o ,,odpowiednie,, potraktowanie. Następnym razem zastanów się 10razy zanim coś napiszesz.

#27 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 05 December 2009 - 00:18

Też, wychodzę z tego samego założenia. Sprzęt i gwarancja jest od Apple więc w czym leży problem?

#28 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 05 December 2009 - 00:45

W komputroniku bo na miejscu zawsze co do gwarancji łatwiej niż się użerać przez internet bo nie mam na to czasu zależy mi na sprawności i nie mam zaufania do cortland i maltosz zbytnio za dużo się naczytałem o nich...
Może dadzą mi nowego leoparda? Co sądzicie? W ogóle jest sens się pytać? Uaktualnienie do Snow kosztuje 100zł

9.95$

Apple (Polska) - Mac OS X Snow Leopard - Uaktualnij system swojego nowego komputera Mac do wersji Mac OS X Snow Leopard

Też, wychodzę z tego samego założenia. Sprzęt i gwarancja jest od Apple więc w czym leży problem?

W odpowiedzialności sklepu za wady towaru, na podstawie której można zażądać wymiany towaru na nowy.
Co jest korzystniejsze od naprawiania na gwarancji producenta.

#29 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 05 December 2009 - 01:38

W odpowiedzialności sklepu za wady towaru, na podstawie której można zażądać wymiany towaru na nowy.
Co jest korzystniejsze od naprawiania na gwarancji producenta.

Masz racje tylko który sklep w Polsce bez oporów bierze taką odpowiedzialność i w taki sposób podchodzi do klienta?
W pierwszej kolejności jest wysyłka sprzętu do diagnozy, później naprawa a w ostateczności jak się nie da naprawić klient dostaje nowy sprzęt.
W Szwecji jak kupisz sprzęt i go używasz do miesiąca czasu masz prawo go oddać do sklepu bez podania przyczyny i otrzymasz pełen zwrot pieniędzy (dotyczy to dużych sieci i sklepów specjalistycznych).

#30 ogórek

ogórek
  • 7 posts

Posted 05 December 2009 - 01:48

A co ma wspólnego zakup sprzętu w małym czy dużym sklepie?
Jeśli firma działa legalnie na rynku i ma legalny towar to nie ma różnicy od kogo kupisz komputer. Gwarancje masz i jak cokolwiek się stanie ze sprzętem na gwarancji to nawet jeśli w międzyczasie firma zniknie z rynku (zbankrutuje czy zawiesi działalność) i tak serwis naprawi ci sprzęt.
Komputer Apple zakupiony w Cortlandzie jest taki sam jak kupiony w iSpocie, MediaMarkt, ElGiganten czy innego sprzedawce tego sprzętu.
P.S.
Kolego - mówię Ci (z sympatii) - PRZEGINASZ! Swoimi wpisami obrażasz innych i prosisz się o ,,odpowiednie,, potraktowanie. Następnym razem zastanów się 10razy zanim coś napiszesz.

Kogo obrazilem? Takie moje zdanie w malych grajdolach nie kupuje i tyle. Chcesz to kupuj, masz gwarancje to bez roznicy, ja nie kupuje i to wszystko. Takie mam zdanie i tak napisalem. Konkretnie Matlosz nie ma z tym nic wspolnego, mowie o kazdej mniejszej firmie.

Chcesz to mnie banuj albo cokolwiek. Ale wiedz ze inni tez to czytaja, mniej zaangażowani jak ty i widza co sie dzieje. Ostrzegacie, kasujecie posty wg swojego widzi misię. Myslisz ze inni tego nie widza, ze taka klika tutaj panuje?

#31 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 09:04

Przekonaliście mnie i kupie przez matlosz ;) tylko teraz mi wytłumaczcie jak mam to załatwić z tą zniżką studencką bo mam legitymacje i co mam zrobić? Aha i czy można przy odbiorze płacić?

Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria To jest ten co mnie interesuje i nic nie jest napisane o tej zniżce i jak to przeprowadzić :/

Oraz nigdzie nie jest napisane jaki system dołączony jest

#32 bazi22

bazi22
  • 132 posts
  • SkądSłupsk

Posted 05 December 2009 - 09:58

Nie no, dobry. Tylko ze nie ma tego co normalnie powinno Ci sie nalezec. I bedziesz musial za to zaplacic dodatkowe 125zł. Czyli wychodzisz juz stratnie na tym. Ale z drugiej strony to Twoje pieniadze, Twoj wybor. Wazne abys byl zadowolony z zakupu i zrobil go tak jak to Tobie odpowiada. My tylko staramy sie doradzic i to wszystko :)

Jakie 125 zł??? wszystkie komputery kupione po 8 czerwca z Mac OS X 10.5 kwalifikują się do programu uaktualnienia do SL za 9,99$.

Ponadto sprzęt w Komputroniku jest z iSource więc myśle, że dostanie SL za darmo, jeśli się z nimi skontaktuje i przedstawi faktury. Warto zapytać ich przed zakupem.

Co matlosza - śmiało możesz u niego kupować przez internet - nie ma żadnych zagrożeń. Poważnie podchodzi do swoich klientów.

#33 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 10:04

Okej ale jak mam kupić ze zniżką studencką? Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria
cena 4545,00zł i nic nie ma napisane o zniżce na legitymację studencką 10%

#34 koniu

koniu
  • 362 posts
  • SkądSe

Posted 05 December 2009 - 10:15

bo zniżka studencka jest w ispotach

#35 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 10:17

w komputroniku jest i wcześniej pisało kilka osób że w matloszu też Więc jeśli masz zamiar wprowadzać w błąd to się nie wypowiadaj

#36 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 05 December 2009 - 11:00

bo zniżka studencka jest w ispotach

Oferta edukacyjna jest w iSpot, Cortland, Komputroniku, Media@Markt, Saturnie i pewnie u Matlosz.pl też.

#37 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 11:03

Chyba kupię w cortland bo dają jest ilife09 :) Tylko nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tym rabacie studenckim 10% tylko że zero kontaktu piszę do nich i nikt nic nie odpisuje a zależy mi na czasie :/

#38 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 posts
  • SkądJelenia Góra

Posted 05 December 2009 - 11:04

nie ma problemu ze znizka edu, kazdy sklep ktory posiada komputery z polskiej dystrybucji - ma upusty EDU... swoja droga to u mnie tez nic nie jest napisane w tym temacie, poprawie sie ;)

#39 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 11:09

Chyba jestem zmuszony kupić jutro jednak w komputroniku bo z maltosz i cortland zero kontaktu (tracą klientów no ale to ich sprawa)

#40 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 05 December 2009 - 11:11

Chyba kupię w cortland bo dają jest ilife09 :)

iLife 09 jest czescia kazdego kupowanego Maka ;)

Co do Cortlandu, zadzwon do nich:) Czy to do Warszawskiego salony czy tego w Poznaniu.

#41 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 11:11

Jak mam kupić tego Apple MacBook Pro 13.3\ 2.26GHz/2GB/160GB/GF9400M/SD ze zniżką EDU bo nie rozumiem może ktoś mi to wytłumaczyć? Jak? Nic nie jest napisane a parę osób pisało że można kupić ehh

#42 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 11:14

No ale już próbowałem dzwonić wczoraj i dziś :/ jak zamówić z cortladnu przez internet ze zniżką tylko to mnie interesuje... Szczerze komputronik oferuje dużo lepszą obsługę i tak z kontaktem nie ma problemu bardzo miło sprawnie i przyjemnie a tu same problemy :/ ale wolę z nowszym Snow

#43 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 05 December 2009 - 11:14

Jak mam kupić tego Apple MacBook Pro 13.3\ 2.26GHz/2GB/160GB/GF9400M/SD ze zniżką EDU bo nie rozumiem może ktoś mi to wytłumaczyć? Jak? Nic nie jest napisane a parę osób pisało że można kupić ehh

Jest przecież Sklep Cortland - systemy graficzne oraz komputery Apple Macintosh i system Mac OS X. Monitory LaCie i programy Adobe

#44 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 11:18

Apple MacBook Pro 13.3\ 2.26GHz/2GB/160GB/GF9400M/SD
czyli ta cena 4 599.00 to ze zniżką już jest? o jaaa w komputroniku jest za 4139zł :)

#45 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 05 December 2009 - 11:22

Apple MacBook Pro 13.3\ 2.26GHz/2GB/160GB/GF9400M/SD
czyli ta cena 4 599.00 to ze zniżką już jest? o jaaa w komputroniku jest za 4139zł :)

A masz w nazwie EDU? Nie masz. Po prostu od tej sumy odliczasz tą zniżkę. W Komputroniku już w nazwie produktu masz EDU.

#46 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 11:37

Okej ale jak odliczą? Co mam zrobić? Wezmę kupię i wybiorę opcję płatności przy odbiorze i co dalej?

#47 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 05 December 2009 - 13:12

Wystarczyło przejść do niższej kategorii Apple MacBook Pro 13.3\ EDU 2.26GHz/2GB/160GB/SD

Z regulaminu:

Sposoby płatności

Za zamówiony towar można zapłacić:

* gotówką przy odbiorze towaru: (płatność odbiera kurier w momencie dostarczenia zamówionego towaru; kurier nie pobiera prowizji przy pobraniu - klient płaci jedynie za towar plus ewentualne koszty przesyłki przy zamówieniach poniżej 366 zł brutto). Wysokość kwoty jaką można zapłacić gotówką jest ograniczona do 5500 zł brutto. Powyżej tej kwoty można płacić tylko przelewem bankowym (na podstawie wystawionej wcześniej przez Cortland Faktury Proforma).
* gotówką przy odbiorze towaru w biurach handlowych Cortland
* przelewem bankowym (na podstawie wystawionej wcześniej przez Cortland Faktury Proforma). Towar wysyłamy po otrzymaniu przelewu na nasze konto bankowe (numer podany niżej).
* kartą kredytową w systemie on-line za pośrednictwem firmy PolCard poprzez bezpieczne połączenie SSL 128 bit. Cortland nie posiada żadnego dostępu do danych dotyczących karty klienta. Cortland i PolCard nie pobiera od klienta żadnych dodatkowych prowizji przy zapłacie kartą. Państwa karta zostanie obciążona dopiero w dniu wysyłki towaru!

#48 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 14:07

A muszę okazać legitymację studencką?

---- Dodano 05-12-2009 o godzinie 16:10 ----
i nie widzę opcji:

* gotówką przy odbiorze towaru: (płatność odbiera kurier w momencie dostarczenia zamówionego towaru; kurier nie pobiera prowizji przy pobraniu - klient płaci jedynie za towar plus ewentualne koszty przesyłki przy zamówieniach poniżej 366 zł brutto). Wysokość kwoty jaką można zapłacić gotówką jest ograniczona do 5500 zł brutto. Powyżej tej kwoty można płacić tylko przelewem bankowym (na podstawie wystawionej wcześniej przez Cortland Faktury Proforma).

---- Dodano 05-12-2009 o godzinie 16:16 ----
"Dostawa przesyłką kurierską DHL, Koszt dostawy 0 , z VAT" to jest za pobraniem?

#49 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 05 December 2009 - 14:55

Jak nie dawno kupowałem to wysyłałem skan legitymacji razem z przelewem. Nie wiem czy to jest za pobraniem. Koszt dostawy jest uzależniony często od sposobu płatności i indywidualnej umowy ze sprzedawcą.

#50 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 05 December 2009 - 15:24

Ale tyko kopię legitymacji czy jeszcze taki formularz wypełniałeś?
Poszukam na forum kogoś kto tam pracuje i się z nim dogadam... Czy lepiej zadzwonić i telefonicznie?

---- Dodano 05-12-2009 o godzinie 18:21 ----
Jest jakiś człowiek na forum z cortlandu który może przeprowadzić całą transakcję?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users