Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Palenie zabija nie tylko Ciebie ale także.... Twojego Maka

• Zamknięty Temat jest zamknięty
254 odpowiedzi w tym temacie

#251 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 02 grudnia 2009 - 01:57

Widzisz, ja natomiast wytlumacze mojejmu dobremu przyjacielowi ktory prowadzi PUB, ze z powodu tego, ze czesc jego gosci nie moze usiasc na sali dla nie palacych on musi zrezygnowac z prowadzenia pub'u. Moj daleko posuniety wniosek wynosze z rozmow ze stalymi bywalcami tego lokalu ktorzy w dosc dobitny sposob komentuja, ze w momencie kiedy nie beda mogli zapalic w tym lokalu przestana do niego przychodzic. Wytlumacze takze mojemu przyjacielowi, ze z powodu chorej na astme znajomej jednego z forumowiczow, bedzie on musial swojemu dziecku wytlumaczyc, ze nie ma w tym roku na pampersy gdyz nie jego lokal splajtowal i nie mogl przyniesc pieniazkow do domu. Wytlumacze takze moim znajomym barmanom, ze nie powinni sie martwic brakiem pracy bo zawsze moga zmienic zawod...
Absurdalne? Dla mnie bardzo zyciowe...

Tak BTW. Zdanie o pomnazaniu swoich zyskow przez okropnych i bezdusznych wyzyskiwaczy tak mi zajechal komunizmem, ze az musialem tu napisac o tym. Przepraszam :)

Najpierw wprowadzimy zakazy dla palaczy, później wprowadzimy prohibicję, następnie dietetycy zabronią nam tłustego jedzenia, etc. Nie wolno ograniczać wolności. Ja nie palę ale inni tak, i co jeden niepalący ma terroryzować grupę palących? Są miejsca dla palących i niepalących i tak zostawmy.

PS. Hipotetycznie jak ktoś ma astmę to raczej powinien omijać "klimatyczne PUB -y" ;)

#252 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 02 grudnia 2009 - 07:52

Według mnie, wiecej jest w PUB-ach osób palących niż niepalących, wiec nie można mówić, ze właściciele lokali nie stracą, ponieważ osób niepalących jest w Polsce mniej. Do tego typu lokali nie chodzi 100% Polaków, tylko mniej.

#253 artnoise

artnoise
  • 39 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 grudnia 2009 - 09:34

a czy drogi kolega mial okazje rozkrecic taki komputer od osoby ktora pali, zeby twierdzic ze smrod jest mi swojski? przyznam ze dosyc obrazliwie kolega pojechal...
a tak czytajac te wszystkie posty to widze ze antynikotynowcy to jakas nawiedzona zakompleksiona grupa... dlaczego chcecie przerabiac innych na swoja modle??
szkodliwosc dymu tytoniowego w porownaniu do wszystkich innych toksyn blakajac sie w powietrzu ktorym oddychacie jest raczej marginalna
pozdrawiam wszystkich ktorzy pala i pozwalaja zyc innym.

---- Dodano 02-12-2009 o godzinie 09:36 ----
"drogi kolega" = hubi 1994

#254 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 02 grudnia 2009 - 10:27

Takie dyskusje nikomu nie szkodzą, póki nie zaczynacie się wzajemnie obrażać. Wszelkie ataki at personam będą surowo tępione! Posty tego typu zostały skasowane.

#255 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 02 grudnia 2009 - 11:11

Z powodu pomyłki technicznej temat ten nie został zamknięty w odpowiednim momencie. W związku z tym część wpisów została usunięta, a całość teraz faktycznie...

zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych