eee, nie? Jeżeli używasz nowszego windowsa niż 98 (a zakładam że tak) to żeby go zawieśić trzeba się naprawdę postarać. W 99% przypadków wystarczy wyłączyć jeden zawieszony proces. W pozostałym 1% albo poczekać (jak się za dużo rzeczy na raz naklika) albo w skrajnych wypadkach jak już wszystko wisi (jeszcze mi się to nie zdarzyło) to wyłączyć proces explorer.exe a potem go jeszcze raz włączyć - cała operacja zajmuje jakieś 15sec na wolnym kompie.
Jeżeli już chcecie się tak pocieszyć przewagą apple'a w "zawieszaniu się" to proponuję przejście do działu o ajfonie - bo w tutaj rzeczywiście widać przewagę nad ms (wm6 wieszał mi się średnio raz dziennie, czasem częściej, ajfon przez dwa miechy odkąd go mam zawiesił mi się raptem raz ^^)
[QUOTE=mpConroe;1093330]
Gówno prawda.
Włączyłem swój Windows 7 RTM po dwóch tygodniach przerwy i prosze ^^ . Wcześniej działał jako tako stabilnie (nie licząc IE), ale niech mi tu pajac nie gada, że Windows jest od Mac OS X stabilniejszy, bo w dalszym ciągu zwiech 1 aplikacji powoduje zwiech systemu, który czasem kończy się wciśnięciem POWER przez kilkanaście sekund.[/QUOTE]
Bo o magicznej kombinacji ctrl+alt+del i zabiciu jednego procesu nie słyszałeś?
[QUOTE=shivan;1093342
"to przez to ze uruchamiasz W7 na macu!" ;DDD
[/QUOTE]
Tak prawdę mówiąc podejrzewam że to może być przyczyna ;p
Po pierwsze, bootcamp nie supportuje jeszcze oficjalnie win7
Po drugie, cały ten bootcamp mnie jakoś do końca nie przekonuje swoim działaniem (jakoś wcześniej w tym temacie już pisałem o koledze któremu windows wywalił się 2x w 15minut po uruchomieniu na maku)
[QUOTE=madmax332;1093362]Nie wiem czy ktokolwiek zwrócił uwagę na fakt, że M$ skopiował (OK miał inspirację

OMG! Co w takim razie na przykład powiesz o Heroes of Might and Magic V skoro już ładne parę lat wcześniej było np. Final Fantasy V. Bezczelny plagiat!
[QUOTE=Narmer;1093378]Wasz problem wynika stąd, że patrzycie analitycznie i wybiórczo. [...][/QUOTE]
Nie to forum kolego. Prawidłowy post powinien zawierać zdanie typu mac jest lepszy/szybszy/wydajniejszy/stabilniejszy (niepotrzebne skreślić). :s
[QUOTE=madmax332;1093392]OK - ale weź pod uwagę, że z łindy na łindę zawsze są obiecanki-cacanki typu "nowy łin jest jeszcze lepszy, stabilniejszy od poprzednika". Tymczasem cały czas w działaniu przypomina toto rozchwiane rusztowanie na budowie. Ciągle coś się paprze, bo brakuje tego czy owego. Instalacja byle pierdoły wymaga restartu. Łinda to trup wiecznie pudrowany - tyle że za "puder" wiecznie płacą jelenie, którym w nieskończoność obiecuje się lepsze, stabilniejsze działanie tego bubla. I tak zawsze zobaczą komunikat w stylu: "Wystąpił nieoczekiwany błąd i nastąpi zamknięcie systemu". No ale cóź - w następnej wersji systemu będzie lepiej.[/QUOTE]
Gratuluję rzetelnych i na czasie wiadomości o windowsie.
protip: żeby brać udział w jakiejś dyskusji warto mieć jakieś (trudne słowo) MERYTORYCZNE podstawy.
a na razie doszedłem tylko do końca 10tej strony, dalej nie mam czasu czytać ;p