Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Mouse - moja subiektywna opinia po 1 dniu użytkowania.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
291 odpowiedzi w tym temacie

#51 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 15:10

a jak dla mnie to mysz jest super ....oczywiscie co do ergonomi mozna sie przyczepic ale.....kwestia gustu zastanawia mnie tylko jedno bo nikt o tym jakos nie pisze ...jak sie zachowuje na ekranie..tzn jej czulosc, usypianie itp.. czy ma opoznienia? posiadam logitecha na blutufa i jak wiemy czesto ona zapada w sen zimowy i poprostu kursor stygnie...a jak jest w tej??? Nastepny plus dla tej myszy to wlasnie ten ze jest na blutufa....nikt o ty nie wspomnial ze wlaczamy i jest co nie:)) pozdro

#52 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 19:12

Nie zauważyłem jakichś tam objawów ubocznych. Wszystko gra. Mogli by jedynie zwiększyć prędkość kursora. IMHO nawet ustawiony na max. jest trochę za wolny. No ale to kwestia sterownika, a nie myszki samej w sobie.

#53 lary

lary
  • 3 postów
  • Skądostrzeszów

Napisano 07 listopada 2009 - 09:44

witam wszystkich.do mój pierwszy post pisany z pierwszego w życiu maca(imac 21,5).do do myszki to powiem tyle że dla mnie jest super.rozmiary małe mi nie przeszkadzają wogóle. przeglądanie dokumentów długich jest bardzo wygodne za sprawą multi touch który działa na całej powierzchni myszy.

#54 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 22:39

dorzucę swoje dwa grosze ;-) magic mouse posiadam od dziś, kupiłem w KDS Katowice. W iSpocie w CH Silesia City Center powiedzieli mi że mają jedną na stanie, ale zarezerwowaną od dwóch dni!! i nie mogą mi jej sprzedać! I oczywiście nie wiedzą kiedy będą mieć dostawę nowych!! Pojechałem do KDS na półce chyba z 15 ich leżało, bez problemu można było wypróbować. kupiłem, pierwsze wrażenia rewelacja:) fakt trochę ręka boli... ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. A wracjac do zakupów to żal się robi jak iSpot traktuje klientów, jak można mieć jedna myszkę na stanie???? zresztą to nie pierwsza taka sytuacja u nich. poprzednio chciałem kupić u nich update do Snow Leo, było identycznie z tym że 3 sztuki na stanie i oczywiście na rezerwacji!! Zaproponowali że mogą mnie zapisać i do miesiąca dostane napewno upragniony update!!! poszedłem 200m dalej do saturna, półka sięuginała od Snow Leo, kupilem i poszedłem do nich ponowinie. Pokazałem im plytę i powiedziałem żeby lepiej sie zaopatrywali w saturnie, bo tam płyt pod dostatkiem. sprzedawca zrobił głupią minę... myslę że polityka iSpotów jest kiepska i sklep z tak renomowaną drogą marką powinien umieć zaopatrzyć się w towar jak i dobrze obsluzyc klienta.

#55 miner

miner
  • 18 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 22:49

iSpot w Silesii jest do tego prowadzony przez jakąś gówniarzerię. Ostatnio jak tam wszedłem pooglądać MagicMouse to stało towarzystwo (wyglądał gościu na kogoś tam ważnego) tak bardzo szemrane, że do tych rzucanych w powietrze "kurew" brakowało jeszcze fajek i piwa i byłby komplet. Musiałem się przepychać między obsługą bo tak była zaaferowana tym co mówił "boss", że nie reagowała na moją obecność. Chciałem tam kupić SnowLeo ale było dokładnie jak piszesz, więc kupiłem w Cortlandzie (tam przynajmniej przez telefon rozmawia się z ludźmi kompetentnymi, w iSpocie w jeden dzień nie wiedza co obiecywali dzień wcześniej). Chciałem kupić MagicMouse ale po tym szemranym towarzystwie jakie tam zobaczyłem - wiem już że tez nie kupię. Pamiętam jak kupowałem maka mini - miałem wrażenie, że sprzedawca robi mi łaskę obsługując mnie. A przy dopytywaniu się o dołożenie pamięci do mini zachowywał się tak, że stwierdziłem że w końcu to jemu powinno zależeć i odpuściłem korzystanie z ich usług... skorzystałem z innych... Reasumując: omijam szerokim łukiem.

#56 andreq

andreq
  • 84 postów
  • SkądWawa

Napisano 13 listopada 2009 - 22:51

Ja swoją nabyłem przez internet z cortlandu - bez żadnych problemów, zamawiałem na samym początku w przedsprzedaży dostałem ją na początku tego tygodnia, miła pani przed wysyłką jeszcze do mnie zadzwoniła aby poinformać o tym. W każdym razie polecam ich sklep jeszcze się na nich nie zawiodłem. Sama myszka rewelka skrolowanie o niebo lepsze niż w klasycznym mm gdzie kuleczkę co jakiś czas trzeba było czyścić. Do internetu jak i do pracy w szopce świetnie się nadaje, wszystko ładnie działa, jedyny mankament jaki zauważyłem to głośne klikanie, wydawało mi się, że powinno chodzić delikatnie coś ala iPhone. Jak dla mnie to jedyna wada tego produktu :)

#57 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 listopada 2009 - 23:20

A ja swoją we FNAC’u w Monaco:) Myszka piękna, multi-touch sensacja, materiały i wykonanie rewelacyjne. Przycisku środkowego już mi tak nie brakuje (nawet nie wiem dlaczego; jakoś szybko się odzywczaiłem), ale brak expose mnie nadal wnerwia. Dłoń u mnie nie za duża, ale na razie trochę boli. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. To samo bylo z Mighty Mouse po przesiadce z Logitecha. P.S. Wiecie może przypadkiem gdzie mogę dostać nowy aluminiowy pilot?

#58 Craco

Craco
  • 30 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 00:01

Myszka jest naprawde wygodna. A mając na uwadze że to co proponuje na dzien dobry to dopiero wieszchołek góry lodowej, bo już widać że będzie rozwinięcie obsługi gestów w technologi multi- touch, to widać że będzie to niesamowite narzędzie. ps. Swoją kupilem jako pierwszy w krakowskim iSpot ;-p / mieli dwie...

#59 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 listopada 2009 - 00:06

Myszka jest naprawde wygodna. A mając na uwadze że to co proponuje na dzien dobry to dopiero wieszchołek góry lodowej, bo już widać że będzie rozwinięcie obsługi gestów w technologi multi- touch, to widać że będzie to niesamowite narzędzie.

ps.
Swoją kupilem jako pierwszy w krakowskim iSpot ;-p / mieli dwie...

Także myślę, że Apple rozwinie w najbliższym (miejmy nadzieję:)) czasie obsługę Multi-Touch tej myszy. W necie jest już kilka programów, które oferują np. gesty na cztery palce.

P.S. Poza tym jak to jest, że iSpot, który jest wyżej rangą od KDS’u w K-Ce dostaje dwie myszki, a KDS jakieś 25?

---- Dodano 14-11-2009 o godzinie 02:14 ----
P.S. Przydałoby się jeszcze zwiększyć maksymalną prędkość śledzenia, bo jak na moje oko jest troszeczkę za wolno.

#60 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 listopada 2009 - 00:37

Moze iSpot z racji swojej wiekszej popularnosci szybciej wyprzedaje zamowiony towar i tym sposobem zostaja 2 myszki z np. 30 ktore przyjechaly, a gdzie indziej zalega wiecej?

#61 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 listopada 2009 - 00:49

Moze iSpot z racji swojej wiekszej popularnosci szybciej wyprzedaje zamowiony towar i tym sposobem zostaja 2 myszki z np. 30 ktore przyjechaly, a gdzie indziej zalega wiecej?

No tak, tylko że oni dostają zazwyczaj wszystkiego mniej; a nie że szybciej wyprzedają. Na pewno zależy też od punktu.

#62 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 02:06

W USA znajomi polują dla mnie na magiczna mysze od poniedziałku, i nie ma, dostawa co 2 dni albo nawet codziennie i wszystko sprzedane od razu ;( klawiaturę się udało kupić :]

#63 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 08:58

W USA znajomi polują dla mnie na magiczna mysze od poniedziałku, i nie ma, dostawa co 2 dni albo nawet codziennie i wszystko sprzedane od razu ;(
klawiaturę się udało kupić :]

Cholera, to już koniec świata. Popatrz ja mam w Polsce bez polowania i bez znajomości już ze 2 tygodnie. ;)

#64 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 14 listopada 2009 - 09:37

No jednak u nas 300zł na myszkę to trochę jednak dużo-nie zależnie od jakości i korzyści,dużo osób woli jednak zaoszczędzić :) Ja natomiast czekam do poniedziałku na nową magic mouse ^^ Mam nadzieję że się nie zawiodę :)

#65 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 11:06

No 130 zł różnicy a n klaw i myszy to już 160 będzie na snów leoparda bo tego za 10$ to od 3 mies mi wysyłają....

#66 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 21:28

Myszka super, szybko sie przyzwyczailem. Gesty przewijania w poziomie jak na Multitouch w MBP to czysty czad. Szybko sie czlowiek przyzwyczaja... potem siada u dziewczyny na Lenovo ze zwykla myszka i WTF?! :) Ciekawi mnie inna rzecz a mianowicie ten czarny plastik pod spodem. U mnie po 2 dniach leciutenko wyciera sie gorny rog w tym po lewej stronie. Mam nadzieje ze po 6 miesiacach nie poscieraja sie one za bardzo:/

#67 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 21:35

Myszka super, szybko sie przyzwyczailem. Gesty przewijania w poziomie jak na Multitouch w MBP to czysty czad. Szybko sie czlowiek przyzwyczaja... potem siada u dziewczyny na Lenovo ze zwykla myszka i WTF?! :)

Ciekawi mnie inna rzecz a mianowicie ten czarny plastik pod spodem. U mnie po 2 dniach leciutenko wyciera sie gorny rog w tym po lewej stronie. Mam nadzieje ze po 6 miesiacach nie poscieraja sie one za bardzo:/

A to pewnie zależy od tego po czym będziesz tą myszką "szurał".

#68 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 listopada 2009 - 22:19

Myszka super, szybko sie przyzwyczailem. Gesty przewijania w poziomie jak na Multitouch w MBP to czysty czad. Szybko sie czlowiek przyzwyczaja... potem siada u dziewczyny na Lenovo ze zwykla myszka i WTF?! :)

Ciekawi mnie inna rzecz a mianowicie ten czarny plastik pod spodem. U mnie po 2 dniach leciutenko wyciera sie gorny rog w tym po lewej stronie. Mam nadzieje ze po 6 miesiacach nie poscieraja sie one za bardzo:/

A mnie martwi poziom baterii na poziomie 81% po… 3 dniach używania:/ Czy te bajki Apple’a o 4 miesiącach na jednym komplecie baterii bazowane są na testach przeprowadzanych z wyłączaniem myszki na noc?

#69 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 listopada 2009 - 01:02

jezeli to teflony...to norma zuzywaja sie

ja co kilka miesiecy zakladam "swieza" partie

#70 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 15 listopada 2009 - 02:24

Jak się wam pracuje na tak nisko wyprofilowanej myszce?

#71 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 15 listopada 2009 - 02:35

Zależy jak kto trzyma myszkę. Dla mnie profil nie ma znaczenia. Nadgarstek jest oparty o biurko a myszkę trzymam kciukiem i małym palcem po bokach. Może to nie jest prawidłowe, ale tak już się przyzwyczaiłem i jest mi najwygodniej.

#72 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 11:15

Mi bardzo dobrze, wczoraj obrobilem z 50 zdjec na niej. Dlon mnie nie boli wiec jest na + :)

#73 krisix

krisix
  • 12 postów
  • SkądŚląsk, PL

Napisano 15 listopada 2009 - 19:49

Czy ktoś z Was dysponuje informacją ile MagicMouse ma DPI? Na sieci znalazłem gdzieś info, że 1300 DPI. Czy posiadacze myszki mogą to potwierdzić? :)

#74 Stiwi

Stiwi
  • 98 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 22:16

Jeśli chodzi o mac pro to mogę stwierdzić że , albo przysłano mi popsutą myszke albo to jest złom wektor porusza się skokami zacina się bardzo żałuję ze kupiłem magic mouse bynajmniej jak na razie rozczarowany jestem dalej trzeba poruszać ręką po całym blacie biurka czy kiedyś ktoś to zmieni ? Wygląda że rozdzielczość została bez zmian !!

#75 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 listopada 2009 - 22:44

Jeśli chodzi o mac pro to mogę stwierdzić że , albo przysłano mi popsutą myszke albo to jest złom wektor porusza się skokami zacina się bardzo żałuję ze kupiłem magic mouse bynajmniej jak na razie rozczarowany jestem dalej trzeba poruszać ręką po całym blacie biurka czy kiedyś ktoś to zmieni ? Wygląda że rozdzielczość została bez zmian !!

Słyszałem, że są problemy z współpracą MM z Makiem Pro. Apple powinno coś z tym zrobić.

P.S. Fakt, powinni ją trochę ”przyspieszyć”.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych