Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Mouse - moja subiektywna opinia po 1 dniu użytkowania.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
291 odpowiedzi w tym temacie

#226 meian

meian
  • 106 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2010 - 01:32

Zawsze mnie zastanawiało co myślą sobie ludzi jak kupują myszki po 40zł i chyba się tego nigdy nie dowiem ... ;)))

#227 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 13 marca 2010 - 13:01

To ja cos skrobne bo mija 4 miesiac jak sobie uzytkuje tego podle kanciastego gryzonia. Troche zalu jest, bo przy dluzszej pracy palce bola. Ale mozliwosci bija na glowe kazda inna mysz. Mialam co do MM mieszane uczucia dopoki nie podpielam przedwczoraj do pracy mojej starej przewygodnej myszy (ktorej zreszta dalej uzywam na winszicie w pracy) - i nie wiedzialam co z nia zrobic:) Strasznie wolna, jakas nienaturalnie wypukla, scroll - sredniowiecze. Chcialam na tym pracowac ale niestety wygodniej mi o dziwo na MM! Podsumowujac, jedyne co mnie teraz naprawde wkuzra to te kanty. Bo mogloby ich nie byc i mysz trzymaloby sie wygodniej. Moze w nowej wersji cos z tym zrobia. Scroll o gesty, choc uzywam zaledwie kilku z nich bija wszystkie myszy jakie kiedykolwiek powstaly. Zwlaszcza w codziennej pracy typu net, mail etc. I jeszcze jedna uwaga - od jakiego czasu trzymam MM kciukiem i palcem zewnetrznym a trzy palce srodkowe leza sobie na przewygodnie wyprofilowanej powierzchnii. Zauwazylam iz jest to duzo wygodniejsze niz tradycyjne trzymanie 2 paluchow na wysokiej zwyklej myszy. Jedynie dyskomfortowo jest przy dluzszej precyzyjnej pracy dla malego paluszka bo sie nienaturalnie on wygina. Ale jak zaczyna bolec to wszystkie 4paluchy wedruja na powierzchnie MM i jest gitara:>

#228 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 marca 2010 - 13:47

A ja używam Magic Mouse po 3 letnim używaniu MX Revolution i jestem bardzo zadowolny ;)

#229 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2010 - 14:23

Generalnie mycha jest spoko i faktycznie bardzo przyjemnie się na niej pracuje. Dla mnie ma jeden mankament... Coś mi w Operze nie działa prawy przycisk myszy, co bardzo mnie drażni. Na razie nie potrafię tego rozpracować... Może ma ktoś jakiś pomysł?

#230 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2010 - 14:52

Magic Mouse + MagicPrefs = :-o :) :D

#231 home theatre

home theatre
  • 91 postów

Napisano 14 marca 2010 - 06:02

Nie wiem moze jestem trochę przewrażliwiony, ale spytam. W mojej MM górna powierzchnia (część) wychyla sie delikatnie na boki. Kładąc na myszce swoja dłoń i poruszając w lewo i prawo wyraźnie czuć ze sa lekkie luzy, tak na 1-2mm. Takie same minimalne luzy objawiają sie na szczycie myszki, przez co pukając w nia wydaje z siebie brzydkie puste dźwięki, Trudno ten problem dokładnie opisać, szklana podstawa po prostu sie delikatnie "ryla" moze tak ma byc...ale jak dla mnie to lekkie dziadostwo. Moglibyście powiedzieć czy u Was jest podobnie ?

#232 zefiros

zefiros
  • 15 postów

Napisano 14 marca 2010 - 10:20

nie , u mnie tak nie ma

#233 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 14 marca 2010 - 10:23

na boki owszem, ale jak pukam to nie odstaje :)

#234 Mutii

Mutii
  • 242 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 14 marca 2010 - 13:55

Ja używam MM jakieś 2 miesiące i powiem wam że jestem bardzo zadowolony. Na początku nadgarstek się musiał przystosować do niższego profilu ale teraz pełen wypas, W połączeniu z MagicPrefs jest SZAU :D hehe naprawdę dobrze ulokowany pieniądz. Mam tylko problem z akumulatorkami ale to pewnie będzie wina ładowarki strasznie długo się ładują do 24h i nadal nie ma 100% naładowania :/

#235 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2010 - 14:21

Sciagnalem sobie MagicPrefs - wcześniej używałem BTT. Muszę przyznać, że problem w Operze zniknął :).

#236 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 17 marca 2010 - 13:10

a ja mam ostatnio jakiś kłopot - nie używam wielu gestów poza cofaniem stron w Safari, czyli dwa palce w lewo lub prawo. Korzystam z Magicprefs i co jakiś czas aktualizuje automatycznie program, jak wychodzi nowa wersja. Zauważyłem jednak, że gdy przesunę za szybko to wyskakuje okienko z informacją o tym, że coś nie zostało skonfigurowane, obrazek myszki z zaznaczeniem tego ruchu dwoma palcami i jedynym aktywnym przyciskiem, które skierowuje mnie do ustawień klawiatury (dopiero to kolejne okno można zamknąć). Ma ktoś pomysł o co chodzi i jak się tego pozbyć? W opcjach MagicPrefs nic nie zmieniałem poza ściąganiem wspomnianych aktualizacji.

#237 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2010 - 13:28

Może to te MagicMenu, które dodali w jednej z wersji? Najlepiej je wyłączyć.

#238 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 17 marca 2010 - 15:52

Może to te MagicMenu, które dodali w jednej z wersji? Najlepiej je wyłączyć.

też tak myślę, ale czy da się wyłączyć to bez wyłączania MagicPrefs (trochę się przyzwyczaiłem do cofania dwoma palcami i do akceleracji kursora za pośrednictwem tej aplikacji)?

#239 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2010 - 16:36

No da się. Przecież to ma osobną ikonkę w panelu preferencji systemowych.

#240 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 marca 2010 - 15:27

Hmmm... Muszę z niesmakiem przyznać, że im dłużej używam MM, tym bardziej nie chcę jej używać. Nawet z MagicPrefs mysz jest mało dokładna, a jej kształ jest po prostu nieergonomiczny. Wcześniej myślałem, że to kwestia przyzwyczajenia, jednak teraz, po miesiącu, widzę, że jednak nie... Zaczynam powoli rozglądać się za jakąś inną bluetooth'ową mychą - może coś polecicie?

#241 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 marca 2010 - 18:14

A ja uwielbiam moją Magic Mouse :) Uwierzcie mi, że przez to, że wcześniej używałem Logitechów MX Revolution i V550 Nano to bałem się MM ale okazała się super ;)

#242 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 marca 2010 - 19:17

Może polecisz coś innego na BT?

#243 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 marca 2010 - 19:27

Może polecisz coś innego na BT?

Może takie coś: LASEROWA MYSZKA LOGITECH BLUETOOTH M555b MOUSE (969057204) - Aukcje internetowe Allegro
tylko, że jakaś super wygodna to ona nie jest ;)

#244 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 marca 2010 - 20:12

Tą akurat widziałem, natomiast średnio do mnie przemawia.

Zastanawiam się w tej chwili nad:

# Nowy Navigator 905BT od Geniusa :: PCLab.pl
# Logitech V470 - mysz dla komputerów przenośnych :: PCLab.pl

Z tego co widzę, to Logitech ma Bluetootha 1.2, natomiast Genius 2.0 - zna ktoś różnicę?

Chociaż przemęczę się jeszcze z miesiąc z MM i zobaczę - a może zmienię zdanie ;). Chociaż ta ergonomia mnie dobija trochę...

#245 Mirinur

Mirinur
  • 80 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 marca 2010 - 20:36

Zamieniłem Logitech v470 na Magic Mouse. Logitech wybudzał nieustająco komputer z uśpienia co mnie wkurzało najbardziej, poza tym, że był 'inny' w poruszaniu kursorem po ekranie niż myszki Apple. MM jest wystarczająco bardzo dobra - działa niezawodnie, ma możliwość płynnego przewijania w poziomie czego brakowało Logitechowi (płynności). No i jest wciąż rozwojowa jeśli chodzi o oprogramowanie.. @ twec - moją myszkę Logitecha (jeszcze na gwarancji) chcę sprzedać w dobrej cenie..

#246 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 marca 2010 - 21:43

Czyli mówisz, że 470-ka kiepska? Ile za nią chcesz?

#247 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 26 marca 2010 - 22:11

Odpuść sobie tego V470, naprawdę pod OSX to nie jest zbyt dobry wybór. Miałem i nie polecam.

#248 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2010 - 22:36

eeeh ludzie:

mysz sie wybiera najpierw pod reke..
sprawdzamy czy nam pasuje /dobrze leży;]
potem analizujemy bebechy (nie bede sie rozczulal co wazniejsze...)
nastepnie fora w poszukiwaniu problemow z naszym przyszlym nabytkiem
(uwierzcie ze nawet topowo highendowe produkty maja swoje "poslizgi")

btw

do tego unikamy sytuacji jak: o 2 dni temu wyszla super myszka(czy cokolwiek innego)...zamawiam!
lub lece do sklepu i kupuje
lepiej odczekac az napalency stana sie naszymi beta testerami;]

oczywiscie kupujac jakiegos a4techa z serii x7 za 60 pln
wszystkie te punkty mozemy pominac;]...
nie spodoba sie to poleci do szuflady^^^

btw:
LASEROWA MYSZKA LOGITECH BLUETOOTH M555b MOUSE (969057204) - Aukcje internetowe Allegro

to wyglada na strasznie niewygodny/mały shi@$
nie wyobrazam sobie czlowieka z normalnych rozmiarow dlonią pracujacego na tym czyms 8 godzin w psie;p

#249 kokosowy

kokosowy
  • 61 postów

Napisano 27 marca 2010 - 15:37

Ostatnio mam problemy z moją MM. Myszka przestaje reagować na gest Machnięcie dwoma palcami. Pomaga odchaczenie w preferencjach myszy Przesuń w lewo/prawo, aby przejść, wylogowanie się i wyłączenie myszy po czym zalogowanie się ponowne, włączenie myszy i zachaczenie opcji Przesuń... w preferencjach myszy.

#250 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 marca 2010 - 16:32

A mnie ostatnio MM znowu spasowała... Dziwne to...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych