Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Magic Mouse - moja subiektywna opinia po 1 dniu u偶ytkowania.

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
291 odpowiedzi w tym temacie

#226 meian

meian
  • 106 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 marca 2010 - 01:32

Zawsze mnie zastanawia艂o co my艣l膮 sobie ludzi jak kupuj膮 myszki po 40z艂 i chyba si臋 tego nigdy nie dowiem ... ;)))

#227 vendisse

vendisse
  • 1聽190 post贸w

Napisano 13 marca 2010 - 13:01

To ja cos skrobne bo mija 4 miesiac jak sobie uzytkuje tego podle kanciastego gryzonia. Troche zalu jest, bo przy dluzszej pracy palce bola. Ale mozliwosci bija na glowe kazda inna mysz. Mialam co do MM mieszane uczucia dopoki nie podpielam przedwczoraj do pracy mojej starej przewygodnej myszy (ktorej zreszta dalej uzywam na winszicie w pracy) - i nie wiedzialam co z nia zrobic:) Strasznie wolna, jakas nienaturalnie wypukla, scroll - sredniowiecze. Chcialam na tym pracowac ale niestety wygodniej mi o dziwo na MM! Podsumowujac, jedyne co mnie teraz naprawde wkuzra to te kanty. Bo mogloby ich nie byc i mysz trzymaloby sie wygodniej. Moze w nowej wersji cos z tym zrobia. Scroll o gesty, choc uzywam zaledwie kilku z nich bija wszystkie myszy jakie kiedykolwiek powstaly. Zwlaszcza w codziennej pracy typu net, mail etc. I jeszcze jedna uwaga - od jakiego czasu trzymam MM kciukiem i palcem zewnetrznym a trzy palce srodkowe leza sobie na przewygodnie wyprofilowanej powierzchnii. Zauwazylam iz jest to duzo wygodniejsze niz tradycyjne trzymanie 2 paluchow na wysokiej zwyklej myszy. Jedynie dyskomfortowo jest przy dluzszej precyzyjnej pracy dla malego paluszka bo sie nienaturalnie on wygina. Ale jak zaczyna bolec to wszystkie 4paluchy wedruja na powierzchnie MM i jest gitara:>

#228 vinci

vinci
  • 2聽693 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 13 marca 2010 - 13:47

A ja u偶ywam Magic Mouse po 3 letnim u偶ywaniu MX Revolution i jestem bardzo zadowolny ;)

#229 twec

twec
  • 175 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 13 marca 2010 - 14:23

Generalnie mycha jest spoko i faktycznie bardzo przyjemnie si臋 na niej pracuje. Dla mnie ma jeden mankament... Co艣 mi w Operze nie dzia艂a prawy przycisk myszy, co bardzo mnie dra偶ni. Na razie nie potrafi臋 tego rozpracowa膰... Mo偶e ma kto艣 jaki艣 pomys艂?

#230 1084

1084
  • 495 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 marca 2010 - 14:52

Magic Mouse + MagicPrefs = :-o :) :D

#231 home theatre

home theatre
  • 91 post贸w

Napisano 14 marca 2010 - 06:02

Nie wiem moze jestem troch臋 przewra偶liwiony, ale spytam. W mojej MM g贸rna powierzchnia (cz臋艣膰) wychyla sie delikatnie na boki. K艂ad膮c na myszce swoja d艂o艅 i poruszaj膮c w lewo i prawo wyra藕nie czu膰 ze sa lekkie luzy, tak na 1-2mm. Takie same minimalne luzy objawiaj膮 sie na szczycie myszki, przez co pukaj膮c w nia wydaje z siebie brzydkie puste d藕wi臋ki, Trudno ten problem dok艂adnie opisa膰, szklana podstawa po prostu sie delikatnie "ryla" moze tak ma byc...ale jak dla mnie to lekkie dziadostwo. Mogliby艣cie powiedzie膰 czy u Was jest podobnie ?

#232 zefiros

zefiros
  • 15 post贸w

Napisano 14 marca 2010 - 10:20

nie , u mnie tak nie ma

#233 paparazzi

paparazzi
  • 1聽006 post贸w

Napisano 14 marca 2010 - 10:23

na boki owszem, ale jak pukam to nie odstaje :)

#234 Mutii

Mutii
  • 242 post贸w
  • Sk膮dCzechowice-Dziedzice

Napisano 14 marca 2010 - 13:55

Ja u偶ywam MM jakie艣 2 miesi膮ce i powiem wam 偶e jestem bardzo zadowolony. Na pocz膮tku nadgarstek si臋 musia艂 przystosowa膰 do ni偶szego profilu ale teraz pe艂en wypas, W po艂膮czeniu z MagicPrefs jest SZAU :D hehe naprawd臋 dobrze ulokowany pieni膮dz. Mam tylko problem z akumulatorkami ale to pewnie b臋dzie wina 艂adowarki strasznie d艂ugo si臋 艂aduj膮 do 24h i nadal nie ma 100% na艂adowania :/

#235 twec

twec
  • 175 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 14 marca 2010 - 14:21

Sciagnalem sobie MagicPrefs - wcze艣niej u偶ywa艂em BTT. Musz臋 przyzna膰, 偶e problem w Operze znikn膮艂 :).

#236 Baronik

Baronik
  • 395 post贸w
  • Sk膮dOtwock

Napisano 17 marca 2010 - 13:10

a ja mam ostatnio jaki艣 k艂opot - nie u偶ywam wielu gest贸w poza cofaniem stron w Safari, czyli dwa palce w lewo lub prawo. Korzystam z Magicprefs i co jaki艣 czas aktualizuje automatycznie program, jak wychodzi nowa wersja. Zauwa偶y艂em jednak, 偶e gdy przesun臋 za szybko to wyskakuje okienko z informacj膮 o tym, 偶e co艣 nie zosta艂o skonfigurowane, obrazek myszki z zaznaczeniem tego ruchu dwoma palcami i jedynym aktywnym przyciskiem, kt贸re skierowuje mnie do ustawie艅 klawiatury (dopiero to kolejne okno mo偶na zamkn膮膰). Ma kto艣 pomys艂 o co chodzi i jak si臋 tego pozby膰? W opcjach MagicPrefs nic nie zmienia艂em poza 艣ci膮ganiem wspomnianych aktualizacji.

#237 1084

1084
  • 495 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 marca 2010 - 13:28

Mo偶e to te MagicMenu, kt贸re dodali w jednej z wersji? Najlepiej je wy艂膮czy膰.

#238 Baronik

Baronik
  • 395 post贸w
  • Sk膮dOtwock

Napisano 17 marca 2010 - 15:52

Mo偶e to te MagicMenu, kt贸re dodali w jednej z wersji? Najlepiej je wy艂膮czy膰.

te偶 tak my艣l臋, ale czy da si臋 wy艂膮czy膰 to bez wy艂膮czania MagicPrefs (troch臋 si臋 przyzwyczai艂em do cofania dwoma palcami i do akceleracji kursora za po艣rednictwem tej aplikacji)?

#239 1084

1084
  • 495 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 marca 2010 - 16:36

No da si臋. Przecie偶 to ma osobn膮 ikonk臋 w panelu preferencji systemowych.

#240 twec

twec
  • 175 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 24 marca 2010 - 15:27

Hmmm... Musz臋 z niesmakiem przyzna膰, 偶e im d艂u偶ej u偶ywam MM, tym bardziej nie chc臋 jej u偶ywa膰. Nawet z MagicPrefs mysz jest ma艂o dok艂adna, a jej kszta艂 jest po prostu nieergonomiczny. Wcze艣niej my艣la艂em, 偶e to kwestia przyzwyczajenia, jednak teraz, po miesi膮cu, widz臋, 偶e jednak nie... Zaczynam powoli rozgl膮da膰 si臋 za jak膮艣 inn膮 bluetooth'ow膮 mych膮 - mo偶e co艣 polecicie?

#241 vinci

vinci
  • 2聽693 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 24 marca 2010 - 18:14

A ja uwielbiam moj膮 Magic Mouse :) Uwierzcie mi, 偶e przez to, 偶e wcze艣niej u偶ywa艂em Logitech贸w MX Revolution i V550 Nano to ba艂em si臋 MM ale okaza艂a si臋 super ;)

#242 twec

twec
  • 175 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 24 marca 2010 - 19:17

Mo偶e polecisz co艣 innego na BT?

#243 vinci

vinci
  • 2聽693 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 24 marca 2010 - 19:27

Mo偶e polecisz co艣 innego na BT?

Mo偶e takie co艣: LASEROWA MYSZKA LOGITECH BLUETOOTH M555b MOUSE (969057204) - Aukcje internetowe Allegro
tylko, 偶e jaka艣 super wygodna to ona nie jest ;)

#244 twec

twec
  • 175 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 24 marca 2010 - 20:12

T膮 akurat widzia艂em, natomiast 艣rednio do mnie przemawia.

Zastanawiam si臋 w tej chwili nad:

# Nowy Navigator 905BT od Geniusa :: PCLab.pl
# Logitech V470 - mysz dla komputer贸w przeno艣nych :: PCLab.pl

Z tego co widz臋, to Logitech ma Bluetootha 1.2, natomiast Genius 2.0 - zna kto艣 r贸偶nic臋?

Chocia偶 przem臋cz臋 si臋 jeszcze z miesi膮c z MM i zobacz臋 - a mo偶e zmieni臋 zdanie ;). Chocia偶 ta ergonomia mnie dobija troch臋...

#245 Mirinur

Mirinur
  • 80 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 24 marca 2010 - 20:36

Zamieni艂em Logitech v470 na Magic Mouse. Logitech wybudza艂 nieustaj膮co komputer z u艣pienia co mnie wkurza艂o najbardziej, poza tym, 偶e by艂 'inny' w poruszaniu kursorem po ekranie ni偶 myszki Apple. MM jest wystarczaj膮co bardzo dobra - dzia艂a niezawodnie, ma mo偶liwo艣膰 p艂ynnego przewijania w poziomie czego brakowa艂o Logitechowi (p艂ynno艣ci). No i jest wci膮偶 rozwojowa je艣li chodzi o oprogramowanie.. @ twec - moj膮 myszk臋 Logitecha (jeszcze na gwarancji) chc臋 sprzeda膰 w dobrej cenie..

#246 twec

twec
  • 175 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 24 marca 2010 - 21:43

Czyli m贸wisz, 偶e 470-ka kiepska? Ile za ni膮 chcesz?

#247 wojtkow

wojtkow

• 6聽767 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 26 marca 2010 - 22:11

Odpu艣膰 sobie tego V470, naprawd臋 pod OSX to nie jest zbyt dobry wyb贸r. Mia艂em i nie polecam.

#248 shivan

shivan
  • 1聽141 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 26 marca 2010 - 22:36

eeeh ludzie:

mysz sie wybiera najpierw pod reke..
sprawdzamy czy nam pasuje /dobrze le偶y;]
potem analizujemy bebechy (nie bede sie rozczulal co wazniejsze...)
nastepnie fora w poszukiwaniu problemow z naszym przyszlym nabytkiem
(uwierzcie ze nawet topowo highendowe produkty maja swoje "poslizgi")

btw

do tego unikamy sytuacji jak: o 2 dni temu wyszla super myszka(czy cokolwiek innego)...zamawiam!
lub lece do sklepu i kupuje
lepiej odczekac az napalency stana sie naszymi beta testerami;]

oczywiscie kupujac jakiegos a4techa z serii x7 za 60 pln
wszystkie te punkty mozemy pominac;]...
nie spodoba sie to poleci do szuflady^^^

btw:
LASEROWA MYSZKA LOGITECH BLUETOOTH M555b MOUSE (969057204) - Aukcje internetowe Allegro

to wyglada na strasznie niewygodny/ma艂y shi@$
nie wyobrazam sobie czlowieka z normalnych rozmiarow dloni膮 pracujacego na tym czyms 8 godzin w psie;p

#249 kokosowy

kokosowy
  • 61 post贸w

Napisano 27 marca 2010 - 15:37

Ostatnio mam problemy z moj膮 MM. Myszka przestaje reagowa膰 na gest Machni臋cie dwoma palcami. Pomaga odchaczenie w preferencjach myszy Przesu艅 w lewo/prawo, aby przej艣膰, wylogowanie si臋 i wy艂膮czenie myszy po czym zalogowanie si臋 ponowne, w艂膮czenie myszy i zachaczenie opcji Przesu艅... w preferencjach myszy.

#250 twec

twec
  • 175 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 27 marca 2010 - 16:32

A mnie ostatnio MM znowu spasowa艂a... Dziwne to...

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych