W tej chwili instaluje system normalnie na jednym z dysku bez RAID, pewnie pojdzie.
Ale ale moge wnioskowac ze system RAID nie dziala z psystar !.
Macie jakies doswiadczenia psystar+RAID?.
ps. a bylem bliski zeby sie zakupic ich plytke.
Pewnie nie można albo droga wiedzie przez góry i lasy. Tak samo jest z TargedMode, które nie jest wspierane.
RebelEFI jest wczesną wersją i chodzi chyba o to żeby jak najprościej dało się w podstawowy sposób uruchomić MAC OS. Później pewnie projekt się rozwinie.
---- Dodano 05-11-2009 o godzinie 10:42 ----
USB 3.0 i OLED są na razie zbyt drogie i prądożerne.
SSD to terażniejszość.
Quady mają być od stycznia.
Przecież to spowodowałoby spadek sprzedaży Maków i wzrost sprzedaży pecetów, czyli byłoby wspieraniem konkurencji.
Jakoś nie przypominam sobie, żeby chwalili się kompatybilnością Mac OSa z pecetami.
Licencja BSD jest bardzo liberalna i nie ma nic przeciwko komercjalizacji.
Co powoduje spadek a co wzrost na rynku to zagadka nie mniejsza niż to kim był Kuba rozpruwacz

. Czy moźliwość instalacji Windows na MAC to też wspieranie konkurencji ?
Kompatybilnością się Apple nie chwali, ale chodziło mi raczej o to, że chwali się swoim systemem i sprzętem nie dając możliwości porównania w identycznych warunkach. Dla mnie to tak jak by powiedzieć : " możesz kupić moje drogie auto i zobacz jakie jest świetne - pędząc po ulicach , które Ci wyznaczę - w inne nie skręcaj, bo złamiesz prawo".
Albo : masz całkowitą wolność - możesz stać w dowolnym miejscu w pokoju który Ci wskażę.
Licencja BSD pozwoliła Apple na budowę OS X i nie twierdzę że Apple coś musi, ale że mogłoby.
Generalnie wniosek dla mnie jest taki, że żyjemy w czasach, w których takie ograniczenia nie powinny być nakładane.
Większość jedzie na M$, ale to między innymi MS pomógł Apple w trudnych momentach, kiedy mógł podobnymi działaniami pozamiatać tą firmę na dobre.
Jakoś mega władcy makowego świata przeprosili się z plastkiem made in China, jak i z Intelem, więc dlaczego nie mieliby przeprosić się z rynkiem PC jeśli chodzi o dostępność systemu?
Ten kogo stać i tak woli kupić MAC, który jak wiemy i tak ma swoje patenty.
Skoro sprzęt Apple jest taki świetny, cudowny, niedrogi i najbardziej "green":, to obroni się przed tym sam, prawda?
Ja osobiście wolałbym MacbookPro niż Dell-a czy VAio (w podobnej cenie).
Sprawa jest prosta: zajęcie 30% rynku to wirusy, sterowniki i kompatybilność i tutaj jest obawa.
Trzeba by wymyśleć coś*trochę bardziej pomysłowego niż PC Guy.
Myślę że PC OS X to kwestia czasu. A po co ? Bo rynek rządzi a nie prezesi zarządów.