Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uchwyty Tom Tom i Navigon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#76 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 10 sierpnia 2010 - 10:49

Czy ktoś testował kompatybilność iPhona 4 z uchytem Navigona? Ewentualnie jeśli ktoś jest z okolic Katowic i ma 4-kę to mogę podjechać i sprawdzimy :) Ciekaw jestem czy będę musiał zmienić uchwyt wraz z kupnem nowego iP.

#77 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 19 sierpnia 2010 - 17:55

Czy ktoś testował kompatybilność iPhona 4 z uchytem Navigona? Ewentualnie jeśli ktoś jest z okolic Katowic i ma 4-kę to mogę podjechać i sprawdzimy :) Ciekaw jestem czy będę musiał zmienić uchwyt wraz z kupnem nowego iP.

Też będę miał niedługo ten problem, Na 100% nie będzie pasowała stara głowica ponieważ jest całkowicie dopasowana do 3GS. Ciekawy jestem kiedy Navigon wprowadzi do sprzedaży same głowicę do iPhone4 i jaki będzie jej koszt. Jeśli ktoś ma jakieś informacje bardzo proszę o napisanie.

#78 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 16:50

Też będę miał niedługo ten problem, Na 100% nie będzie pasowała stara głowica ponieważ jest całkowicie dopasowana do 3GS. Ciekawy jestem kiedy Navigon wprowadzi do sprzedaży same głowicę do iPhone4 i jaki będzie jej koszt. Jeśli ktoś ma jakieś informacje bardzo proszę o napisanie.

A car holder for iPhone 4 will be available in Q4/2010 presumably (via @Navigon_)

#79 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 września 2010 - 17:13

Ja czekam na uchwyt TT do iPhone-a 4. Nie wydam tyle kasy zeby kupic obecny i doklejac cos zeby iP4 pasowal. Mam nadzieje, ze TT chybko wypusci wersje dla czworki.

#80 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 03 września 2010 - 17:45

A ja gdybym nie miał- udał bym się na Allegro i zakupił używany TTcar kit za niecałe 300, dokleił gumkę za 10 groszy i cieszył się że zostało mi w kieszeni półtorej stówki na przyzwoitą whisky. Na dodatek bez czekania na car kit dla iP4, który niewiadomo kiedy się pojawi i na pewno nie będzie kosztował poniżej 400pln. A tak przy okazji staniecie się posiadaczami urządzenia 2w1, bo będzie się nadawało do 3g(s) i 4G :)

#81 RadekQ

RadekQ
  • 52 postów

Napisano 04 września 2010 - 07:44

ale przeciez iP4 pasuje do uchwytu TT bez zadnmych problemow

#82 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 września 2010 - 08:34

Podobno żeby wszystko działało jak należy, to na dole trzeba przykleić velcro, więc jak dla mnie nie działa jak należy.

#83 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 września 2010 - 08:45

Podobno żeby wszystko działało jak należy, to na dole trzeba przykleić velcro, więc jak dla mnie nie działa jak należy.

podobno każdy nosi głowę na karku i coś w niej ma. myślenie jest przyszłością.

#84 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 04 września 2010 - 22:57

Pasuje nawet bez przyklejania "gumek". Sprawdzałem w iSpot. Jest ok. Niestety ten uchwyt ma jedną wadę. Nie włożycie do niego iPhone w etui.

---------- Wpis dodano o 23:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:54 ----------

podobno każdy nosi głowę na karku i coś w niej ma. myślenie jest przyszłością.

Uszczypliwością nabijasz sobie posty (Solos). Pytanie czemu to ma służyć.

#85 RadekQ

RadekQ
  • 52 postów

Napisano 06 września 2010 - 09:11

PODOBNO sprawdz cos zanim PODOBNO cos napiszesz
W sobote przejechalem na uchwycie TT i iP4 cos okolo 100km i nie ma zadnego problemu

dvcam ale zadnego iP (2,3,3gs,4) nie wlozysz do tego uchwytu w etui

#86 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 września 2010 - 17:19

iAndrzej i RadekQ: Byłem w dwóch iSpotach i w żadnym nie było tego uchwytu, więc nie mogłem tego sprawdzić. A nie kupię go w ciemno, żeby sprawdzić, bo jak nie będzie pasował tak jak piszą w internecie różne znane portale i użytkownicy na forach, to będę miał problem. Piszę podobno właśnie dlatego, że sam tego naocznie nie widziałem. Znalazłem informacje, że owszem, iPhone 4 da się zamontować w uchwycie, ale nie działa ładowanie i wspomaganie GPSem z uchwytu. Forum jest po to, żeby się o takie rzeczy pytać, więc nie rozumiem, dlaczego jesteście złośliwi w stosunku do mnie.

#87 HosemariaN

HosemariaN
  • 40 postów

Napisano 10 września 2010 - 09:35

a ja (nie chcę zakładać nowych tematów i spamować forum) mam pytanie odnośnie mocowania tt car kit. Otóż wczoraj go odebrałem i chciałem przymocować za pomocą tej przyklejanej podkładki do konsoli przy skrzyni biegów. No i się nie trzyma :/ Odpada jak ****. U Was też tak jest? jak to przyczepić, żeby nie odpadało i żeby nie niszczyć auta (kleje etc.)?

#88 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 września 2010 - 16:58

Właśnie odebrałem uchwyt Navigona i jestem naprawdę zadowolony. Całość jest bardzo dobrze wykonana, wszystko dobrze się trzyma. Jeżeli ktoś się zastanawia to myślę, że nie ma co zwlekać :)

#89 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 września 2010 - 17:33

a ja (nie chcę zakładać nowych tematów i spamować forum) mam pytanie odnośnie mocowania tt car kit. Otóż wczoraj go odebrałem i chciałem przymocować za pomocą tej przyklejanej podkładki do konsoli przy skrzyni biegów. No i się nie trzyma :/ Odpada jak ****. U Was też tak jest? jak to przyczepić, żeby nie odpadało i żeby nie niszczyć auta (kleje etc.)?

ja poruszam się corsą D.
przylepiłem ów przylepiec od TT na środkowej konsoli i wszystko na razie trzyma mimo że powierzchnia nie jest idealnie płaska. też zastanawiałem się już po fakcie jak będę zmieniał uchwyt to co z tym przylepcem a raczej z jego pozostałościami po kleju krążka. ale są są płyny i jakoś to można do myć. pozostaje fakt zmiany miejsca położenia jak krążek już straci ów klej. krążki do mocowania są na allegro i można je kupić.

@solos.... nikt tu nie jest uszczypliwy ale jakbyś poszperał po forum, przewinął parę postów oraz włączył youtobe wpisując TT + iP4 to Twoje problemy by się rozwiały i porzuciłbyś wątpliwości

@dvcam... odpowiadam na pytanie. myślenie jest przyszłością i żadna nowość tutaj nie zaistniała a wręcz jest powielona.

#90 HosemariaN

HosemariaN
  • 40 postów

Napisano 10 września 2010 - 19:52

ja poruszam się corsą D.
przylepiłem ów przylepiec od TT na środkowej konsoli i wszystko na razie trzyma mimo że powierzchnia nie jest idealnie płaska. też zastanawiałem się już po fakcie jak będę zmieniał uchwyt to co z tym przylepcem a raczej z jego pozostałościami po kleju krążka. ale są są płyny i jakoś to można do myć. pozostaje fakt zmiany miejsca położenia jak krążek już straci ów klej. krążki do mocowania są na allegro i można je kupić.

no a u mnie (też opel ale inny model) wogóle nie trzyma :/ plastik na konsoli jest jakby porowaty i po dosłownie 5 sekundach krążek sam odpada :/

Ps. Pod jakim hasłem na allegro można znaleźć te krążki ? Bo najbliżej to znalazłem krążki laktacyjne :D

#91 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 września 2010 - 20:01

no a u mnie (też opel ale inny model) wogóle nie trzyma :/ plastik na konsoli jest jakby porowaty i po dosłownie 5 sekundach krążek sam odpada :/

Ps. Pod jakim hasłem na allegro można znaleźć te krążki ? Bo najbliżej to znalazłem krążki laktacyjne :D

ha ha.. dobre.:D
allegro... firma Klaufel sprzedaje uchwyty TT i sprzedawca mi powiedział w sklepie że w hurtowni owe krązki są. napisz do nich niech Ci sprowadzą i kup ... te właściwe .. ha ha

---------- Wpis dodano o 21:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:00 ----------

słaby klej.... ;)

#92 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 września 2010 - 20:07

Mam informacje prosto od TT. Wszystkie uchwyty sprzedawane przez ich oficjalny kanal dystrybucji od 1 wrzesnia maja przejsciowke do iPhone-a 4. Osoby, ktore kupily uchwyt wczesniej, moga zamowic taka przejsciowke pod tym adresem:

TomTom, portable GPS car navigation systems

#93 HosemariaN

HosemariaN
  • 40 postów

Napisano 11 września 2010 - 08:21

Dzięki iANDRZEJ ;) Wiadomość do gościa poszła. Mam nadzieję, że będzie to miał (niedrogo) x]

#94 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 11 września 2010 - 08:34

Mam informacje prosto od TT. Wszystkie uchwyty sprzedawane przez ich oficjalny kanal dystrybucji od 1 wrzesnia maja przejsciowke do iPhone-a 4. Osoby, ktore kupily uchwyt wczesniej, moga zamowic taka przejsciowke pod tym adresem:

Super, dzięki za info. Choć to co ja zrobiłem nie dużo się różni od tego co widać w tym linku ^^

#95 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 września 2010 - 09:11

bardzo dobra informacja.
ciekawe czy wysyłają do Polski jak wypełnię to zgłoszenie?
Ale info dobre

#96 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 11 września 2010 - 10:08

Heh własnie chciałem zamówić, ale nie ma pola kraj lol czyżby tylko do nl wysyłali?

#97 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 18 października 2010 - 18:06

Jakiś tydzień temu na niemieckich i angielskich stronach Navigona pojawił się uchwyt do iPhona 4, niestety nie wysyłają do Polski :(

Mounting device for your iPhone 4 | NAVIGON. And the world is yours

iPhone 4 Design Car Kit | NAVIGON. And the world is yours

Jeśli ktoś bywa np. w UK i może to przywieźć bądź wysłać (sam adapter bo uchwyt mam) - chętnie się zainteresuję ale od razu mówię - nie dam wiele zarobić :P

#98 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 18 października 2010 - 19:35

Wydaje mi się, że ze strony 'international' da się zamówić:

#99 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 18 października 2010 - 20:33

Wydaje mi się, że ze strony 'international' da się zamówić:

Zgadza się :D zamówione, fajnie że można im zapłacić kartą kredytową, ominie mnie prowizja banku :)

#100 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 19 października 2010 - 20:36

@dvcam... odpowiadam na pytanie. myślenie jest przyszłością i żadna nowość tutaj nie zaistniała a wręcz jest powielona.

"Cogito ergo sum" drogi iANDRZEJ bo w "przyszłości" nic nie zdziałasz i nie wymyślisz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych