Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uchwyty Tom Tom i Navigon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#51 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 22 marca 2010 - 21:44

Odnośnie przyklejania uchwytu do szyby, to jako ciekawostkę podam że w pięknym kraju - Słowacji kosztuje to 60 Euro mandatu. Do tej pory myślałem że monopol na idiotycznie przepisy mają Polacy...

#52 naughtydog

naughtydog
  • 132 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 kwietnia 2010 - 18:36

Nie wiedzialem gdzie zadac pytanie wiec pisze tutaj bo ma to posredni zwiazek z uchwytem. Mianowicie chodzi mi o dzialanie gpsa w iphone 3Gs. Jak sprawuje sie on bez zewnetrznego gpsa np z TT car kit. Chodzi mi o szybkosc lapania fixa, gubienie sygnalu itp. Czy posiadanie TT car kit daje naprawde tak duzo bo jednak jest to sporo inwestycja.

#53 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 08 kwietnia 2010 - 08:36

iPhone 3GS ma dość słaby odbiornik Gps i w porównaniu do innych multimedialnych telefonów spisuje się słabo pod tym wzgledem tzn podczas jazdy autem długo łapie fixa, gubi zasięg itd podczas wedrowek pieszych jest ok. Jeżeli będziesz chciał zrobić z iphona pelnoprawne urządzenie nawigacyjne- a nie zabawkę- to będziesz musiał zainwestować i TomTom CarKit- na prawdę warto.

#54 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 08 kwietnia 2010 - 12:18

Jak wyzej, co prawda po ostatnim updajcie tomtom lapie fixa i trzyma go calkiem ladadnie, no ale nawet jak ma go gubic nawet na kilka s co 5 minut to jest denerwujace, a tak wlasnie jest bez carkit'a

#55 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 09:37

Kupilem niedawno Navigona i bawilem sie jezdzac z nim po Wroclawiu i raczej dobrze sie trzymal. Bez zadnego uchwytu, lezal na desce rozdzielczej albo byl trzymany w rekach pasazera. Czasem moze minimalnie za pozno mowil, ze trzeba skrecic, ale poza tym calkiem spoko. Nie mam zielonego pojecia jak to wyglada za miastem. Natomiast przegladalem ostatnio Allegro i zobaczylem, ze jest duzo innych uchwytow na iPhone bez GPS-ow, itd. ale za to np z transmiterami FM. Mam dosc antyczne radio w samochodzie, wiec nie jestem pewien czy moglbym sluchac muzyki z iPhone'a w nim przez TomTom Car Kit... Dlatego taki transmiter to fajna rzecz. No i 5x tansza.. :P Co sadzicie?

#56 radziwoj

radziwoj
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 kwietnia 2010 - 10:53

Kupilem niedawno Navigona i bawilem sie jezdzac z nim po Wroclawiu i raczej dobrze sie trzymal. Bez zadnego uchwytu, lezal na desce rozdzielczej albo byl trzymany w rekach pasazera. Czasem moze minimalnie za pozno mowil, ze trzeba skrecic, ale poza tym calkiem spoko. Nie mam zielonego pojecia jak to wyglada za miastem.

Natomiast przegladalem ostatnio Allegro i zobaczylem, ze jest duzo innych uchwytow na iPhone bez GPS-ow, itd. ale za to np z transmiterami FM. Mam dosc antyczne radio w samochodzie, wiec nie jestem pewien czy moglbym sluchac muzyki z iPhone'a w nim przez TomTom Car Kit... Dlatego taki transmiter to fajna rzecz. No i 5x tansza.. :P Co sadzicie?

Tak możesz słuchać muzyki przez TomTom Car Kit ale bez szału (mam na myśli głośniczek w TT Car Kit, do komend navi jest super, do muzyki to już nie), tak samo trasmiter też jest kiepsk (czasem ponoć zakłócenia są itd)i. Lepiej radio nowe sobie spraw z wyjściem aux i podłączysz sobie iPhone`a przez TT Car Kit i będziesz miał muzik w aucie :)

#57 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 18 kwietnia 2010 - 12:36

Jemu nie chodzilo o sluchanie muzy na glosniku w tt car kit, a własnie przez aux, tylko ze pewnie nie ma wejścia radiu :P Co do jednego się zgodzę, te tanie transmitery są kiepskie, trzeczy, burczy itp

#58 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:00

Jestem ciekaw. Czy nowy iPhone 4 pasuje do TT Kit Car?

#59 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:32

Ja tez, ale obawiam sie ze raczej nie... jesli wymiary sie nie zmienily, tylko grubosc to jeszcze jakos moze sie go da zadokowac ale widzac ten malutki "zaczep" w ttck ktory jest na styk i specjalnie zaprojektowany do 3g/gs wydaje mi sie ze sie nie bedzie trzymal, obym sie mylil... zobaczymy co na to tomtom, w momencie kiedy kupowalem car kita nie myslalem o nowym iphonie :/

#60 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2010 - 11:47

No ja też jestem ciekaw tego. Może w końcu jakiś inny producent zdecyduje się na wypuszczenie takiego "kita". Chodzi mi o holder, zasilanie i aux w jednym. Może Griffin...

#61 sprytek

sprytek
  • 26 postów
  • SkądKołobrzeg, Poland

Napisano 17 czerwca 2010 - 22:20

Witam. Przeglądając dzisiaj niemiecki Apple Store zauważyłem, że w akcesoriach do iPhona sprzedają TT Car Kit. W opisie na samym dole jest informacja, że jest on kompatybilny z iPhone, iPhone 3GS i iPhone 4. Dla zainteresowanych podaje linka: TomTom Car Kit f

#62 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 18 czerwca 2010 - 10:12

Na francuskim jest to samo, ciekawe... update... podobno apple zaprezentowalo jakis pokrowiec w ktorym 4g zamienia sie w 3g/3gs, prawda to? bo jak tak to z tym nie bedzie problemu ^^

#63 piotrmi

piotrmi
  • 227 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 21:43

sprawdzalem wymiary 3gs vs 4 i 4 jest o 0.3 mm niższy. mysle ze powinien jakos wejsc do TT car kit poniewaz wlasnie ten wymiar jest decydyjacy. ksztalt moze tylko spowodowac ze rolka z kitu nie bedzie tak gładko przejezdzac po obudowie w czasie wkladania/wyjmowania

#64 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 23 czerwca 2010 - 00:03

Najwazniejsze zeby trzymał pewnie, żeby nie było ze wjezdzamy w dziurę a ipek ląduje na desce... Skoro w apple store pisze ze jest kompatybilny z 4 to tak pewnie jest...

#65 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 20:24

Ja mam takie pytanie, a nie chce zakladac specjalnie nowego tematu. Jakis czas temu kupilem TT Car Kit i wszystko super dziala... do czasu az sie zaczely ostatnie upaly... ;) Troche zaczynam sie obawiac, bo 15 minutowa droga do pracy z iPhonem zadockowanym w uchwycie (bez wlaczonej nawigacji) dosc mocno nagrzewa telefon. Ostatnio jechalem do znajomego w samo poludnie, 25+ stopni, droga 20min, uzywalem nawigacji i po dojechaniu na miejsce nie moglem sie z nim skontaktowac, bo telefon w ogole nie byl w stanie nawiazac zadnego polaczenia... Dopiero po 5 minutach stania w cieniu udalo mi sie zadzwonic (zasieg caly czas byl). Nie wiem czy to zwiazane z temperatura, ale takie mam podejrzenie. Takze zastanawiam sie czy na dluzsza mete takie trzymanie telefonu w uchwycie w taka pogode moze byc szkodliwe? Niedlugo wybieram sie na wakacje i mialem nadzieje skorzystac z nawigacji w iPhonie, ale teraz nie wiem czy to rozsadne... Pomijam juz fakt, ze uchwyt umiescilem na kokpicie (bo na szybie za bardzo ograniczalby mi pole widzenia) za pomoca tego przyklejanego koleczka i ciagle mi sie ono odkleja pod wplywem temperatury... :P Po wyjsciu z pracy czesto zastaje caly uchwyt lezacy gdzies pod siedzeniem :)

#66 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 30 czerwca 2010 - 20:34

@SweepeRpl TT Car Kit w upaly to porazka. Moj iP sie tak nagrzal ze pokazala sie informacja na wyswietlaczu ze telefon nie moze dalej pracowac. Nie moglem go utrzymac w rekach taki byl goracy. Ocziwiscie przez kilka minut nie mozna bylo korzystac z telefonu, nie bylo zasiegu itd. Na razie nie korzystam z nawigacji w iP.

#67 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2010 - 21:02

Co ma z tym wspólnego TTCK? iPhone nagrzewa się jak jest na słońcu i jest ładowany. Ja dziś z ciekawości sprawdziłem czy mój się nie nagrzał nadmiernie i było OK. Domyślam się, że nie masz klimy... W specyfikacji iP jest napisany zakres temperatur w których może on pracować i nie różni się on chyba znacznie od innych telefonów...

#68 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 30 czerwca 2010 - 21:38

W ostatni weekend przejechalem z nawigacja ok 150 km, temeratura ok 30* na zewnątrz w aucie klima, fakt fon był ciepły ale nic nienormalnego nie zauwazylem...

#69 tuniu

tuniu
  • 139 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 30 czerwca 2010 - 22:31

Jestem ciekaw. Czy nowy iPhone 4 pasuje do TT Kit Car?

Pasuje 100%, takiego zestawu właśnie używam

#70 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 30 czerwca 2010 - 23:57

A doklejales coś do kit'a jak inni na YouTube?

#71 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 01 lipca 2010 - 11:11

@bobix Powiedz mi prosze to po cholere mi uchwyt do nawigacji kiedy nie moge z niego korzystac. Klima nie ma nic do tego chyba ze tak ustawisz ze bedzie chlodzic samo urzadzenie bezposrednio (co z bzdura). Jakos inne urzadzenia takiego problemu nie maja np. Navigon dziala w tych samych warunkach wysmienicie.

#72 jumiok

jumiok
  • 78 postów
  • SkądGród Kraka

Napisano 11 lipca 2010 - 15:28

Jedno pytanko odnośnie TT Kit'a: 1) Czy jako zestaw głośnomówiący się sprawdza? Głównie poszukuje zestawu głośnomówiącego do samochodu, a wzmacniacz sygnału GPSa był by dla mnie w tym momencie dobrym dodatkiem. Nie jeżdze az tak często w trasy, ale dużo przemieszczam się samochodem po mieście i rozmowy w samochodzie to niestety konieczność.

#73 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 11 lipca 2010 - 21:55

tak sprawdza sie- jest o wiele lepiej niz sam iPhone na glosno. W ogole TT CarKit jest bardzo dibrym rozwiazaniem i na prawde warto.

#74 jumiok

jumiok
  • 78 postów
  • SkądGród Kraka

Napisano 12 lipca 2010 - 04:57

Hmmm... zatem chyba poczekam do końca miesiąca i wtedy pomyślę :)

#75 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 13 lipca 2010 - 01:41

w De w sklepie dostaniesz juz ponizej 100 euro- popatrz na ebay.de

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych