Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uchwyty Tom Tom i Navigon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#26 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 17:58

Ja znalazłem na allegro:
Oryginalny TomTom! + �ad. iPhone 3G /3Gs _SKLEP (874571392) - Aukcje internetowe Allegro

może mi ktoś powiedzieć skąd mogę zamówić holder tomtom'a za 120$?
Pozdro!

Ja zamówiłem na amazon.co.uk.

#27 corona

corona
  • 19 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 18:37

Uchwyt TomTom Car Kit można kupic na ebay.com, sam tam kupiłem bez problemu. Uchwyt TomTom ma jedną podstawową wadę. W momencie wpięcia telefonu, nie ma możliwości obsługiwanie głośności z pozycji telefonu. Zgłaśnianie i ściszanie działa za pomocą przycisków (pokrętła w uchwycie) i to jest OK, ale uchwyt nie zapamiętuje nastawionej głośności. I tak za każdym razem przy podłączeniu telefonu zestaw trzeba ustawiać na właściwą głośność. Mam nadzieje że będzie możliwość z czasem zmienić oprogramowanie do niego, i problem zostanie usunięty.

#28 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 12 stycznia 2010 - 22:19

a jak jest z odtwarzaniem muzyki? czy w ktoryms z tych uchwytow jest funkcja transmittera fm albo wyjscie aux (lub usb?) do radia? bo dla mnie oprocz telefonu i gps aifon sluzy w samochodzie glownie do grania muzyki (dotychczas uzywalem ladowarki/fm transpoda griffina)

#29 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 12 stycznia 2010 - 22:26

jest wyjście aux na mini jacka, albo można słuchać przez głośniczek od uchwytu :)

#30 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 12 stycznia 2010 - 23:43

do mnie kilka dni temu doszedl kupiony na Ebay.de uchwyt TomToma i dzis potestowalem go na trasie Mannheim-Monachium i z powrotem- musialem cos zalatwic w konsulacie- Navigon ANI RAZU nie zgubil sygnalu, lapal fixa momentalnie, wyrazne komendy przez wbudowany glosnik, latwe wpinanie i wypinanie iPhona. Same zalety- wad nie stwierdzilem- moze po za cena- powinien kosztowac 50 euro. Aha- nie sciagalem tego programu do obslugi uchwytu od TT bo doczytalem sie na niemieckich forum ze przynosi wiecej szkody niz pozytku przy wspolpracy z Navigonem.

#31 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 14 stycznia 2010 - 21:52

dzisiaj bylem w Gravis-ie TomTom Car Kit dla iPhone i iPod - 99 euro

#32 belek

belek
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2010 - 12:24

Plusem TomToma jest, to że ma wzmocniony sygnał GPS

jaki wzmocniony? to po prostu odbiornik GPS dla iPhonow i iTouchy bez GPS! to że lepiej działa pokazuje tylko jaki syfny GPS Apple wrzuca do nowszych iPhonow. niemniej jednak wystarcza zeby wygodnie poruszac sie po europie

#33 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 08 lutego 2010 - 17:29

No nie wiem czy wystarcza, mi gubil sygnal co "kilka" sekund i trzymal podobnie krotko... aktualnie uzywam tt car kit + navigon 1.4, gdyz ma ladniejszy widok i dziala plynniej od tt 1.2 :]

#34 Stefan220

Stefan220
  • 5 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 09:50

Nie wiem czy to nie subiektywne odczucie, ale wydaje mi się, że TTCK + 3g działa szybciej w nawigacji niż 3gs bez uchwytu od tomtoma (Sygic on board).

#35 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 11 lutego 2010 - 10:19

To oczywiste ;-)

#36 Olosz

Olosz
  • 27 postów
  • SkądSułkowice

Napisano 23 lutego 2010 - 21:05

Witam, Nie znalazłem informacji czy tom tom car kir for ipod współpracuje z ipod touch 3g, czy ktoś może potwierdzić, że działa czy też jednak są problemy.

#37 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 23 lutego 2010 - 21:45

Hmm powinno działać, czym się różni iPod 3g od 2g?

#38 -jaro-

-jaro-
  • 95 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 21:56

Aha- nie sciagalem tego programu do obslugi uchwytu od TT bo doczytalem sie na niemieckich forum ze przynosi wiecej szkody niz pozytku przy wspolpracy z Navigonem.

mozesz napisac o jakie szkody chodzi? mam ten uchwyt odkad sie pojawil w sprzedazy i jestem wiecej niz zadowolony i mam ten programik, ale nie zauwazylem zadnych dysfunkcji.
jarek

#39 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 23 lutego 2010 - 22:04

No własnie jakie problemy? Mam ta apli i navigona i jakoś nie widzę powiazania, szczególnie wlze jak uzyzasz mabigona ta aplikacja tt jest wyłączona... W ten weekend navigon mnie lekko rozczarowal, chcialam se skoczyc do Calais ale autostrada bezplatna, w ustawienich ustawilem zeby omijal drogi platne, a on nadal mnie naa platna chcial wyslac :/ pomogło dopiero wylaczenie calkowicie autostrad, ale to nie rozwiazanie bo chciałem wziasc bezplatna a tu kupa :/

#40 Olosz

Olosz
  • 27 postów
  • SkądSułkowice

Napisano 23 lutego 2010 - 22:06

Jedyne różnice to wyświetlacz, szybkość procesora. Jednak to nie wyjaśnia zapisów na stronie producenta, gdzie można przeczytać że TOM TOM CAR KIT FOR IPOD jest kompatybilny z iPod Touch 1g i 2g (8GB, 16GB, 32GB, 64GB) Jeżeli dobrze pamiętam to nie było ipod'a touch 2g z 64GB? PoZwoliłem wysłać sobie maila do TOM TOM ale nie doczekałem się na zwrotną informację!

#41 artek8000

artek8000
  • 205 postów

Napisano 21 marca 2010 - 17:32

Czy myślicie, że 190 zł za uchwyt Car Kit Navigon to przesada? Szukałem tego produktu na aukcjach internetowych i nic taniej nie znalazłem. Może ktoś z Was ma tańsze źródło? W sumie to tylko kawałek plasiku + (wydaje mi się) dobra ładowarka samochodowa do IPhone'a. Sam nie wiem...

#42 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 21 marca 2010 - 18:26

Ja bym dołożył do tt car kit, przynajmniej będziesz miał prawdziwego GPS'a a nie jego imitacje...

#43 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 21 marca 2010 - 20:23

Ja bym dołożył do tt car kit, przynajmniej będziesz miał prawdziwego GPS'a a nie jego imitacje...

Święta prawda.
W uchwycie Navigona OIDP nic nie ma oprócz samego uchwytu. W TT Car Kit masz głośnik, regulację głośności, odbiornik GPS który znacznie poprawia odbiór danych/łapanie fixa oraz Bluetooth. Jest to naprawdę dobra rzecz i świetnie sprawdza się jako zestaw głośnomówiący. Naprawdę warto. Swoją drogą mógłby być trochę tańszy. 380pln to w sumie trochę kasy jest...
P.S. Ma jeszcze wyjście audio...

#44 artek8000

artek8000
  • 205 postów

Napisano 21 marca 2010 - 23:04

No właśnie - cena - a to tylko uchwyt :/ Za 380 pln to można zacząć się rozglądać za osobną nawigacją samochodową typu TomTom czy inne... Słuchajcie, czy naprawdę jest źle jeździć z Navigonem w IPhone bez tego Car Kit'u TomTom? W sumie IPhone 3GS jest już wyposażony w GPS. Czy nie używając wspomnianego powyżej Car Kit'u TomTom, mój IPhone często będzie gubił sygnał GPS? Wydaje mi się że raczej nie...

#45 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 21 marca 2010 - 23:14

Mi gubi, choć tomtom 1.3 nawet działał dobra chwile zanim się kapnalem ze nie podpialem zasilania do car kit'a xD spróbuje następnym razem przejechać kilka km bez zasilania. Wcześniej to była katastrofa gubil sygnał co kilka na kilka sekund, a jeżdżę raczej po "wsiach", czytając komentarze w app store ludzie w Paryżu narzekają ze o ile poza miastem jeszcze da się jeździć o tyle w centrum się sypie... I w sumie po to powstał car kit, bo ten w ipku jest słaby, i ludzie narzekali na producentów aplikacji, a ci ze to wina Apple...

#46 artek8000

artek8000
  • 205 postów

Napisano 21 marca 2010 - 23:31

kit kitu car kit'u ;P hehe jeszcze przemyślę zakup Car Kit'a ;) Navigona

#47 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 21 marca 2010 - 23:59

Kit navigona to kawalek plastiku i nic pozatym, jak dla mnie cena za wysoka, car kit tomtoma ma coś wiecej, lepszy glosnik, bt, dobrze przemyślana konstrukcja i co najważniejsze jeden z lepszych modułow GPS! Ale fakt cena za wysoka powinien być choć o te 30% tańszy, max tyle ile kosztuje wersja dla iPod touch...

#48 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 22 marca 2010 - 07:29

kit kitu car kit'u ;P hehe
jeszcze przemyślę zakup Car Kit'a ;) Navigona

Gdybym miał kupić car kit Navigona- kupiłbym najprostszy i najtanszy dostępny uchwyt jakiejś innej firmy. Efekt będzie ten sam, bo w uchwycie oprócz uchwytu samego w sobie NIC nie ma. Swoją drogą TomTom Car Kit jest drogi- takie panują opinie (ja tez mam taką), ale przynajmniej posiada kupę rzeczy- BT, głośnik, odbiornik gps, regulację głośności, wyjście audio no i funkcjonuje jako zestaw głośnomówiący. Moim zdaniem to właśnie Navigon powinien być okrzyczany jako za drogi, bo NIE OFERUJE absolutnie nic oprócz przyssawki do szyby i "trzymaka" do iP ;)

#49 RadekQ

RadekQ
  • 52 postów

Napisano 22 marca 2010 - 16:22

car kit tomtoma ma coś wiecej, lepszy glosnik, bt, dobrze przemyślana konstrukcja

nie do konca sie z Toba zgodze jesli chodzi o jego konstrukcje
Po pierwsze brak dłuszego ramienia, przy samochodach gdzie kokpit jest dosyc głeboki ciezko jest siegac paluchem do iPhona umieszczonego w uchwycie,
po drugie w orientacji poziomej uchwyt ma tendencje do samoczynnej zmniany pozycji pod wplywem ciezaru iPhona, szczegolnie jak trzeba z niego skorzystac. Brakuje jakiejs blokady uchwytu w konkretnej pozycji

A z reszta zgadzam sie z Toba w 100%:grin:

#50 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 marca 2010 - 17:40

Mi to akurat pasuje, używam go w 307, nad wyswietlaczem przykleilem sobie ten dysk i jak dla mnie jest idealnie... Co do pozycji to na początku tez mi nie podchodzilo, ale od kiedy się kapnalem ze są 3 możliwe pozycje, ustawilem po środku i jest super, nawet nie drgnie i trzyma się jak rzep psiego ogona ;-) jak by lapa była dluzsza, to by to beznadziejnie wygladalo na desce, musiałbym do szyby go przykleic, a to mi się nie podoba :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych