Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sieć Play, znikające pieniądze, blokada wap i ściema...

• Zamknięty Temat jest zamknięty
89 odpowiedzi w tym temacie

#51 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 listopada 2009 - 10:40

Najgorsze jest to że play nie potrafi zablokować dostępu do internetu :(.

#52 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 11:06

Ja się boję tego, przecież jak wezmę abonament, to może mi zeżreć i 250zł...

#53 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 listopada 2009 - 11:07

Tak. Może.

#54 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 11:11

Kuriozum, nie wiem jak to jest możliwe ;/. Nic się nie da z tym zrobić, ani w Play, ani w iPhone :|. W Erze jest ok?

#55 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 listopada 2009 - 11:12

A może się da. Ja testuje aktualnie sposób kolegi (1 strona do tyłu). Napisze za parę godzin/dni czy pomogło.

#56 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 11:16

Ogólnie porównuję teraz oferty różnych operatorów [aktualnie mam Tak Tak, chciałbym przenieść numer, do Ery chyba bez problemów by to było], 25zł miesięcznie. Chcę wziąć jakiś telefon za 1zł i go sprzedać. Play, 25zł - Nokia 2700 Era, 25zł - Nokia 6300 Tylko czy w Erze nie jest tak jak w Play, z tym netem?

#57 stolik

stolik
  • 396 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 07 listopada 2009 - 19:56

A może się da. Ja testuje aktualnie sposób kolegi (1 strona do tyłu). Napisze za parę godzin/dni czy pomogło.

testuj testuj...

ja wlasnie wczoraj od 23 z hakiem to zrobiłem co wczesniej napisalem i mi do teraz nic, (kompletnie nic) nie zjadło z konta bez mojej wiedzy !!!

wiec moze to być sposób na playa !

zachecam do sprawdzania tego !

#58 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 21:03

A tak w ogole to siec play nie oferuje telefonu iphone , wiec to nie jest telefon do wspolpracy z tak amatorskim operatorem jak play. To wszystko.

#59 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 21:10

A w Erze byłoby ok?

#60 stolik

stolik
  • 396 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 10:38

A tak w ogole to siec play nie oferuje telefonu iphone , wiec to nie jest telefon do wspolpracy z tak amatorskim operatorem jak play. To wszystko.

...a dlaczego uważasz ze play to amatorski operator ?

nie sciaga mi juz $$ z konta !
- u mnie działa ten sposób co wczesniej podałem !
czyli to bedzie jedyna opcja na zablokowanie niepożądanych transmisji danych... ?

#61 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 listopada 2009 - 12:21

Mi też nie! Na razie działa.

#62 Pitson

Pitson
  • 47 postów
  • SkądZe smoczej jamy

Napisano 09 listopada 2009 - 00:58

...a dlaczego uważasz ze play to amatorski operator ?

Operator PLAY w moim przypadku jest całkowitą porażką dokonanego wybory i niestety też finansowym wywalaniem kasy nie na to mam zaplanowane.
Abonament w tej żyjącej swoim własnym życiem sieci ma moja żona od 6-ciu miesięcy.
W pierwszym miesiącu transfer danych pobrał z konta około 5 pln (pewnie dlatego iż telefon był prawie cały czas wyłączony z uwagi na wyjazdy zagraniczne.
W drugim miesiącu zassał już kwotę 30 pln, w trzecim 40 pln ale dopiero nabierał rozpędu bo w ostatni piątek odebrałem rachunek za szósty miesiąc i mam kolejny rekord - 140 pln za transmisję danych.
Dodam iż wszystkie ustawienia dotyczące netu są wyłączone, operator kilkukrotnie wyłączał transfer danych i zostało w tym temacie napisanych kilka pism reklamacyjnych.

W tym momencie zastosowałem sposób podany przez stolik-a. I jest to ostatnia szansa na współpracę PLAY z iPhone.
Dodam iż telefon bardzo ładnie współpracował z kartę HEYAH prze prawie 12 miesięcy i nic się nie działo z uciekaniem dosyć sporych kwot z rachunku.

Na dzień dzisiejszy transfer danych zassał mi kwote ponad 300 pln brutto, a za tą kwotę pewnie mógłbym sobie kupić całkiem przyjemny i wystarczający na długi okres czasu pakiet danych, ale DLACZEGO? skoro nie mam na to ochoty i stan ten utrzymuje się u mnie od jakiegoś już dłuższego czasu że bardzo niewiele osób może mi coś kazać.

Ciężko wiec po tak długim wywodzie mówić o profesjonalizmie operatora dla którego powstał ten post liczący już 7 stron.

#63 stolik

stolik
  • 396 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 10:04

fakt, faktem... wlasnie staram się zrozumieć DLACZEGO tak jest z kombinacją iphone+play ? moj sposob podany wczesniej blokuje transmisje danych edge i 3g dzieki czemu internet w telefonie mamy tylko i wyłącznie poprzez wifi ! hmmm...

#64 danko114

danko114
  • 26 postów

Napisano 09 listopada 2009 - 10:19

@stolik ma rację co do logowania się do PLUSa to jedyne wyjście żadne inne blokady nie działają w przypadku Playa.

PS. Pisałem już o tym w sierpniu ;) http://www.myapple.p...886-post10.html

PS2. Najlepiej by było może napisać do rzecznika Gruszki bo z tego co się naczytałem on też swego czasu miał/ma iPhona i lubi zagadki ;)

#65 ShaoJay

ShaoJay
  • 60 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 listopada 2009 - 19:50

u mnie wszystko bylo ok dopiero po przejsciu z 3.0 na 3.1 zaczely sie problemy internet mam zablokowany nie moge bez wifi nic zrobic na necie a jednak w ciagu dnia mam az 10 - 15 polaczen w tydzien poszlo mi niespelna 30zl z konta -.- i co tu zrobic nie bede wykupywal pakietow internetowych tylko z tego powodu ze play nie potrafi skonfigurowac iphona. zawiodlem sie na play

#66 JFP

JFP
  • 90 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 listopada 2009 - 20:17

Operator PLAY w moim przypadku jest całkowitą porażką dokonanego wybory i niestety też finansowym wywalaniem kasy nie na to mam zaplanowane.
Abonament w tej żyjącej swoim własnym życiem sieci...

Ciężko wiec po tak długim wywodzie mówić o profesjonalizmie operatora dla którego powstał ten post liczący już 7 stron.

No popatrz, a u mnie jest wprost na odwrót :confused: Za pomocą Boss Prefs kontroluję sobie załączanie/ wyłączanie EDGE, co kilka dni loguję się na My Playmobile w celu kontrolowania wydatków i nie mam żadnych niekontrolowanych ubytków kasy!
Albo to Play różnie działa w różnych miastach (mieszkam w 3Mieście, ale jeździłem niedawno po woj. kujawsko - pomorskim i też było OK!), albo to jednak różne egzemplarze iPhone różnie się zachowują. Osobiście stawiałbym raczej na to drugie, bo przecież z działu iPhone - Pomoc to można byłoby już grubaśną książkę wydać :rolleyes:

#67 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 20:20

Panowie, widzę że temat założony przeze mnie jakiś czas temu wciąż jest aktualny co do napotkanego problemu. Powiem tak, jeżeli osoby, które zamieniły dotychczasową sieć na Play'a, tylko dlatego by korzystać z taniego internetu - tak jak ja, nie zawiodą się co do kwestii ceny pakietu [jak na razie jest to najtańsza oferta dostępu na rynku- moblinego internetu], przesył danych przez edge pozostawia wiele do życzenia, ale.... Jak dotychczas problem nie został rozwiązany i póki co żadna informacja nie wskazuje na jego szybkie rozwiązanie. "MY" posiadacze iPhone'ów, realnie możemy przynieść rozwiązanie tego problemu, bo o ile problem będzie dalej nie nagłośniony tym większa jest to pożywka dla Play'a. Obsługa klienta jest dość irytująca i rozmowa z nimi naprawdę nie należy do łatwych. Póki co, odradzam przesiadkę na Play'a wszystkim tym, którzy kierują się jedynie podstawą tanich połączeń i sms'ów, bo szybko się przejadą, a Play wyrówna sobie należności wg. ich cennika. Jestem zawiedziony co do Play'a, na dzień dzisiejszy... i to ogromnie!!!. Siedzę w tej sieci jedynie z powodu dostępu do internetu. PS- Też poświęciłem temu problemowi, większą chwilę czasu i przesiadziałem ładnych pare godzin na portalach. Podobno pomaga także usunięcie konta pocztowego z aplikacji Poczty e-mail w IP, ponadto sugerowane jest jeszcze usunięcie wszystkich miast z pogody itp. Zaleca się także pozostawienie pustej karty w safari, o ile wcześniej korzystało się z zasobów internetu, ponieważ jak wiecie przeglądarka w naszym IP jest jedną z niewielu aplikacji, której pozwolono działać w tle. Można spróbować ;]

#68 goodall

goodall
  • 369 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 20:31

bboy marcus z jakiego miasta jestes ewentualnie ekipy?

#69 JFP

JFP
  • 90 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 listopada 2009 - 20:42

...Obsługa klienta jest dość irytująca i rozmowa z nimi naprawdę nie należy do łatwych.

...Póki co, odradzam przesiadkę na Play'a wszystkim tym, którzy kierują się jedynie podstawą tanich połączeń i sms'ów, bo szybko się przejadą, a Play wyrówna sobie należności wg. ich cennika.

...Jestem zawiedziony co do Play'a, na dzień dzisiejszy... i to ogromnie!!!. Siedzę w tej sieci jedynie z powodu dostępu do internetu...

Słowo honoru, że nie jestem pracownikiem tej sieci, ani nikt z moich bliskich :rolleyes:
A zanim zostałem klientem, to najpierw w jednym salonie potraktowano mnie jak durnia (nawet nie wiedzieli nic o pakietach do internetu!), a w drugim (Galeria Bałtycka w Gdańsku) wręcz przeciwnie. Jak widać to sprawa indywidualna i sugerowałbym nie uogólniać.
Powtarzam, u mnie wszystko działa perfekcyjnie! Z kosztów rozmów jestem zadowolony (pewnie moi rozmówcy mniej - 75 gr/min :rolleyes: ale to ich problem). Internet idzie jak burza pomimo, że to tylko EDGE (mam 2G).
Jeszcze raz sugerowałbym się "pochylić", że użyję terminologii naszych polityków, bardziej nad samym iPhone'm, aniżeli nad problemami sieciowymi!
Howgh!

#70 roobsoon

roobsoon
  • 3 postów
  • SkądZąbki

Napisano 15 listopada 2009 - 01:00

play jest ok Mam playa i jestem zadowolony... wystarczy wykupic pakiet 500MB za 15 zł wpisac kod *111*51*1# i korzystac bez przeszkod z poczty itd.... po co to blokowac?? Dodam tylko ze poza pobieraniem KB nie zabiera ani grosza z konta :)

#71 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 listopada 2009 - 09:14

Już za abo mam 50zł i mi wystarcza. Nawet z pobieraniem danych. Ale jak zablokowałam zyskałam około 40minut. A wifi mam wszędzie gdzie potrzebuje (dom,uczelnia, galerie). Więc akurat w tym momencie nie opłaca mi się kupować pakietu.

#72 sphbart

sphbart
  • 19 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 18:30

Witam Wszystkich. Mam ten sam problem!!! Mało tego, sposób zaproponowany przez "stolik" nie działa, a nie uśmiecha mi się wykupić tego pakietu za 15PLN (pomimo że to nie dużo, przeszedłem na play w celu zmniejszenia kosztów). Mam dostęp do wifi w pracy, w domu, na uczelni itd, nie mam potrzeby korzystać z i-netu gdzieś indziej!!! Pomóżcie, bo nie powiem irytująca sprawa. Pozdrawiam EDIT: Działa!!! Tzn prawie działa, nie nalicza opłaty jednak przestały działać MMSy!!! Ma ktoś jakiś pomysł???:?:

#73 suonik

suonik
  • 3 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 13:31

Okazało się, że mam ten sam problem, co opisany w wątku. Oczywiście odkąd posiadam ajfona, to mam skasowane ustawienia transmisji danych (czyli m.in. żadnych mmsów) ale to właśnie po to, by nie mieć takich niespodzianek. Najpierw zablokowałem transmisję danych u operatora ale to nie pomogło. Następnie zgłosiłem problem do Play ale już po 12h dostałem odpowiedź, że oni nie widzą problemu. Ciekawym zbiegiem okoliczności zniknęły mi też z billingu internetowego pozycje z ostatnich 36h... Zgłosiłem znikający billing i znikające pieniądze ponownie i na razie czekam. Jest to frustrujące, ponieważ świadomie poświęciłem edge+3g oraz mmsy odkąd posiadam ajfona aby nie mieć właśnie takich problemów. Z ciekawości sprawdziłem billingi za poprzednie miesiące i tych 10kb łączeń z siecią przybywało z miesiąca na miesiąc. Najpierw jedno co parę dni, aż do obecnych paru dziennie...

#74 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 grudnia 2009 - 17:49

Ustaw ręcznie operatora na PLUS i zablokuj ściąganie danych poza strefa PLAY.

#75 suonik

suonik
  • 3 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 20:41

Zablokowałem już, a pomimo to mi ściąga. W Play powiedzieli, że w takim razie ustawią mi "mocniejszą blokadę sami"... Spróbuję z PLUS'em jeszcze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych