Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

NDrive - kolejna nawigacja GPS dla iPhone po polsku (+konkurs)

• Please log in to reply
434 replies to this topic

#226 MANIACki

MANIACki
  • 57 posts

Posted 18 October 2009 - 09:07

"iPhone OS jest fantastyczną platformą..." Argument wręcz fantastyczny;) Coraz większa konkurencja przynajmniej rozwinie ten rynek. Chętnie zobaczę w akcji i czekam na recenzje, ponieważ przymierzam się*do zakupu i szukam najlepszej opcji.

#227 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 18 October 2009 - 09:12

Bardzo jestem ciekaw tego odświeżania, i chętnie bym przytulił taką navi do telefonu :)

#228 AKURAT

AKURAT
  • 827 posts
  • Skądz tąd

Posted 18 October 2009 - 09:22

wyglada calkiem przyzwoicie :) przydaloby sie porownac z pozostalymi nawigacjami dostepnymi na rynku :)

#229 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 18 October 2009 - 09:25

Ja bym przetestowal na iPhone 3GS bo naprawde moze swietnie dzialac ;-)

#230 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 posts

Posted 18 October 2009 - 09:34

hmm... interesujący może okazać się ten "Tryb Adventure przydatny podczas jazdy off-road, żeglowania czy sportów powietrznych." no i te budynki w 3D... dzięki cenie może się okazać, że będzie to jedna z popularniejszych nawigacji... pozdrawiam

#231 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 18 October 2009 - 09:49

trochę dziwna jest klawiatura ABCD zamiast QWERTY, ale jak wygram ją w konkursie, to się przyzwyczaję :)

Można zmienić na QWERTY

W temacie NDrive mogę jedynie napisać, że zachęcająco wygląda interface programu. Nie podoba mi się jednak kolorystyka - białe ulice na kremowym tle.

Są dostępne różne tematy kolorystyczne.

Dodatkowo twierdzę, że wyświetlanie budynków 3D w nawigacji samochodowej wydaje się chybione.

Budynki 3D można wyłączyć.

#232 tomjar

tomjar
  • 163 posts

Posted 18 October 2009 - 09:55

Mialem właśnie zamiar kupic jedna z dostepnych nawigacji, ale po recenzji wydaje mi sie, ze najodpowiedniejszą będzie NDRIVE. Miło byłoby dostać ją za darmo. :)

#233 apple-shop

apple-shop
  • 4 posts
  • SkądPOLSKA

Posted 18 October 2009 - 09:56

He he he. Ciekawy jestem co na to tomtom, który olał klientów z Polski. Całe szczęście, że istnieją takie firmy jak Państwa ,które nie zapominają ,że Polska to klient strategiczny w centrum Europy. Gratuluje pomysłu i życzę owocnej pracy w dalszej fazie rozwoju produktów NDRIVE.Pozdrawiam:p

#234 duliijr

duliijr
  • 21 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 October 2009 - 09:57

a mi sie wydaje ze budynki sa calkiem przyjemnym rozwiazaniem a jezeli mozna sobie wybrac czy maja sie wyswietlac czy nie to juz w ogole:) moga byc przydatne dla osob ktore nie odnajduja sie w nowym miescie jeszcze i maja kolejne porownanie z rzeczywistoscia nie tylko z polozenia na mapie ale rowniez budynkow:)

#235 herflik89

herflik89
  • 24 posts
  • SkądZawadzkie, Poland

Posted 18 October 2009 - 10:02

Ciekawa nawet ta nawigacja. Używam iGO i szczerze mówiąc nie jestem z niej zadowolony. Pozdrawiam.

#236 sprytek

sprytek
  • 26 posts

Posted 18 October 2009 - 10:03

Przydał by się NDrive do. Pozdrawiam. Pozdrawiam.

#237 piter.23

piter.23
  • 45 posts
  • SkądKraków

Posted 18 October 2009 - 10:05

Bardzo dobrze, że w końcu powstała nawigacja na iPhone'a. Teraz tylko pozostaje rozwiązać problem jak ją mocować do szyby samochodu....

#238 malou

malou
  • 1 posts

Posted 18 October 2009 - 10:05

Do tej pory używałem tylko Automapy na Windows Mobile. Recenzje NDrive wyglądają jednak zachęcająco, artykuł sponsorowany również ;)

#239 Tomo

Tomo
  • 214 posts
  • SkądWars i Sawa

Posted 18 October 2009 - 10:11

no to czekamy na losowanie =]

Baranku boży, skąd wiesz, że to będzie losowanie ???

Pozdr i no offense

#240 kubakuba

kubakuba
  • 1 posts

Posted 18 October 2009 - 10:38

Programik wydaję się całkiem ciekawy, ja osobiście jestem ciekawy jak będzie wyglądać AutoMapa na iPhona.

#241 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 18 October 2009 - 10:39

Bardzo dobrze, że w końcu powstała nawigacja na iPhone'a. Teraz tylko pozostaje rozwiązać problem jak ją mocować do szyby samochodu....

Chyba tylko TomTom pomyślał, żeby stworzyć uchwyt samochodowy specjalnie dla iP.

#242 PablooDemon

PablooDemon
  • 31 posts
  • SkądKrakow/Nowy Targ

Posted 18 October 2009 - 10:40

Ostatnio bawilem sie ta darmowa nawigacja xGPS (dostepna w Cydi) jedyne co mnie odraza to brak aproksymacji drogi. Bardzo czesto program mysli ze jestesmy poza trasa (np kilka metrow od zalozonej drogi, np jediemy jakas polna droga) probuje obliczyc nowa trase i czasem jadac prosta droga przez 2km program 5 razy oblicza nowa droge. W normalnych GPS nie ma tego problemu poniewaz droga jest mozna powiedziec zaokraglana. W miescie jeszcze nie jest tak zle ale na trasie zdazaly sie ogromne cyrki. Jak jest z innymi programami pod iPhone w tej kwestii? NDrive wydaje sie byc ciekawy zastanawia mnie tylko jak czesto beda mapy aktualizowane? Kiedy pojawia sie nastepne kraje? Oraz ile zajmuje lub bedzie zajmowac cala mapa Europy? Dla mnie duza zaleta xGPS jest to ze mozna sobie wybrac dowolny kraj a nawet dowolne miasto czy tylko jakis fragment mapy dzieki temu jezdzac tylko po okolicach Krakowa mam tylko Krakow w telefonie a wybierajac sie gdzies dalej w pare minut moge miec cala Polske. Prosze o informacje od innych uzytkownikow nawigacji czy tez zetkneli sie z problemem aproksymacji drogi. Na koniec dodam tylko ze kolga (ktory ma Omnie) ma taki program do Automapy ktory na podstawie drogi jaka wykonal pokazuje rzeczywista droge oraz ta "zaokraglona" i czasem na trasie 90km roznica sa nawet o pare km. Pozdrawiam!

#243 Andrew_j

Andrew_j
  • 64 posts

Posted 18 October 2009 - 10:41

kolejna aplikacja powinna zmusić twórców programów nawigacyjnych do zmiany polityki cenowej. Moim osobistym zdaniem lepiej jest podążać ścieżką wskazaną dawno temu przez firmę TopWare (jeżeli ktoś pamięta czasu gry Earth 2140 sprzedawanej na rynku za 20zł podczas gdy inne oryginały kosztowały nawet 200zł) może liczyć na ilość sprzedanych kopii a nie na cenę*jednostkową. druga droga to właśnie jak pokazała Ndrive dzienie map na mniejsze części) dla przykładu ja nie jeżdże co tydzień do Francji czy też Irlandii a nawet do Portugalii po co więc mi płacić za mapy których nie użyję? bywam w 2 krajach i chciałbym TYLKO ich mapy kupić ale np. w przypadku TomToma musze kupić 2 programy za nie małe pieniądze nawet jak tylko potrzebuje mapy 2 państw. ufff... nagadałem się :P teraz tylko trzymać kciuki za szczęście w losowaniu :D

#244 thmkr

thmkr
  • 293 posts
  • SkądLubatowa, Poland

Posted 18 October 2009 - 10:41

no nareszcie... w końcu dobry program do nawigacji. Najbardziej podobają mi się wersje 3d budynków oraz szybkość odświeżania. przydał by się kodzik bo na orginał mnie nie stać :/

#245 dziamdziak

dziamdziak
  • 36 posts

Posted 18 October 2009 - 10:43

Wygrana nawigacja będzie cudownym motywatorem do wielu ciekawych podróży :-) Pozdrawiam serdecznie,

#246 areek

areek
  • 4 posts

Posted 18 October 2009 - 10:44

Z opisu wnioskuję, że program ten jest najlepszym tego typu dostępnym na IPhone'a, dlatego go chcę!

#247 Chajec

Chajec
  • 61 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 October 2009 - 10:49

wygląda świetnie, z checia bym przetestował.

#248 manas

manas
  • 27 posts
  • SkądGdynia

Posted 18 October 2009 - 10:52

jestem użytkownikiem iPhona dopiero od niedawna i zamierzałem kupić jakąś nawigację. może się uda, jak nie, i tak kupuję

#249 wojciechniemczyk

wojciechniemczyk
  • 19 posts
  • SkądToruń

Posted 18 October 2009 - 10:58

mimo wszystko design angielskojęzycznych aplikacji bije NDrive na głowę zatem albo czekamy polską mapę do Tom Toma albo NDrive - do roboty ! :)

#250 luke_banks

luke_banks
  • 62 posts
  • SkądKraków

Posted 18 October 2009 - 11:01

mnie sie bardzo programik podoba i chcialbym taki miec. pewnie jeśli nie wygram to sobie go zafunduję :) ale milo bylo by raz w zyciu cos wygrac :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users