Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NDrive - kolejna nawigacja GPS dla iPhone po polsku (+konkurs)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
434 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 17 października 2009 - 12:27

[newshuge]http://farm3.static.flickr.com/2562/4018429261_d51b25b9cb_o.png[/newshuge]
Nawigacja przygotowana specjalnie dla użytkowników iPhone’ów 3G oraz 3GS jest dostępna w polskim App Store od 6 października 2009. NDrive zdobyło pierwsze miejsce w rankingu „Top Grossing” i z tej okazji producent ufundował 5 licencji programu dla czytelników MyApple.pl

Twórcy nie spoczywają jednak na laurach i cały czas pracują nad ulepszaniem produktu.

Aleksandre Santana, Chief Marketing Officer, NDrive - Navigation Systems SA:

Chcielibyśmy podziękować użytkownikom iPhone za duże zainteresowanie, jakim cieszy się nasza nawigacja w polskim App Store! Już teraz przygotowujemy pierwszą aktualizację naszego oprogramowania. Mamy nadzieję, że każda kolejna wersja będzie jeszcze lepiej spełniać oczekiwania posiadaczy iPhone’ów w Polsce i w innych krajach. W niedługim czasie zaprezentujemy też kolejne interesujące mapy, które powinny stać się doskonałym uzupełnieniem zestawu map Polski, Słowacji i Czech.

Polscy użytkownicy wraz z mapą Polski otrzymają również mapy Czech oraz Słowacji. Wszystkie mapy zawierają dane z drugiego kwartału 2009 roku, opracowane przez lidera na europejskim rynku, firmę Tele Atlas. Promocyjna cena zestawu to 39,99 euro – obowiązuje ona do końca października.

Eduardo Carqueja, założyciel NDrive Navigation Systems SA:

Dzięki NDrive miłośnicy iPhone’ów mogą cieszyć się intuicyjnym i bardzo przyjaznym w użytkowaniu programem nawigacyjnym. Aplikacja oferuje szereg unikalnych funkcji niedostępnych w żadnym innym dotychczas zaprezentowanym programie nawigacyjnym.

Dołączona grafika

Najważniejszymi elementami, podczas projektowania oprogramowania dla platformy iPhone OS, były: szybkość, elastyczność użytkowania, integracja z innymi funkcjami urządzenia oraz zastosowanie wysokiej jakości grafiki. Wszystko po to, aby nawigowanie stało się tak bardzo proste i przyjemne jak tylko możliwe jest to z wykorzystaniem urządzeń iPhone.

Podstawowe zalety:
• Możliwość wyboru spośród trzech różnych trybów nawigowania: Samochód, Spacer lub tryb Adventure.
• Najszybsze wyszukiwanie spośród wszystkich nawigacji GPS dla Iphone’a uzyskane dzięki zastosowaniu algorytmów szukania według inicjałów.
• Płynność wyświetlania grafik porównywalna z płynnością wideo. Zapewnione odświeżanie z prędkością 6-10 klatek na sekundę.
• Szczegółowe grafiki i przejrzyste mapy, przedstawiające przestrzeń w wysoce realistycznym stopniu.
• iPhone OS jest fantastyczną platformą. Oprogramowanie zostało zaprojektowane tak aby w pełni wykorzystywało potencjał jaki ona oferuje.

Dołączona grafika

Kluczowe funkcje dostępne w oprogramowaniu:
• Doskonałe funkcje nawigacyjne oraz wysokiej jakości, aktualne mapy.
• Komunikaty głosowe prowadzące do celu zakręt po zakręcie.
• Bardzo szybkie algorytmy kalkulacji tras.
• Tryb demo dla łatwiejszego planowania trasy.
• Wybór alternatywnych tras.
• Tryb Adventure przydatny podczas jazdy off-road, żeglowania czy sportów powietrznych.
• Najważniejsze budynki reprezentowane w postaci obiektów 3D.
• Bezpośrednie publikowanie oraz dzielenie się informacjami na temat wartych uwagi miejsc i ich lokalizacji.

Dołączona grafika

Łatwość użytkowania oraz personalizacja:
• Interfejs w pełni zoptymalizowany pod kątem platformy iPhone OS, dostosowywanie się ekranu aplikacji do aktualnej pozycji urządzenia.
• Wykorzystanie innowacyjnej technologii Mutli-touch, przybliżanie i oddalanie przy pomocy technologii Dual-finger. Wsparcie dla Kinetic Scrolling oraz rozpoznawania gestów.
• Wykonywanie połączeń, wiadomości SMS, odwiedzanie stron internetowych reprezentujących POI bezpośrednio z poziomu aplikacji.
• Pełne wsparcie dla 28 języków, w tym dla języka polskiego.

Dołączona grafika

NDrive z mapami Polski, Czech i Słowacji można kupić tutaj: iTunes Store

Uwaga! Specjalnie dla naszych czytelników mamy 5 licencji do rozdania ufundowanych przez producenta programu.
Aby wziąć udział w konkursie wystarczy skomentować powyższego newsa :)

Regulamin konkursu:
1. Wśród wszystkich komentujących osób wybierzemy pięć, które otrzymają nagrody.
2. Tylko członkowie forum MyApple mogą uczestniczyć w konkursie.
3. W konkursie mogą brać udział osoby zarejestrowane w serwisie MyApple.pl do września 2009.
4. W konkursie nie mogą brać udziału moderatorzy oraz administratorzy forum MyApple.
5. W konkursie nie mogą brać udziału osoby z aktywnymi ostrzeżeniami.
6. W przypadku wykrycia prób oszustwa (wysłanie komentarza przez jednego użytkownika z więcej niż jednego konta) osoba taka zostanie dożywotnio wykluczona z uczestnictwa w przyszłych konkursach.
7. Liczy się tylko pierwsza wiadomość, większa ilość komentarzy nie zwiększa prawdopodobieństwa zwycięstwa.
8. Konkurs trwa do 23 października 2009.
9. Wyniki konkursu zostaną podane 24 października 2009.

Więcej o NDrive poniżej:
NDrive | Home

Aktualizacja
Wyniki konkursu znajdują się tutaj
[newsindexsmall]http://farm3.static.flickr.com/2435/4018429319_493c1eefa7_o.png[/newsindexsmall]
[newsindexhuge]http://farm4.static.flickr.com/3513/4019190462_fee30373ab_o.png[/newsindexhuge]

#2 robin

robin
  • 8 postów
  • SkądKalisz

Napisano 17 października 2009 - 17:16

Byłem dziś wybierać nowy samochód dla żony, wiec nawigacja bardzo się przyda;)

#3 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 17 października 2009 - 17:16

No, naraźcie konkursik z przyzwoitymi nagrodami..
O nawigacji już trochę szumu było, jak nie patrząc jedna z najtańszych na rynku...
Ciekawe są te budynki 3D....

Ale mapy trochę przypominają GoogleMaps

uff, tylko czekać, aby się poszczęściło o kod...

#4 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 października 2009 - 17:17

Bardzo fajny program, bardzo by mi się przydał ;) Moim zdaniem największym minusem tej nawigacji jest cena - owszem jest tańsza od Navigonu czy TomToma ale i tak uważam, że jest dosyć droga.

#5 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2009 - 17:18

chetnie przetestuje czy jest lepszy od sygica i navigona;]

#6 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 17 października 2009 - 17:19

chetnie przetestuje czy jest lepszy od sygica i navigona;]

A masz Sygic i Navigona?

#7 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 17 października 2009 - 17:20

Myślę, że NDrive jest jak na razie dla nas, Polaków najlepszym wyjściem jeżeli chodzi o automapy na iPhone. Cieszę się także z konkursu, w którym właśnie biorę udział:)

#8 blazejj

blazejj
  • 159 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 17 października 2009 - 17:23

świetnie, miałem zamiar kupić, a tu konkurs :) może się uda...

#9 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 17 października 2009 - 17:23

A co tam, napisze coś ;P. Nawigacja wygląda przyzwoicie, ciekawe jak wygląda to w praktyce, może ktoś już używał? ;D pozdrawiam, ed00c

#10 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 17 października 2009 - 17:24

Kończę właśnie z piraceniem ;) Już nie robię JB !! I zakupiłem już kilka Gift Card'ów ;) Przyda się kodzik... Bo nie jest jednak program taki tani ;) Zauważam sam zalety teraz, iPhone działa jak rakieta ;) No i updaty aplikacji ;)

#11 Crusaderpl

Crusaderpl
  • 12 postów
  • SkądWrocław / Opole, PL

Napisano 17 października 2009 - 17:28

Nawigacja wygląda porządnie, posiada wszystkie funkcje co pozostałe nawigacje a przy cenie prawie o połowę mniejszej jest bardzo konkurencyjna.

#12 chmielowy

chmielowy
  • 123 postów

Napisano 17 października 2009 - 17:28

artykuł fajny. zastanawia mnie dlaczego same superlatywy... czyżby faktycznie była to taka dobra nawigacja. przeglądałem opinie o innych app'ach do nawigowania i zawsze było coś nie tak: a to kiepskie mapy, a to slaby sygnał GPS, a to nieczytelny (nieintuicyjny) interfejs. a tutaj wszystko ok - ani słowa krytyki. no ok, więc czekam, żeby się przekonać, że faktycznie bije na głowę inne nawigacje. pozdrawiam

#13 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2009 - 17:29

A masz Sygic i Navigona?

tak jestem jednym z "rozczarowanych" uzytkownikow tych aplikacji...

#14 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Kolejna dobra nawigacja dedykowana dla iPhone'a. Szczerze mówiąc to nigdy nie miałem możliwości korzystać w terenie z nawigacji gps w tym właśnie telefonie, może dlatego, że posiadam inną normalną, a ceny map z AppStore są jakie są :) Więc może będzie możliwość przetestowania jak iPhone spęłnia swoje zadanie jako nawigacja... Wracając do NDrive to uważam, że budynki w 3d są zbędne, na pewno nie pomogą w trafieniu do celu jednak z drugiej strony stanowią ciekawy dodatek.

#15 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Nawigacja jak nawigacja - IMO wszystkie te programy sa za drogie (kosztuje tyle co osobne urzadzenie wyposazone w taka samam mape - spoglada ze zloscia w kierunku aplikacji TomTom) Sam bym raczej nie kupil ale skoro mozna wygrac.

#16 6abstruse

6abstruse
  • 23 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2009 - 17:31

Wygląda średnio w porównaniu do Navigona czy TomToma, ale za tą cenę może być interesującą pozycją, szczególnie, że poki co TT z mapą Polski nie ma.

#17 Bazo

Bazo
  • 16 postów
  • SkądPodhale

No wygląda bardzo ciekawie i na przyzwoitą, ale jak się sprawdzi w praktyce ? Może kiedyś uda mi się ją zakupić.

#18 przemm

przemm
  • 59 postów
  • SkądPrzemyśl

Cos czuje ze dla tej nawigacji kupie iPhone 3GS. Zapowiada sie fantastycznie

#19 soil

soil
  • 100 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Z chęcią porównałbym do Navigona ;)

#20 ERNI

ERNI
  • 39 postów

Napisano 17 października 2009 - 17:32

Jak dla mnie to duzym plusem jest to że producent nie olewa Nas, Polaków! Wygląd mógłby być troche bardziej Aplowski czyli poprostu ładniej to mogłoby wyglądać ale najważniejsze żeby dobrze to działało.

#21 dudi

dudi
  • 337 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 października 2009 - 17:33

#chceto! :P Ciekawi mnie jak się sprawuje i jak w praniu wygląda aktualność map ;)

#22 jappko

jappko
  • 31 postów

Napisano 17 października 2009 - 17:34

Tryb Adventure przydatny podczas jazdy off-road, żeglowania czy sportów powietrznych.

A polskie drogi? To jest dopiero Adventure!

Ciekaw jestem jak będzie wyglądało sytuacją z łapaniem sygnału GPS oraz opóźnieniami. Miałem okazję przez trochę testować 2 największy rywali - Z TomTomem zdarzało się robić kilka kółek na rondzie, w poszukiwaniu właściwego wyjścia, a na sygnał do Navigona trzeba było czasem czekać dobry kwadrans... Mam nadzieję, że w NDrive jest pozbawiony tych wad.

#23 papaj122

papaj122
  • 82 postów
  • SkądKołobrzeg / Wrocław / Dublin

Napisano 17 października 2009 - 17:35

Ciekawe jak radzi sobie w mniejszych miastach i jak czesto beda uaktualnienia

#24 mils

mils
  • 8 postów

też chętnie przetestuję nową nawigację :))

#25 fascik

fascik
  • 626 postów
  • SkądRyki

hmm tak patrzę sobie na screeny i przypomina mi moją mapemap. Ale po co mam nosić 2 urządzenia skoro mógłbym mieć jedno... gdybym wygrał ;-]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych