Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zainstalowac Mac OS X na PC

• Zamknięty Temat jest zamknięty
221 odpowiedzi w tym temacie

#126 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 23 czerwca 2007 - 18:44

Toki nie przesadzaj. Nikt z "Makowców" się nie nabija. Pececiarze walczą o punkty w 3dMarku. Zaznaczam, że nie wszyscy, mi to zwisa.

#127 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 23 czerwca 2007 - 18:50

nie chodzi mi o to, my też robimy testy i sprawdzamy pkty w xbenchu. Poprostu są ludzie którzy nie dorośli do pewnych zachowań więc nie ma sensu dawać im pola do popisu. Niech forum zostanie takim jakie było jak zaczynałem moją znajomość z osX. Sporo się nauczyłem od niektórych ludzi i to cenię.

#128 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 23 czerwca 2007 - 20:06

Mam nadzieję, że i ja się czegoś naucze. :) Pozdrawiam!

#129 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 24 czerwca 2007 - 23:11

... pececiarze się z nas śmiali? Już i tak nas mają za ... że niby szpanujemy drogimi a słabymi komputerami

Śmieją się tylko Ci, którzy nie umoczyli jeszcze kasy z powodu padu systemu i zawartości dysku, bo się z Windą coś stało - czyli ludki, które nie pracują na kompie ale na nim grają. Gracze zawsze powiedzą, że Mac'i są do bani, no może w erze IntelMac'ów już mniej. Ale niestety mają rację.
Poza tym, Ci, których po prostu nie stać na Mac'a a chcieli by mieć i mają nam za złe, że wywaliliśmy kupę forsy, że nas stać. Niestety to faktycznie droga sprawa i rozumiem ich, tylko po co taka reakcja. Lepiej zaryzykować, nawet pożyczyć kasę i zyskać a nie bać się i babrać wciąż w tym samym.
Nie mniej jeszcze długo będzie większość popierających M$, w końcu " 90% much na świecie się nie myli." ;) Ale wierzę, że to się zmieni.

#130 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 czerwca 2007 - 07:14

mi to nawet pasuje, że większość ma systemy MS. Mam zaszczyt cieszyć się unikalnym systemem. Lubie być oryginalny :D

#131 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 25 czerwca 2007 - 07:45

Unikalny to byś był gdybyś używał sysemu np.: eComStation (następca OS/2), systemu QNX no, a nawet AmigaOS 3.9 albo jeszcze lepiej AmigaOS 4.0, który niedawno wyszedł. Egzotyczność zwłaszcza tych dwóch pierwszych jest tak wielka, że tylko maniacy i fachowcy ich używają. OSX nie jest taki unikalny :)

#132 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 25 czerwca 2007 - 09:33

no no no , do AmigaOS to proszę mi tu nie fikać, bo was zakasuje niskimi wymaganiami pamięci i multitaskingiem ;)

#133 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 czerwca 2007 - 09:40

oryginalny będziesz mając też (jedynie) Win na Mac ;]

#134 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 25 czerwca 2007 - 09:49

Śmieją się tylko Ci, którzy nie umoczyli jeszcze kasy z powodu padu systemu i zawartości dysku, bo się z Windą coś stało - czyli ludki, które nie pracują na kompie ale na nim grają. Gracze zawsze powiedzą, że Mac'i są do bani, no może w erze IntelMac'ów już mniej. Ale niestety mają rację.
Poza tym, Ci, których po prostu nie stać na Mac'a a chcieli by mieć i mają nam za złe, że wywaliliśmy kupę forsy, że nas stać. Niestety to faktycznie droga sprawa i rozumiem ich, tylko po co taka reakcja. Lepiej zaryzykować, nawet pożyczyć kasę i zyskać a nie bać się i babrać wciąż w tym samym.
Nie mniej jeszcze długo będzie większość popierających M$, w końcu " 90% much na świecie się nie myli." ;) Ale wierzę, że to się zmieni.

Bez przesady! Maki nie są takie drogie. Jak policzysz dobrego PeCeta, z dobrych komponentów, z softem i wszystki co dostajesz z Makiem to wyjdzie Ci to samo. Drogie Maki to głupi mit wymyślony przez PeCeciarzy-składaczy, którzy składają komputery z czego popadnie...

#135 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 25 czerwca 2007 - 09:49

no no no , do AmigaOS to proszę mi tu nie fikać, bo was zakasuje niskimi wymaganiami pamięci i multitaskingiem ;)

No ba. Ja tylko wspominam o ich unikalności, a to że naprawdę są świetne to juz temat do innej rozmowy. Sam mam AmigaOS 3.9, niestety na emulatorze bo po amidze został proch i pył.

#136 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 12:38

Bez przesady! Maki nie są takie drogie...

To prawda, niektóre piece, nawet o tych samych parametrach co Mac, są o jakieś 20% droższe.
Kiedyś usłyszałem fajne zdanie na ten temat:
"Wszystkie komputery kosztują tyle samo, zależy kto jak chce koszty rozłożyć." :)

A progsy jakie są na to, żeby może cosik popracować na nim ?

#137 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 25 czerwca 2007 - 13:34

A progsy jakie są na to, żeby może cosik popracować na nim ?

nie jest tylko kalkulator i saper ;)
Typowe pytanie pececiarza i stwierdzenie: do d... bo nie ma programów

#138 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 16:25

nie jest tylko kalkulator i saper ;)
Typowe pytanie pececiarza i stwierdzenie: do d... bo nie ma programów

Jak ja jestem pececiarzem to Ty jesteś niebieskimi gaciami Gates'a ;)
Nikt nie mówi, że jest do d..y. Po prostu się pytam. Dotychczas nazwa Amiga kojarzyła mi się z grami, jeśli jest inaczej to wystarczy powiedzieć.
To może jeszcze raz: są jakieś progsy na to, żeby może cosik popracować na nim ?

#139 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwca 2007 - 16:48

Prosze wracac do tematu a nie zeglowac w strone flejma.

#140 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 25 czerwca 2007 - 17:36

Wracając do tematu to już panowie "fachowcy" mają do zaoferowania hackintoshowcom update do 10.4.10. Coraz szybciej im to idzie. Zastanawiające! Zastanawiam się tak czasami choć może to brzmieć jak jakiś absurd ale za całe zjawisko OSX86 to może być odpowiedzialny jakiś pasjonat z samego Apple :) Tylko mnie za to nie ukamienujcie. Głośno myślę :)

#141 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 25 czerwca 2007 - 17:51

insider, prosze cie, nie zjedz mnie, pociągnę temat amigi swoim postem ... ;)

Witos - ilość softu nie jest wyznacznikiem wygody używania samego OS - jak sama nazwa wskazuje mówimy o OS a nie o sofcie dla niego. A AmigaOS ma wiele do zaoferowania na polu zarządzania zasobami i multitaskingu. To raz

A dwa, softu na AmigaOS nie brakuje, podobnie jak na Maca, jakbyś był w temacie tobyś wiedział. Wejdź na http://www.aminet.net i zobacz :D

W ogóle dziwi mnie podejście wielu ludzi do innych OS - nie mają o nich pojęcia, nie rozglądali się nigdy - i twierdzą że do bani bo mało softu. Nikogo nie atakuję, takie moje spostrzeżenie.

A co do odpalania MacOS X na PC:

Moim zdaniem to gra niewarta świeczki. Sam nie próbowałem ale słyszałem kilka opinii na temat i moim zdaniem OSx86 może tylko zrazić potencjalnego nabywcę Maka.

Lepiej pogadać z chłopkami w iSpocie i poprosić ich o umożliwienie spędzenia służszej sesji przy Maku - nawet o utworzenie odrębnego konta żeby można było sobie troszkę pobroić jednocześnie nie dewastując systemu. Przecież to można mieć za darmo.

Proponuję dalszą dyskusję nt. amigi przenieść do Think Different.

#142 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwca 2007 - 18:27

Altcomputing: zjadac Cie nie bede bo pewnie jestes zylasty ;P Ale serio tym razem: wracajcie do tematu: chcecie dyskutowac na temat Amiga OS zalozcie sobie inny temat lub kontynuujcie stary jesli gdzies wisi.

#143 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 25 czerwca 2007 - 18:53

Jak ja jestem pececiarzem to Ty jesteś niebieskimi gaciami Gates'a ;)
Nikt nie mówi, że jest do d..y. Po prostu się pytam. Dotychczas nazwa Amiga kojarzyła mi się z grami, jeśli jest inaczej to wystarczy powiedzieć.
To może jeszcze raz: są jakieś progsy na to, żeby może cosik popracować na nim ?

nie popisuj się kolego bo na nikim nie robisz wrażenia.
Progsów nie ma (jak to zwykła mówić obecna młodzież) ale za to są programy i to czasem takie które potrafią zawstydzić peceta. alt Ci dobrze napisał, czasem wystarczą trzy ale dobre programy niż cała masa dziadostwa. I tu właśnie Twoim pytaniem pokazujesz jak bardzo byłem do windy przyzwyczajony bo zwykle użytkownik maka takiego durnego pytania nie zadaje bo wie, że nie ilość a jakość oprogramowania się liczy

#144 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 18:57

Zgadza sie z altcomputing źe OS X na pc to gra nie warta świeczki, i powoduje więcej problemów niź przyjemności

#145 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 25 czerwca 2007 - 19:07

Zgadza sie z altcomputing źe OS X na pc to gra nie warta świeczki, i powoduje więcej problemów niź przyjemności

jak akurat tak dobrałem konfig że chodziło wszystko dokładnie tak jak chodzi w maku mini. Ale jednak czegoś brakowało a raczej coś za bardzo hałasowało. To chyba subiektywne odczucie że mimo wolniejszego dysku miniak chodzi lepiej. Przekonywanie do zakupu apple trwało około miesiąca ale jak ktoś się uprze to na takim PC jest praktycznie bardzo podobnie bo działa wszystko. Ale to nie maczek

#146 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 19:09

nie popisuj się kolego bo na nikim nie robisz wrażenia.
Progsów nie ma (jak to zwykła mówić obecna młodzież) ale za to są programy i to czasem takie które potrafią zawstydzić peceta. alt Ci dobrze napisał, czasem wystarczą trzy ale dobre programy niż cała masa dziadostwa. I tu właśnie Twoim pytaniem pokazujesz jak bardzo byłem do windy przyzwyczajony bo zwykle użytkownik maka takiego durnego pytania nie zadaje bo wie, że nie ilość a jakość oprogramowania się liczy

Tak, masz oczywiście rację Toki, jestem młodziutki, niedouczony i odważyłem się na ripostę staremu "wyjadaczowi" :)
Pohamuj czasami złośliwości a wszystkim będzie przyjemniej.
A co do durnych pytań to nie uważam żadnego pytania z durne. Jak ktoś nie wie, nawet największej pierdoły to się go nie spuszcza w klozecie za to, że nie wie i nie porównuje złośliwie do "pececiarza", choć samo w sobie to wcale nie jest obraźliwe. Wystarczy odpowiedzieć albo nie reagować. Co Ci szkodziło po prostu odpowiedzieć, że są progRAMY ;) nawet dużo i umożliwiają normalną pracę jak na każdym innym systemie.
Mniej zadzierania nosa.
Przemyśl to.

#147 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwca 2007 - 19:16

Czy ja mam , przepraszam, dac Wam po ostrzezeniu, zebyscie wrocili do tematu i sie uspokoili????!!!!

#148 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 25 czerwca 2007 - 19:18

czuję się opieprzony ;) Stary nie wyjeżdżaj z tekstami typu progsy skoro można napisać programy. Poza tym jest coś tak genialnego jak google i tam możesz bardzo łatwo sprawdzić ile jest oprogramowania na amigę. Moje odpowiedzi nie miały być złośliwe tylko poprostu człowiek z czasem tak reaguje na takie zachowania. Sorry może poprostu naleciałości z pracy gdzie codziennie użerasz się ze słownictwem młodzieży. A i jeszcze jedno: nie uważam się za starego wyjadacza bo maka w domu mam stosunkowo niedługo mimo tego że pamiętam jeszcze czasy OS9. Nie odważyłeś się na ripostę tylko na głupią pyskówkę. Żeby wszystkim było miło proponuję faję pokoju ;) P.S. insider spokojnie, po to jest forum żeby ludzie dyskutowali. Straszysz?

#149 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwca 2007 - 19:23

P.S. insider spokojnie, po to jest forum żeby ludzie dyskutowali. Straszysz?

Nie strasze, usilnie prosze o trzymanie sie tematu i nie wdawanie sie w niepotrzebne flejmy.

#150 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 25 czerwca 2007 - 19:30

Dobra toki. Wszyscy mamy uczucia.
SZTAMA !

---- Dodano 25-06-2007 o godzinie 20:32 ----
Skoro to Ciebie tak słości to odtąd będą programy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych