Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zainstalowac Mac OS X na PC

• Zamknięty Temat jest zamknięty
221 odpowiedzi w tym temacie

#76 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 21 czerwca 2007 - 16:58

nawet bez kextow do grafiki wymiata i chodzi ladnie i plynnie zarowno na ati rage 8 megowej (on board ) jak i na gforcach ....... roznych

#77 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 21 czerwca 2007 - 17:09

Hehe, bo powód UKRYWANIA wpisów jest normalnie widoczny tylko dla modków ;-) Dlatego rzadko przywiązuję uwagę do tego co tam podaję, bo każdy z nas wie o co chodzi 8) Powód realny ukrycia/usunięcia postu był taki, że na tym forum zabronione jest dyskutowanie na temat OSX86 - konretnie opisywania instalacji, problemów, udostępniania pirackich wersji jakiegokolwiek systemu, itp.

#78 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 21 czerwca 2007 - 17:10

Stawiałem na PC Mac OS X 10.4.1 chodził ok ale grafika nie, póżniej stawiałem OS X .10.4.7 JaS wszystko chodziło ale installer sie wieszał przy kaźdej prubie zaisntalowania jakiegoś programu Konfiguracja to : Athlon 64 3000 (SSE2 i SSE3), Geforce 6150, 512 MB Ram itd ....

#79 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 czerwca 2007 - 18:04

działa nawet na starej motoroli!

Zebys sie nie zdziwil... Moj PowerMac G3 ma uklady motoroli w srodku ;)

#80 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 czerwca 2007 - 18:18

a moja motorola ma układy ATi :D fajny temat, moznaby go tak ciągnąc i ciągnąć, fajnie sie gada. moze lepiejby to przeniesc to na OT

#81 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 21 czerwca 2007 - 18:31

MacDada pokaż dokładnie taki zapis w regulaminie forum i obiecuję Ci że więcej nić na temat OSX86 nie napiszę

#82 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 21 czerwca 2007 - 19:49

Punkt 4e:

Na forum zabronione jest:
[...] rozpowszechnianie informacji stanowiących pomoc w dokonywaniu czynności niezgodnych z obowiązującym prawem, w tym szczególnie informacji o metodach zdobycia i uruchomienia nielegalnych kopii programów oraz innych plików chronionych prawem autorskim

#83 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 21 czerwca 2007 - 20:15

w takim razie koniec tematu. Osoby zainteresowane będą musiały przenieść rozmowy na gg. Choć uważam, że to trochę nadinterpretacja tego punktu. Jeszcze raz zapytam: czy każdy macuser ma legalnego windowsa? Ciekawe ile osób piszących w dziale 'windows na macu' łamie prawo?

#84 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 czerwca 2007 - 20:20

A czy dyskusje w tamtym dziale sprowadzają się tego, jak obejść zabezpieczenia producenta?

#85 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 czerwca 2007 - 20:21

aa ja mam legalnego windows oem, ale z innego kompa. Tam paszoł w diabły zasilacz, zabrał ze sobą płytę i procka. To co miałem zrobić, licencja przepada? gwary na płytę główną nie było, a to chyba na nią jest licencja oem. To seriala sobie wpisuję to maka, jedynie muszę pomagać mu się aktywować. Potem juz działa windows update itp... Nie wiem czy to wogle jet jakiś legal, ale mam poczucie "czystości"

#86 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 21 czerwca 2007 - 21:00

aa ja mam legalnego windows oem, ale z innego kompa. Tam paszoł w diabły zasilacz, zabrał ze sobą płytę i procka. To co miałem zrobić, licencja przepada? gwary na płytę główną nie było, a to chyba na nią jest licencja oem. To seriala sobie wpisuję to maka, jedynie muszę pomagać mu się aktywować. Potem juz działa windows update itp...

Nie wiem czy to wogle jet jakiś legal, ale mam poczucie "czystości"

Ale to tylko poczucie, bo tak naprawde jestes :) brzydkim piratem :) Zgodnie z zapisem licencji OEM na swoim "maczku" muszisz nakleic naklejkę z kluczem. :D

#87 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 czerwca 2007 - 21:05

Ale to tylko poczucie, bo tak naprawde jestes :) brzydkim piratem :)

wszystko ok ale nie brzydkim 8-)

heidi ma racje. Tutaj nikt nie uczy nikogo: zrób to i to, będzie fajnie, pobaw sie w pirata, wydymajmy jobsa. :D

Tak na marginesie podoba mi sie emotka "sad" :sad:

#88 Halibut

Halibut
  • 668 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 czerwca 2007 - 21:18

pisanie o instalacji nie jest przestępstwem, nie bądźcie nadgorliwi!

#89 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 21 czerwca 2007 - 21:20

Nadgorliwość gorsza od faszyzmu :) ----- takie powiedzonko :)

#90 Halibut

Halibut
  • 668 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 czerwca 2007 - 21:24

taka prawda...

#91 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 21 czerwca 2007 - 21:44

To, że cenzuruje się wypowiedzi o czymś nie oznacza, że tego nie ma lub problem zniknie. Zejdzie jedynie do podziemia i nie będzie nawet wiadomo jaka jest skala zjawiska, ponieważ wszyscy będą gadać o tym jedynie na GG.
O emulatorze Maca umożliwiającego odpalenie Mac OS X dowiedziałem się z gazety internetowej - bodaj Dziennika Internautów.
Portal IDG też się nie cacka tylko opisuje coś "jak jest" ocenę zostawiając innym. Jak do tej pory nie słyszałem, żeby ktokolwiek wytoczył im proces z tego powodu - tutaj akurat opis dotyczył instalacji którejś wersji Windows na wirtualnej maszynie, mimo, że zabrania tego licencja - analogiczna sytuacja. Oczywiście redakcja ostrzegła, że jest to niezgodne z licencją ale opublikowała artykuł. Kontrowersyjne treści najwyżej redakcje opatrują stosownym komentarzem.

To tak, jak by zabronić mówić o zabójstwie. Przecież samo mówienie nie zabija.
Ja nie zamierzam instalować Mac OS X na PC, ponieważ już nawet nie mam PC ale ciekaw jestem jak to się rozwija. To też kawałek historii. W ten sposób się nie dowiem a ten, kto będzie chciał i tak to zrobi a potem opisze to gazeta internetowa, najczęściej wszystko przekręcając, ponieważ się na tym nie znają.

Ech - przesadzacie trochę z tym legalizmem.

Mimo wszystko takie zasady są na forum i obowiązkowo należy to uszanować.
Zróbcie po prostu newsletter lub mailingową listę dyskusyjną o OSX86 i zapiszcie mnie do niego - raptou@gmail.com Możecie do tego celu użyć google groups lub nawet portalu gazeta.pl, gdzie własne forum zakłada się w kilka minut. Chętnie poznam wasze postępy i problemy. Dla samej ciekawości.

W ten sposób będzie i wilk syty i owca cała.
Wy nie będziecie musieli naruszać zasad forum a ja brdzo chętnie poczytam z ciekawości o waszych postępach. Instalować tego nawet nie mam już na czym, zapłaciłem kupę forsy za sprzęt i soft ale chętnie poczytam. Wiedzy nigdy za mało.

#92 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 czerwca 2007 - 22:46

Zapomniales tylko dodac ze nowe zarowno Tiger na Intela jak i Leopard na Intela posiadaja zabezpieczenie dzieki ktore zapobiega instalacji systemu na komputerze ktory nie zostal stworzony przez Apple. Oczywiscie zabezpieczeni wczesniej czy pozniej zostanie zlamane przez zdolnych hakerow, ale raczej nie spodziewalbym sie w sklepie znalezc Apple Mac OS X 10.5 Leopard for all (PPC Mac, Intel Mac and PC). Z jednej strony jest to jak najbardziej zrozumiale ale bo Apple pisze system pod mala liczbe czesci i nie musi sie borykac z problemami niekompatybilnosci sprzetu. Z drugiej strony jednak wypuszczenie systemu takiego jak Tiger czy Leo na swiat, w wersji na kazdego kompa, zmiotloby Viste, a MS robiloby kupe pod siebie ze strachu.

#93 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 22 czerwca 2007 - 05:02

Wiem, że to co napiszę może się niektórym forumowiczom nie spodobać, ale ja podziwiam tych ludzi, kórzy dokonali "konwersji" OSX na PC. W tej chwili OSX działa na takich platformach sprzętowych, o których Apple chyba nawet nie słyszało co może jedynie świadczyć o tym, że OSX jest bardzo elastycznym systemem. Na marginesie dodam, że Leopardy w wersji beta również działąją na PC.

#94 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 22 czerwca 2007 - 07:36

A czy dyskusje w tamtym dziale sprowadzają się tego, jak obejść zabezpieczenia producenta?

w myśl regulaminu łamią prawo a takie rozmowy są wg niego zakazane

#95 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 22 czerwca 2007 - 08:26

w myśl regulaminu łamią prawo a takie rozmowy są wg niego zakazane

Równie dobrze powinno wykasować się teksty o instalacji na Macu Windowsa, bo nie wszyscy mają go legalnego. Nie sądzę , by większość z tych którzy mają windowsa specjalnie kupowała go w sklepie mając już maca i OSX. Nieliczne wyjątki potwierdzą tylko moją tezę. Oczywiście może paść zarzut, że przecież Boot Camp jest specjalnie wypuszczony i instalowanie widowsa dzieki temu jest możliwe również legalnie. Ok to prawda, ale pokażcie mi fotki swoich kompów z naklejką windowsa na obudowie (dot. wersji OEM) w myśl przepisów umowy licencyjnej.
Według tego toku rozumowania to rozmowa o tym, że ktoś kradnie samochód też jest zakazana, bo przecież złodzieje łamią prawo.
Skoro tak przeszkadzają Ci takie rozmowy to myślę, że na twoim kompie nie ma ani jednego lewego programiku, filmu czy muzyki. Ja aż taki idealny nie jestem, mimo że posiadam oryginalnego windowsa, pakiet biurowy i gry w które gram czasami.
Pozdrawiam.

#96 Halibut

Halibut
  • 668 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 czerwca 2007 - 08:27

Śmieszne macie czasem podejście. Ciekaw jestem ilu z tych krzyczących o regulaminie i prawie ma legalnego Tygryska na swoich Makach...

#97 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 22 czerwca 2007 - 08:31

naklejki nie mam bo windowsa mam z pracy z licencją wydziałową i wcale nie twierdzę że resztę mam legalną ale faktem jest że jest tego mało

#98 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 22 czerwca 2007 - 08:36

Toki w myśl regulaminu jesteś piratem. NA STOS!!!! :)

#99 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 czerwca 2007 - 09:23

odpalał ktoś osxa na xboxie 360 ? Krążą ploty, że działa. Bo zamiast maca mini kupić se xboxa, mieć wtedy i osx i super konsolkę.

#100 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 22 czerwca 2007 - 09:35

Toki w myśl regulaminu jesteś piratem. NA STOS!!!! :)

jestem dlatego ja się już w tym temacie nie wypowiadam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych