Jak zainstalowac Mac OS X na PC
Posted 23 June 2007 - 18:44
Posted 23 June 2007 - 18:50
Posted 23 June 2007 - 20:06

Posted 24 June 2007 - 23:11
Śmieją się tylko Ci, którzy nie umoczyli jeszcze kasy z powodu padu systemu i zawartości dysku, bo się z Windą coś stało - czyli ludki, które nie pracują na kompie ale na nim grają. Gracze zawsze powiedzą, że Mac'i są do bani, no może w erze IntelMac'ów już mniej. Ale niestety mają rację.... pececiarze się z nas śmiali? Już i tak nas mają za ... że niby szpanujemy drogimi a słabymi komputerami
Poza tym, Ci, których po prostu nie stać na Mac'a a chcieli by mieć i mają nam za złe, że wywaliliśmy kupę forsy, że nas stać. Niestety to faktycznie droga sprawa i rozumiem ich, tylko po co taka reakcja. Lepiej zaryzykować, nawet pożyczyć kasę i zyskać a nie bać się i babrać wciąż w tym samym.
Nie mniej jeszcze długo będzie większość popierających M$, w końcu " 90% much na świecie się nie myli."

Posted 25 June 2007 - 07:14

Posted 25 June 2007 - 07:45

Posted 25 June 2007 - 09:33

Posted 25 June 2007 - 09:40
Posted 25 June 2007 - 09:49
Śmieją się tylko Ci, którzy nie umoczyli jeszcze kasy z powodu padu systemu i zawartości dysku, bo się z Windą coś stało - czyli ludki, które nie pracują na kompie ale na nim grają. Gracze zawsze powiedzą, że Mac'i są do bani, no może w erze IntelMac'ów już mniej. Ale niestety mają rację.
Poza tym, Ci, których po prostu nie stać na Mac'a a chcieli by mieć i mają nam za złe, że wywaliliśmy kupę forsy, że nas stać. Niestety to faktycznie droga sprawa i rozumiem ich, tylko po co taka reakcja. Lepiej zaryzykować, nawet pożyczyć kasę i zyskać a nie bać się i babrać wciąż w tym samym.
Nie mniej jeszcze długo będzie większość popierających M$, w końcu " 90% much na świecie się nie myli."Ale wierzę, że to się zmieni.
Bez przesady! Maki nie są takie drogie. Jak policzysz dobrego PeCeta, z dobrych komponentów, z softem i wszystki co dostajesz z Makiem to wyjdzie Ci to samo. Drogie Maki to głupi mit wymyślony przez PeCeciarzy-składaczy, którzy składają komputery z czego popadnie...
Posted 25 June 2007 - 09:49
no no no , do AmigaOS to proszę mi tu nie fikać, bo was zakasuje niskimi wymaganiami pamięci i multitaskingiem
No ba. Ja tylko wspominam o ich unikalności, a to że naprawdę są świetne to juz temat do innej rozmowy. Sam mam AmigaOS 3.9, niestety na emulatorze bo po amidze został proch i pył.
Posted 25 June 2007 - 12:38
To prawda, niektóre piece, nawet o tych samych parametrach co Mac, są o jakieś 20% droższe.Bez przesady! Maki nie są takie drogie...
Kiedyś usłyszałem fajne zdanie na ten temat:
"Wszystkie komputery kosztują tyle samo, zależy kto jak chce koszty rozłożyć."

A progsy jakie są na to, żeby może cosik popracować na nim ?no no no , do AmigaOS to proszę mi tu nie fikać, bo was zakasuje niskimi wymaganiami pamięci i multitaskingiem
Posted 25 June 2007 - 13:34
A progsy jakie są na to, żeby może cosik popracować na nim ?
nie jest tylko kalkulator i saper

Typowe pytanie pececiarza i stwierdzenie: do d... bo nie ma programów
Posted 25 June 2007 - 16:25
Jak ja jestem pececiarzem to Ty jesteś niebieskimi gaciami Gates'anie jest tylko kalkulator i saper
Typowe pytanie pececiarza i stwierdzenie: do d... bo nie ma programów

Nikt nie mówi, że jest do d..y. Po prostu się pytam. Dotychczas nazwa Amiga kojarzyła mi się z grami, jeśli jest inaczej to wystarczy powiedzieć.
To może jeszcze raz: są jakieś progsy na to, żeby może cosik popracować na nim ?
Posted 25 June 2007 - 16:48
Posted 25 June 2007 - 17:36

Posted 25 June 2007 - 17:51

Witos - ilość softu nie jest wyznacznikiem wygody używania samego OS - jak sama nazwa wskazuje mówimy o OS a nie o sofcie dla niego. A AmigaOS ma wiele do zaoferowania na polu zarządzania zasobami i multitaskingu. To raz
A dwa, softu na AmigaOS nie brakuje, podobnie jak na Maca, jakbyś był w temacie tobyś wiedział. Wejdź na http://www.aminet.net i zobacz

W ogóle dziwi mnie podejście wielu ludzi do innych OS - nie mają o nich pojęcia, nie rozglądali się nigdy - i twierdzą że do bani bo mało softu. Nikogo nie atakuję, takie moje spostrzeżenie.
A co do odpalania MacOS X na PC:
Moim zdaniem to gra niewarta świeczki. Sam nie próbowałem ale słyszałem kilka opinii na temat i moim zdaniem OSx86 może tylko zrazić potencjalnego nabywcę Maka.
Lepiej pogadać z chłopkami w iSpocie i poprosić ich o umożliwienie spędzenia służszej sesji przy Maku - nawet o utworzenie odrębnego konta żeby można było sobie troszkę pobroić jednocześnie nie dewastując systemu. Przecież to można mieć za darmo.
Proponuję dalszą dyskusję nt. amigi przenieść do Think Different.
Posted 25 June 2007 - 18:27
Posted 25 June 2007 - 18:53
Jak ja jestem pececiarzem to Ty jesteś niebieskimi gaciami Gates'a
Nikt nie mówi, że jest do d..y. Po prostu się pytam. Dotychczas nazwa Amiga kojarzyła mi się z grami, jeśli jest inaczej to wystarczy powiedzieć.
To może jeszcze raz: są jakieś progsy na to, żeby może cosik popracować na nim ?
nie popisuj się kolego bo na nikim nie robisz wrażenia.
Progsów nie ma (jak to zwykła mówić obecna młodzież) ale za to są programy i to czasem takie które potrafią zawstydzić peceta. alt Ci dobrze napisał, czasem wystarczą trzy ale dobre programy niż cała masa dziadostwa. I tu właśnie Twoim pytaniem pokazujesz jak bardzo byłem do windy przyzwyczajony bo zwykle użytkownik maka takiego durnego pytania nie zadaje bo wie, że nie ilość a jakość oprogramowania się liczy
Posted 25 June 2007 - 18:57
Posted 25 June 2007 - 19:07
Zgadza sie z altcomputing źe OS X na pc to gra nie warta świeczki, i powoduje więcej problemów niź przyjemności
jak akurat tak dobrałem konfig że chodziło wszystko dokładnie tak jak chodzi w maku mini. Ale jednak czegoś brakowało a raczej coś za bardzo hałasowało. To chyba subiektywne odczucie że mimo wolniejszego dysku miniak chodzi lepiej. Przekonywanie do zakupu apple trwało około miesiąca ale jak ktoś się uprze to na takim PC jest praktycznie bardzo podobnie bo działa wszystko. Ale to nie maczek
Posted 25 June 2007 - 19:09
Tak, masz oczywiście rację Toki, jestem młodziutki, niedouczony i odważyłem się na ripostę staremu "wyjadaczowi"nie popisuj się kolego bo na nikim nie robisz wrażenia.
Progsów nie ma (jak to zwykła mówić obecna młodzież) ale za to są programy i to czasem takie które potrafią zawstydzić peceta. alt Ci dobrze napisał, czasem wystarczą trzy ale dobre programy niż cała masa dziadostwa. I tu właśnie Twoim pytaniem pokazujesz jak bardzo byłem do windy przyzwyczajony bo zwykle użytkownik maka takiego durnego pytania nie zadaje bo wie, że nie ilość a jakość oprogramowania się liczy

Pohamuj czasami złośliwości a wszystkim będzie przyjemniej.
A co do durnych pytań to nie uważam żadnego pytania z durne. Jak ktoś nie wie, nawet największej pierdoły to się go nie spuszcza w klozecie za to, że nie wie i nie porównuje złośliwie do "pececiarza", choć samo w sobie to wcale nie jest obraźliwe. Wystarczy odpowiedzieć albo nie reagować. Co Ci szkodziło po prostu odpowiedzieć, że są progRAMY

Mniej zadzierania nosa.
Przemyśl to.
Posted 25 June 2007 - 19:16
Posted 25 June 2007 - 19:18

Posted 25 June 2007 - 19:23
P.S. insider spokojnie, po to jest forum żeby ludzie dyskutowali. Straszysz?
Nie strasze, usilnie prosze o trzymanie sie tematu i nie wdawanie sie w niepotrzebne flejmy.
Posted 25 June 2007 - 19:30
SZTAMA !
---- Dodano 25-06-2007 o godzinie 20:32 ----
Skoro to Ciebie tak słości to odtąd będą programy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users