Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1251 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 stycznia 2010 - 18:43

Ale jeśli mam 3.0 to mogę zrobić restore na 3.1.2?????

a czemu miałbyś nie móc zrobić restore do 3.1.2..? ;) oczywiście, że możesz :)

#1252 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 20:04

Jakis 'magiczny' sposob na nie updejtowanie softu w 2G a tylko wyczyszczenie wszystkiego zeby byl 'pusty' ma tylko zostac JB i zdjety simlock..... Soft ma zostac ten ktory jest. Z gory dziekuje za podpowiedz :)

#1253 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 13 stycznia 2010 - 20:13

-Restore w iT.

#1254 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 12:33

Panowie,

Bardzo prosze o help bo cos chyba sknocilem.

Wyciagnalem z szuflady starego 2G z softem 2.2.1. Chce go dac komus w rodzinie ale chcialem go wyczyscic szybko do zera i zrobilem restore w iTunsach z pliku .ipsw ktory mialem kiedys sciagniety (razem z QuickPwn i bl39 i bl46), iphone byl wczesniej potraktowany tym softem, zrobiony JB i unlock wszystko dzialo ok.

@robertk572

Po restore w iTunse jest problem, tj. pojawil sie lock spowrotem a jak chce zrobic ponownie QuickPwn i JB/Unlock na nowo to proces staje na "wait for your iphone to connect in recovery mode", dalej ani drgnie...

iTunes mowi zeby wlazyc oryginalna karte (iPhone przywioslem z USA dawno temu i nie mam juz oryginalnej karty AT&T), ZIPhone tez go nie wykrywa, znaczy wywala error przy probie polaczenia sie z nim...

Probowalem go tez potraktowac blackra1nem, wyglada na to ze zrobil co mial zrobic ale wciaz jest problem z sim-lockiem, pozwala tylko na wykonanie polaczen awaryjnych.

Jestem juz lekko zdesperowany :/

#1255 gwardziel

gwardziel
  • 10 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 14:48

proces staje na "wait for your iphone to connect in recovery mode", dalej ani drgnie...

Spróbuj zrobić to na innym komputerze. Jeśli to nie pomoże to spróbuj zrobić podobnie jak ja, gdy iTunes albo blackra1n zatrzymywał się na tym komunikacie. Nie mam pojęcia czy to ci pomoże czy zaszkodzi.

Cytat z mojego postu kilka stron wcześniej:

3. Windows widzi iPhona, iTunes też. Pobrało się oprogramowanie. Instaluje się. Instalacja zatrzymuje się na komunikacie "Preparing iPhone for Restore". iPhone wszedł w tryb Restore lub DFU (mniejsza z tym), ale komputer dalej czeka, nie widzi że iPhone jest gotowy do dalszej instalacji.
- Nie ruszać wcale iPhona, nic na nim nie naciskać, nie odłączać go od komputera. Pomogło Ctrl+Alt+Del, zabicie procesu iTunes. Następnie włączenie iTunes i rozpoczęcie instalacji od nowa (przyciskiem Restore). iTunes pominął wszystkie kroki przeprowadzone do tej pory (Extracting package itp.) i zobaczył, że iPhone jest gotowy. Dalej poszło bez problemu. Nie było potrzeby uruchamianie ponownie komputera.

4. Wszystko jest OK. Oprogramowanie w wersji 3.1.2 zainstalowało się przed chwilą. Odpalam blackra1n. Blackra1n zatrzymuje się na komunikacie Waiting for device, nie widzi że iPhone wszedł w tryb Recovery czy DFU i jest gotowy. Problem podobny do opisanego powyżej z iTunes.
- Rozwiązanie też podobne do opisanego wyżej. Wyłączyć blackra1n, włączyć jeszcze raz i jeszcze raz kliknąć Make it ra1n. Nie ruszać wcale iPhona, jak wyżej. Nie uruchamiać ponownie komputera.

#1256 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 16:38

Problem jest taki, ze wyglada iz, po zrobieniu restore softu w iTunes, iPhone stracil status 'aktywowanego'. Telefon byl kupiony w USA dawno temu razem z karta AT&T. Ktokolwiek moze pomoc? Bardzo prosze o pomoc, dziekuje

#1257 szulcu

szulcu
  • 76 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 14 stycznia 2010 - 16:41

zrob jailbreak blackra1nem... i po klopocie wzglednie simloka boot neuterem z cydii i smiga. a korzystanie z google nie boli...

#1258 PanLLamer

PanLLamer
  • 173 postów
  • SkądSopot, PL

Napisano 14 stycznia 2010 - 17:00

I jak tam w związku wyłączaniem iPh czy iP po zainstalowaniu blackra`na. Powiem też, że dzisiaj iTunes wykrył iPoda 3g ale musiałem przywrócić do ustawień fabrycznych dlatego iż niby pracował w trybie awaryjnym...

#1259 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 17:08

zrob jailbreak blackra1nem... i po klopocie wzglednie simloka boot neuterem z cydii i smiga. a korzystanie z google nie boli...

Zrobilem JB blackra1nem (komunikat ze JB zostal wykonany), retstart i dalej tkwie w sytuacji iTunes wymusza aktywacje przez AT&T a iPhone wyswietla 'kabelek i logo itunes'.

ergo

nie jestem w stanie uruchomic nic na iPhonie wiec cydia nie wchodzi w rachube

Uwierz prosze ze google az huczy :)

#1260 PanLLamer

PanLLamer
  • 173 postów
  • SkądSopot, PL

Napisano 14 stycznia 2010 - 17:42

Oj widzę, że jednak warto trochę się pomęczyć nad innym programem niż pójść na łatwiznę i zrobić to jak najszybciej...

#1261 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 14 stycznia 2010 - 17:56

Zrobilem JB blackra1nem (komunikat ze JB zostal wykonany), retstart i dalej tkwie w sytuacji iTunes wymusza aktywacje przez AT&T a iPhone wyswietla 'kabelek i logo itunes.o

-wczoraj odblokowywalem gosciowi 3.1.2 na 3G.
Tez za 1 razem BR nie zadzialal. Musialem powtorzyc Restore softu-I dopiero wtedy udalo mi sie zrobic JB.

#1262 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 18:25

Znalazlem rozwiazanie, wlasnie walcze. Recznie wprowadzilem w restore mode (o ile tak sie on nazywa) wtedy iTunes zaskoczyl i powiedzial ze trzeba odtworzyc, odtworzylem na nowo ze sciagnietego sofftu dla 2G, tj. iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw i po odtworzeniu Blackra1n, przeciez Blackara1n dziala tylko z 3.1.2 a wczesniej na iPku bylo 2.2.1. Udalo sie zrobic JB Blackra1nem i zainstalowac Cydie, simlock zdjety. :) uff :)

#1263 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 19:14

Witam mam taki problem. już od poł godziny program blackra1n pokazuje "done, wait for reboot" Czy to jest normalne? Co mam zrobić?

#1264 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 14 stycznia 2010 - 19:41

-a jaki masz soft na iP?

#1265 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 19:42

3.1.2

---- Dodano 14-01-2010 o godzinie 19:43 ----
3gs, teraz ro czekam już godzinę

#1266 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 14 stycznia 2010 - 19:49

-nie ma sensu dalej czekac! Musisz powtorzyc JB. A najpierw upewnij sie ze sciagnales soft dla 3GS.

#1267 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 19:50

tak ten soft napewno był na 3gs (od nowości taki miałem)

---- Dodano 14-01-2010 o godzinie 19:55 ----
ile powiino się czekać aż to okno się zmnieni? "done, wait for reboot"
Robie 2 raz i już od 5 min to samo..

#1268 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 14 stycznia 2010 - 20:29

-uruchom BR jako Admin. -wylacz iT Helper. -zmien port USB Jesli to nie pomoze to zrob to co ja wczoraj-tzn Clean Install softu a potem JB.

#1269 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 22:19

Dalej to samo..... Co zrobić aby zadziałało? Gdy pisze mi done, wait...... to wsześniej pokazuje mi się komunikat że proces został przeprowadzony pomyślnie, po jakiś 20 minutach po tym iphone sie uruchamia, ale nie ma blackra1n'a

#1270 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 22:28

Dalej to samo..... Co zrobić aby zadziałało?
Gdy pisze mi done, wait...... to wsześniej pokazuje mi się komunikat że proces został przeprowadzony pomyślnie, po jakiś 20 minutach po tym iphone sie uruchamia, ale nie ma blackra1n'a

Mialem podobnie ale przyczyna okazal sie nielwasciwy soft - Blackra1n dziala tylko z softewm 3.1.2

#1271 dymowskia

dymowskia
  • 21 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 10:40

Mam iPhone od wczoraj (wygrany w pracy) i jakiś bałwan kupił z sim lockami na Orange wiec w Google znalazłem ten watek zrobiłem wszystko jak napisane i wszystko śmiga (karta z play działa :) ) tylko jeszcze jestem ciekaw jak wgrać jakieś pliki z neta które są raczej pirackie ale tutaj widzę ze o takie cos nie pyta :) pozdrawiam dzięki za tutorial

#1272 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 15 stycznia 2010 - 10:57

Mam iPhone od wczoraj (wygrany w pracy)
i jakiś bałwan kupił z sim lockami na Orange

wiec w Google znalazłem ten watek
zrobiłem wszystko jak napisane
i wszystko śmiga (karta z play działa :) )

tylko jeszcze jestem ciekaw jak wgrać jakieś pliki z neta które są raczej pirackie
ale tutaj widzę ze o takie cos nie pyta :)

pozdrawiam dzięki za tutorial

Użyj ponownie Google ; )

Nie bałwan, tylko iPhone'y z Orange są tańsze.

#1273 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 11:12

Mam iPhone od wczoraj (wygrany w pracy)

tylko jeszcze jestem ciekaw jak wgrać jakieś pliki z neta które są raczej pirackie
ale tutaj widzę ze o takie cos nie pyta :)

pozdrawiam dzięki za tutorial

Czy soft w app store jest az tak drogi?? Czy przyznawanie sie do checi kradziezy to w dzisiejszych czasach powod do dumy? Nie rozumie tego... Kiedys za kradziez odcinali rece... a teraz?

#1274 gonzi250

gonzi250
  • 155 postów
  • SkądPiła

Napisano 15 stycznia 2010 - 12:12

Jak wrzucic installera? Witam mam iPhone 3G 3.1.2 z JB wgrana cydia wszystko smiga jak nalezy. Wyczytałem ze jest jeszcze installer jak go wrzucic na iPhone przez cydie i dodac jakies repo ??

#1275 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 15 stycznia 2010 - 12:15

Witam mam iPhone 3G 3.1.2 z JB wgrana cydia wszystko smiga jak nalezy. Wyczytałem ze jest jeszcze installer jak go wrzucic na iPhone przez cydie i dodac jakies repo ??

Nie ma już installera.

Jest Rock - jest to alternatywa Cydi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych