Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1301 DavidPRG

DavidPRG
  • 12 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 16 stycznia 2010 - 17:07

Dzięki wielkie ;* dlatego o to pytałem bo telefon będzie niedługo w "pełni" mój i widziałem tudzież na Youtubie itd. że aby się nim w pełni bawić (gry, emulatory, itd.) to trzeba z reguły mieć nowe softy. Thx jeszcze raz ^^ ps. jakbym teraz sobie za granicą kupił jakiegoś iphone, to tym sposobem go też odblokuję ??

#1302 pablopavo92

pablopavo92
  • 52 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 17:49

jest opcja wgrać cydie bez wifi ?

#1303 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 stycznia 2010 - 20:56

Witam. Mam pytanie, dziesiątki przetrząśniętych stron, setki przeczytanych komentarzy nie pomogły mi jednoznacznie na nie odpowiedzieć. A więc zadam je tutaj i proszę o odpowiedź. Czy przeprowadzenie tego procesu odblokuje telefon, aktywuje go i umożliwi zdjęcie simlock'a jednym z narzędzi dostępnych w Cydii ? (Oczywiście po aktualizacji base band'u) ? Mowa tu o Iphone 3G. Z góry dziękuję.

#1304 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 16 stycznia 2010 - 20:58

Witam. Mam pytanie, dziesiątki przetrząśniętych stron, setki przeczytanych komentarzy nie pomogły mi jednoznacznie na nie odpowiedzieć. A więc zadam je tutaj i proszę o odpowiedź.

Czy przeprowadzenie tego procesu odblokuje telefon, aktywuje go i umożliwi zdjęcie simlock'a jednym z narzędzi dostępnych w Cydii ? (Oczywiście po aktualizacji base band'u) ? Mowa tu o Iphone 3G. Z góry dziękuję.

Słabo z czytaniem u Ciebie.

Blackra1n - Jailbreak, aktywacja
Blacksn0w - Simlock ( blacksn0w dostępny w Cydi po dodaniu repozytorium
http://blackra1n.com

#1305 gontar666

gontar666
  • 3 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 13:30

problem jak wgrywac gry przez pc na ipod touch po jailbrek'u jestem zielony prosze o pomoc...

#1306 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 17 stycznia 2010 - 13:36

Załóż konto w AppStore i kupuj ;]. pozdrawiam, ed00c

#1307 gontar666

gontar666
  • 3 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 13:54

pomocy A czy nie mozna jakos po jailbreaku przez pc tych gier wrzucac?

#1308 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 14:41

A czy nie mozna jakos po jailbreaku przez pc tych gier wrzucac?

Jak je kupisz w Apple Storze to bedziesz je mial w iTunsach i wrzucisz PCtem.

#1309 Adam$$

Adam$$
  • 45 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 16:05

mam pytanie - prosze o szybką odpowiedź jak zrobie jailbreaka to mi sie wszystko z telefonu usunie przez to że musze wgrać świeżego softa. Ale to po Jailu czy moge iphona wziąść z kopi zapasowej żeby wszystko wróciło? czy dać go jako nowego iphona na itunesach? [update] Już mam - musiałem dać go w itunesach jako nowy iphone.

#1310 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 17:08

"Dalej to samo..... Co zrobić aby zadziałało? Gdy pisze mi done, wait...... to wsześniej pokazuje mi się komunikat że proces został przeprowadzony pomyślnie, po jakiś 20 minutach po tym iphone sie uruchamia, ale nie ma blackra1n'a" JB się udał bo zmianie komputera(z win xp pro sp3 na win 7 ultimate x64) Dziękuje za pomoc Mam jeszcze drógie pytanie: Co zrobić, abym mogł wgrywać programy z rapidshara na iphona? (chodzi mi o taki program ktorego nie ma na appstore, ani na cydi, więc to nie piractwo)

#1311 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 17 stycznia 2010 - 20:39

No wiesz, taki program z Rapid'a też może być z AppStore, tyle, że crackowany ;]. Napisz jakie rozszerzenie ma plik, a pomyślimy ;]. pozdrawiam, ed00c

#1312 szymonspo

szymonspo
  • 68 postów
  • SkądNadarzyn

Napisano 18 stycznia 2010 - 11:57

Mam 3GS z ERY. Mam konto w iTunes i kupiłem kilka aplikacji i gier. Niestety w appstore nie ma wszystkiego, co by mi odpowiadało, więc mam pytanie: czy po zrobieniu jailbreaka appstore może funkcjonować jednocześnie z Cydią, czy to się wyklucza? czy iTunes w jakiś sposób "widzi" jailbeaka, co np.uniemożliwia wykonywanie kopii zapasowych? czy można wykonać kopię aplikacji z Cydii przez iTunes?

#1313 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:06

chodzi mi o aplikacje, ktore mają takie same rozszerzenia jak aplikacje na pappstor. Mam jeszcze jeden problem po JB Ipod (w iphone 3gs) mi się wiesza, co chwile się wyłącza. Wyszukiwarka nie znajduje muzyki..... CO zrobić?

#1314 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:36

Mam 3GS z ERY. Mam konto w iTunes i kupiłem kilka aplikacji i gier. Niestety w appstore nie ma wszystkiego, co by mi odpowiadało, więc mam pytanie: czy po zrobieniu jailbreaka appstore może funkcjonować jednocześnie z Cydią, czy to się wyklucza? czy iTunes w jakiś sposób "widzi" jailbeaka, co np.uniemożliwia wykonywanie kopii zapasowych? czy można wykonać kopię aplikacji z Cydii przez iTunes?

Bez problem możesz mieć JB i używać AppStore'a

chodzi mi o aplikacje, ktore mają takie same rozszerzenia jak aplikacje na pappstor. Mam jeszcze jeden problem po JB Ipod (w iphone 3gs) mi się wiesza, co chwile się wyłącza. Wyszukiwarka nie znajduje muzyki.....
CO zrobić?

To o takich aplikacjach się tu nie rozmawia, bo to są właśnie piraty ;]. Co do wieszania się, spróbuj zrobić Restore i nie przywracać kopii zapasowej, tylko skonfigurować nowego iPhone'a, powinno pomóc.
pozdrawiam, ed00c

#1315 kargolek

kargolek
  • 7 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 15:40

Witam, Mój problem wygląda tak. Po zrobieniu restor ipod touch 2gen i po przeprowadzeniu jaibreaka wszystko smiga aż miło do momentu w, którym nie wyłączę ipoda. Po włączeniu go pokazuje się ikona iTunes i kabel. Itunes "krzyczy", że ipod jest w trybie awaryjnym i należy przywrócić soft. Całą operacje przeprowadzałem już kilkanaście razy i ciągle to sami:( Jakieś rady, miał ktoś podobnie? Proszę o pomoc bo już z lekka wariuje:(

#1316 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 16:07

ale mam jB, jak zrobie resore, to już go nie będzie i będe miał gwarancje?

#1317 Nielot2

Nielot2
  • 32 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 16:19

To ja mam kolejne pytania do obeznanych juz z tym sprzetem.

1. W postach, jak i zamieszczonej tu instrucji na JB i zdjecie simlocka pisze sie o koniecznosci sciagniecia softu. Natomiast TUTAJ nic sie o takowej potrzebie nie wspomina. Wiec jak to w koncu jest?

2. Skad mam wiedziec czy bootrom ktory mam w iPhonie jest nowy (i wtedy mamy malusi problem) czy stary i wszystko bedzie cacy?

Z gory bardzo dziekuje za oswiecenie w tych kwestiach

#1318 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 18 stycznia 2010 - 16:29

Witam,
Mój problem wygląda tak. Po zrobieniu restor ipod touch 2gen i po przeprowadzeniu jaibreaka wszystko smiga aż miło do momentu w, którym nie wyłączę ipoda. Po włączeniu go pokazuje się ikona iTunes i kabel. Itunes "krzyczy", że ipod jest w trybie awaryjnym i należy przywrócić soft. Całą operacje przeprowadzałem już kilkanaście razy i ciągle to sami:(
Jakieś rady, miał ktoś podobnie? Proszę o pomoc bo już z lekka wariuje:(

Wydaje mi się ze jakiś fix jest na iPody. Nie jestem pewien

ale mam jB, jak zrobie resore, to już go nie będzie i będe miał gwarancje?

Tak. Tylko nie przywracaj kopi zapasowej.

To ja mam kolejne pytania do obeznanych juz z tym sprzetem.

1. W postach, jak i zamieszczonej tu instrucji na JB i zdjecie simlocka pisze sie o koniecznosci sciagniecia softu. Natomiast TUTAJ nic sie o takowej potrzebie nie wspomina. Wiec jak to w koncu jest?

2. Skad mam wiedziec czy bootrom ktory mam w iPhonie jest nowy (i wtedy mamy malusi problem) czy stary i wszystko bedzie cacy?

Z gory bardzo dziekuje za oswiecenie w tych kwestiach

1. JB można zrobić już na zainstalowanym OS.. sam nie wiem po co piszą.
2. Każdy iPhone po ok 40tyg produkcji ( 3GS ) ma nowy bootrom. Jak zrobisz JB, wyłączysz i włączysz normalnie iPhone to masz stary. Jak wyłączysz i włączysz a wejdzie w tryb recovery to masz nowy.

#1319 Nielot2

Nielot2
  • 32 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 16:38

1. JB można zrobić już na zainstalowanym OS.. sam nie wiem po co piszą.
2. Każdy iPhone po ok 40tyg produkcji ( 3GS ) ma nowy bootrom. Jak zrobisz JB, wyłączysz i włączysz normalnie iPhone to masz stary. Jak wyłączysz i włączysz a wejdzie w tryb recovery to masz nowy.

Czyli rozumiem ze nie mam mozlwiosci sprawdzenia bootromu przed rozpoczeciem jakichkolwiek dzialan?

Czy moge poprosic o informacje jak postepowac w sytuacji kiedy bootrom jest nowy i telefon wchodzi w tryb recovery? I czy naprawde jest tak ze w tym wypadku po zdjeciu sim-locka trzeba uwazac zeby nie rozladowac baterii bo potem uruchomienie jest mozlwie tylko poprzez Blackra1n? Oraz czy jest opcja zdjecia sim-locka przy nowym bootromie tak aby uniknac problemu z rozladowaniem iPhona?

Wlasnie zdjecie sim-locka jest dla mnie najwazniejsze. JB mogloby w ogole nie byc gdyz telefon jest zony a Jej wystarcza ze jest ladny, dzwoni,wysyla SMS i odwarza muzyke i filmy. Dlatego tez musialem sie zainteresowac tematem. Tak wiec bardzo przepraszam jesli powielam pytania ktore juz kiedys zadano.

#1320 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 stycznia 2010 - 16:57

Chche zrobic JB na moim ipodzie tlyko, ze mam soft 2.2.1 a nie 3.1.2. co mam zrobic ?

#1321 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:31

Najlepiej wgrac nowy soft

#1322 kargolek

kargolek
  • 7 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:53

Zna ktoś może ten fix na ipod 2 gen??

#1323 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:15

Czyli rozumiem ze nie mam mozlwiosci sprawdzenia bootromu przed rozpoczeciem jakichkolwiek dzialan?

Czy moge poprosic o informacje jak postepowac w sytuacji kiedy bootrom jest nowy i telefon wchodzi w tryb recovery? I czy naprawde jest tak ze w tym wypadku po zdjeciu sim-locka trzeba uwazac zeby nie rozladowac baterii bo potem uruchomienie jest mozlwie tylko poprzez Blackra1n? Oraz czy jest opcja zdjecia sim-locka przy nowym bootromie tak aby uniknac problemu z rozladowaniem iPhona?

Wlasnie zdjecie sim-locka jest dla mnie najwazniejsze. JB mogloby w ogole nie byc gdyz telefon jest zony a Jej wystarcza ze jest ladny, dzwoni,wysyla SMS i odwarza muzyke i filmy. Dlatego tez musialem sie zainteresowac tematem. Tak wiec bardzo przepraszam jesli powielam pytania ktore juz kiedys zadano.

Oj powielasz.
Jest sposób.
Kupić używany sprzed połowy października ( chyba ) 2009. Wtedy będzie miał stary bootrom.
Wszystkie nowe maja już nowy bootrom.

Jak iPhone wejdzie w tryb recovery.
Podłączasz iPhone do komputera. Odpalasz blackra1n, make it ra1n, i iPhone się włączy.

Chche zrobic JB na moim ipodzie tlyko, ze mam soft 2.2.1 a nie 3.1.2.

co mam zrobic ?

Wykonaj zwykłą aktualizacje.

Zna ktoś może ten fix na ipod 2 gen??

Mi się wydawało że widziałem tego fixa.. teraz sobie przypomniałem, że to było w ogóle co innego ; ) sorry

#1324 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:05

A czy aktualizacja iPoda jest darmowa jesli mam soft 2.2.1 ?

#1325 Nielot2

Nielot2
  • 32 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:36

Jak iPhone wejdzie w tryb recovery.
Podłączasz iPhone do komputera. Odpalasz blackra1n, make it ra1n, i iPhone się włączy.

No to definitywnie mam nowy niestety. Mogę jeszcze prosić o potwierdzenie tej kwestii z rozładowaniem baterii? Jak to działa? Ja to rozumiem tak: jestem na wycieczce w górach. Pada mi bateria i to koniec iPhone'a dopóki nie będzie dostępu do komputera na którym jest Blackra1n zainstalowany. Żeby ponownie uruchomić telefon muszę go podpiąć pod kompa. I tak za każdym razem kiedy się bateria rozładuje.

Tak to działa?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych