Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1201 bronek92

bronek92
  • 1 post贸w

Napisano 08 stycznia 2010 - 17:24

mam maly problem z jailbreak'iem wszystko przechodzi jak ma wszystko dziala po dodaniu linka z hackulo.us i instalacji appsync da sie instalowac gry lecz wgranie blackrain wiaze sie u mnei z brakiem mozliwosci wylaczenia i resetu ipoda, nie wstaje wlacza sie w trybie awaryjnym i musze wszystko robic od nowa. Czy znacie na to moze jakies lekarstwo ? bo wiecznie musze pilnowac aby ipod sie nie rozladowal i nie wylaczyl bo wtedy kapa

#1202 etommi

etommi
  • 102 post贸w

Napisano 08 stycznia 2010 - 18:46

Ciekawe czy kto艣 mi prosto odpowie - bardzo bym prosi艂. Bede mia艂 iPhone 3GS z Orange - czy mozna sciagnac simlocka aby uzywac Plusa?? Z czego co wiem to bedzie mial najnowszy software.

#1203 kamil1114

kamil1114
  • 596 post贸w

Napisano 08 stycznia 2010 - 20:38

Tak , mo偶na

#1204 michasz

michasz

• 2聽914 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 08 stycznia 2010 - 20:58

Ciekawe czy kto艣 mi prosto odpowie - bardzo bym prosi艂.
Bede mia艂 iPhone 3GS z Orange - czy mozna sciagnac simlocka aby uzywac Plusa??
Z czego co wiem to bedzie mial najnowszy software.

jak kupisz go na osob臋 prywatn膮 to tak, b臋dziesz musia艂 zap艂aci膰 77z艂 i p贸j艣膰 do salonu "firmowego" Orange ;)

a je艣li by艂 kupiony na firm臋 to b臋dziesz musia艂 zap艂aci膰 500z艂.. ;)

#1205 prztomczyk

prztomczyk
  • 2 post贸w

Napisano 09 stycznia 2010 - 09:42

Wszystko dziala bez problemu nawet na iphone 2G czyli na najstarszym z iPhon贸w!!!

nie aktywuje 2G? ://

Dzia艂a na najstarszych iPhonach 2G bez problemu wi臋c mo偶na 艣mia艂o robi膰 sobie uaktualnienie !!

#1206 EMU

EMU
  • 2聽372 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dCupertino ;-)

Napisano 09 stycznia 2010 - 09:58

mam maly problem z jailbreak'iem wszystko przechodzi jak ma wszystko dziala po dodaniu linka z hackulo.us i instalacji appsync da sie instalowac gry lecz wgranie blackrain wiaze sie u mnei z brakiem mozliwosci wylaczenia i resetu ipoda, nie wstaje wlacza sie w trybie awaryjnym i musze wszystko robic od nowa. Czy znacie na to moze jakies lekarstwo ? bo wiecznie musze pilnowac aby ipod sie nie rozladowal i nie wylaczyl bo wtedy kapa

stac Cie na iPhone 3gs... a nie stac Cie juz na kupno jakies gry na app store? lepiej krasc??

co do drugiej czesci, bylo juz setki razy wystarczy troche poczytac.

#1207 Milo77

Milo77
  • 24 post贸w

Napisano 09 stycznia 2010 - 17:58

Panowie posiadam iPhone 16gb 3gs , Versja oprogramowania : 3.1.2 (7D11), numer seryjny ***44***3NP
ibot 359.3.2, modem firmware: 05.11.07

a ja po zachowaniu sie do instrukcji tutoriala , w tej chwili iphone dziala bez problemow, natomiast po wylaczeniu i wlaczeniu zawsze jest w Restore Mode, wiec musze podpiac do kompa odpalic blackra1n.exe.
i dopiero odlaczyc urzadzenie od komputera

witam tak jak kolega wyzej mam identycznie
black ra1n leci z tematem, pojawia sie obrazek - LECZ telefon sie nie resetuje!
i mam taki problem jak kolega za kazdym wylaczeniem pojawia sie kabelek i trza walic blackraina jeszcze raz..

POMOCY soft 3.1.2 modem 05.11.07

Mam to samo co panowie wy偶ej. Mam iPhona z anglii, robie JB, wszystko 艣miga, a jak chce zrestartowa膰 po zainstalowaniu blacksn0w zeby zdjac simlocka to jest restore mode :/

Co mog臋 zrobi膰 :confused:

#1208 EMU

EMU
  • 2聽372 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dCupertino ;-)

Napisano 09 stycznia 2010 - 19:19

Mam to samo co panowie wy偶ej. Mam iPhona z anglii, robie JB, wszystko 艣miga, a jak chce zrestartowa膰 po zainstalowaniu blacksn0w zeby zdjac simlocka to jest restore mode :/

Co mog臋 zrobi膰 :confused:

poczyta膰... ile razy w k贸艂ko mo偶na to pisa膰... rozumie gdyby nie by艂o o tym mowy, ale jest i to na ka偶dym kroku... wi臋c u偶yjcie opcji szukaj, lub porostu cofnijcie si臋 kilka stron do ty艂u w tym temacie i na pewno znajdziecie odpowied藕!

#1209 domandomandoman

domandomandoman
  • 6 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 00:27

s艂uchajcie mam czystego iphone'a chc臋 zrobi膰 jb, lecz si臋 boje poniewa偶 iphone mo偶e nie dzia艂a膰. uruchomi艂em na kompie blackrain klikn膮艂em make it rain i na monitorze pojawi艂o si臋 偶e iphone jest w w trybie awaryjnym. i te偶 偶e co艣 z blackrain lecz nie wiem dok艂adnie.. co mam w tedy zrobi膰. wcisn膮膰 ok? Sorcia za takie pytania ale wole si臋 upewnic;)

#1210 czez22pl

czez22pl
  • 8 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 01:00

czemu w ogole w tej cydi nic nie dziala ?? chce cos sciagnac to tylko host unable to connect albo host unreachable albo zaczyna sciagac i operation timed out

#1211 domandomandoman

domandomandoman
  • 6 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 11:33

iTunes musi by膰 w艂膮czony?

#1212 gwardziel

gwardziel
  • 10 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 12:36

@domandomandoman
iTunes ma byc wy艂膮czony. Je艣li dalej bedzie wyst臋powa艂 jaki艣 problem to przepisz dok艂adnie tekst b艂臋du i napisz kt贸ry program go wy艣wietla, iTunes czy blackra1n.

@czez22pl
Wygl膮da na to, 偶e co艣 jest nie tak z twoim po艂膮czeniem internetowym. W Safari bez problemu wy艣wietlaj膮 Ci si臋 strony www? Druga mo偶liwosc jest taka, 偶e gdy w艂膮czasz Cydi臋 to zostawiasz iPhona. Telefon blokuje klawiature, wygasza ekran i wy艂膮cza wifi, aby oszcz臋dza膰 energi臋. Dotykaj wtedy ekranu co jakis czas, nie daj mu sie zablokowa膰. Nie mam innych pomys艂贸w.

#1213 trzyq

trzyq
  • 5 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 13:18

pewnie to juz bylo ale nie moge znalezc, sorki Czy ipod touch po kazdorazowym restarcie trzeba robic restore (ipod touch po blacka1rn) ? Juz 2 razy musialem przywracac caly setup iphona np po instalacji battery control wymagajacej restartu, co robie zle ???? czy cos powinienem doinstalowac?

#1214 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 10 stycznia 2010 - 14:26

Nie chrza艅, 偶e znale藕膰 nie mog艂e艣 ;D iPod Touch nie ma trwa艂ego jailbreaka, ale tylko 3g :] Na 1g i 2g jest trwa艂y ;)

#1215 lol22

lol22
  • 8 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 14:34

Zadam te pytanie pewnie kt贸ry艣 raz, ale nie moglem znale藕c odpowiedzi na te pytanie w tym temacie, a wiec co mam zrobic, abym po jalibreaku nie musial ciagle podlaczac ipoda do itunes, zeby go wlaczyc??

#1216 mcmax9

mcmax9
  • 92 post贸w
  • Sk膮dKoszalin

Napisano 10 stycznia 2010 - 16:03

Zadam te pytanie pewnie kt贸ry艣 raz, ale nie moglem znale藕c odpowiedzi na te pytanie w tym temacie, a wiec co mam zrobic, abym po jalibreaku nie musial ciagle podlaczac ipoda do itunes, zeby go wlaczyc??

[CIACH]

Sorki ale mam ju偶 do艣膰 - od 2 miesi臋cy 艣ledz臋 dzie艅 w dzie艅 ten w膮tek - mam iPka 3GS z tym k艂opotem - co jaki艣 czas odpal臋 blackraina i tyle - dzia艂a pi臋knie :-) - lekka uci膮偶liwo艣膰 - czekam na rozwi膮zanie. I jak co 2-g膮 stron臋 czytam kolejne pytanie, kt贸re jest zadawane od dobrych kilkudziesi臋ciu stron to wymi臋kam... Albert mia艂 racj臋: 2 rzeczy s膮 niesko艅czenie wielkie - wszech艣wiat i ludzka g艂upota...

#1217 lol22

lol22
  • 8 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 16:14

Dziekuje madry czlowieku za to, ze mi pomogles.A tak swoja droga nie musiales mnie od razu obrazac, mam nadzieje, ze sa jeszcze kulturalni ludzie na tym forum, a nie tylko tacy, ktorzy wyzywaja innych od ....:D

#1218 EMU

EMU
  • 2聽372 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dCupertino ;-)

Napisano 10 stycznia 2010 - 19:49

Dziekuje madry czlowieku za to, ze mi pomogles.A tak swoja droga nie musiales mnie od razu obrazac, mam nadzieje, ze sa jeszcze kulturalni ludzie na tym forum, a nie tylko tacy, ktorzy wyzywaja innych od ....:D

A ja sie zgdzam, bo juz inaczej chyba sie nie da... nie szukacie odpowiedzi tylko piszecie nowy post, i zasmiecacie... nie pisze tylko do Ciebie ale do wielu innych "nowych" uzytkownik贸w. Tak trudno jest poczyta膰? wcale nie trzeb duzo szukac!!!! Czytanie nie boli !

#1219 darius112

darius112
  • 168 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 20:49

Odblokowa艂em IPoda tym sposobem a teraz nie mog臋 si臋 dosta膰 do plik贸w systemowych przez iFunBox, co mam robi膰 ?

#1220 Milo77

Milo77
  • 24 post贸w

Napisano 10 stycznia 2010 - 20:50

Mam problem. Zrobi艂em JB, odpala iPhone, wszystko ok. Potem przez blackraina w iP instaluje Cydie i sn0w, resetuje, odpalam, ale nie 艂apie sieci, co ok. 30 sek. wysy艂a b艂膮d "karta sim wys艂a艂a wiadomo艣膰 USDD" i nic :/ Co mog臋 zrobi膰, ew. gdzie mog臋 si臋 uda膰 w W-wie 偶eby mi kto艣 zdj膮艂 simlocka, nawet bez JB? Mam iP z anglii o2, 3GS 16GB, aktywowany, posiadam karte o2. help.

#1221 adam1212

adam1212
  • 1 post贸w

Napisano 11 stycznia 2010 - 07:57

zainstalowalem cydie wszystko bylo ok tylko nie nie mam sieci telefon mama w sieci o2 co mam zrobic prosze o pomoc

#1222 艢wider1417244795

艢wider1417244795
  • 14 post贸w
  • Sk膮dKo艂o

Napisano 11 stycznia 2010 - 13:36

Mam pytanie takie troch臋 g艂upie. Trzeba wykonywa膰 na samym pocz膮tku operacji Archiwizacj臋, czy nie bardzo? Bez tego si臋 nie obejdzie? ;]

#1223 Mroov

Mroov
  • 32 post贸w

Napisano 11 stycznia 2010 - 16:04

Witam, Po pierwsze chcialem sie przywitac bo to moj pierwszy post tutaj. Druga sprawa, przeczytalem caly watek i czuje sie glupszy niz przed czytaniem :) Mam iPhona 3GS 16GB z Orange z sim lockiem z Orange, aktywowany, soft jest 3.1.2, wczesniej bylem szczesliwym posiadaczem 2G 8GB prosto z Apple'a z San Francicso w zwiazku z czym bylem zmuszony zrobic mu JB i odblokowac do uzycia w Polsce (uprzedzajc pytania/uwagi, jeszcze zanim 2G bylo oficjalnie dostepne w Polsce). z 2G nie mialem zadnych problemow w kwestii JB i innych "operacji". Pytanie/prosba czy ktos albo w watku albo na PM moglby mnie oswiecic czy robienie JB me sens czy nie, to samo tyczy sie locka. Jezeli robic to skad sciagnac soft (o ile trzeba bo juz jest 3.1.2), Cydie i inne podstawowe niezbedne. Zadowole sie rowniez odpowiednimi linkami bo od czytania nie stronie :) Dziekuje

#1224 gwardziel

gwardziel
  • 10 post贸w

Napisano 11 stycznia 2010 - 16:51

Mo偶e warto dopisa膰 do pierwszego postu o tethered jailbreak w nowych 3GS. Na pewno by艂oby mniej pyta艅 na ten temat.

Zaznaczam, 偶e mog臋 ple艣膰 g艂upoty, nie jestem 偶adnym ekspertem.

@Milo77
Sprawd藕 czy masz firmware 3.1.2 i modem 05.11.07. Je艣li instalowa艂e艣 custom firmware to mo偶esz mie膰 oprogramowanie najnowsze 3.1.2, a oprogramowanie modemu starsze, a z tego co si臋 orientuj臋 to sn0w dzia艂a na najnowszym. Je艣li nie masz, to zr贸b restore normalnie przez iTunes, pozw贸l aby iTunes pobra艂o samo najnowszy soft, potem blackra1n.

Ta informacja, 偶e "karta sim wys艂a艂a wiadomo艣膰 USDD" wy艣wietli艂a mi si臋 po pierwszym w艂o偶eniu karty SIM, ale potem z艂apa艂o sie膰, wi臋c to nie jest 偶aden b艂膮d. Przy pierwszym w艂o偶eniu karty 艂apanie sygna艂u trwa艂o jakie艣 2 minuty, potem ju偶 od razu.

@Mroov
Po pierwsze pami臋taj o tym, 偶e zrobienie JB na nowym 3GSie wi膮偶e si臋 z tym, 偶e po ka偶dym wy艂膮czeniu telefonu b臋dziesz go musia艂 w艂膮cza膰 przy u偶yciu blackra1n.

Robienie JB ma sens, je艣li zamierzasz korzysta膰 z telefonu w innej sieci ni偶 Orange lub instalowa膰 aplikacje z innych 藕r贸de艂 ni偶 App Store. Ja nie wyobra偶am sobie korzystania z telefonu bez JB w sytuacji, gdy mog臋 go bez problemu zrobi膰 za darmo. W Cydii jest wiele ciekawych aplikacji, kt贸rych nie znajdziesz w sklepie Apple.

Soft mo偶esz pobra膰 przez iTunes (tzn. po prostu robisz restore, iTunes pobiera sobie najnowszy, oficjalny soft 3.1.2 i instaluje go). Potem odpalasz blackra1n. Po zrobieniu JB blackra1nem w艂膮czasz aplikacj臋 blackra1n na telefonie i tam mo偶esz wybra膰, 偶e chcesz zainstalowa膰 Cydi臋, sn0w (omini臋cie blokady simlock). Potrzebny jest dost臋p do internetu w iPhonie. Blackra1n 艣ci膮gnie i zainstaluje to w twoim telefonie.

Wszystko to mo偶e brzmie膰 skomplikowanie, gdy si臋 o tym czyta, ale JB to prosta operacja. Chyba, 偶e wyst膮pi膮 trudno艣ci takie jak niewykrywanie telefonu przez komputer itp o kt贸rych pisa艂em wcze艣niej w tym temacie.

Pozdrawiam

#1225 Mroov

Mroov
  • 32 post贸w

Napisano 11 stycznia 2010 - 22:58

@gwardziel

dzieki, czyli wszystko jasne, bo chce korzystac z aplikacji ktorych nie ma w App Store.

Jeszcze jedno, czy po JB/Cydii moge wciaz instalowac soft z App Store czy nie?

Jeszcze co do wlaczania, czyli tak naprawde za kazdym razem gdy bede chcial wlaczyc 3GS po uzyciu blackra1na musze byc przy kompie, tak?

Dziekuje

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 6

0 u偶ytkownik贸w, 6 go艣ci, 0 anonimowych