Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#1276 gonzi250

gonzi250
  • 155 postów
  • SkądPiła

Napisano 15 stycznia 2010 - 12:20

tak szczegolnie to chodzi mi o aplikacje imFlow do przegladania zdjec w ''coverflow''

---- Dodano 15-01-2010 o godzinie 12:26 ----
Wie ktoś moze czy jest to mozliwe ?? zeby zdjecia byly w ''coverflow'' tak jak albumy muzyczne w iPod??

#1277 dymowskia

dymowskia
  • 21 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 12:33

Czy soft w app store jest az tak drogi?? Czy przyznawanie sie do checi kradziezy to w dzisiejszych czasach powod do dumy? Nie rozumie tego... Kiedys za kradziez odcinali rece... a teraz?

znalazł się święty
przydał by się choć taki jeden w rządzie :)

nie powód do dumy tylko nie kupuje kota w worku a nie mam gdzie sprawdzić tej mapy z app za 99jurkow zanim bym ja kupił

#1278 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 15 stycznia 2010 - 12:44

Właśnie. Szukam odpowiedzi na pytanie o upgrade map, które są sprzedawane w AS. Nikt nie jest stanie udzielić na to pytanie odpowiedzi. Wydawanie 99 e na stare mapy bez mozliwosci upgrade to troche duzo.

#1279 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 15 stycznia 2010 - 13:50

Na tym forum nie piszemy o piractwie! Regulamin!

Dyskusje na temat stosunku do piractwa proszę prowadzić sobie przez PW.

#1280 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 15 stycznia 2010 - 14:10

Jeżeli było to do mnie to proponuje czytać ze zrozumieniem. Od kiedy pytanie o upgrade map jest piractwem ? Flustracja jeżeli bez upgrade jest 99 euro to chyba też nie piractwo.

Jeżeli nie było to do mnie to sorry za off t.

#1281 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 14:14

"Dalej to samo..... Co zrobić aby zadziałało? Gdy pisze mi done, wait...... to wsześniej pokazuje mi się komunikat że proces został przeprowadzony pomyślnie, po jakiś 20 minutach po tym iphone sie uruchamia, ale nie ma blackra1n'a" Co mam z tym zrobić?

#1282 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 15 stycznia 2010 - 14:31

Jeżeli było to do mnie to proponuje czytać ze zrozumieniem. Od kiedy pytanie o upgrade map jest piractwem ? Flustracja jeżeli bez upgrade jest 99 euro to chyba też nie piractwo.

Jeżeli nie było to do mnie to sorry za off t.

Proszę bo już mnie krew zalewa.

Mam iPhone od wczoraj (wygrany w pracy)
i jakiś bałwan kupił z sim lockami na Orange

wiec w Google znalazłem ten watek
zrobiłem wszystko jak napisane
i wszystko śmiga (karta z play działa :) )

tylko jeszcze jestem ciekaw jak wgrać jakieś pliki z neta które są raczej pirackie
ale tutaj widzę ze o takie cos nie pyta :)

pozdrawiam dzięki za tutorial

Czy soft w app store jest az tak drogi?? Czy przyznawanie sie do checi kradziezy to w dzisiejszych czasach powod do dumy? Nie rozumie tego... Kiedys za kradziez odcinali rece... a teraz?

znalazł się święty
przydał by się choć taki jeden w rządzie :)

nie powód do dumy tylko nie kupuje kota w worku a nie mam gdzie sprawdzić tej mapy z app za 99jurkow zanim bym ja kupił

@blues55
Widzisz tu siebie ? Nie, więc nie tyczyło się to Ciebie .
Znając życie, zaraz by znów była "debata" !; )

#1283 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 15 stycznia 2010 - 15:10

"Dalej to samo..... Co zrobić aby zadziałało?
Gdy pisze mi done, wait...... to wsześniej pokazuje mi się komunikat że proces został przeprowadzony pomyślnie, po jakiś 20 minutach po tym iphone sie uruchamia, ale nie ma blackra1n'a"
Co mam z tym zrobić?

-zrob jeszcze raz Restore do 3.1.2
I dopiero wtedy JB.

#1284 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 15:15

rilem tak już ze 3 razy.... Może jest jakiś inny sposób na JB?

#1285 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 15 stycznia 2010 - 15:30

-Snowbreeze(Win)-Beta. -Pwnage tool(MAC)

#1286 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 15:35

a masz może ajkiś poradnik jak się tym posługiważ?

#1287 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 15 stycznia 2010 - 15:44

-proponuje najpierw dokladnie sie zapoznac z tut na Blackra1n-gdy wydaje mi
sie ze popelniasz gdzies jakis blad! Cala procedura jest tak prosta ze wrecz niemozliwe wydaje mi sie by komus nie udal sie JB!
[url=http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5886&laid=22]iClarified - iPhone - Jak złamać i ściągnąć Sim Locka z iPhone 3G, 3GS używając BlackRa1n [Windows][/url]

#1288 oxider

oxider
  • 19 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 16:00

Wszystko robie tak jak jest opisane. nie pojawia też mi się obrazek tej osoby gdy robie JB. Mam jeszcze takie pytanie tego softa można ściągnąć iTunesem, czy normalnie przeglądajką (ja ściągam iTunesem)

#1289 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 15 stycznia 2010 - 16:08

-zrob tak:
1.sciagnij 3.1.2 na komp
2.wgraj kombinacja Shift+Restore w iT.
3.JB
[url=http://myiphone.com.pl/FileCategory-firmware.html]Download iPhone, użyteczne programy, aplikacje, oryginalne pliki firmware do iPhone i iPhone 3G i inne[/url]

#1290 randori3212

randori3212
  • 24 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 17:06

Mam podobny problem jak oxider. To znaczy gdy kliknę "make it ra1n" przebiega cała procedura, po czym nie widzę efektu- iPhone nie jest odblokowany. Mam simlock przez co nie mogę wejść do momentu gdzie mam ustawienia itd.. Wcześniej robiłem już JB tym programem i wszystko było ok.

#1291 gwardziel

gwardziel
  • 10 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 17:23

@robertk572
Procedura jest prosta, ale nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem.

@oxider, @randori3212
Przeczytajcie ten post punkt 5. [url]http://www.myapple.pl/1136010-post1192.html[/url]
Nie wiem czy jest jakieś inne wyjście.

#1292 randori3212

randori3212
  • 24 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 17:50

Dziękuje za posta ,ale niestety sposób nie okazał się dla mnie użyteczny. Spróbowałem jeszcze raz całą operację tylko, że z wyjętą kartą sim. Może to głupie ale mi pomogło.

#1293 dymowskia

dymowskia
  • 21 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 12:27

jest jakieś lekarstwo (rozwiązanie) na to ze telefon po resecie wisi - ikonka kabelka + itunes i dalej nic ja np uruchamiam fona tak ze za każdym razem podpinam pod kabel i daje make it rain wtedyi fon wstaje pyzatym wszystko działa

#1294 mcmax9

mcmax9
  • 92 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 16 stycznia 2010 - 12:34

jest jakieś lekarstwo (rozwiązanie) na to ze telefon po resecie wisi - ikonka kabelka + itunes i dalej nic

ja np uruchamiam fona tak ze za każdym razem podpinam pod kabel i daje make it rain wtedyi fon wstaje
pyzatym wszystko działa

PYZATYM poczytaj

#1295 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 16 stycznia 2010 - 12:35

Poczytaj sobie kilka ostatnich stron tego tematu, a się dowiesz... Jak wyjdzie jakaś łatka to na pewno będzie o tym głośno i każdy usłyszy. pozdrawiam, ed00c

#1296 Mroov

Mroov
  • 32 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 12:35

jest jakieś lekarstwo (rozwiązanie) na to ze telefon po resecie wisi - ikonka kabelka + itunes i dalej nic

Poki co nie (dotyczy 3GS)

#1297 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 16 stycznia 2010 - 16:17

Nie jestem specem jeżeli chodzi o iphone stąd pytanie. Czy można wgrać iboot z 3GS, który nie komplikuje życia z uruchamianiem iphona poprzez blackra1n ? W WM są narzędzia do zrzucania zawartości urządzenia, zmiany boot'a etc. Jak to wygląda w iphone, podejrzewam, że zasada jest podobna. Znalazłem parę płatnych serwisów, które odblokowują iphona. Czy ma ktoś doświadczenie czy płatnie da się wyeliminować problem tetheringu blackra1n'a ? BTW. Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa upgrade'u map w Mobile Navigator Europe zakupionych w AS ?

#1298 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 16 stycznia 2010 - 16:20

Nie jestem specem jeżeli chodzi o iphone stąd pytanie. Czy można wgrać iboot z 3GS, który nie komplikuje życia z uruchamianiem iphona poprzez blackra1n ?
W WM są narzędzia do zrzucania zawartości urządzenia, zmiany boot'a etc. Jak to wygląda w iphone, podejrzewam, że zasada jest podobna.
Znalazłem parę płatnych serwisów, które odblokowują iphona. Czy ma ktoś doświadczenie czy płatnie da się wyeliminować problem tetheringu blackra1n'a ?
BTW. Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa upgrade'u map w Mobile Navigator Europe zakupionych w AS ?

1. Nie można wgrać starego iBoota.
2. Wszystko to fake jeżeli dotyczą nowego iBoota. Na starym owszem, oni korzystają z tych samych narzędzi co my.
3. Sądzę że wraz z aktualizacją programu aktualizuje się mapa. Wiem że w NDrive ( którą dostałem tutaj na forum ) można zdalnie w aplikacji zrobić aktualizacje. To zależy od programu.

#1299 DavidPRG

DavidPRG
  • 12 postów
  • SkądPruszcz Gdański

Napisano 16 stycznia 2010 - 17:02

Ja również nie jestem specem od iphone'a i stąd to troche lamerskie pytanie... mam obecnie iphone'a 2G z softem (uwaga...) 1.1.1 :E :X czy mogę tą metodą wgrać sobie normalnie najnowszy soft i go zjailbreakować ?? telefon kupiony za granicą więc jeszcze pamiętam, jak zrobiłem kiedyś update softu (do 1.1.2) i się nie dało używać karty sim (orange) ...

#1300 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 16 stycznia 2010 - 17:05

Ja również nie jestem specem od iphone'a i stąd to troche lamerskie pytanie...

mam obecnie iphone'a 2G z softem (uwaga...) 1.1.1 :E :X czy mogę tą metodą wgrać sobie normalnie najnowszy soft i go zjailbreakować ?? telefon kupiony za granicą więc jeszcze pamiętam, jak zrobiłem kiedyś update softu (do 1.1.2) i się nie dało używać karty sim (orange) ...

yes sir, dokładnie jak napisałeś. Wykonaj aktualizacje po przez iTunes + blackra1n ; )
Jeżeli byłby simlock to

1. Podłącz iPhona do wi-fi
2. Po zrobieniu jailbreaka poprzez blackra1n powinieneś mieć ikonkę tak właśnie się nazywającą - wchodzisz w nią
3. Zaznacz Cydię (tylko Cydię, bez Rock)
4. "Naciskasz" na 'Install' i czekasz chwilę. Po zainstalowaniu iPhone powinnien wykonać samoczynnie respring.
5. Wchodzisz do Cydii.
6. Cydia zacznie coś robić - nie pamietam co, będzie w każdym razie czarny ekran i jakiś napis, ale nie martw się, tak ma być - i się wyłączy. Wchodzisz spowrotem i wybierasz 'User..'
7. Cydia jeszcze coś doinstaluje, więc czekasz chwileczkę
8. Wybierasz 'Search' i wpisujesz 'BootNeuter'
9. Instalujesz to.
10. Wychodzisz z Cydii, wchodzisz do ustawień i wyłączasz autoblokadę (ustawiasz na 'Nigdy')
11. Wychodzisz z ustawień, wchodzisz do aplikacji BootNeuter
12. Zaznaczasz tam 3.9, ustawiasz na 'Unlock' i 'Neuter' - bez fake coś tam.
13. "Naciskasz" flash i czekasz jakieś 5 minut, aż wszystko się zrobi
14. Wkładasz swoją kartę SIM i włala

Tutaj masz też filmik, jeśli chcesz zobaczyć to wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych