Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#1826 Miłosz Mejnartowicz

Miłosz Mejnartowicz
  • 16 postów

Napisano 20 lutego 2016 - 15:42

Chyba folii arc?

Ja mam pytanie, kiedy w końcu będą te wasze szkła w Warszawie?

Lepsze są niż taki excośtam i Nilkin a nie ma na stoisku w Promenadzie i w Złotych :)

Idzie mi konkretnie o Hard Glass 2 do iP6s.

Tak, chodziło mi o folię. Ja polecam szkło benks magic okr+ pro. Trochę szybko się rysuje, ale ogólnie jest okej. Na flavour design po wpisaniu kodu "prezent10" wychodzi za nie jakoś niecałe 50zł.

(ale i tak lepiej kupić na aliexpress za 1.7$ ;) )

#1827 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2016 - 18:27

Nie przekonuje mnie szkło na cały ekran z tym malowaniem :)

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1828 Son3k

Son3k
  • 13 postów

Napisano 27 lutego 2016 - 08:49

Ktoś, coś jakieś bardzo dobre szkło na ip6s ? :C

#1829 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2016 - 10:35

Wystarczy poczytać temat.

Benks, Nillkin

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#1830 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2016 - 11:49

Ja kupiłem ostatnio JCPAL 0,15 mm. Fajne w dotyku, niestety lekko odstaje bokami...

Niemniej 0,15 jest fajniejsze niż 0,3.

#1831 Son3k

Son3k
  • 13 postów

Napisano 02 marca 2016 - 21:34

Które dokładnie szkła kryją cały ekran, z tymi bokami... ??

#1832 domciok13

domciok13
  • 51 postów

Napisano 04 marca 2016 - 01:05

Cześć, czy ktoś mi wyjaśni mój fenomen? Nałożyłem nowiutką folię na nowiutkiego iPhone 6s plus, folia benks 0,2 kr pro , tylko zastanawia mnie jedna rzecz, ekran jest gładziutki ,ale jak chuchnie by go wyczyścić to jest linia na szkle? Pojawia się tylko pod wpływem chuchnięcie i zaraz znika , nie widać jej nawet w ostrym świetle ? Wiec chyba to żadna rysa? Telefon nie miał prawa mieć jej bo był nowy? Folia tez, to wyglada jak mały defekt szkła, co sądzicie ?

#1833 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2016 - 10:54

Poczekaj kilka dni. Przylgnie :)

#1834 KubusTST

KubusTST
  • 77 postów

Napisano 06 marca 2016 - 14:07

założyłem Benks X PRO 3D, dla mnie rewelacja :)

folię nakładali chłopaki z macsupport, szacun bo robota pierwszorzędna

MBP 15" /  i7 / 16GB / 512 / M370X +  u2515 + iPhone 6s 64gB + iPad

#1835 mnrch0

mnrch0
  • 2 postów

Napisano 06 marca 2016 - 15:32

Witam,

zastanawiam się nad kupnem szkła 3D do iPhone 6s. Mam w tym momencie upatrzone szkła dwóch różnych firm i zastanawiam się, które z nich wybrać.

Jedno z nich to Perfect Glass 3D firmy JCPAL, a drugie to magic KR PRO firmy Benks.

Czy ktoś posiada szkła wyżej wymienionych firm i zechciałby podzielić się swoimi opiniami na ten temat?

Z góry dziękuję.

#1836 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 07 marca 2016 - 13:27

Dobra czy to ja mam takiego pecha czy te 0,15mm szkła są na tyle delikatne ,że lekko jak się przywali o krawędź szkła to jest już defekt. Moje 3 szkło i znów kuźwa jakiś odprysk. A Telefon lekko przy krawędziował z wyskokowi max 10cm. Mam juz tego dosyć 

#1837 tribal07

tribal07
  • 15 postów

Napisano 07 marca 2016 - 22:46

Dobra czy to ja mam takiego pecha czy te 0,15mm szkła są na tyle delikatne ,że lekko jak się przywali o krawędź szkła to jest już defekt. Moje 3 szkło i znów kuźwa jakiś odprysk. A Telefon lekko przy krawędziował z wyskokowi max 10cm. Mam juz tego dosyć 

Potwierdzam, miałem 2 takie szkła (niemalowane). Jedno po 3 miesiącach zaczęło pękać w okolicach przycisku home, potem pęknięci poszły w zasadzie w każdym kierunku, a w 2 telefonie szkło zamieniło się w pajęczynkę jak upadła torebka w której telefon był schowany z wysokości 50 cm.

W chwili obecnej testuje szkło 0,2 mm Benk Magic KR i zobaczymy jak będzie.

#1838 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 07 marca 2016 - 23:38

Ja mojemu założyłam folię na 6s to po 15 minutach zdjął
Czekamy na szkiełka, bo moje już też nadaje się do wymiany. Ponownie Nillkin.

iPhone 14 PRO Max

#1839 czopeder

czopeder
  • 1 postów

Napisano 11 marca 2016 - 11:26

Zakupiłem szkło ochronne JCPAL 0,15 Perfect Glass mm do mojego iPhone 6s kierując się m.in. sugerowaną przez cenę z wyższej półki jakością i niestety zawiodłem się bardzo mocno. Dwukrotnie (!)... Szkło z czarną ramką rzeczywiście wygląda dobrze, bo jest niewidoczne na ekranie – przylega niemal do całego wyświetlacza i dzięki temu sprawia wrażenie jakby w ogóle go tam nie było. To rzeczywiście super. Teraz mam „normalne” szkło i nie wygląda to już tak dobrze. Ale do rzeczy – szkło JCPAL 0,15 po mniej więcej dwóch-trzech tygodniach po zainstalowaniu na ekranie, nagle pękło w połowie. Pęknięcie ciągnęło się w poprzek ekranu nierówną linią, przy czym z lewej strony pojawiła się niewielka pajęczynka jakby od mocnego uderzenia w sam rant szkła. Rzecz w tym, że na pewno szkło nie zostało uderzone, zahaczone, oderwane. Jedyną „niestandardową” sytuacją była zmiana temperatur po wyjściu z domu (załóżmy 20 stopni), gdzie na zewnątrz było 5 stopni (sprawdzałem) i z powrotem do środka.

OK, pewnie wadliwy produkt. Bo co się okazało – że szkło istotnie pękło, ale po zdemontowaniu można je sobie zginać w miejscu pęknięcia, nie łamie się, ale... zgina się do wewnątrz! Po cichu myślałem, że może zahaczyłem samym szkłem podczas wkładania telefonu do kieszeni (bo jeśli szkło jest przyklejone na całej powierzchni ekranu, to łatwo nim samym zahaczyć lub je podważyć), ale wówczas szkło wyginałoby się w drugą stronę – od ekranu, a nie w jego stronę. Poza tym samoistnie nie przykleiłoby się z powrotem idealnie do ekranu. No i wyczułbym, że połowa szkła nagle się odrywa. I skąd ta pajęczynka kruszącego się szkła w jednym punkcie? Później wierzchnia warstwa szkła w tym miejscu zaczęła się kruczyć i odpadła pozostawiając jakiś biały podkład w formie kleju lub czegoś podobnego.

Szkło zostało wymienione na nowe na gwarancji. Drugi egzemplarz przykleiłem, zrobiłem to bardzo dokładnie i delikatnie. Trzy dni później szkło pęknięte w IDENTYCZNY sposób, tyle że teraz pajęczynka o średnicy 3-4 mm na rancie z prawej, a nie z lewej strony. Zdjąłem szkło – oczywiście ta sama historia – złamane i zgina się... do wewnątrz. Absurd. 130 zł wywalone w błoto, musiałem kupić kolejne, nie na cały ekran, ale tym razem już zwykłe, tańsze, grubsze (nie widzę różnicy, a ranty nie są tak ostre i wyczuwalne jak przy JCPAL – okazuje się, że nieprzyleganie do całej powierzchni to w tym przypadku jednak zaleta). Jednym słowem „szkło” JCPAL to niestety bubel z jakiegoś powodu sprzedawany za co najmniej kilkunastokrotnie wyższą cenę niż powinien. Trwałość od 3 dni do 2-3 tygodni, dalej samouszkodzenie. Przedziwny produkt, którego zakup niestety muszę odradzić bazując na swoim przykładzie. Dwa razy to już nie jest przypadek. To śmietnik.

#1840 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 26 marca 2016 - 14:05

Panowie czy możecie polecić mi jakie dobre szkło do iPhona 6 które ma na prawdę zaokrąglone krawędzie tzw. 2,5 D ??? Kupiłem już dwie sztuki gdzie sprzedawca piszę, że jego szkło posiada takie właśnie zaokrąglone krawędzie, lecz kiedy je otrzymałem okazało się, że są ostre jak brzytew! :/ cena do 60zł.Dziękuję

Użytkownik tomasov edytował ten post 26 marca 2016 - 14:05

#1841 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 26 marca 2016 - 14:18

Jakie szkła miałeś? Jakieś "krzak"? Polecam Nillkin i Benks.

• RumburMK lubi to

iPhone 14 PRO Max

#1842 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 26 marca 2016 - 14:29

Żaden krzak.Żonie kupiłem właśnie benks-a do iPhona 5C i krawędzie również są cholernie ostre!Kupiłem kiedyś iPhona 5 ale już ze szkłem które miało naprawdę gładkie krawędzie,lecz sprzedawca nie pamiętał już jakiej firmy! :/ w każdym bądź razie dał za nie ponoć około 100zł

Użytkownik tomasov edytował ten post 26 marca 2016 - 14:30

#1843 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 26 marca 2016 - 15:14

To podstawowe pytanie - na cały ekran?

iPhone 14 PRO Max

#1844 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 marca 2016 - 17:28

założyłem Benks X PRO 3D, dla mnie rewelacja :)

folię nakładali chłopaki z macsupport, szacun bo robota pierwszorzędna

Hej wrzuciłbyś fotki tego Benksa? Jeśli kupujecie szkło na cały ekran to koniecznie z krawędzią 3D. Posiadam szkło 0.15mm od JCPAL na cały ekran (dokładnie to http://www.zgsklep.p...fect-Glass.html ) Fajnie, że jest faktycznie bardzo cienkie, home button tylko delikatnie zagłebiony i pasuje do Apple Silicon Case. (Szkło Nillkina na cały ekran 0,3mm się podnosiło od rogów) Ale moje szkło ma dość ostre krawędzie i jeśli nie używam silicon case'a to mi to przeszkadza. JCPAL też ma szkło z krawędzią 3D ale kosztuje 199zł...

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

#1845 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 26 marca 2016 - 19:55

Pomijając Benksa i Nillkina to szkła 3mk też są spoko. Cena do jakości jak najbardziej na +.

#1846 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 27 marca 2016 - 10:26

Podobne No-Name są za 1-10 ceny na Alle... i nie widzę różnicy by dawać 100 zł i więcej za to samo szkło. A nawet jeśli się zużyje, to można wymienić i założyć drugie :)

#1847 waszek_rmc

waszek_rmc
  • 17 postów

Napisano 29 marca 2016 - 19:26

Witam, niebawem dojedzie do mnie mój 6S, rozglądam się za ochroną dla niego.

Znalazłem takie szkło:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6064668573

To jest dokładnie  BENKS X-PRO+ 3D, poprawiona wersja BENKS X-PRO 3D, ale tez prawie połowę tansza. Sprzedawca zachwala i nie poleca droższej wersji

Czy ktoś może polecić jakieś etui które będzie współgrało z tym szkłem? Są w ogóle takie?

#1848 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 marca 2016 - 20:53

Też się zastanawiam nad tym szkłem. A wiesz na czym polega to ulepszenie? Powinno z Apple Silicon pasować, choć głowy sobie uciąć nie dam. :)

Użytkownik Jojox edytował ten post 29 marca 2016 - 21:01

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

#1849 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 29 marca 2016 - 22:33

Też mnie 3D zastanawia. Krzaków nie polecam, bo są tępę mega i się palcują. Zero komfortu.

iPhone 14 PRO Max

#1850 waszek_rmc

waszek_rmc
  • 17 postów

Napisano 30 marca 2016 - 05:51

Wg opisu poprawiono przyleganie do ekranu oraz warstwę odpowiadajaca za palcowanie. Lepsze szkło za niższa cenę. Chyba się skusze. Odnośnie silikonu to do iSpotu mam po drodze, wiec trzeba bedzie przetestować...
Póki co czekam na wersje 64gb w orange.. Byla i znowu nie ma :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych