Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#826 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 30 października 2012 - 22:13

A powiedzcie mi tak szczerze, czy jak ktoś dba o telefon, nosi go w kieszeni ale bez kluczy i innych ostrych rzeczy to czy warto taką folię kupować? W końcu przed upadkiem nie uchroni, a przed rysami niby gorilla glass ma nas ubezpieczyć.

Warto zainwestowac w folie, zawsze to jakas ochrona a o rysy nie trudno

#827 mangekyo

mangekyo
  • 32 postów

Napisano 30 października 2012 - 23:22

Szkoda, a myślałem że obejdzie się, widocznie gorilla glass jest lepsze w reklamie niż w życiu :)

#828 karobagi

karobagi
  • 60 postów

Napisano 31 października 2012 - 18:24

Wiecie gdzie mogę kupić folie na tył ipada do 20 zł ? Na allegro nie mogę znaleźć.

#829 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 31 października 2012 - 20:58

Wiecie gdzie mogę kupić folie na tył ipada do 20 zł ? Na allegro nie mogę znaleźć.

Do 20 zł to chyba nie ma takich.
Chyba, że jakieś badziewie

#830 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 31 października 2012 - 21:00

Szkoda, a myślałem że obejdzie się, widocznie gorilla glass jest lepsze w reklamie niż w życiu :)

He he
Niestety ale iPhone jest bardzo delikatny. A jak juz pojawi się jakaś rysa to wkurza maksymalnie.

#831 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 października 2012 - 21:08

A ja od siebie chciałem polecić folię polskiej produkcji firmy 3MK. Mają swój sklep Internetowy oraz sprzedają na Allegro. Folie bardzo dobrze dopasowane, idealnie przeźroczyste, bez efektu "skórki pomarańczowej", łatwo się przyklejają. Naprawdę dobra folia za niewielkie pieniądze.

#832 Damian.

Damian.
  • 38 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 01 listopada 2012 - 08:58

Ja zdecydowanie polecam SGP ULTRA CRYSTAL. Sam posiadam taką na iPad-zie 2 FULL BODY i nawet nie widać że jest folia. Na iPhone 4 też miałem FULL BODY. Zero zastrzeżeń. No i są w przystępnych cenach jak na jakość foli.

#833 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 listopada 2012 - 00:32

Folia New iPad 3 iPad 2 Poliwęglan TYŁ (2671998402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja zakupiłem coś takiego. Tylko jeszcze nie doszło do mnie.... Jako, że to tylko tył iPada to myślę, że nie ma znaczenia specjalnie jakość tej folii. Ja mam smart case od apple i kupiłem tylko, żeby zabezpieczyć tył jak wpadnie jakiś piasek czy inny syf między case'a a tył iPada. (Załatwiłem tak sobie właśnie tylnie szkło w iPhonie)

#834 djjF

djjF
  • 69 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 12:55

Ktoś może się wypowiedzieć nad puro anti-finger vs. brando protector plus. Obie matowe, obecnie mam brando ultra clear, ale po 1,5 roku już dogorywa. Postanowiłem wypróbować coś matowego, co nie będzie się tak palcowało..

#835 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 16:58

Ktoś może się wypowiedzieć nad puro anti-finger vs. brando protector plus. Obie matowe, obecnie mam brando ultra clear, ale po 1,5 roku już dogorywa. Postanowiłem wypróbować coś matowego, co nie będzie się tak palcowało..

Kolega używa Puro antifinger i jest mega zadowolony. Jeśli chodzi o to aby się nie palcowalo to w 100% spełnia swoją funkcję. Ja mam zwyklą Puro na iPadzie i także soełnia swoją funkcję ale paluchów mnóstwo.
Tak więc to rzecz gustu...

#836 plaster20

plaster20
  • 19 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 15:20

Cześć na Apple Story pojawiła się folia dla iP5, co o niej sadzicie?? Zestaw folii antyodblaskowych HD Power Support do telefonu iPhone 5. Proszę o opinię, bo zastanawiam się nad kupnem.

#837 plaster20

plaster20
  • 19 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 09:17

Kupiłem jednak folię SGP Steinheil Ultra Crystal skusiły mnie Wasze opinie na jej temat :)

#838 Vette

Vette
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2012 - 15:29

Mam pytanie do kogoś kto posiada SGP Glas.T / Glas.Tr. Czy grubość tego szkła przeszkadza jakoś w użytkowaniu, nie pogrubia zbytnio telefonu?

#839 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 00:47

Idzie się przyzwyczaić. Jeżeli nie używasz pokrowców typu "slider" nie powinno Ci to przeszkadzać.

#840 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 listopada 2012 - 19:02

Witam. W poniedziałek odbieram iPhona 5 i próbuję znaleźć jakąś dobrą folię, ale taką, która posiada elementy do naklejenia również na boki. Czy oprócz Wrapsola są jeszcze jakieś opcje? Kupiłbym sprawdzoną folię firmy Zagg, ale z tego co widzę, ochrona jest tylko na tył i przód. Pozdrawiam

#841 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 20:31

Witam,

Było o tym ale linki nie działają i nie mogę sprawdzić które aukcje folii Puro to podróbki:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mógłby ktoś zasugerować sprawdzonego sprzedawce?

P.S. Chyba że macie jakieś inne sugestie co do folii na Ipada 3 poza brando - firma sprawdzona i rewelacyjna (ultra clear), ale obawiam się jej montażu:)

Pozdrawiam
Eldorado9

#842 Vette

Vette
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2012 - 22:54

Polecam sprawdzić coś od SGP ;)
[url=http://www.spigen.com/cell-phone/apple-iphone/iphone-5.html]iPhone 5 Cases l iPhone 5 Screen Protectors l iPhone 5 Accessories | SPIGEN SGP[/url]

#843 appleliker

appleliker
  • 6 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 23:57

Witam, W środę dostane iphone 5 i chciałbym kupić do niego folie która będzie go chroniła przed upadkami i zarysowaniami , słyszałem o Wrapsol ultra , widziałem filmiki jak zrzucają z wysokości iphonea z ta folia i nic mu sie nie stało ... MAM PYTANIE , CZY TO PRAWDA ??

#844 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 21:26

Witam, W środę dostane iphone 5 i chciałbym kupić do niego folie która będzie go chroniła przed upadkami i zarysowaniami , słyszałem o Wrapsol ultra , widziałem filmiki jak zrzucają z wysokości iphonea z ta folia i nic mu sie nie stało ...

MAM PYTANIE , CZY TO PRAWDA ??

Prawda...sa super

#845 appleliker

appleliker
  • 6 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 21:39

A czy psuje jakość ekranu ??

#846 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 19:18

Ja tam zawsze kleje m3k za jakieś 20zł ? nie widze sensu płacić więcej skoro to TYLKO folia a nie etui.

#847 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 20:06

Witam,

Było o tym ale linki nie działają i nie mogę sprawdzić które aukcje folii Puro to podróbki:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mógłby ktoś zasugerować sprawdzonego sprzedawce?

P.S. Chyba że macie jakieś inne sugestie co do folii na Ipada 3 poza brando - firma sprawdzona i rewelacyjna (ultra clear), ale obawiam się jej montażu:)

Pozdrawiam
Eldorado9

kup ze strony puro

#848 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 20:11

A czy psuje jakość ekranu ??

Jesli chodzi o folie antyfinger to obraz jest matowy, nie odbija sie swiatlo, nie zostaja paluchy.
To wszyski kwestia gustu.
Ja uzywam zwyklej folii i jestbok ale mnostwo paluchow i wszystko sie odbija ale obraz jest rewelacyjny.
Kolega natomiast wybral antyfinger bo go wkurzaly slady a zwlaszcza odbijajace sie swiatlo. Jednak obraz jest troche inny.

#849 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 20 listopada 2012 - 18:04

A ja od siebie chciałem polecić folię polskiej produkcji firmy 3MK. Mają swój sklep Internetowy oraz sprzedają na Allegro.
Folie bardzo dobrze dopasowane, idealnie przeźroczyste, bez efektu "skórki pomarańczowej", łatwo się przyklejają. Naprawdę dobra folia za niewielkie pieniądze.

na dniach dostanę swojego iPhone 5 i oczywiście poszukuję dobrej folii. Napotkałem się na 3MK. Czy możesz napisać o niej coś więcej z perspektywy czasu? W końcu to już 3 tygodnie od Twojego posta. Pozdrawiam.

#850 Takeshy

Takeshy
  • 27 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 19:36

Witam, ciągle czytam jaka kupić folie dla 4s ale nie mogę wybrać.. jaka mi polecacie? proszę o szybka odpowiedz. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych