Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#776 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 września 2012 - 12:39

iPhone 4S kupiony teraz trzeba pomyśleć o ochronie przeczytałem z 30 stron tego tematu i nie mogę się zdecydować... potrzebuje folii na przód i tył, myślicie, że warto dołożyć i kupić np. wrapsol? boje się jednak grubości... myślałem nad brando jednak ona jest tylko na przód... polecilibyście mi jakąś folie pokroju brando jednak na przód i tył?

Z Brando w sprzedaży są folie tylko na przód oraz komplet na przód i tył.

#777 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 20 września 2012 - 19:08

Witam. Gdzie zamówiłeś tą folię i jakie były koszty gdyż szukam w PL i nie mogę znaleść. Pozdrawiam.

#778 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 22 września 2012 - 11:47

Ktoś używa folii 3MK ( w każdym tel używałem i dobre były, przy odklejaniu nie zostawał nawet gram kleju). Anti-glare nie bierze się podobno, bo brzydko wygląda ekran na niej?

#779 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 22 września 2012 - 14:17

Poszukuję dobrej foli głównie na tył i boki, może być i na ekran ale nie koniecznie do iPhone 5, co możecie polecić?

#780 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 września 2012 - 16:38

MOSHI iVISOR - świetna 'folia'. Można odklejać przyklejać, brudzić, myć itp. Zero bąbli. Matowa, niestety "traci" ekran kolory + inaczej "czuć" przycisk home - gorzej. Poza tym folia na prawdę idealnie dopasowana, mogłaby być tańsza o jakieś 20zł. Polecam. Na tył obecnie mam właśnie Anti-glare (GLLASER). O ile na przód się nie nadaję (źle wycięta), o tyle na tył jest idealna. 0 bąbli, jest na prawdę w porządku jak na taką cene! Postaram się też zakupić Wrapsol'a i zrobić małe porównanie iVisor, invisible shield i właśnie Wrapsol.

#781 12jahon

12jahon
  • 202 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 23 września 2012 - 15:52

Piątka zbliża się wielkimi krokami, trzeba będzie nowy nabytek jakoś ochronić. Na razie znalazłem 2 ciekawe pozycje: - BELKIN Anti Fingerprint za 45zł, - Wrapsol front+back 79zł. Testowaliście obu producentów? Czy cena Wrapsola ma pokrycie w jakości folii? Oczekuję, że folia sprawi się co najmniej rok i pozostawi telefon w bardzo dobrym stanie, więc jestem gotów zainwestować więcej, ale zastanawiam się, czy ten cały Wrapsol nie oferuje tego samego co BELKIN tylko prawie 2x drożej.

#782 igiigi

igiigi
  • 7 postów

Napisano 24 września 2012 - 00:13

witam. proszę doradźcie którą folię wybrać na przód do ballistic SG case brando, wrapsol ultra czy moze moshi ? pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc :)

#783 Gaju

Gaju
  • 7 postów

Napisano 27 września 2012 - 21:44

Iphone5 Szukam jakiejś foli na przód i na tył iphone 5! Widzieliście może?

#784 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 28 września 2012 - 10:10

Szukam jakiejś foli na przód i na tył iphone 5! Widzieliście może?

Widziałem na allegro: VIKUITI FOLIA OCHRONNA APPLE IPHONE 5 PRZÓD + TYŁ (2649698845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale raczej nie kupie i nie polecam bo to jakiś bubel. Czekam na InvisibleShield Full Body od Zagg.

#785 igiigi

igiigi
  • 7 postów

Napisano 28 września 2012 - 11:28

witam. ponawiam prośbę o pomoc przy wyborze folii na przód brando, wrapsol ultra czy moze moshi ? pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc do iphone 4s :)

#786 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 września 2012 - 21:33

witam.
ponawiam prośbę o pomoc przy wyborze folii na przód
brando, wrapsol ultra czy moze moshi ?
pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc

do iphone 4s :)

Nie mam porównania. Subiektywna ocena używanej ponad pół roku folii Brando- idealnie dopasowana, boki nie odłażą, idealnie działa dotyk, zdecydowanie polecam! Zwłaszcza, że jest stosunkowo tania w porównaniu ; )

#787 sbaton

sbaton
  • 187 postów

Napisano 01 października 2012 - 20:36

Poszukuje dobrej folii na iphone 5, propozycja
4 Folie 3MK APPLE IPHONE 5 HQ ŁATWY MONTAŻ (2633158784) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?

#788 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 01 października 2012 - 21:02

Dziś na allegro kupiłem folie Invisible Shield Full Body od firmy Zagg do iPhone 5, podobno dobra.

#789 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 01 października 2012 - 21:11

Nikt nie poleca folii SGP? Z racji wykonywanego zawodu przymierzam sie do zakupu takiej folii iPhone 5 Screen Protector GLAS.t Premium Tempered Glass Series | SPIGEN SGP

#790 sbaton

sbaton
  • 187 postów

Napisano 01 października 2012 - 22:05

ZAGG full tzn z tylem kosztuje 130 zl ;o jaka jest roznica pomiedzy folia za 15zl a za 80zl?... bo ja nie widze zadnej w sumie. Uswiadom mnie ktos ;)

#791 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 02 października 2012 - 09:36

Nikt nie poleca folii SGP? Z racji wykonywanego zawodu przymierzam sie do zakupu takiej folii iPhone 5 Screen Protector GLAS.t Premium Tempered Glass Series | SPIGEN SGP

Szklarzem jesteś? :)
SGP ma najlepsze folie. GLAS.t mam na 4S. Jeśli potrafisz położyć ją idealnie, bez kurzu - albo jeśli Ci on tak bardzo nie przeszkadza, to bierz. Jest świetna, mniej smug w porównaniu do gołego iPhone'a, a w dotyku taka sama jak ekran/szkło telefonu. Minusem jest to, że masz tylko jedną próbę "instalacji" jej, ale sam proces jest banalnie prosty - kładziesz, naciskasz i viola.

#792 sbaton

sbaton
  • 187 postów

Napisano 03 października 2012 - 10:56

Potrzebuje folii na tyl i przod iphone 5 dostepnej na allegro najlepiej badz w polskim jakims sklepiem, prosilbym o pomoc w znalezieniu gdyz nigdzye nie moge wyszukac. :S

#793 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 października 2012 - 11:24

Potrzebuje folii na tyl i przod iphone 5 dostepnej na allegro najlepiej badz w polskim jakims sklepiem, prosilbym o pomoc w znalezieniu gdyz nigdzye nie moge wyszukac. :S

Ja również szukam folii, przede wszystkim na tył bo na przód nie jest trudno znaleźć.

#794 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 03 października 2012 - 12:40

Witam.
Mam zamiar kupić folię ochronną na ipada. Bliżej przyglądam się Folia invisible SHIELD na ekran i tył - iPad 3 (new iPad) | iPad 3 (new iPad) \ Folie ochronne | Sklep z akcesoriami Zolti.MyApple.pl . Teraz kilka pytań do osób, które posiadają w/w folię. Czy warta tych 170 zł (wydaje mi się, że w przypadku sklepu myapple mamy gwarancję oryginalności produktu), czy szukać gdzieś taniej tego modelu? Jakie wrażenia podczas użytkowania w ciemnym pomieszczeniu, jak i na zewnątrz przy oświetleniu słonecznym? Trudność montażu? Posiadam etui smart case, czy podczas wyciągania ipada 3 z etui nie będzie problemów z "odchodzeniem" folii od urządzenia? Na obudowie ipada jest kilka mikro wgnieceń (niestety), dwa na rogu urządzenia, jedno na tylnej części obok napisu ipad - wszystkie trzy na aluminiowej obudowie. Jescze jedno wgniecenie na tej plastikowej czarnej ramce w okół urządzenia - akurat nad przednią kamerą. Czy takie ślady będą widoczne pod folią, czy folia się do nich "dopasuje"?

#795 sbaton

sbaton
  • 187 postów

Napisano 03 października 2012 - 15:58

iPhone 5 Screen Protector Set Steinheil Ultra Crystal Mix (Front & Back) | SPIGEN SGP to jest na tyl.. ale taka tylko ze na allegro ;D i bedzie gites

#796 d112

d112
  • 30 postów

Napisano 03 października 2012 - 22:11

A co powiecie o Inivisible Shield Full body, bo słyszałem opinie że generalnie jest wytrzymała, ale jakiś efekt pomarańczy czy coś takiego.

#797 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 05 października 2012 - 09:59

170zł za folię na ekran to gruba przesada. Zastanawiam się jaki jest sens łączenia folii ze smart casem czy smart coverem? Chyba że ktoś ma metalowe palce to oczywiście musi kupić ;)

#798 laki007

laki007
  • 42 postów

Napisano 05 października 2012 - 19:43

Jak się sprawdza: Folia WRAPSOL przód + tył + boki Apple iPhone 5 FV (2693287202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i jeszcze test folii:

#799 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 08 października 2012 - 11:08

170zł za folię na ekran to gruba przesada. Zastanawiam się jaki jest sens łączenia folii ze smart casem czy smart coverem? Chyba że ktoś ma metalowe palce to oczywiście musi kupić ;)

Właśnie przez smart case doszło do tych minimalnych uszkodzeń. Jakiś paproch wpadł między etui a ipada...

#800 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 09 października 2012 - 11:57

Mam ipada od 2 miesięcy i na ekranie żadnych śladów użytkowania. Z urządzeniem nie ciaćkam się zbytnio ale też nim nie rzucam o podłogę, traktuje je normalnie. Smart Cover mnie denerwował i po tygodniu wyrzuciłem ten zbytek w kąt. Jak widać dobrze zrobiłem skoro to cudo może uszkodzić ekran.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych