Po przeczytaniu całej tej tony postów na temat szkieł na iPhone'a 7 w końcu zakupiłem szkło:
Benks X-PRO+ Sapphire Apple 3D 0,3 mm Apple iPhone 7 Black - dostępne w sklepie homescreen.pl
Pokuszę się o jego krótką recenzję, dla potomnych:
Szkło jest idealnie dopasowane, zajmuję całą powierzchnię ekranu. Oczywiście krawędzie są bez kleju, więc niestety będzie tam z czasem wpadał pył. Do szkła dołączana jest naklejka na przycisk home, przez co, nie jest on w takiej głebokiej "dziurze". Oczywiście naklejka ta współpracuje z Touch ID. Szkło ma fajny poślizg, palcuje się jak każde inne. Poniżej prezentuje zdjęcia:
Udało mi się założyć szkiełko najrówniej jak tylko mogłem. Na początku wpadły mi pod tafle jakieś dwa pyłki ale przy pomocy dołączanych stickerów i delikatnego podważenia szkiełka udało się je wyciągnąć. Posiadam oryginalny Leather Case do iPhone 7 i szkło elegancko z nim współpracuje - etui nie podważa szkła, dodatkowo wydaje mi się, że dość dobrze uszczelnia przestrzeń pomiędzy ekranem i samym etui, przez co pył będzie się dostawał pod krawędzi 3D tylko od strony złącza Lightning i głośników. Na razie szkło oceniam pozytywnie. Mam porównanie ze szkłem Nillkina CP które wywaliłem po tygodniu, ponieważ na nim pojawiły się jakieś dziwne smugi, które nie szło niczym usunąć (albo uszkodziłem jakąś wierzchnią powłokę oleofobową albo szkło się odkształciło i powstały tam mikropęknięcia). W razie jakichś pytań piszcie w wątku albo na PW. Służę pomocą
jak długo masz już to szkiełko?