Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#2251 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 20 lutego 2018 - 13:08

Mi słabo działa czujnik zbliżeniowy w tym Nillkinie, zerwałem to szkło i teraz nie wiem co założyc...

Popatrz parę postów wyżej- wrzuciłem zdjęcia, a jeszcze wyżej jest link do aukcji.

rafal886, szkło wygląda dobrze na ekranie, jakby w ogóle tego nie było :) Chyba spróbuję, bo już drażni mnie to od Nillkina, CP Max+. Ciągle coś włazi pod notcha, kamerkę i ma to wpływ nawet na jakość zdjęć z przedniej kamery. Shit po prostu.

Szkło wygląda faktycznie genialnie. Jakby w ogóle go nie było. Pod to szkło nic nie włazi, także polecam. 

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2252 ansza

ansza
  • 2 postów

Napisano 21 lutego 2018 - 22:11

Popatrz parę postów wyżej- wrzuciłem zdjęcia, a jeszcze wyżej jest link do aukcji.

Szkło wygląda faktycznie genialnie. Jakby w ogóle go nie było. Pod to szkło nic nie włazi, także polecam. 

Czyli na chwilę obecną na X brałbyś to? Będzie pasować z silikonowym etui zachodzącym trochę na krawędzie? Czytam i czytam to forum i sama już nie wiem. W piątek przychodzi mój iPhone (swoją drogą pierwszy w życiu :D) i chciałabym chronić go jak najlepiej, ale też, żeby jak najlepiej wyglądał. Zastanawiam się jeszcze nad jakimś od Benksa, bo też miały tutaj dużo pozytywnych opinii:

https://flavour-design.pl/szklo-hartowane-benks-kr-0-15mm-iphone-x-10-clear,id8323.html

https://flavour-design.pl/szklo-hartowane-benks-okr-pro-case-friendly-iphone-x-10-black,id8229.html

#2253 dominik0408

dominik0408
  • 54 postów

Napisano 22 lutego 2018 - 08:57

9ad97d9cf9ecb.jpg

0e25c52d16ea2.jpg

5810d7db5cc64.jpg

To jest to szkło. Żeby nie było tak kolorowo, to pół godziny bawiłem się w usuwanie bąbelków powietrza, żeby uzyskać efekt końcowy. Pasuje z leather case. Szkło daje dobry poślizg i prawie się nie palcuje więc oceniam na plus. Największym plusem jest to, że w zasadzie go nie widać.

pół godziny usuwać babelki że szkła, z moimi zdolnościami zakładania szkła to pewnie nic z tego nie wyjdzie

#2254 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 22 lutego 2018 - 09:43

No to jest minus tego szkła. Plusem, ze jest tanie, nie odbiega od szkieł markowych i wyglada genialne na telefonie- jakby go w ogóle nie było.

#2255 tomasz

tomasz

• 10 982 postów

Napisano 23 lutego 2018 - 10:55

Czyli na chwilę obecną na X brałbyś to? Będzie pasować z silikonowym etui zachodzącym trochę na krawędzie? Czytam i czytam to forum i sama już nie wiem. W piątek przychodzi mój iPhone (swoją drogą pierwszy w życiu :D) i chciałabym chronić go jak najlepiej, ale też, żeby jak najlepiej wyglądał. Zastanawiam się jeszcze nad jakimś od Benksa, bo też miały tutaj dużo pozytywnych opinii:

Tutaj masz taniej te szkła Benksa:

SZKŁO HARTOWANE BENKS KR+ 0.15MM IPHONE X/10 CLEAR

SZKŁO HARTOWANE BENKS OKR+ PRO CASE FRIENDLY IPHONE X/10 BLACK 

#2256 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 23 lutego 2018 - 15:05

Miałem okr+ pro, tragedia. Kurz się lepił jak szalony. @Ansza masz zdjęcia z leather case, także z silicone powinno również pasować. Na tą chwilę wydaje mi się, że to najlepsza propozycja na X.

#2257 piotrek_sz

piotrek_sz
  • 6 postów

Napisano 23 lutego 2018 - 16:25

Miałem okr+ pro, tragedia. Kurz się lepił jak szalony. @Ansza masz zdjęcia z leather case, także z silicone powinno również pasować. Na tą chwilę wydaje mi się, że to najlepsza propozycja na X.

A jak jest w tym polecanym przez Ciebie szkle z grubością ramki? Chętnie je kupię, ale wolałbym uniknąć powtórki z rozrywki. 

Miałem Hardglass Max na X-a i było fatalne pod tym względem. Obcinało obraz po każdej stronie i miało okropny efekt głębi. Tutaj widać na grze, która ma akurat średnio dostosowany do X-a interfejs, ale mimo wszystko jest dość wymownym przykładem - https://imgur.com/a/zeJCq.

Sam jestem trochę zdziwiony, bo na trzech wcześniejszych telefonach miałem Hardglass Max i byłem bardzo zadowolony, a tym razem wyjątkowo im nie wyszło. 

#2258 ansza

ansza
  • 2 postów

Napisano 24 lutego 2018 - 18:17

Za długo czekałam aż zaakceptują mój post i ostatecznie zamówiłam tego benksa. Jeszcze specjalnie brałam wysyłkę kurierem, żeby doszło przez weekendem i to była pomyłka. Nie dość, że zrobiła mi się jakieś małe kółeczko pod szkłem, którego nie mogłam się pozbyć (ale tutaj to już moja wina), to to szkło jest po prostu jakieś za małe. To Twoje @rafal886 wygląda serio genialnie, a tutaj mimo case'a jest jeszcze naokoło część ekranu w ogóle nie zabezpieczona. Już przy brzegach szkła zebrało się dużo kurzu i wygląda to po prostu fatalnie.

Załączone pliki

#2259 dominik0408

dominik0408
  • 54 postów

Napisano 25 lutego 2018 - 12:25

Szkło które poleciłeś jest rewelacyjne.Ja nie miałem żadnego problemu z naklejeniem! 3 minuty i jest idealnie. Dużo lepsze niż Nilkin którego miałem wcześniej, za 30 zł polecam :)

#2260 NewIphone

NewIphone
  • 32 postów

Napisano 26 lutego 2018 - 00:15

Jaką folie na ip7 ? Teraz mam jakąś z allegro i jedyny jej mankament to odstające krawędzie. Po tygodniu mam tam masę paprochów i nie wygląda to zbyt estetycznie.

#2261 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 02 marca 2018 - 21:42

9ad97d9cf9ecb.jpg

0e25c52d16ea2.jpg

5810d7db5cc64.jpg

To jest to szkło. Żeby nie było tak kolorowo, to pół godziny bawiłem się w usuwanie bąbelków powietrza, żeby uzyskać efekt końcowy. Pasuje z leather case. Szkło daje dobry poślizg i prawie się nie palcuje więc oceniam na plus. Największym plusem jest to, że w zasadzie go nie widać.

@rafal886, i jak to szkło się sprawuje po dłuższym czasie? Dalej nic nie wchodzi pod spód? Nic się nie wyszczerbia? Bo myślę nad jakimś szkłem na swój telefon, a na razie mam tylko leather case :). Nie jestem tylko pewna, czy dam radę je równo założyć, ale mogę spróbować :D.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2262 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 02 marca 2018 - 22:38

@rafal886, i jak to szkło się sprawuje po dłuższym czasie? Dalej nic nie wchodzi pod spód? Nic się nie wyszczerbia? Bo myślę nad jakimś szkłem na swój telefon, a na razie mam tylko leather case :). Nie jestem tylko pewna, czy dam radę je równo założyć, ale mogę spróbować :D.

Pod szkło nic nie wchodzi, nic się nie wyszczerbia. Z założeniem szkła równo nie powinno być problemów, wystarczy sobie wziąć głośnik za punkt odniesienia :D

Użytkownik rafal886 edytował ten post 02 marca 2018 - 22:38

#2263 dominik0408

dominik0408
  • 54 postów

Napisano 04 marca 2018 - 18:33

ja również mam już kilka dni i jest mega!:)

#2264 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 04 marca 2018 - 18:58

Już zamówiłam. Mam nadzieję, że równo założę, niby jakieś zdolności manualne mam :D

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2265 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 05 marca 2018 - 10:54

I ja zamówiłem, dzisiaj postaram się pochwalić efektem po założeniu ;-)

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#2266 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 05 marca 2018 - 11:36

Mam pytanie dot w/w szkła do iPX. Jest węższe niż ekran i posiada czarne ramki dookoła? Dostałem dzisiaj, lecz jeszcze nie kleiłem i nie wyjmowałem z zabezpieczającej folii. To moje jest węższe i kilka mm po bokach i nie wiem czy ta ramka jest tylko na folii, czy również na szkle? Bo jeżeli na szkle, to wygląda to o dużo gorzej od HardGlass 3mk, którego nie założyłem tylko ze względu na szerokie czarne ramki na szkle. Ale samo szkło jest o dużo szersze. Dokładnie wielkości ekranu.  

#2267 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 06 marca 2018 - 10:57

Zamontowane...
Nakłada się ciężej, niż na inne iPhony, bo nie ma na dole punktu odniesienia (home).

Mimo tego, że może się wydawać, że jest OK, to po założeniu etui szkło zacznie się podważać i trzeba ponawiać procedurę.
Nie miałem za to problemu z bąbelkami - od razu całe szkło idealnie się przykleiło.

a6d983d60af429de51c464666b3ed07b.jpg

27f3b89d3906d3f2f51bc84ca16689f2.jpg

Użytkownik untaztood edytował ten post 06 marca 2018 - 11:18

• Jackpe lubi to

#2268 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 08 marca 2018 - 14:36

Wczoraj wieczorem założyłam swoje szkło. Samo zakładanie nie zajęło mi dużo czasu, ale bardzo długo walczyłam z bąblami, najtrudniej było mi się pozbyć tych z samego środka ekranu. Niby na ekranie nie było żadnych śmieci, a i tak mam w górnej połowie lewej krawędzi widocznego włoska, pod światło widać też trochę malutkich drobinek... Nie ruszam już tego, bo o dziwo szkło udało mi się założyć idealnie równo, nie jest też podważane przez etui. Efekt końcowy poniżej (coś mi to ostatnie zdjęcie wyszło w słabej jakości...):

dvAaGxX.jpg

nrD46XM.jpg

2lBJzc5.jpg

8RW24NQ.jpg

#2269 elemeeent

elemeeent
  • 1 postów

Napisano 08 marca 2018 - 19:16

Podpinam się, również zamówiłem to szkło. Wcześniej miałem jakieś tanie ze stoisk w galeriach, które samo zaczęło odchodzić - słabo to wyglądało. 

Było trochę walki z bąblami, ale teraz efekt jest super, a i dotyk? jest dużo przyjemniejszy - za 30zł polecam!

#2270 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 marca 2018 - 23:35

A moje szkło do wymiany. Samo z siebie zaczęło się odklejać z lewej strony... Nic niby nie włazi pod, ale z dnia na dzień pęcherzyki robią się coraz większe...

#2271 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 09 marca 2018 - 12:52

A moje szkło do wymiany. Samo z siebie zaczęło się odklejać z lewej strony... Nic niby nie włazi pod, ale z dnia na dzień pęcherzyki robią się coraz większe...

Masz etui?

#2272 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 09 marca 2018 - 13:57

Za długo czekałam aż zaakceptują mój post i ostatecznie zamówiłam tego benksa. Jeszcze specjalnie brałam wysyłkę kurierem, żeby doszło przez weekendem i to była pomyłka. Nie dość, że zrobiła mi się jakieś małe kółeczko pod szkłem, którego nie mogłam się pozbyć (ale tutaj to już moja wina), to to szkło jest po prostu jakieś za małe. To Twoje @rafal886 wygląda serio genialnie, a tutaj mimo case'a jest jeszcze naokoło część ekranu w ogóle nie zabezpieczona. Już przy brzegach szkła zebrało się dużo kurzu i wygląda to po prostu fatalnie.

A zakupiłaś na pewno wersje 3D? Benks ma kilka szkieł przecież, może wziełaś takie, które nie nachodzi na zaokrąglenia szybki.

Szkło które poleciłeś jest rewelacyjne.Ja nie miałem żadnego problemu z naklejeniem! 3 minuty i jest idealnie. Dużo lepsze niż Nilkin którego miałem wcześniej, za 30 zł polecam :)

Też szukam szkła aktualnie na X'a, zainteresowały mnie te pochlebne opinie o tym szkle i je sobie obejrzałem. Tak się zastanawiam nad tym, że nikt z Was nie zwraca uwagi na to kto je w ogóle wyprodukował (nie mówię, że ma być markowe, ale jednak w jakiś sposób powinno być określone cokolwiek nt. jego pochodzenia).

Po drugie tam jest dosłownie zero informacji o materiale z jakiego wykonane zostało szkło. Ok, fajnie, że się dobrze przykleja, że sie nie odkleja, że jest miłe w dotyku .... ale czy po to przyklejacie folię, żeby była miła w dotyku i żeby się nie odkleiła? ;)) Jak dla mnie brak producenta i brak wiarygodnej informacji o materiale wykonania skreśla te szkło z miejsca.

Ja skłaniam się ku materiałowi Corning (lub też zwane Gorilla Glass). Benks ma takie jedno szkło (chyba najdroższe z oferty), ale jeszcze się zastanawiam.

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#2273 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 09 marca 2018 - 14:14

To zwykłe szkiełko, nikt przy zakupie nie interesuje się dokładnie materiałem z jakiego jest wykonane, bo przecież to nie odrzutowiec, czy helikopter. Wystarczą pochlebne opinie innych użytkowników.

Jeśli jednak bardzo Cię interesuje kraj pochodzenia, to muszę Cię zaskoczyć: MADE IN CHINA ;)

W dotyku takie samo jak Benks, czy szkła od 3M, więc może nie jest rakotwórcze ;)

#2274 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 09 marca 2018 - 14:24

Od siebie mogę dorzucić jeszcze b.fajny filmik, który dość przejrzyście tłumaczy na czym polegają różnice pomiędzy foliami/szkłami. Ja do czasu jego obejrzenia - można powiedzieć - błądziłem po omacku w poszukiwaniu ochrony ;)

https://www.youtube....h?v=2aI3gVIcdrg

Użytkownik czaras edytował ten post 09 marca 2018 - 14:24

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#2275 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 20 marca 2018 - 00:49

Hej,

pod wpływem tylu pozytywnych opinii tutaj zamówiłem Nillkina 3D CP+ Max ponieważ moje dotychczasowe szkło 3D (nie wiem jakiej marki nawet, jakiś taki srebrzysty goryl był na opakowaniu) troche się uszkodziło. Wcześniej używałem klasycznych szkieł Nillkina i byłem zadowolony.

Paprochy pod czujnikiem i kamerką wkurzają - owszem - ale czy tylko mnie irytuje to jak to szkło przycina pole wyświetlacza ? Najlepiej to widać w Safari albo Instagramie. Zwyczajnie przycina tekst i obraz z prawej i lewej. Totalna porażka. To no-name'owe szkło nie miało takiego problemu.

Polecicie jakieś szkiełko pełne, które nie "zabiera" wyświetlanego obrazu? Czy ten Benks z wycięciami na czujniki będzie najlepszą opcją dla iPhone 8 ? 

https://brick.pl/pro...7-Czarne.html 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych