Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Please log in to reply
3073 replies to this topic

#801 SavvaS

SavvaS
  • 277 posts
  • SkądOlsztyn, Poland

Posted 09 October 2012 - 19:46

Jak się sprawdza: Folia WRAPSOL przód + tył + boki Apple iPhone 5 FV (2693287202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i jeszcze test folii:

Kupilem-wlasnie probowalem zalozyc i folia mi wypadla i cala brudna- wyrzucilem do kosza :(
Zamowilem drugi komplet.Nie jest to takie proste zeby zalozyc te folie albo to ja mam 2 lewe rece.Sama folia wyglada super.

#802 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 09 October 2012 - 19:48

A wystarczyło opłukać wodą... :D

#803 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 11 October 2012 - 07:14

jaką folie polecacie? Zeby była przezroczysta i chroniła przed zarysowaniami. Nie chce tych folii które 'pogarszają' barwę.

#804 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 12 October 2012 - 19:06

dostałem folie Wrapsol i tez mialem problem z założeniem jej, na tył jakoś poszło, chociaż są babelki i kurz pod folią, ale ważne ze chroni. Na ekran natomiast nie daje rady, ciągle są bąble, umyłem folie i załozylem ponownie ale teraz cały czas zbiera się brud zanim ją założe. Jaką folie na przód polecacie?

#805 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 12 October 2012 - 19:34

Tą, którą masz, tylko zrób taki myk, że naklej na spód folii jakąś taśmę malarską lub coś podobnego i odklejaj dopiero nakładając folię na ekran. Nie będzie kurzu ;)

#806 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 13 October 2012 - 05:56

Dzięki, spróbuje :) a jak wysuszyć taką folie żeby nie było 'plam' po wodzie? Czy naklejać na mokro? A druga sprawa, jak nakleiłem folie Wrapsol to był taki efekt 'tęczy', takie kolorowe paski.

#807 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 13 October 2012 - 09:18

Na mokro najlepiej się nakleja, ale zawsze jest ryzyko, że wilgoć dostanie się do wnętrza telefonu. Poza tym, po nakładaniu na mokro pozostaje pod folią odrobina wilgoci i przez pierwsze godziny wygląda źle, ale potem odparowuje i jest idealnie. Kiedyś, jak folie były gorszej jakości, trzeba było kombinować, żeby efekt był idealny, teraz właściwie samo się nakleja ;) Wystarczy dobrze oczyścić szybę i folię (patent z taśmą malarską) i jest dobrze.

#808 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 13 October 2012 - 10:05

dzięki jeszcze raz :) czyli lekko wilgotna folia moze byc? Bo ja czekam aż wyschnie za kazdym razem i zbiera sie przez ten czas kurz i folia jest brudna. Na razie nie mam taśmy malarskiej takiej wielkości to spróbuje jutro.

#809 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 13 October 2012 - 11:05

dzięki jeszcze raz :) czyli lekko wilgotna folia moze byc? Bo ja czekam aż wyschnie za kazdym razem i zbiera sie przez ten czas kurz i folia jest brudna. Na razie nie mam taśmy malarskiej takiej wielkości to spróbuje jutro.

Ja mam antytalent do naklejania folii, a Wrapsol poszła bardzo gładko! Pęcherzyki powietrza po kilku godzinach same się znikają, musisz tylko uważać na ten kurz.

#810 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 13 October 2012 - 12:00

masz Wrapsol Ultra? też u Ciebie troche 'pogarsza' wyświetlacz? Tzn. jest taki efekt tęczy (takie kolorowe paski) i troche jakby zamazany był ekran. Folię mam oryginalną.

#811 matikk

matikk
  • 23 posts

Posted 13 October 2012 - 16:19

Zamierzam kupić folię Wrapsol z aukcji allegro za 68 zł. Piszą, że wystawiają paragon i towar w 100% oryginalny. Jak myślicie?
LInk do aukcji: @ Folia Ochronna WRAPSOL CAŁY TEL iPhone 4 4S FV23 (2663521475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#812 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 14 October 2012 - 09:51

oryginał. Okej udało mi sie zalozyć folie na mokro, dzięki za rady! Co prawda tylko tył, bo z przodu zostają ślady i troche mnie to wkurza ;) Jutro kupie folie Wrapsol Essentials (tańsza i są dwie w zestawie), polecacie je? Czy lepiej Puro lub jakieś Brando? edit/ ktoś polecał tutaj Brando, czy ekran nie traci kolorów po założeniu tej folii? Czy lepiej kupić moshi iVisor?

#813 matikk

matikk
  • 23 posts

Posted 19 October 2012 - 09:31

Kupiłem folię wrapsol na aukcji allegro, produkt oryginalny itp. Po założeniu okazało się, że ma małą skazę i widać ją przy wyłączonym ekranie. Napisałem do Wrapsola, kazali mi przysłać dowód zakupu +zdjęcie skazy. Odesłałem im te zdjęcia i odpisali, że produkt nie pochodzi od nich i nie mogą uznać gwarancji. Przecież to wrapsol daje gwarancję dożywotnią a nie sprzedawca...Czy oni tak mogą? Pozdrawiam

#814 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 19 October 2012 - 21:29

Kupiłem folię wrapsol na aukcji allegro, produkt oryginalny itp. Po założeniu okazało się, że ma małą skazę i widać ją przy wyłączonym ekranie. Napisałem do Wrapsola, kazali mi przysłać dowód zakupu +zdjęcie skazy. Odesłałem im te zdjęcia i odpisali, że produkt nie pochodzi od nich i nie mogą uznać gwarancji. Przecież to wrapsol daje gwarancję dożywotnią a nie sprzedawca...Czy oni tak mogą?
Pozdrawiam

Bardzo możliwe że kupiłeś podróbkę.

#815 matikk

matikk
  • 23 posts

Posted 19 October 2012 - 21:40

Folia w 100% oryginał, tylko nie kupiona u nich na stronie...

#816 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 19 October 2012 - 22:08

Skąd masz pewność że 100% oryginał? Z drugiej strony jeżeli kupiłeś na allegro to logiczne że bezpośrednio od nich nie masz foli a dowód zakupu, który im przedstawiłeś nie muszą go honorować albo to jak już pisałem jest to podróbka.

#817 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 20 October 2012 - 21:29

Folia w 100% oryginał, tylko nie kupiona u nich na stronie...

Zareklamuj u sprzedawcy od ktorego kupiles i po problemie.
On powinien Ci wymienic na nowa lub oddac kase.

Skoro tak Ci napisali to pewnie sprzedawca od ktorego kupiles nabyl folie na lewo, nie polskiej dystrybucji.

Musisz u niego reklamowac.

---------- Wpis dodano o 22:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:28 ----------

Zamierzam kupić folię Wrapsol z aukcji allegro za 68 zł. Piszą, że wystawiają paragon i towar w 100% oryginalny. Jak myślicie?
LInk do aukcji: @ Folia Ochronna WRAPSOL CAŁY TEL iPhone 4 4S FV23 (2663521475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Cos cana za niska.
Podejrzane...

#818 kostek1337

kostek1337
  • 19 posts
  • SkądŚwiebodzice, PL

Posted 24 October 2012 - 15:14

Witam. Zakupiłem [URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2711035058"]tę folię[/URL]. Moje pytanie jest następujące: nakładać ją na "sucho" czy lepiej wykąpać ją w miksturze z płynem?

#819 geekboy68k

geekboy68k
  • 45 posts

Posted 25 October 2012 - 02:56

Mogę zadać podstawowe pytanie - ale po co? Przecież podobno ekran iPada się nie rysuje :|

#820 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 25 October 2012 - 13:02

Witam. Zakupiłem tę folię. Moje pytanie jest następujące: nakładać ją na "sucho" czy lepiej wykąpać ją w miksturze z płynem?

to zalezy od teg jak zaleca producent

#821 waluigi

waluigi
  • 708 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 25 October 2012 - 20:24

Dziś założyłem na piątke SGP Ultra Crystal (przód+tył), bardzo fajna folia, kolory jak bez, feeling przy dotykaniu nieco inny, i na wyświetlaczu stawia jakby większy opór ale podejrzewam że to kwestia przyzwyczajenia.

#822 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 29 October 2012 - 13:51

@waluigi - gdzie kupiłeś? tu sprzedawca nawet zaufany, folia chyba oryginał? SGP STEINHEIL ULTRA CRYSTAL FOLIA Iphone 4 Promocj (2736627264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nie wszystko co tanie to podróbka, może dostał od SGP kilka zestawów? Warto brać?

#823 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 29 October 2012 - 14:07

Zawsze nalepiam folie Zagg, te w wersji HD są jeszcze lepsze od poprzednich. Można je znaleźć na Allegro.
Apple iPhone 5 Screen Protector | invisibleSHIELD by ZAGG

#824 kostek1337

kostek1337
  • 19 posts
  • SkądŚwiebodzice, PL

Posted 29 October 2012 - 20:52

Niestety - rysuje się. Mam już kilka drobnych rysek. Fakt faktem ich nie widać, dopiero pod światło. Wolę spać spokojnie. Od "producenta" żadnej instrukcji nie dostałem...

#825 mangekyo

mangekyo
  • 32 posts

Posted 30 October 2012 - 00:30

A powiedzcie mi tak szczerze, czy jak ktoś dba o telefon, nosi go w kieszeni ale bez kluczy i innych ostrych rzeczy to czy warto taką folię kupować? W końcu przed upadkiem nie uchroni, a przed rysami niby gorilla glass ma nas ubezpieczyć.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users