Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#776 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:47

Widocznie nie umiesz przykleić foli prosto na telefon,dlatego właśnie wyszło ci tak,że folia po 20 min odkleiła ci się po bokach,w każdej foli bąbelki znikają na drugi dzień,mój przykład to folia screen guard-cena 1,39 zł (przód i tył).

Jeżeli ktoś chce to mogę zrobić zdjęcia (sam kleiłem ip5 i 5s)

Mozesz sie pochwalic jak to lezy na telefonie. A jak z wycieciem na aparat? bo z tego co widze to jesli chodzi o tyl jest wyciecie na flasha jeszcze z iphona 5 bo 5s ma 2 lampy blyskowe i jest ona wieksza. Co prawda nie zamierzam zakladac tylu bo czekam na ori etui z apple do niego wiec nie ma co kleic z tylu foli. Chce sobie zamowic wiecej tych foli niz kupowac po 100zl jedna bo na 4 telefony to koszt ponad 400zl to za tyle moge co miesiac zmieniac folie nawet w kazdym w szczegolnosci, ze telefony uzywam przewaznie rok i biore nowy

#777 iHavran

iHavran
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 listopada 2013 - 11:20

Widocznie nie umiesz przykleić foli prosto na telefon,dlatego właśnie wyszło ci tak,że folia po 20 min odkleiła ci się po bokach,w każdej foli bąbelki znikają na drugi dzień,mój przykład to folia screen guard-cena 1,39 zł (przód i tył).

Jeżeli ktoś chce to mogę zrobić zdjęcia (sam kleiłem ip5 i 5s)

Pewnie masz trochę racji, że kleić nie potrafię, gdyż był to mój pierwszy raz:) Natomiast jeśli chodzi o bąbelki... To z przodu nie ma, jednak z tyły dookoła loga oraz na tych czarnych paskach (góra, dół Iphone 5) widać powietrze, którego nie da się pozbyć.

#778 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 11:39

Nie widze u Siebie miec oklejenoego calego telefonu widzialem jak to wyglada i nic specjalnego dlatego filia na przod plus etui na reszte i tez jest dobrze i nie zamartwiam sie babelkami jedynie tymi w wannie czy podczas kapieli nie jest ich za malo :)

#779 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 12:25

...nie zamartwiam sie babelkami jedynie tymi w wannie czy podczas kapieli nie jest ich za malo :)

Powinieneś w takim zwiększyć ilość spożywanych pokarmów ciężkostrawnych...wtedy jacuzzi gwarantowane :)

#780 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 listopada 2013 - 12:57

Mozesz sie pochwalic jak to lezy na telefonie. A jak z wycieciem na aparat? bo z tego co widze to jesli chodzi o tyl jest wyciecie na flasha jeszcze z iphona 5 bo 5s ma 2 lampy blyskowe i jest ona wieksza. Co prawda nie zamierzam zakladac tylu bo czekam na ori etui z apple do niego wiec nie ma co kleic z tylu foli. Chce sobie zamowic wiecej tych foli niz kupowac po 100zl jedna bo na 4 telefony to koszt ponad 400zl to za tyle moge co miesiac zmieniac folie nawet w kazdym w szczegolnosci, ze telefony uzywam przewaznie rok i biore nowy

Dodaje zdjęcia ip 5/5s i folie screen guard za 1,39 zl na obu telefonach ta sama firma,ip5 starsza partia folii na 5s nowa partia folii(różni się tylko troche innym wycięciem) sami zobaczcie

Na pierwszym zdjęciu na 5s z prawej strony lekko odeszła folia,zaraz napiszecie że źle naklejona itp,stało się to w tej chwili przez ściągnięcie bumpera-do zdjęć (w ip 5 nic takiego się nie stało a taka sama folia).

Co sądzicie o foli za 1,39 zł ?

#781 Angelus1788

Angelus1788
  • 117 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 22:44

ja sądzę że jest to najlepszy wybór jeśli chodzi o folie...no chyba że naprawdę nie ma co się z kasą zrobić no to cóż...za 100zeta to można spokojnie już nawet 2l gorzałki poszukać:D

#782 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 22:52

Ja od dluzszego czasu uzywam folii na przod i tyl Puro. Rozwiazanie idealne, nic nie odlazi, nie ma bąbli. Ani jedenj ryski. Telefon jak nowy :) Wczeniej moj iPhone bylo ubrany w taki tez zestaw ale od Wrapsola-niestety z etui sie to nie sprawdzalo, zaczelo sue zadzierac az w koncu trzeba bylo zdjac.

#783 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 listopada 2013 - 03:40

Ale po co kurde przepłacać jak za 1,39 zł dostajesz to samo ?na str.78 wkleiłem zdjęcia z folią. i jak wyglądają moje telefony z folia screen guard ?.Jest różnica pomiędzy 1,39 zł a np 50-100 ? ;)

#784 kubbach

kubbach
  • 80 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 22:47

Rownież mam taka folie najtańsza. Nawet mnie wychodziło taniej bo za 1 funta miałem 10. Po dobrym naklejeniu nie ma babli, fakt ze po jakimś czasie sie rysuje ale po miesiącu czy dwóch zmieniam folie i znów jak nowka. Nie wiem po co płacić duże pieniądze za folie, ale jak ktoś lubi tyle wydawać to jego broszka i ja do niczego nie przekonuje :)

#785 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 23:59

Ale po co kurde przepłacać jak za 1,39 zł dostajesz to samo ?na str.78 wkleiłem zdjęcia z folią.

i jak wyglądają moje telefony z folia screen guard ?.Jest różnica pomiędzy 1,39 zł a np 50-100 ? ;)

Jakoś tak taniej wyglądają od razu ;)

#786 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 listopada 2013 - 17:18

Hehehe a jednak ? :) i co sądzicie o tej folii ? Opłaca się dawać więcej pieniędzy czy nie ?

#787 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 13 listopada 2013 - 14:26

zdecydowanie polecam produkty SPG. W 4s miałem folie od Spigena, którą używałem przez prawie dwa lata i następny właściciel telefonu (sprzedałem kilka tygodni temu) stwierdził, że nie będzie zmieniał bo wygląda bardzo dobrze (choć miała już drobne rysy). Teraz na 5s zamówiłem Glas-t-nano-slim i uważam, że jest rewelacja.

P.S. Kupuję zawsze produkty przez ich sklep . Mam pewność, że jest oryginalna. Dodatkowo kiedyś dostałem voucher na 10$ , który teraz wykorzystałem na zakup szyby do 5s ;-) Przesyłka ze Stanów idzie do mnie od tygodnia do dwóch

#788 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 15:36

Co sądzicie o tych cienkich "szybkach-foliach"? Jakiej firmy, opłaca się?

#789 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 16 listopada 2013 - 23:57

Co do folii za <1,5zł - są dobre jeśli kupimy ich od razu 12 i będziemy wymieniać co miesiąc - wtedy wystarczą na rok ;)
http://oi39.tinypic.com/2ajay35.jpg - tutaj można obejrzeć jak będą wyglądać po kilku miesiącach, po założeniu nie było na niej żadnych bąbli, po tygodniu było już kilka rys, po miesiącu rys było tyle, że folia jest aż niemiła w dotyku - bardzo szorstka, po kilku miesiącach już zaczęły pojawiać się bąble. Na przodzie natomiast mam folię za ok 20 zł i tam jedynie jakieś małe ryski się po kilku miesiącach pojawiają.

#790 Rozzek

Rozzek
  • 1 postów

Napisano 17 listopada 2013 - 14:33

Witam. Mam pytanie do posiadaczy foli 3mk solid bądź rock oraz dla posiadaczy wsuwki bugatti pure premium. Jak wygląda sprawa dolegania tylnej foli do Iphona 5/5s , czy powstają tam pęcherzyki powietrza wokół jabłka i napisów (chodzi mi bardziej o folie rock niż solid) oraz czy przy foli rock przód i tył Iphone swobodnie mieście się w wsuwce czy raczej jest już na tyle gruby że są już z tym problemy?

#791 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 18 listopada 2013 - 13:03

Co do folii za <1,5zł - są dobre jeśli kupimy ich od razu 12 i będziemy wymieniać co miesiąc - wtedy wystarczą na rok ;)...

a tak wygląda folia SGP po prawie 2 latach. IMG 1, IMG 2. Nie mam żadnej umowy z SPG, namawiam bo to super produkt ;-). Każdy kto się zdecyduje na ich folie będzie zadowolony

#792 creative1933

creative1933
  • 17 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 11:53

Ja właśnie jadę do Berlina wymienić mojego iPhona 5 na nowego (Power buton nawala) i przy okazji myślę jak zabezpieczyć nowego, alby się nie rysował, bo na starym miałem tylko folię na przodzie i widzę, że tył leciutko ale jednak się porysował (szczególnie jabłko). Myślałem o folii na tył (nie lubię case'ów) ale słyszałem, że przez niejednorodność powierzchni folie na tyle wyglądają średnio (szczególnie na łączeniu szkło-aluminium i na jabłku. Czy potwierdzacie te tezy? Wrzuciłby ktoś foto wysokiej rozdzielczości z białym 5 lub 5S w folii z tyłu?

#793 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 14:49

proszę

img 1 i img 2

folia Spigen'a. Ciekawym rozwiązaniem jest ta część folii na aluminium. Folia jest matowa. Wygląda to naprawde całkiem dobrze

#794 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 15:30

Ja właśnie jadę do Berlina wymienić mojego iPhona 5 na nowego (Power buton nawala) i przy okazji myślę jak zabezpieczyć nowego, alby się nie rysował, bo na starym miałem tylko folię na przodzie i widzę, że tył leciutko ale jednak się porysował (szczególnie jabłko). Myślałem o folii na tył (nie lubię case'ów) ale słyszałem, że przez niejednorodność powierzchni folie na tyle wyglądają średnio (szczególnie na łączeniu szkło-aluminium i na jabłku. Czy potwierdzacie te tezy? Wrzuciłby ktoś foto wysokiej rozdzielczości z białym 5 lub 5S w folii z tyłu?

Kup sobei ori etui z apple nie bedzie sie rysowac i po upadku etui dostanie za swoje chroniac tel... Ciekawe jak folia sie ma przykleic do aluminium na tyle rozumiem w ip4 ip4s bo tam mam folie tyl przod ale w 5 i5s jeszcze nie widzialem foli na tyle

#795 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 15:45

...ale w 5 i5s jeszcze nie widzialem foli na tyle

jeden post wyżej masz folie na tyle

proszę

img 1 i img 2

folia Spigen'a.

#796 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 15:58

Ja kupiłem na Allegro folie 3MKclassic i polecam ja wszystkim (oczywiście oryginał )w zestawie są 2komplety(2x przód 2xtyl)folia bardzo łatwo się aplikuje ,idealnie przylega ,nie odstaje ,idealnie docieta ,tył tez idealnie przylega nie ma (otoczki powietrza) wokół logo Apple i napisu iPhone .Foli prawie nie widać trzeba się dokładnie przyjrzeć żeby ja zauważyć. O tym czy jest wytrzymała narazie się nie wypowiem ponieważ mam ją dopiero 2 tydzień. Koszt 16 zł z wysyłką:)

#797 creative1933

creative1933
  • 17 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 23:25

Kup sobei ori etui z apple nie bedzie sie rysowac i po upadku etui dostanie za swoje chroniac tel... Ciekawe jak folia sie ma przykleic do aluminium na tyle rozumiem w ip4 ip4s bo tam mam folie tyl przod ale w 5 i5s jeszcze nie widzialem foli na tyle

Dzięki :) jak by ktoś jeszcze miał na białym założone to proszę o foty bo podobno na białym bardziej widać :)
Co do case'a, nie ma opcji. Jak można tak piękny telefon wsadzać w jakieś gumy czy cos, folia to dla mnie kompromis, co do upadków jeszcze mi sie nie zdarzyły takowe bardzo dbam o telefon

#798 peater

peater
  • 38 postów

Napisano 23 listopada 2013 - 14:20

Witam, ostatnio byłem w sklepie "iTerra" w Częstochowie. Jeden ze sprzedawców polecił mi folie ,która dopiero przyszła do nich do sklepu z firmy "Zagg" za 89 pln z tego co pamietam. Chciałbym się od Was dowiedzieć co myślicie na jej temat ,czy jest sens wydawać tyle pieniędzy? Aktualnie mój Iphone 5 jest oddany na gwarancje i ma przyjsc (jak dobrze pójdzie) nowy. Chciałbym abyście mi polecili jakąś folie i jakiś "pokrowiec?" który będzie chronił boki telefonu bo wiadomo ,że folia tego nie zrobi. Z góry dzięki

#799 creative1933

creative1933
  • 17 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 12:24

proszę

[URL="http://piotrkowska.com.pl/allegro/ip5s.jpg"]img 1[/URL] i [URL="http://piotrkowska.com.pl/allegro/ip5s_n.jpg"]img 2[/URL]

folia Spigen'a. Ciekawym rozwiązaniem jest ta część folii na aluminium. Folia jest [URL="http://www.spigen.com/brands/apple/iphone/iphone-5s/iphone-5-screen-and-body-protector-set-steinheil-ultra-crystal-mix.html"]matowa[/URL]. Wygląda to naprawde całkiem dobrze

Widzę właśnie tą powietrzną otoczkę w okół jabłka i napisu i to mnie odstrasza trochę, i w sumie dziwne to jest bo chwilowo mam oryginalną folię serwisową od Apple i tam nie ma otoczki w okół jabłka i napisu, ciekawe to jest

#800 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 listopada 2013 - 05:46

Jak folia za 1.5 może wyglądać tak jak w linku na wcześniejszej stronie,moja ma juz grubo ponad miesiac i nie mam żadnej rysy,jak chcecie to chetnie dodam zdjęcia,nie ma znaczenia czy to foli a za 1,5 czy sgs czy zagg czy inna,ludzie nie orzepłacajcie za folie,jak pisałem wczesniej,miałem drogą folie za prawie 100 zl( możecie poszukac na wcześniejszych stronach) iphone 5 i iphone 5s z folia za 1,5 i wiecie co ? Nie ma ŻADNEJ RÓŻNICY.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych