Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#526 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 20 sierpnia 2012 - 11:49

Też mam pytanie odnośnie folii, wacham się pomiędzy polecanym wrapsol i zagiem, kiedyś miałem zagg - o ile dobrze pamiętam ona miała strukturę jakby skórki pomarańczy - mam rację ? Jak to jest w przypadku wrapsola ? Też ma taką strukturę czy folia jest idealnie gładka ?
Która bedzie lepsza z tych 2 ? Chce na telefonie miec tylko folie, bumper trochę szpeci :)

wrapsol jest gładka
jest nieco grubsza niż inne folie ale to jej zaleta

#527 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 20 sierpnia 2012 - 12:06

Attiss Dzięki - właśnie zamówiłem wrapsol :)

#528 Xaroso

Xaroso
  • 60 postów

Napisano 20 sierpnia 2012 - 12:21

A czym się różnią folie ochronne Wrapsol Clean od Essentials ? Tylko grubością ?

EDIT: I pytanie, czy folie dostępne na allegro na przykład takie:
http://allegro.pl/wr...2535287702.html
będą oryginalne, czy to fake ?

#529 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 14:40

Witam. Poszukuję folii do iphone 5. Zastanawiam się nad ofertą sgp, a mianowicie:
iPhone 5 Cases l iPhone 5 Screen Protectors l iPhone 5 Accessories | SPIGEN SGP
Szczególnie zależy mi na ochronie ekranu.
Co sądzicie o glas.t?

Nie wiedziałem, że jest Phone 5!?

#530 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 18:57

A czym się różnią folie ochronne Wrapsol Clean od Essentials ? Tylko grubością ?

EDIT: I pytanie, czy folie dostępne na allegro na przykład takie:
Wrapsol Essentials-Dwie folie na ekran iPhone 4/4S (2535287702) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
będą oryginalne, czy to fake ?

Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - -20% na folie Wrapsol Original do MacBooków Pro i Air
Tam znajdziesz info:)

---------- Wpis dodano o 19:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:56 ----------

Witam. Poszukuję folii do iphone 5. Zastanawiam się nad ofertą sgp, a mianowicie:
iPhone 5 Cases l iPhone 5 Screen Protectors l iPhone 5 Accessories | SPIGEN SGP
Szczególnie zależy mi na ochronie ekranu.
Co sądzicie o glas.t?

Chyba chodzilo o 4...

#531 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 21 sierpnia 2012 - 20:58

Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - -20% na folie Wrapsol Original do MacBooków Pro i Air
Tam znajdziesz info:)

---------- Wpis dodano o 19:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:56 ----------

Chyba chodzilo o 4...

Chodziło mi o m iphone 5. iPhone 4 już się pozbyłem :)

#532 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:12

Chodziło mi o m iphone 5. iPhone 4 już się pozbyłem :)

A jak chcesz kupić folię do iPhone 5 jeżeli jeszcze nie został zaprezentowany ?

#533 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 22 sierpnia 2012 - 12:58

A jak chcesz kupić folię do iPhone 5 jeżeli jeszcze nie został zaprezentowany ?

Chcę kupić w oficjalnym internetowym sklepie sgp za pomocą karty kredytowej. Jest coś w tym niemożliwego...? iPhone 5 Screen Protector Steinheil Series | SPIGEN SGP

Pytałem się o opinie na temat tej folii, a nie jak ją kupić.

#534 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 21:21

Chcę kupić w oficjalnym internetowym sklepie sgp za pomocą karty kredytowej. Jest coś w tym niemożliwego...? iPhone 5 Screen Protector Steinheil Series | SPIGEN SGP

Tym razem nie pomoge:( Ale daj znac jak sie na nia zdecydujesz.

#535 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 22:56

A tak poza tym wszystko w porządku? Rozumiem, że tyle ludzi ma iPhone 5, że oczekujesz setek opinii na temat jak sprawuje się folia na nieistniejącym urządzeniu. Dobre...

#536 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 22 sierpnia 2012 - 23:20

A tak poza tym wszystko w porządku? Rozumiem, że tyle ludzi ma iPhone 5, że oczekujesz setek opinii na temat jak sprawuje się folia na nieistniejącym urządzeniu. Dobre...

Dobry to Ty jesteś Junior Moderatorze. Gdybyś troszkę pomyślał domyśliłbyś się, że folia którą podałem w linku jest zrobiona z identycznych materiałów jak np. folia tej samej firmy do iphone 4, ipada 2, the new ipad. Dlatego mogłem liczyć na jakieś opinie.
Druga rzecz. Ruszanie mózgownica, czytanie ze zrozumieniem i wyciąganie konstruktywnych wniosków jeszcze nikomu nie zaszkodziło...

#537 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 20:52

Dobry to Ty jesteś Junior Moderatorze. Gdybyś troszkę pomyślał domyśliłbyś się, że folia którą podałem w linku jest zrobiona z identycznych materiałów jak np. folia tej samej firmy do iphone 4, ipada 2, the new ipad. Dlatego mogłem liczyć na jakieś opinie.
Druga rzecz. Ruszanie mózgownica, czytanie ze zrozumieniem i wyciąganie konstruktywnych wniosków jeszcze nikomu nie zaszkodziło...

Ale Ty nie spytałeś jak się sprawdza w iP 4/4S! Tylko pytasz o coś co jeszcze nie zostało zaprezentowane, więc jak ktoś ma Ci cokolwiek o tej folii dokładnie powiedzieć napisać?

#538 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 25 sierpnia 2012 - 13:59

Ale Ty nie spytałeś jak się sprawdza w iP 4/4S! Tylko pytasz o coś co jeszcze nie zostało zaprezentowane, więc jak ktoś ma Ci cokolwiek o tej folii dokładnie powiedzieć napisać?

Co ty mi tu wkręcasz. Jak zapytałem o coś co jeszcze nie zostało zaprezentowane...? Zapytałem cytuje to co sam napisałem na poprzedniej stronie: "Co sądzicie o glas.t?" Ten produkt nie dość, że został już zaprezentowany, na dodatek jest już produkowany, a mało tego można go kupić! Widzę, że nie rozumiesz tego co napisałem wyżej to Ci wytłumaczę na przykładzie poduszek. Kupujesz poduszkę o wymiarach 30cm na 40cm. Wkładasz ją w poszewkę ochronną producenta A wykonaną z materiału B. Później kupujesz poduszkę większych wymiarach-np. dłuższa i szersza. Wkładasz ją w poszewkę ochronną producenta A wykonana także z materiału B. Teraz czaisz? Tak samo będzie z nowym iphone. Jeśli folie sgp sprawdzają się na iphone 4/4s to będą się sprawdzać na nowym większym iphonie, bo folia jest produkowana z tych samych materiałów do różnych modeli nawet takiego samsunga sgsII i sgsIII.
Już otrzymałem klika opinii od kumatych osób na pw, więc problem uważam za zakończonych. Echhhh

#539 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 sierpnia 2012 - 16:57

Miał ktoś porównanie ZAGG INVISIBLE SHIELD vs Wrapsol?

#540 qrczak47

qrczak47
  • 10 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 21:28

Folie Zagg IS są "mięsiste" w dotyku oraz lekko żółtawe (przynajmniej te które widziałem, po nałożeniu nie wpływały na postrzeganie kolorów na iPhonie/iPadzie) i faktycznie pierońsko wytrzymałe dodatkowo nie są sztywne jak większość foli, co ciekawe jest oddychająca zaraz po założeniu wygląda okropnie ale po 24h wszystkie bąbelki znikają i folia leży idealnie ( o ile idealnie ją nałożyliśmy). Z kolei Wrapsol równie mocny jest trochę bardziej sztywniejszy oraz bardziej "plastikowy", w dotyku mogę porównać do zwykłej foli ( wytrzymałość jednak znacznie przerasta protektor za 10 zł). Warto dodać że pakiet Wrapsola jest atrakcyjniejszy, szmatka z mikrofibry jest grubsza, poręczny "psikacz" itp. Co do porównania wytrzymałość - powiem szczerze że nie widziałem różnicy - zagg był maltretowany i trochę się odkształcił z kolei wrapsol w rogach miał standardowe dla foli odklejenie i podejście lekko kurzem.

#541 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 sierpnia 2012 - 22:28

Mam obecnie Zagga na 4ce czarnej, zakupiłem jednak niedawno białego 4sa. Nie wiem jak to będzie się to prezentowało. Na czarnym jest niby ok - taki gumowaty (i inaczej leży w dłoni, kwestia przyzwyczajenia), ale porównując jakąś zwykłą folie, którą mam na tyle białego - jest gorzej (pod względem wyglądu).

#542 konrad white

konrad white
  • 226 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 08:15

Dotychczas na moim starym 3G miałem Zagga i dla mnie pierwsza klasa. Ostatnio założyłem na 4S Wrapsol Clean i jestem załamany, obraz ekranu jest 'zaszumiony' tzn. widoczne są mini-zniekształcenia na całej powierzchni obrazu, folia jest grubsza i sztywniejsza, niestety dlatego daje efekt jak powyżej opisany.. Będę musiał zmienić na coś innego, tylko nie wiem na co...

#543 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 02 września 2012 - 08:53

Witam! Mam zamiar zakupić folię na ekran mojego iP, ale przed rokiem szkolnym muszę troszeczkę oszczędzić mój portfel. Uznałem, iż mogę za takową folię zapłacić do 20 zł. I tu pojawia się pytanie - jaką wybrać. Patrzyłem na Allegro i trochę tego było, więc pytam Was, co możecie mi polecić? Zależy mi na jakości. Pozdrawiam. PS:Cenię sobie Wasz czas, ale prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź.

#544 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 02 września 2012 - 09:19

Witam! Mam zamiar zakupić folię na ekran mojego iP, ale przed rokiem szkolnym muszę troszeczkę oszczędzić mój portfel. Uznałem, iż mogę za takową folię zapłacić do 20 zł. I tu pojawia się pytanie - jaką wybrać. Patrzyłem na Allegro i trochę tego było, więc pytam Was, co możecie mi polecić? Zależy mi na jakości. Pozdrawiam.
PS:Cenię sobie Wasz czas, ale prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź.

Te folie do 20 zł nie różnią się praktycznie niczym, z czystym sumieniem mogę polecić tego użytkownika all.gro Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jego folie dobrze leżą na telefonie dodatkowo ładnie likwidują rysy na wyświetlaczu.
Pozdrawiam.

#545 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 02 września 2012 - 09:34

Czy niewypchniete babelki znikna spod wrapsola?

#546 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 02 września 2012 - 20:09

Te folie do 20 zł nie różnią się praktycznie niczym, z czystym sumieniem mogę polecić tego użytkownika all.gro Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jego folie dobrze leżą na telefonie dodatkowo ładnie likwidują rysy na wyświetlaczu.
Pozdrawiam.

Dzięki za szybką odpowiedź. Zastanowie się jeszcze.
Edit: oczywiście inne propozycje nadal miłe widziane :)

#547 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 03 września 2012 - 13:22

Czy niewypchniete babelki znikna spod wrapsola?

U mnie zniknely tak po 12 godz i teraz jest super

#548 chudek

chudek
  • 34 postów

Napisano 04 września 2012 - 18:49

iPhone 4S kupiony teraz trzeba pomyśleć o ochronie przeczytałem z 30 stron tego tematu i nie mogę się zdecydować... potrzebuje folii na przód i tył, myślicie, że warto dołożyć i kupić np. wrapsol? boje się jednak grubości... myślałem nad brando jednak ona jest tylko na przód... polecilibyście mi jakąś folie pokroju brando jednak na przód i tył?

#549 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 04 września 2012 - 19:06

Tak u mnie tez zniknely, folia rzeczywiscie troche grubsza ale w niczym to nie przeszkadza, chyba nawet lepiej bo w razie upadku lepiej uchroni szybe... Dla mnie fajniejsza niz zagg bo nie jest taka zoltawa i jest sliska prawie tak samo jak telefon bez folii. Zostawiam mniej sladow palcow niz na iphonie bez folii a rece dosc mocno mi sie poca nie wiedziec czemu;)

#550 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 04 września 2012 - 19:46

iPhone 4S kupiony teraz trzeba pomyśleć o ochronie przeczytałem z 30 stron tego tematu i nie mogę się zdecydować... potrzebuje folii na przód i tył, myślicie, że warto dołożyć i kupić np. wrapsol? boje się jednak grubości... myślałem nad brando jednak ona jest tylko na przód... polecilibyście mi jakąś folie pokroju brando jednak na przód i tył?

To moze taka
PURO You Move It Moves | Kategorie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych