Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#426 TATT00s

TATT00s
  • 106 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 13:08

... a przez tą folię Wrapsol telefon nie robi się śliski? Dobrze się trzyma w łapce? Kiedyś miałem kilka innych folii i póki co zostałem z IS bo lepiej mi sie ją trzyma, ale z chęcia spróbuję nową :)

#427 Joke

Joke
  • 33 postów
  • SkądKRK

Napisano 28 stycznia 2012 - 18:22

Jesli wszystko dobrze pojdzie w poniedzialek bede mial juz swojego iPhone 4s :D tak własnie przegladam ten watek i zastanawiam sie ktora folie wybrac i chyba zdecyduje sie na Warpsol przod i tyl bo niewiem czy potrzebne jest naklejanie rowniez na krawedzie iphone skoro mysle do tego dokupic jakis Bumper .

Dlatego tez dolanczam sie do pytania kolegi wyzej czy przez ta folie tel nie robi sie sliski?

Wrapsol Jest trochę tańsza, ale niewiele. Folia jest bardzo wytrzymała, bezproblemowo się ją nakleja, bez pęcherzyków. Na początku jest trochę gumowa, ale po paru dniach robi się twarda. W ogóle jej nie widać na telefonie . Świetnie dopasowana i choc niektórzy uważają to za mit,chroni przed upadkiem i to jest prawda . Oprócz tego folię Brando na przód i tył plus bumper od Apple .SGP nie próbowałem.

Nie wiem czy dobrze zrozumialem twoja wypowiedz, oprocz foli Warpsol naklejasz jeszcze Brando? jesli tak to jaki jest w tym sens?
czy chodzilo ci ze polecasz rowniez folie Brando

#428 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 stycznia 2012 - 18:36

Myślę, że chodziło mu o to, że poleca dwa rozwiązania: pierwsze - Wrapsol Ultra na całość, drugie - Brando + bumper. Czyli jedno lub drugie ;). Ja zamówiłem Wrapsol Ultra full body, nie chcę szpecić telefonu żadnymi dodatkowymi pokrowcami, a z tego co się zorientowałem, folia powinna być całkiem mocna.

#429 Joke

Joke
  • 33 postów
  • SkądKRK

Napisano 28 stycznia 2012 - 18:51

Ja zamówiłem Wrapsol Ultra full body, nie chcę szpecić telefonu żadnymi dodatkowymi pokrowcami, a z tego co się zorientowałem, folia powinna być całkiem mocna.

Rozumiem ze kupiłeś oryginał czyli cena ok. 80zł? Mógłbyś podesłać link do aukcji albo podać nick sprzedającego u którego dokonałeś zakupu? jest w ogóle jakiś sposób sprawdzenia na stronie producenta czy dostało się rzeczywiście oryginalny produkt?

#430 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 stycznia 2012 - 20:27

Postanowiłem nie skąpić i nie ryzykować, więc zamówiłem bezpośrednio na stronie producenta (wrapsol.pl). Z przesyłką wyniosło mnie blisko 110 zł, ale kupując na allegro zaoszczędziłbym ok. 15 zł, co nie jest aż tak wielką kwotą, a tu przynajmniej mam pewność, że otrzymany produkt nie ma prawa być podróbką ;).

#431 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 28 stycznia 2012 - 21:12

Już dłuższy czas użytkuję folię SGP Steinheil EX Ultra Crystal Clear Incredible Shield i z czystym sumieniem mogę ją polecić. Łatwo się ją nakłada, nie zniekształca obrazu, łatwo czyści.

#432 szkatu

szkatu
  • 59 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 28 stycznia 2012 - 22:26

Folia Wrapsol jest gumowa i trzyma się telefon bardzo dobrze. Jedynym jej minusem jest, że się palcuje bardziej od tych poliwęglanowych . No, ale nic doskonałego nie ma. Tak to folia jest naprawdę świetna, nie będziecie żałować .

#433 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 stycznia 2012 - 22:44

Folia Wrapsol jest gumowa i trzyma się telefon bardzo dobrze. Jedynym jej minusem jest, że się palcuje bardziej od tych poliwęglanowych . No, ale nic doskonałego nie ma. Tak to folia jest naprawdę świetna, nie będziecie żałować .

Mam Wrapsol Ultra i dużo mniej sie palcuje niż poliwenglan, trzeba mieć naprawde tłuste paluchy :)

#434 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 stycznia 2012 - 22:59

No to widzę same pozytywne opinie o Wrapsol :). A jak z wyglądem? Wyczytałem gdzieś czyjeś zdanie, że iPhone wygląda w tych foliach paskudnie.

#435 szkatu

szkatu
  • 59 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 29 stycznia 2012 - 10:14

No to może mam tłuste paluchy rzeczywiście. Folia jest niezauważalna praktycznie, bardzo dobrze w niej telefon wygląda. Ale z tego co pamiętam, w zestawie nie ma ściereczki z mikrofibry ( ktoś może potwierdzić ? ) . Dobrze się w nią zaopatrzyć wcześniej .Kupicie ją w pierwszy lepszym markecie . Ja dodatkowo naklejałem ją po kąpieli gdy łazienka zaparowana, wtedy kurzu nie ma i jest naprawdę dużo łatwiej bezpaprochowo folię nakleić . Taka moja rada, która może jest śmieszna, ale polecana nie tylko przez mnie . :D pozdro

#436 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 16:57

witam chciałbym kupic na swojego Iphona 4s folie iMoshi mogłby mi ktos napisać cos o niej ? czy dobry czy zły wybór ?

#437 szkatu

szkatu
  • 59 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 29 stycznia 2012 - 21:05

Z tego co słyszałem jest bardzo dobra. Nawet ją zamówiłem. Niestety jest tylko wersja na przód. Kiedyś było na przód i tył. I tak było pokazane na zdjęciach w sklepie. Przyszło okazało się, że tylko na przód . To odesłałem .

#438 rmn1

rmn1
  • 81 postów

Napisano 02 lutego 2012 - 19:22

A co myślicie o tych kolorowych nalepkach na tyłek + jakaś zwykła na przód?? Za 30zł można sobie nawet samemu wybrać wzór (wzór.jpg).

#439 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 23:32

Czy ktoś może korzysta z tej folii iPhone 4S4G JAK BRANDO BEZ KLEJU + TYŁ (2053152930) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ? Jak sie u was sprawuje ? Czy dużo ciężej przesuwa sie palcem po ekranie ?

#440 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 21:40

Dziś przyszła folia Wrapsol. Po naklejeniu na jeden z iPhone'ów nie jestem zbytnio zadowolona. Folia jest dosyć gruba, przez co home jest w dołku, po drugie iPhone trochę "utył" przez taki zabieg. Dodatkowo denerwuje trochę ostra krawędź. Czy ktoś z użytkowników wrapsol też ma takie odczucia? Chyba, że mam jakąś podróbę... Aktualnie poszukuję dobrej, ale cienkiej folii - możecie coś polecić? Wiem, że jakościowo tak mocna nie będzie, ale wolę częsciej zmieniać, niż być niezadowolona w ogóle :)

#441 grrzesiek

grrzesiek
  • 65 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 lutego 2012 - 21:48

My używamy folia Moshi iVisor dla iphona i Ipada i zdecydowanie mogę polecić, folia matowa redukuje odbicia, super się nakłada no i można ja wielokrotnie używać, wada cholernie droga.

#442 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 22:17

My używamy folia Moshi iVisor dla iphona i Ipada i zdecydowanie mogę polecić, folia matowa redukuje odbicia, super się nakłada no i można ja wielokrotnie używać, wada cholernie droga.

A folia jest gruba (tzn. po nałożeniu daje się ją wyczuć w rękach)?

#443 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 15:00

Jaka polecacie folie, żeby miała dobry "poślizg" ? Do 30 zł na sam przód.

#444 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 lutego 2012 - 20:50

Brando jest na sam przód, do 30 zł, i nie odczuwam żadnej różnicy w porównaniu do szybki bez folii. Jest godna polecenia. Niemalże nie wyczuwalna i idealnie leży, nic się nie odkleja.

#445 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 09 lutego 2012 - 12:22

Siemka, moglibyście mi polecić jakąś porządną folię na iPhone 4s? Chodzi o tył i przód, ew. na całość. Wrapsol używałem, lecz jest za gruba dlatego wolałbym coś innego.

#446 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 14 lutego 2012 - 19:53

Mój mały test dot. folii (może komuś pomoże w wyborze ;-)
- kupiłam Wrapsol, jednak po założeniu na jeden z iphone'ów wydaje mi się za gruba. Iphone jest wyraźnie grubszy, niestety nie odpowiada mi to. Oczywiście funkcja, jaką ma pełnić wrapsol, jest trochę inna niż zwykłej folii, ale mimo wszystko nie mogłam się przekonać. Dodatkowo nie podoba mi się, że button home jest dosyć głęboko po nałożeniu wrapsol (palcem wyczuwam ostrą krawędź folii) oraz odznacza się wycięcie na głośnik, kamerę (przód) i czujnik zbliżeniowy,
- kolejna próba: SGP Steinheil Ultra Oleophobic (tylko na przód) - nałożenie folii za pierwszym razem graniczy z cudem. Szerokość folii jest identyczna jak iPhone'a, przez co trzeba ją nałożyć idealnie równo. Wydaje mi się, że obudowa iPhone'a ma ledwo wyczuwalną ramkę, która powoduje, że folia lekko odstaje po boku i nie da się jej "przykleić". Wystarczy podważyć (dotknąć) palcem po boku - folia się podnosi.
- ostatnia próba: Brando Ultra Clear, wielokrotnie przez Was polecana. Przy zakładaniu zero problemów, folia ma zieloną ochronną naklejkę, dzięki której widać czy równo naklejamy folię. Dodatkowo żadnych bąbli powietrza. Folia po nałożeniu jest niemal niewidoczna (obudowa wygląda jak nowa, błyszcząca). Jestem zadowolona z Brando bardzo.

Porównując Brando z SGP Oleophobic:
- na Brando nie zostaje tak dużo śladów palców, jak na SGP,
- Brando jest węższe od obudowy o 1mm, dzięki czemu idealnie mieści się w ramce,
- kładąc iPhone pod lampą - na SGP światło się rozchodzi na całą folię, na Brando jest punktowe (ciężko mi ocenić co lepsze),
- Brando w opakowaniu ma tylko folie (przód i tył), SGP ma dwie folie na przód oraz naklejki do usuwania kurzu z ekranu (przed nałożeniem folii), szmatkę do czyszczenia ekranu i szpachelkę do usuwania bąbli.

To na razie tyle. Folię mam za krótko, aby wypowiedzieć się o wytrzymałości. W razie pytań - piszcie :)

#447 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 14 lutego 2012 - 22:09

Właśnie o SGP myślałem. Więc twierdzisz, że jest ona za szeroka? Czyli takie przeciwieństwo Wrapsola, który z kolei zawsze jest za wąski (nawet o ok. 3mm) ;)

#448 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 14 lutego 2012 - 22:45

Nie wiem, czy każda SGP będzie taka szeroka (bo mają różne rodzaje: Ultra Clear itp.). Gdyby była chociaż o 1mm węższa, to bym nie narzekała, a tak to nie jestem w stanie jej przykleić idealnie równo (zawsze jakiś bok nachodzi na ramkę i odstaje - nie przykleja się).

#449 coche

coche
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2012 - 10:33

miałem invisible shield ale byłem bardzo niezadowolony, dlatego też zdecydowałem się usunąć folię... szkoda tylko tych pieniędzy, bo mało taka folia nie kosztuje a jakość pozostawia wiele do życzenia...

#450 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 12:07

Zgadzam sie co do folii SGP. Jest ona idealnie przycieta przez co trudno ja założyć. Szkoda pieniędzy ale trudno. Kupię folie best guard i zobaczymy jak sie będzie sprawować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych